|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče k babici
23.5.2012 19:00:08   
LittleSun
Naš 4 letnik že od 2 leta naprej skoraj vsak teden en dan prespi pri babici (tako rešimo logistiko, ne rabimo večkrat na teden tja, je kar daleč, pa še midva imava večer zase). Do sedaj nikoli ni bilo problema, lani je bil celo z njima na morju in je bilo vse super, sedaj pa je začel govoriti, da babice ne mara, da noče več tja. Ko sem ga vprašala zakaj, je rekel, da se babi hoče nekaj igrat, on pa reče da se noče tega igrat, pa se potem babi vseeno začne to igrat. In ko sem ga vprašala naslednjič je rekel, da mi je že zadnjič povedal. Babi je res takšna vsiljiva, ampak prej je rad hodil, veliko so zunaj, veliko se igrajo, berejo. Zadnjič smo tja samo nekaj peljali, pa sploh ni hotel iz avta. Ko mu rečem, da gre v petek tja začne protestirati. Razmišljam, da bi pač ukinila te dneve in bi šli tja na obisk tu in tam. Smo pa tudi letos dogovorjeni za morje....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče k babici
23.5.2012 20:48:09   
mateyka
jah, ni več majhen, odrašča in mi ni pogodu, če ga kdo ne upošteva preveč, imho.. jaz bi tudi zmanjšala ali ukinila obiske. bi pa skušala babi razložit zakaj odpor in če je sposobna prilagoditve, se tudi obiske da obnovit. pa probaj to zjasnit pred morjem..

(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Noče k babici
24.5.2012 6:56:00   
Nina00
Verjetno ga moti, če ga babi preveč animira. Pri nas se ena tudi ne zna zadržat in pustit fanta, če se sama zaigrata. Ali pa, ko se igra z njima domišljijsko igro, jima preveč vsiljuje svoje ideje in fanta ne moreta izpeljat svojih. Potem je pa odvisno od otroka. Naš starejši ji ustreže za nekaj časa, nato pa se gre igrat z dedom njune igre. Mlajši (3 leta) pa ji reče naj gre stran, da se bo igral. Pa se mi zdi, da ji je počasi ratalo jasno, da ju mora malo pustiti sama, ampak prav dolgo pa ne zdrži.

Se strinjam z Mateyko in tudi jaz bi na tvojem mestu opustila redno tedensko spanje pri babici. Bi pač šli na obisk, lahko tudi daljši. Tako boš tudi sama lahko videla kaj točno moti tvojega otroka in na lep način to razložila babi. Ker verjetno ona tako rine v njega, ker ga ima rada. In upam, da je dovolj zrela, da ne bo užaljena (da jo bo vsaj malo zabolelo je pa sigurno) in se bo potrudila. Pa si bo nato tvoj sin spet zaželel "počitnic" pri babici. Držim pesti!

(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Noče k babici
24.5.2012 6:59:41   
josephine27
jaz imam tudi 4 letnika doma in je zadnje čase isto. no naš nikoli ni hodil vsak teden je pa šel ponavadi vsake 14 dni za celo popoldne. vedno je rad hodil zadnje čase pa nekako noče več. samo pri nas smo ugotovili drugi vzrok ( noče it sam brez bratca). tako, da so zaenkrat ti obiski pri nas odpadli. ko gremo k babici gremo skupaj. silim ga ne. na tvojem mestu bi tudi za nekaj časa prekinila z obiski.

_____________________________



(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Noče k babici
24.5.2012 8:28:43   
Najaa
Naši dve imata obe občasne prebliske, da ne bi šli je pa res, da se zelo veliko vidimo z babico in verjamem, da jima včasih enostavno ni do tega in bi raje bili doma. Silim ju ne, ker vem da čez dan ali dva bosta sami rekli, če gremo h babici.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Noče k babici
24.5.2012 8:44:09   
benika
Naš se je tudi pri enih 4 letih začel upirati, da bi šel k tašči. Je rekel, da se mama z njim ne igra tako, kot se mi igramo doma. In čez zimo tud noče bit tam, ker mu je dolgčas. Poleti se pa zbere raja pred blokom, pa z atom gresta na vrt in je lahko komot cel mesec tam.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Noče k babici
24.5.2012 8:53:21   
3jeMi
user posted image ... opažam, da se večinoma javljajo mamice fantkov... user posted image

sama moram rečt, da imam srečo, ker naša babi user posted image  otroke pusti pri miru, da se igrajo po svoje, ko pridejo k njej se igra z njimi, če ne, se pa ne sili...

je pa to drugače z dedkom, naš fant mu dobesedno stoji za ritjo... oni dan sem očeta celo pohecala, kaj ima to enega klopa na riti... user posted image

očitno je, da si fantje bolj želijo moške družbe za igro (kar sploh ni nujno, da je igra, ampak redna opravila pri katerih otrok lahko sodeluje), ne ženske, zato bi bilo dobro, da se tudi z dedki pogovorite, da se angažirajo pri igri, delu, ko so vnuki na počitnicah... priznam, sama sem se morala malo pojezit na očeta, da je dojel, da ga otrok obožuje in želi biti z njim, ko je pri njima...

ne vem no, to so moja opažanja, glede na to, da je moj fantek njun 7. vnuk, prej so bile pa same punce, ki pa so seveda stalno visele babici za ritjo... user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Noče k babici
24.5.2012 9:11:39   
LittleSun
Pri nas dedek tam rešuje situacijo, njega obožuje. Včeraj je imel moj pogovor z mamo, ampak je bila bolj užaljena, kot kaj druga. Jutri mora iti tja, ker imava midva nekaj, pa bomo videli kaj bo rekel, ko se bo vrnil domov, me zanima, če je včerajšnji pogovor kaj zalegel. Naš je sploh tak, da ne mara, da mu kdo diha za ovratnik in upam, da je toliko pametna, da mu bo pustila dihat. Je pa tako, da k drugi babici pa bi se preselil user posted image ko pridem tja po njega, je kar žalosten, da že mora iti domov. Hodi po njega v vrtec in imata eno urco vsak dan zase. Pa nasplošno zelo rad kam gre in zato mi je še huje, da noče k tej babici. 

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Noče k babici
24.5.2012 9:20:02   
uškinamama
Jutri mora iti tja, ker imava midva nekaj, pa bomo videli kaj bo rekel, ko se bo vrnil domov, me zanima, če je včerajšnji pogovor kaj zalegel.


Glede na to, da je babica reagirala užaljeno in si on ne želi tja ga ne bi pustila pri njej. Kot poznam jaz užaljene babice  in njihovo čustveno izsiljevanje , ga bo še bolj sfrustrirala (v smislu kaj si povedal mami, zakaj ti ni pri meni lepo, me ne maraš...)

Upam, da tisto vaše "nekaja" lahko počaka, da se babica skulira in da začneta znova.

Nikoli,  nikoli (taka lepa rr jevska fraza user posted image ) ne bi pustila otroka nekje kjer ne želi biti , če to ni življenskega pomena.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Noče k babici
24.5.2012 9:25:19   
Andromeda
Hm, naš bo star 4 leta in tudi opažam, da gre veliko raje k eni babici kot drugi, zadnjič smo rekli, da gremo k babici v Ljubljano na obisk, pa je rekle:Ne, gremo k babici v Novo mesto! Je pa res, da je ljubljanska babica nekoliko vsilijiva, ga hoče komandirat, česar sevede ne prenese, poleg tega ga non-stop kot kakega dojenčka vleče v naročje, čeprav se nerad crklja, igrati se pa noče z njim, razen tisto, kar njej paše. Je tudi res, da smo s to babico tudi bolj v stiku, ker je druga le 100 km stran od nas in se pogosteje vidimo.
Me pa samo zanima, iz kakšne potrebe bi morali otroka voziti parkrat na teden daleč stran k babici - obsik ali pač varstvo?

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
24.5.2012 9:27:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LittleSun)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Noče k babici
24.5.2012 10:42:21   
ronja
Najprej odgovor: tudi jaz ga ne bi silila. Čas z babicami naj bi bil prijeten za obe strani - če je nekaj na silo, se mi zdi, da narediš več škode kot koristi. Sama nikoli nisem hotela biti pri eni babici in sem vedno samo odštevala ure ali dneve, kdaj grem domov. Ni to fajn in je brezveze, ker noben nima nič od tega, rajši bi, da bi me takrat pustili doma ali dali h kakim prijateljem. Če rabiš varstvo, ga probaj kje drugje zrihtat za tisti čas, glede na to, da si zdaj tega obiska noben od njiju prav srčno ne želi...

opažam, da se večinoma javljajo mamice fantkov

No, da se javi še ena mamica punčk (in fantka, ampak ta še nima pojma, kdo ali kaj je to babi;)

punce, ki pa so seveda stalno visele babici za ritjo...

Pri nas Ronja sicer res visi meni za ritjo, ampak babi pa ne in je tudi imela obdobje, ko ni hotela tja in ko je prišla, je bežala od nje. Pač babi je bila pa to končno "njena" tako želena punčka (po 2 sinovih in 1 vnuku) in je ni mogla spustit iz rok niti za sekundo, tamala je mela pa dovolj in čim se je naučila plazit, jo je pobrisala iz naročja. POtem je ves čas lezla do deda, nedvoumno pokazala, da ga ma rajši in počasi je tudi babi postalo jasno, da s siljenjem ne bo dosegla željenega rezultata in je šlo počasi na boljše (ji je bilo pa to kar težko, vem, da je imela kar nekajkrat solze v očeh zato). Še zdaj ima kake prebliske, ampak zdaj ji tudi Ronja sama z besedami pove in gre stran, če ji kaj ne paše in potem babi ve, da je malo pretiravala, se lepo zmenita.
Za Lejlo pa babi ni nikoli tako letala, tako da ni mela teh problemov in sta se lepo igrala z dedom, tamali jih verjetno tudi ne bo imel, glede na to da je fantek in da je že 5. vnuk...

Z drugo babi teh problemov ni, ker ma ona en kup idej, kaj vse bojo počeli, pa dostikrat se še skuhat spravi vmes in potem niti nima časa ji viset za vratom - pa itak ni glih tak tip, ji je všeč, če se otroci zaigrajo.
Z dedijem tudi ni problemov, ker se mu niti približno ne da tok ukvarjat z otroki, da bi jim to lahko šlo na živce;). Je prej obratno - da bi dedi rad malo miru pred njimauser posted image

Pri nas dedek tam rešuje situacijo, njega obožuje.

Enako. Dedki so praviloma manj vsiljivi in jih zato otroci obožujejo. Fajn je, da te je nekdo vesel, gre pa vseeno delat še kaj svojega, pa mu potem lahko prideš zraven težit:D.

uškinamama, kaj pa če uš ne bi hotel v šolo? Glih življenjskega pomena ni, ampak vseeno ap mora it... Sem se danes spraševala, ker Ronja ni hotela it v vrtec - včeraj sem ju vprašala, če bi šli spet kaj v vrtec (zdaj sta doma, smo se pa zadnjič menile, da bi hodili 1x na teden v vrtec, da ga ne pozabita, pa da sta malo med več otroki), je sama hotela it (Lejla pa ne), danes zjutraj, ko smo šli od doma, pa obratno - mala bi šla, tavelika pa ne... Sem pa že včeraj sporočila, da prideta in potem lepo gremo tja, vse ok, ko je bilo treba it pa not, pa ni hotela... NIsem več vedela, kaj je prav... Njen razlog je bil, da bi rajši bila doma in delala nalogice (ko ji jaz kaj naštimam), se je pa upirala precej.
Včasih res ne vem, kaj je prav: vem, da je fajn, če sta lahko doma, ker jima je to fino in vem, da kaj dosti ne zamujata. Vendar pa so zdaj spet lepi dnevi in jaz ne morem bit dolgo zunaj s svojimi alergijami in malim, ki zunaj ne spi in se ne doji (noče, pa pika - prvi tak otrok - malima je bilo vseeno, kje pa kdaj, samo mami daj zizo - mali hoče bit pa DOMA, jest v miru, spat v miru, oboje v postelji - totalen zapečkar!)... In sem mislila, da bi bilo dobro zanju, da sta malo v družbi, pa da bosta dalj časa zunaj,... ampak želela pa danes zjutraj tega definitivno ni (včeraj popoldne pa ja). Kaj bi ti naredila? Ne bi ji rada dala občutka, da si lahko zmišljuje in premišljuje, kakor ji glih paše vsak trenutek drugače, ne bi je pa rada silila...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Noče k babici
24.5.2012 10:55:47   
LittleSun
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda
Me pa samo zanima, iz kakšne potrebe bi morali otroka voziti parkrat na teden daleč stran k babici - obsik ali pač varstvo?


Mi smo bili zelo povezani z babicami in dedki, ko sem jaz bila majhna in res imam lepe spomine na otroštvo, tudi zato, ker je bilo pri babicah vedno tako super in prav zato sem si želela tudi svojemu otroku omogočiti ta doživetja. Zelo redko gre tja, ker potrebujeva varstvo, ponavadi je v prvi vrsti druženje z babico in dedkom in kot sem že napisala v prvem postu sta kar daleč od nas doma in da bi šli 2-3 krat na teden tja, nas prvič veliko stane, drugič pa nam poruši naše aktivnosti, ki jih imamo čez teden. Lahko bi šli potem med vikendom za nekaj uric, vendar pa je babici to premalo. Seveda bi tudi onadva lahko prišla k nam, pa nekako ne pokažeta interesa do tega.

Vem, da je mojemu ful pomembno, da je mama vključena v otroščanje otroka in da se z njim druži, meni pa že dolgo ne pašejo neki njeni pristopi, kar sem tudi povedala tako njej, kot mojemu, pa se nekaj upošteva, nekaj pa ne. Če bi lahko se samo jaz odločala, potem bi rekla, da pridemo mi enkrat na teden tja, če pa želita videti vnuka, sta pa kadarkoli dobrodošla pri nas. In včeraj, ko sva z mojim zvečer govorila o nastali situaciji, se je tokrat celo strinjal z menoj, vsaj dokler se ne uredi zadeva.

Otroci si sami izbirajo kdo jim je ljub in kdo ne, nisem jaz tista,ki ga bo silila, da ima nekoga rad in da rad gre, ona pa vedno reče, češ kaj ga sprašuješ, saj si ti tista,ki boš rekla kako bo. In že tukaj se začne, da ji je težko dopovedati, da jaz vzgajam po svoje, s svojimi načini in pristopi, prvo kar pa je, pa je odkrit odnos in poslušanje otroka.

Danes se bom pogovorila s pikecom, pa naj pove, konec koncev gre lahko jutri tudi k drugi babici, mi je pa res bolj pomembno da je otrok srečen, kot pa da babi ni užaljena.


(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Noče k babici
24.5.2012 10:57:46   
uškinamama
uškinamama, kaj pa če uš ne bi hotel v šolo? Glih življenjskega pomena ni, ampak vseeno ap mora it... Sem se danes spraševala, ker Ronja ni hotela it v vrtec


user posted image  v boldanem poišči razliko in odgovor.

Pa mislim, da je bil odgovor razumljiv (s poudarkom na rr jevski nikoli user posted image   plus dodatek življenskega pomena ) , tako da ravno dlakocepit ni potrebno.

Sicer pa še enkrat, Uš nisem dala nekam na silo ( ne v vrtec, ne k noni, ne v Oslarijo....) . Sem pa ga dala v bolnico, šolo , urgenco .. ...Upam, da zdaj razumeš kaj je mišljeno pod  rrjevski nikoli ....user posted image



_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Noče k babici
24.5.2012 11:00:40   
uškinamama
Danes se bom pogovorila s pikecom, pa naj pove, konec koncev gre lahko jutri tudi k drugi babici, mi je pa res bolj pomembno da je otrok srečen, kot pa da babi ni užaljena.


user posted image  Super. S tem si otroku pokazala, da ti je mar za njegove stiske.  Tako se gradi odnos zaupanja , ki traja celo življenje.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Noče k babici
24.5.2012 11:12:35   
ronja
v boldanem poišči razliko in odgovor.

Vem, vem, samo življenjskega pomena nič od tega ni;). Sicer pa veš, da razumem.

Ne vem pa včasih, kaj je prav naredit, če si otrok nekam želi, pa hkrati ne želi - pač 5 min tako, 5 min. drugače. Ko sem tamalo odpeljala gor, je bilo vse ok. Se mi zdi, da bi Ronja vedno bila rajši z mano, pa jo je treba skoraj na vsako reč mal porinit... potem ji je zeloooo všeč - recimo zadnjič se je strašansko veselila rojstnega dne svojega prijateljčka, ko sva prišli pa tja, pa ni hotla not. Je šla do njega, mu dala darilo in voščila in hotela nazaj z menoj domov. Res je, da je bila totalno zmatrana, ker sva tekali okoli, da sem bila še jaz zmatrana, ker sva iskali ko nori, kje je to (bil je pa telovadni rojstni dan in je vedela, da bojo telovadili in tekali okoli;), pa res je, da so organizatorji bili res mal čudni (noben se ji ni predstavil, ko je prišla) in sta bila tam pač dva neznana odrasla in take reči njo malo prestrašijo... Skratka: potem sem jo prepričevala in na koncu mi je ratalo, da sem lahko šla brez nje in ko sem prišla, je rekla, da je bil to NAJBOLJŠI rojstni dan, da bi ona rada tudi imela tu in da je bilo super in da edino, kar bi spremenila, je to, da bi šla že prej not... Zdaj pa bodi pametenuser posted image . Ves čas vmes sem se sekirala, če je narobe, da sem jo silila, potem pa je bilo to nekaj, kar ji je najbolj dogajalo! Podobno je bilo az vrtec na kmetiji: najprej da ne, ne gre. Potem smo jo prepričali, je šla in še 5 dni samo o tem govorila, ko je prišla nazaj... Lejle ni treba nikoli nič silit, ona bo sama hotela probat (njo je treba nazaj držatuser posted image ), pri Ronji pa res ne vem, kaj je boljše zanjo: nočem, da je prikrajšana za stvari, ki so ji zelo fajn, samo zato, ker se na začetku boji. Seveda jo probam prepričat in ji razložit, da se splača probat, ampak vedno nimaš enako časa (ker so včasih še drugi ljudje vključeni).

Nočem, da ji je hudo, nočem pa da življenje zamuja, ker se boji bedarij. Ni mi ju problem imet doma, ne moremo pa bit zunaj toliko časa in ne moremo se it igric za 4 osebe, kar ji je všeč, itd... Pa bi lahko dobila najboljše iz obeh svetov:)

Zakaj na začetku tako reagira, ne vem. Vzgojiteljice in moja mami pravijo, da je tak karakter, da je to prirojeno. Ne vem, tudi če je, bi ji rada pomagala.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Noče k babici
24.5.2012 11:17:58   
ronja
Seveda bi tudi onadva lahko prišla k nam, pa nekako ne pokažeta interesa do tega.

Če babica nima interesa prit do vas, potem pa naj ne bo užaljena. Pri nas je tudi en dedi daleč doma - pa se z njim še največ vidimouser posted image . Ker gremo mi radi k njemu in takrat ostanemo čez cel vikend, če pa mi nekaj časa ne moremo, ni pa nič užaljen in vedno reče, da zaradi njega naj ne hodimo, ker bi mislili, da moramo prit, da tega noče - da naj pridemo, kadar bo nam pasalo. In vmes kdaj on pride sem, pa je.

Danes se bom pogovorila s pikecom, pa naj pove, konec koncev gre lahko jutri tudi k drugi babici, mi je pa res bolj pomembno da je otrok srečen, kot pa da babi ni užaljena.

Podpis. Včasih malo traja, da dojamemo, da dejansko izbiramo med tema dvema opcijama. Ko pa enkrat ugotoviš, potem pa ni več problem izbiratuser posted image .

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Noče k babici
24.5.2012 11:23:48   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

v boldanem poišči razliko in odgovor.

Vem, vem, samo življenjskega pomena nič od tega ni;). Sicer pa veš, da razumem.




Jp, pa je . Šola.  Samo ne mi prosim na to odgovarjat , ker vem, da razumeš user posted image .  Se bojim, da  zvoha to temo še mateyka, frodo in kerensa..in bomo spet pri pomenu izobrazbe  user posted image . Sicer pa Uš obožujeee šolo, tako , da ne more biti predmet tega pogovora user posted image .

Za tvojo deklico pa nimam nasveta. Strah je resna stvar čeprav je notri votel in ga zunaj nič ni. V tem kontekstu bi ji tudi pomagala in jo bodrila. Samo strah, dvom, panika je čisto nekaj drugega kot situacija ki jo ima avtorica te teme.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Noče k babici
24.5.2012 11:40:48   
LittleSun
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Danes se bom pogovorila s pikecom, pa naj pove, konec koncev gre lahko jutri tudi k drugi babici, mi je pa res bolj pomembno da je otrok srečen, kot pa da babi ni užaljena.

Podpis. Včasih malo traja, da dojamemo, da dejansko izbiramo med tema dvema opcijama. Ko pa enkrat ugotoviš, potem pa ni več problem izbiratuser posted image .


Jaz nisem potrebovala časa, da to dojamem, da bom delala v otrokovo dobro sem bila odločena, še preden sem se sploh odločila zanj, ampak vseeno pa je tudi družina (širša-babice, dedki) pomemben faktor v otrokovem življenju, seveda pa ne na silo. In babi bo to morala dojeti, sprejeti in se prilagoditi, če se ne bo mi bo hudo, ampak otrok je na prvem mestu.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Noče k babici
24.5.2012 11:43:17   
LittleSun
Ronja kar se pa tvoje pupe tiče je pa nekaj drugega in če bi se držala mame za kiklo bi zamudila marsikaj. Smo pa IMO starši tisti, ki moramo v določeni situaciji oceniti kdaj bi bilo prav otroka malo potisniti in kdaj je prav, da otrok ostane z nami. 

< Sporočilo je popravil LittleSun -- 24.5.2012 11:44:04 >

(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Noče k babici
24.5.2012 11:53:05   
ronja
Ok, ok, sem že tiho, šola je življenjskega pomenauser posted image , samo da ne zafilozofiramouser posted image .

Ja, se strinjam, moja situacija je čisto nekaj drugega in se strinjam s tabo - kot sem že napisala: v njeni situaciji bi jaz isto naredila, saj otrok ve, zakaj noče in je vse skup lažje.

Sem se samo priskledila s svojim vprašanjem zraven, ker si ravno to napisala, s čimer se v principu strinjam, ampak v dani situaciji pa če me ubiješ, ne vem, kaj je prav... Za un rd sem se tudi ves čas, ko je bila tam (2 uri) sekirala, a je bilo prav, da sem jo silila... Še lubi je rekel, da on je ne bi, da če noče, pa ni treba. Potem je bila pa vsa srečna, da je šla in je bilo to najboljše... Bojim se tudi, da bi se preveč navesila name, če smo skoz skup... Lejla je drugačna, lahko smo skup kolikorkoli časa, ona itak rabi tudi čas zase, pa sploh je bolj čustveno samostojna. Rabi me, kadar je kaj narobe in to je to, sicer pa gre rada vse probat. Ronja je enaka v okolju, kjer se počuti varno - na igrišču recimo - je čisto nič ne briga, kje sem jaz, ona raziskuje po svoje, se gre igrat s svojimi prijateljicami, itd... Moram sama gledat, da jo mam na oku, ona se tam nič ne spomni name (če ma družbo;):). Čim je pa karkoli, kar ji zamaje tisto njeno varnost, je pa kriza. Pa ne vem, zakaj - se mi zdi, da ni razloga, da bi se počutila ogroženo...

Vem, da je strah resna stvar, težko mi je, ko jo vidim, da ji je hudo, vem pa, da je dobro zanjo, da gre čez to - ker je potem vedno vesela... Bi jo pa rajši mela zdaj doma, kot pa da se sekiram, a sem prav naredila, tak da res ni to zaradi mene (meni se danes najprej sploh ni dalo it, ker je Svit glih spal in sem ga morala zbudit, da smo šliuser posted image ). Pa ko smo hodili v vrtec vse ok, ko sta se obuvali v copate, vse ok, potem pa pred vrati - upor na celi črti! Tamala pa cela flegma, ne ve, kira vzgojiteljica jih bo mela, ker jih skoz menjavajo, ona se ne sekira 5%... Čeprav je mela prejšnjič pa ona krizo - ampak ko je že bila v vrtcu, pa problem je bil, da ji je oči po nesreči odnesel igračko v službo, ampak zanjo to bilo i prošlo... Ampak hočem rečt: če bi bila jaz neg. nastrojena, bi to skor 100% tudi tamala pokazala (sta taki precej občutjlivi punci, ki mi takoj data feedback).
Verjetno je bila napaka, da sem ju vprašala zjutraj, kaj si želita - ampak sem bila prepričana, da bo Ronja vsa vesela, ker je že včeraj hotela it, pa potem smo se na koncu zmenile in sem mislila, da je tako prav... Mah, bom prišla temu do dna, pa pika:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Noče k babici
24.5.2012 11:55:36   
ronja
Jaz nisem potrebovala časa, da to dojamem, da bom delala v otrokovo dobro sem bila odločena, še preden sem se sploh odločila zanj,

To smo bile vse že prej odločene. Čas rabimo, da dojamemo, da izbiramo med tem, ali je otroku fajn ali je babi srečna. Da dojamemo, da to, da je babi srečna, dela otroka nesrečnega. Ker bo babi seveda rekla, da to ni res, pa da se ti samo zdi;).

Smo pa IMO starši tisti, ki moramo v določeni situaciji oceniti kdaj bi bilo prav otroka malo potisniti in kdaj je prav, da otrok ostane z nami.

My point exactly. Je pa to včasih težko vedet vnaprej. ko dobiš otroka vsega srečnega nazaj, ti je že jasno, da je prav, da si ga porival, ko ga porivaš, pa še ne veš, kak bo nazaj prišel;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
24.5.2012 12:03:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Noče k babici
24.5.2012 12:13:30   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Pismo, Ronja, tvoja Ronja je pa taka kot naša starejša.



in vajini dve sta čisto nasprotje od Uške...To kar si opisala (predpriprave, priprave) potrebujem jaz. Sem strašen komplikator, vse hočem vnaprej predvidet, splanirat...in sem mislila, da bo tako deloval tudi mali. Jok brate. Nič mu ne smeš povedat vnaprej. Pri treh - štirih letih je bilo tako hudo , da je v devedesetih procentih na dan odhoda ali dan dogodka dobil driskouser posted image , drugi dan pa zagotovo. Vprašajte Raho koliko toletnega papirja sem ji dolžna user posted image . Tako, da zdaj , če vpraša mu okvirno povemo. Če želi detalje,  jih dobi. Če ne pa ga spakiramo brez da bi vedel..in paliuser posted image .

Ronja, večna optimiska, pomisli na to da imaš ta malo za protiutež. user posted image .

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Noče k babici
24.5.2012 12:22:55   
ronja
Pismo, Ronja, tvoja Ronja je pa taka kot naša starejša.

Joj, ne veš, kako mi je odleglo, ko vidim, da nisem edina... Sploh če vidim, da se to zgodi tebi, potem si lahko mislim, da ni fora v neki čisto zgrešeni vzgoji...

Ronja je ista: za kmetijo smo se potem ful pripravljale (mele smo doma temo kmetijo, "molzle" z rokavico iz lateksa, delale nalogice, barvale kravice, itd itd... skratka ful smo furale kmetijouser posted image ) in je potem rada šla, nič jokala, ko so šli, bila vesela, ko so prišli nazaj, vse super. Gor je drugi dan baje mela mal krizo, ampak da ni bilo prehudo in ko je prišla nazaj, je ves čas govorila o tej kmetiji, tako da je verjetno nekaj odnesla od vsega skup... Vseeno pa včasih reče, da je blo fajn, ampak da me je preveč pogrešala. Ampak to reče tudi, ko gre z babico v lutke - za 2 uriuser posted image . Pa seveda hoče it in je ni treba nič silit. Mam včasih kar slabo vest, ker je pa jaz vmes nič kaj fejst ne pogrešam, ker priznam, da paše včasih mal miruuser posted image . Tudi na splošno je taka, da se novih stvari dostikrat boji - sploh če ji nekaj ne gre takoj. Je boljše, kadar nekaj težkega osvoji (recimo, ko se je naučila vozit kolo), sva bila vsa vesela, da zdaj je pa dobila malo samozavesti, pa da se ne bo več sekirala, če ji nekaj ne rata prvič... Pa je nekaj časa držalo, zdaj pa spet drsi nazaj... Kaj je rešitev? Da jo non stop učim neke nove reči? Saj je ok, samo mam še 2 druga otroka, ki me kdaj pa kdaj tudi rabita;)...

Me smo se to za 1x na teden v vrtec zmenile zdaj, po kmetiji, ker je Ronja rekla, da bi šla spet kaj v vrtec, ker so se meli fajn in da bi rada še kdaj bila s prijateljčki in seveda sva takoj vprašala, če bi ji bilo tako prav in je bila za. Včeraj smo se pogovarjali in je bila Ronja za, da gresta danes - moram 1 dan prej sporočit (lejla pa proti), zjutraj pa obratno... Zdaj pa razumi... Sem najprej Ronjo oddala in ko sem se vračala od Lejle, je bilo vse tiho, tako da drla se ni, vseeno pa ne vem, kaj je zanjo boljše. Ne bi je rada prikrajšala za vrstnike in za čas zunaj (ki je zdaj res omejen), ne bi je pa rada silila ali ji lagala (ve, da sem jaz doma)...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?