|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neuskajenost med otrokovo lakoto in maminimi ...
25.11.2005 10:25:07   
Anonimen
Hojla,

zal sem ugotovila, da sva s tamalim popolnoma neusklajena. Ko se naje pri meni, se dere ko zmesan in mu dodamo malo Aptamila. Takrat zadovoljen zaspi in se zbudi sele cez 4 ali 5 ur (ce ga prej sami ne zbudimo) , mene pa dojke ze tako bolijo, da se mi mesa. Problem bi bil manjsi, ce bi si mleko lahko iztisnila, pa mi nikakor ne gre. Z Aventovo crpalko ne gre, rocno malo, ampak tudi skoraj nic. user posted image  ima 1 mesec in pri meni poje okrog 70 ml na obrok (imamo vago in ga tehtamo)  tako da vem, da nekaj mlekca le imam ..

Kaksne so vase izkusnje? Ali vsak kaksen nasvet! NA POMOČ!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Neuskajenost med otrokovo lakoto in mamin...
25.11.2005 10:29:34   
CUKRČEK
Sama nisem nikoli iztiskala mleka. Toda kadar sem se sklonila, se je kar ulilo iz njih. Probaj! Sleči zgornji del in se skloni tako, da joški visita. Tako je men takoj začelo tečt. Pa še malo jih zraven masiraj .

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Neuskajenost med otrokovo lakoto in mamin...
25.11.2005 11:08:22   
rainbow
haj!

Meni se zdi, da imaš čisto dovolj mleka za tvojega user posted image . kaj si probala z dudo?? Dojenčki imajo ponavadi večjo potrebo po sesanju kot velik želodček; se mi zdi, da sploh takega slona delamo iz te lakote ta malih (z mano vred).
ali pa je posredi kupček, ki ga moti?
jaz ne bi tak hitro te flaše uporabila (iz lastnih izkušenj vem), posebej, če ti mleko lepo nastaja, če se pogosto dojita, poleg tega pa mi ni finta, da user posted image podnevi tako dolgo spi.

Brez zamere, pa uživaj s tvojo bebo

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Neuskajenost med otrokovo lakoto in mamin...
25.11.2005 11:18:04   
eva1
Ja kot je že rainbow napisala sem tudi samam mnenja, da imaš dovolj mleka...ne vem, kaj je potrebno stiskati mleko, preprosto ukini adaptirano mleko in bo! Sploh ne vem, zakaj posegaš po njemu, če se otrok po tehtnici zredi 70g, to je za tako majnhega otroka dovolj! Če te prsi bolijo in si ne moreš stisnit mleko, pa naj se mali prisesa...tudi če spi, bo potegnu in ti malo spil, pa bo boljše! Vrjetno pa res ima močan sesalni refleks, pa hoče kr naprej vlečt-moj prva dva meseca ni bil skoraj nič brez dude, drugače je bil skoz jok, pol po 2 mesecu pa jo sploh zagrabit ni več hotu in tako je še danes...tako da probaj z dudo, ukini flaško, kmalu se po potreba po ponudbi in vpraševanju uskladila in bo!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Neuskajenost med otrokovo lakoto in mamin...
25.11.2005 11:34:21   
Anonimen
čisto isti problem pri nas! Stari pa smo en mesec. Najprej ga dojim pri sebi in nato mali začne brcat, mahat z rokami in kričat. Mojo bradavico vrže ven in se ob tem histerično dere. Ker smo doma imeli tehtnico, smo ga po vsakem obroku pri meni pridno tehtali in rezultati od 20ml do 80ml. Sklepam, da mu iz prsi ni nič več priteklo, on pa je bil lačen. Po obroku smo mu zato dodali še mleko Aptamil po flaški in nato je zadovoljen zaspal. Pristavljam ga na dve uri in pol, da bi nastajalo še več mleka, a zgleda da ga ni. Mali ima zelo močan sesalni refleks in tudi če ga hecaš z dudo, zelo kmalu ugotovi, da ga zafrkavaš, ker iz dude pač nič ne priteče in se spet živčno dere in joka, čeprav sem pri dudki vztajna in mu jo nežno pritiskam k ustom, da je ne bi prehitro izpustil. Aja, tri obroke na dan (ponoči in zjutraj je izključno dojen) in mu nič ne dodajam, ker zaspi kar na bradavici. Upam, da bo kmalu vse več obrokov brez Aptamila. Poskušali smo tudi s kupčki, a zgleda problem ni v tem, ampak v premalo mleka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Neuskajenost med otrokovo lakoto in mamin...
25.11.2005 11:34:32   
muki1
Jaz tudi ne bi prehitro začela dodajat, sicer pa če misliš, da je otrok res lačen....
Kar se tiče črpanja z aventovo črpalko, pa preberi tole:
http://ringaraja.net/forum/tm.asp?m=692329&mpage=1&key=&#692355

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Nedonošenčki so se zopet zbrali v Mostecu
photo
V soboto je bilo zopet veselo v Mostecu, kjer so se zbrali najmanjši borci za življenje.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?