|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
7.10.2004 8:46:11   
ati miha
Lep pozdrav vsem.
Naj povem takoj na začetku, da smo že dobili našo malo štručko in da smo zdravi.
No zdaj pa k problemu. Rodili smo na Ptuju, ki ima naziv Otroku prijazne porodnišnice, toda to je tako le v teoriji. Mislim, da so pozabili, da je tudi mamica v bolnici in da tudi ona potrebuje pomoč. Če pogledamo v zgodovino, vidimo, da so vedno ob porodu pomagale vse žene v vasi in se je nova mamica lahko spočila, tako da je imala moč in lahko skrbela za otroka naprej. Danes, pa moraš vse delati sam in za kakšno ceno. Domov prideš popolnoma sesut. Nič ne veš in še energije nimaš. Kako naj takšen skrbiš za otroka. Mislim, da je včasih bilo boljše, saj si lahko brez slabe vesti prosil, naj otroka odpeljejo ponoči spat drugam, danes pa si slaba mama.........
No, kot sem rekel, so stvari lep samo v teoriji, praksa pa je tudi kruta. miha
Neposredna povezava do sporočila: 1
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
7.10.2004 8:51:42   
Anonimen
Ati Miha, jaz sem bila tudi v "prijazni" porodnišnici v Kranju in se popolnoma strinjam s teboj. Komaj sem čakala, da grem domov, da mi bo kdo pomagal.

(odgovor članu ati miha)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
7.10.2004 8:53:15   
Pupica
Oprosti ata Miha, dokler jaz nisem rodila, sem isto mislila kot ti(pač nevednost).Sedaj ko pa sem po porodu spoznala, določena dejstva se strinjam s tem. Potrebno se je že takoj sprijaznit in navadit skrbeti za svojega otročička.
Sploh pa ni res, da ti ga ne vzamejo. Jaz ga nisem želela dati od sebe, pa se je drugo noč jokala, in je nisem mogla potolažit. Ko jo je sestra odnesla, da pogleda, če je mogoče lačna, sem jaz vmes zaspala. Sestra jo je še previla, pri tem pa ugotovila, da malo čudo joka, ker jo je popek tiščal (Pri tem je tudi odpadel), takoj ko so jo zavili nazaj pa je zaspala.Seveda je počakala še par ur pri sestrah, šele nato so mi jo prinesli, jaz pa sem se že kar malo krivo počutila, ker sem zaspala.
Skratka želim povedat, da se mi zdi v redu, da te v porodnišnici navadijo, skrbeti za :duda:. Ker če ti bi ga pa tam odnašali za vsak jokec, kam bi pa potem doma dajali :duda:????
Samo moje mnenje (ki sem ga spremenila po porodu)!

Lp

pupica+:miska:Tia

(odgovor članu ati miha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
7.10.2004 9:07:13   
Anonimen
Draga "pupica"!
Ko sem jaz sestri rekla, da mojega mucka še ne morem imeti čez noč, ker se po carskem rezu še nisem mogla niti premikati, ga je odnesla, naslednji dan pa je pri tehtanju pokazalo, da je čez noč shujšal in brez glasu se je jokal. Ker so ga celo noč pustili, da je jokal. Bil je tudi izsušen in so mu po nalogu pediatrinje zato dodajali glukozo. Tudi to je ena stran zgodbe, kako naj bi te "navadili", da sam skrbiš za otroka. To pa ni fino, a ne? Verjetno bi imela po takšnih izkušnjah tudi ti spet drugačno mnenje... Veš, vse sorte se dogaja, zato ne moreš soditi samo po tvojem primeru.

(odgovor članu ati miha)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
7.10.2004 9:07:17   
ati miha
tia,
lepo si napisala, in mi smo se že ujeli saj smo zdaj stari 3 in pol meseca. mogoče je minilo toliko časa, da lahko z neke realne distance pogledam na stvari, še vdeno mislim isto. aja, hotel sem pač povedati ravno to, kar si ti omenila, doma boč tako ali tako moral sam poskrbeti za malčka, torej zakaj se ponoči na bi smel naspati brez kančka slabe vesti. no mogoče so samo sestre na Ptuju take, da nočejo otroka vzeti stran ponoči...lep pozdrav miha

(odgovor članu ati miha)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
7.10.2004 9:21:10   
tamala
Dragi ati, naj te malo potolažim: tudi v MB se dogaja isto! Če ti bo zdaj kaj lažje!:zmeden::ups:

Res pa je, da pred 28 leti, ko sem se rodila jaz oz. pred kakimi 1o, še ni bilo teh "prijaznih" porodnišnic in so se mamice vsaj po porodu lahko odpočile...:ups: Zdaj pa moraš po 8 urah biti pokonci in že pripravljena na akcijo! :grrr: Pa brez stokanja in pritoževanja, ker te potem še slabše obravnavajo. No, saj ne rečem, so izjeme. Silno redke, unikatne. žal. Jaz se že celo (drugo) nosečnost psihično pripraljam na psihično vojno, kajti zdaj sem odločena, da me ne bodo kar tako obravanavli, kot kup...!

Pa lepo rastite naprej!

D, 29t

(odgovor članu ati miha)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
7.10.2004 9:23:26   
ati miha
tamala,
pravijo da so "povratnic" (to ste tiste mamica,ki ste že rodile) bolj prijazni, držim ti pesti in vse dobro miha

(odgovor članu ati miha)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
7.10.2004 9:52:38   
Seven*
SE STRINJAM! Jaz sem skoraj v nezavest padla z otrokom rokah, pa se ni noben spomnil (sestra je stala v blizini), da bi mi otroka previl. Utrujena sem bila pa tako, da sem sredi belega dneva spala in nisem slisala mojega otroka jokat, tako da so me morali na silo budit..

Naj se gredo solit s temi fintami!!! Mamice pa naj kr crknemo.

Mama mi je rekla, da je bilo vcasih ko so se zenske rojevale doma na kmetiji taksen obicaj, da ko je zenska rodila, je celo sorodstvo skrbelo za to mamico cca 3 tedne. Kuhali so ji, pospravljali..itd itd.. Tudi v nekaterih drugih kulturah je podobno..


(odgovor članu ati miha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
7.10.2004 10:19:24   
Anonimen
Jaz sem tudi rodila v Kranju, kjer je otroku prijazna porodnišnica. Res ne vem, kako je drugje, toda v Kranju lahko da mamica dojenčka kadarkoli, tudi ponoči sestram, da si spočije. Jaz je prvo noč nisem imela ob sebi, da sem se naspala. Drugače pa je bila stalno ob meni in mi je to odgovarjalo, saj sva se res lahko dojili kadar je hotela in zato s tem nisva imeli nobenih problemov. Še kadar so jo odnesli za kratek čas sem komaj čakala, da mi jo prinesejo.
Je pa res odvisno tudi od tega, kakšen porod je imela ženska in koliko otrok joka.
Absolutno sem ZA tak način bivanja mamic in dojenčkov, toda če si mamica hoče spočiti, bi morali dojenčka odnesti, kadarkoli!

(odgovor članu ati miha)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
7.10.2004 12:58:11   
Blink1
Se strinjam!!!

Porodnišnice bi morale biti tudi bolj prijazne do mamic ne le dojenčkov. Sicer pa tudi dojenček ni zadovoljen, če je mamica utrujena, živčna in ne ve kaj naj z nebogljenim bitjem, ki je naenkrat odvisno samo od nje.

Normalno je, da je mamice (sploh prvič) strah otroka prijet, skrbet za njega itd. Jaz sem bila tako živčna, da sem ob vsaki priložnosti potisnila Nejo eni izmed sester, da jo je previla in sem lahko že stotič opazovala kako to dela...ker sem bila hudo nesigurna sama vase...

Ko sem bila v porodnišnici z mastitisom in z visoko vročino...so mi dali inekcijo proti vročini in morala bi se spotiti...KAKO????? Otrok joka, treba jo je podojiti...Jaz pa pod odejo...Kako naj podojim otroka, podrem kupček in se potim hkrati???

Šele ko sem omedlela, so Nejo za 3 ure odnesli na intenzivno nego. In sem bila kar vesela (pa zato nisem slaba mamica). Pa še pregledali so jo, vzeli kri in urin in tako sem lahko brez skrbi odšla domov.

V glavnem...malce bolj mamicam prijazne porodnišnice bi vseeno potrebovali...

(odgovor članu ati miha)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
7.10.2004 13:20:31   
BARBARA R.
Ojla!
Se pridružujem Alji.Tudi mi smo se napotili v porodnišnico Kranj.Rodila sem ob o3.50,v porodni sobi sem bila do cca. 07.30,me odpeljali na oddelek in odnesli Kristino na pregled.Ti pregledi so bili vsak dan ob isti uri tako da sem se takrat lahko spočila.Prvo noč so jo odpeljali po moji želji (po nasvetu babice ,ki je bila pri porodu),tako da so jo pripeljali ob 05.00,ker je celo noč spala.Imela sem hude težave s hemerojidi,prinesli so mi blazino da bi lažje sedela,mi priskrbeli mazilo in vsak dan spraševali če potrebujem tablete proti bolečinam.
Skratka moja porodna in poporodna izkušnja je lepa.HVALEŽNA SEM PORODNIŠNICI KRANJ IN NJIHOVEMU OSEBJU ZA VSO POMOČ IN NASVETE.Žal nimajo vsi tako pozitivnega mnenja,upam pa da bo vedno več takšnih.

(odgovor članu ati miha)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
8.10.2004 15:11:32   
Boni3
Se pridružujem mnenju,da otroku prijazna porodnišnica ni nujno prijazna do mame.Rodila sem v Lj in sicer po pribl,8 urah se je porod končal s CR.Moram reči,da 2 dni v int.oddelku so bili resnično prijazni.Od prvega do zadnjega.Ena izmed sester mi je celo prinesla kremo,ker sem imela grozno otečene roke od infuzijskih igel.Otročke so nam prinesli,pomagali pristavljati,ponoči so jih odnesli....Skratka vse pohvale in zahvale za pomoč in prijaznost.

Ampak,na oddelku je bila pa druga pesem.Prvo noč so otročke še odnesli,nato pa ne več.Ker po CR navadno mama ne dobi tako hitro mleka je bil moj čmrl lačen kar naprej,ker so mu dajali po malček mlekca,da bi bolj sesal pri meni.Logično,je treba spodbujati nastanek mleka,ampak na prsih sem ga imela čez dan po sedem ur pa še ponoči,pa kaj ko je bil lačen in se je non-stop jokal.Na noč sem spala pribl.2 uri enkrat je pa menda mali tulil,pa ga sploh nisem slišala...so me zbudilida mali joka....Da ne dolgovezim,najbrž so tudi lepše zgodbe,vendar mene drugič ne bodo več tako obravnavali,prijaznost gor al pa dol.

(odgovor članu ati miha)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
9.10.2004 12:05:06   
Sarina
Pridružujem se kritiki MB porodnišnice :(. KATASTROFA!:grrr: Sama sem po izredno težkem porodu imela strogo mirovanje, tudi na oddelku -pa tega še zdaleč ni noben upošteval:(. Malo so mi dali na posteljo in rekli: na, tu se cartaj z mamo, pa ni bilo več nobene blizu. Pa ko sem klicala za flaško, ker nisem dojila, sem čakala kot budalo, ker so pač pozable - halo?!!! Kaj sem hotla drugega, kot da sem se vstajala in sama poskrbela za mojo malo punčko :love:. Tako so se mi vneli šivi in spet sem bila dlje tam (skupaj 18 dni), potem pa še doma ležala 2 meseca, ker so me odpustili iz bolnice kar z odprtimi šivi. Sama malomarnost in brezbrižnost do sočloveka. Prepuščena povsem sama sebi :(. To te žalosti! Ko si dlje časa tam vse skupaj drugače vidiš, kot pa če greš po treh dneh domov.:)

(odgovor članu ati miha)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
9.10.2004 19:17:12   
frutka_
Se strinjam s tabo MIha. :bravo:8):bravo:

Moram pa povedati, da so bili v SG porodnišnici:love: kjer sem jaz rodila izredno prijazni, previjali so ga do zadnjega dne, z zdravili proti bolečinam niso šparali, malega so mi redno hodili gledat ali joka ali se znajdeva...En večer, ko je jokal, ga je babica pestovala!!!:bravo:, da sem si jaz lahko odpočila (sama je to rekla, ker sicer ne bo mami imela mleka! Full sem ji bila hvaležna!).
V glavnem to je po mojem mnenju porodnišnica prijazna porodnicam. Da ne govorim o tem kako so bili na viziti prijazni, da so se z menoj pogovarjali, me spraševali za mnenje, kako se počutim...v glavnem S U P E R !9nebesa:sloncek:

Iz porodnišnice nisem prišla ubita ampak pripravljena na nove zmage in podvige z malčkom.:sloncek:

Menim, da je počutje otroka v veliki meri odvisno tudi od mamice, od tega je odvisen tudi prvi stik z dojenjem, ki je lahko marsikateri mamici boleč in neznan.:zmeden:
Bolnice bi se morale zavedati, da so tam zaradi nas in ne mi zaradi njih. Na koncu koncev menim, da tudi Graška porodnišnica ni tako daleč na relaciji med MB in ostalimi kraji po Sloveniji, pa so baje totalno prijazni, zdravstvo pa malce bolj urejeno! Seveda z plačilom. OK bomo pač plačali, če lahko, samo da bo poskrbljeno za nas. Na žalost moraš sam poskrbeti zase, ker drugim se včasih fučka!:miska:

(odgovor članu ati miha)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
10.10.2004 9:28:28   
Anonimen
V mariborski porodnišnici ti otročka previjajo samo prvi dan, pa me je imelo, da bi si ga raje kar sama previla. Sestre namreč zelo dolgo ni bilo od nikoder, mali pa je jokal in jokal in jokal... Ubožček, ko pa je bil pokakan! In še potem, ko ga je previjala, je to počela tako grobo, da je otrok jokal, kot da ga iz kože dajejo, zraven pa je govorila: "Saj ti sploh ne verjamem, da je hudo!" Potem mi ga je dala za podojit in mi rekla: "Vidite solzice? Res je bilo hudo!" :hudicek:

Da o tem, kako sem bila utrujena, ker je mali ponoči imel krčke, sploh ne govorim! Pa ko sem prvo noč prosila sestro menda 3 ali 4 krat, da mi ga naj pride pomagat pristavit, se ji je videlo, da ji je bil to velik problem!

Hvala bogu, da so bile počitnice in je moj partner lahko prišel k meni v porodnišnico kadar koli je hotel. Potem pa mi je Davida cel dan cartal in pazil, da sem se lahko stuširala in malo zaspala, da sem si vsaj malo lahko spočila. Sam pravi, da ne bo nikoli pozabil, kako grozno utrujena sem zgledala, ko je prišel tja... Seveda, če pa eno noč pred porodom nisem mogla zaspati, ker so v porodnišnici jokali dojenčki in sem jih slišala v svojo sobo, drugo noč sem rodila, tretjo noč pa je mali imel krčke!!!

Žal v Mb sestre ne bodo storile tega, kar so v Slovenj Gradcu pri Frutki, toda zato so prav gotovo izgubili eno bodočo pacientko. Mislim pa, da jim to nič kaj dosti ne pomeni!

(odgovor članu ati miha)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
10.10.2004 10:26:30   
Aly
Se strinjam z vsemi , da smo mi v porodnišnicah dejansko še kar daleč od prijaznosti do mamic (tudi do otrok)...... Obljube so eno, praksa drugo.........

Ja Frutka, sedaj pa tudi čez mejo v EU ni več potrebno plačati, in opažam, da vedno več mamic odhaja rodit v Avstrijo............


LP:rozica: Aly

(odgovor članu ati miha)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
10.10.2004 15:01:01   
Blink1
Ja ... Avstrija...slišala same pozitivne izkušnje...:bravo::bravo: Naj si naši malo vzgled vzamejo..

Pa če pogledate kdaj oddajo Mein baby na RTL...porodnišnice take, da lahko pri nas le sanjaš in se zjočeš, kaj imajo tam na razpolago:((

(odgovor članu ati miha)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
10.10.2004 19:47:50   
Seven*
Ko tole berem me kar stisne.

V spomin se mi je vtisnilo par stavkov:

"Mamica, tole mizico bi si pa res lahko malo pocistili" (premalo mleka sem imela in sem dan in noc nosila otroka, to je bila tista mizica pri postelji, ki je pac nisem imela casa pospravit)

"Mamice, ste se ze uredile za jutranjo vizito?" (v 3 dneh sem se v tej prekleti MB porodnisnici uspela celo 2x stusirati!! Pa se to zato, ker je bil ravno takrat moj partner tam)

"Gospa, zdaj pa prosim utihnite! Saj ste prisli rodit, kaj niste vedeli da bo bolelo? Dajte mir in predihujte popadke tako kot so vas ucili v materinski soli" In ugasne luc ter odide. Od sile sem se konkretno razjokala. Pa sem samo malo jamrala, cisto po tihem. Ocitno me ni mogla vec poslusat..

Ko sem bila sprejeta je ena rekla: "Gospa, tile popadki.. To ni nic. Za to se ne pride v porodnisnico. So prekratki in premalo trajajo"


Od utrujenosti nisem slisala svojega otroka, ki je jokal poleg mene sredi belega dneva. So me morale na silo buditi.. Nobena se ni spomnila in mi malega previla..

Se mi zdi da sem bila za marsikaj prikrajsana..

(odgovor članu ati miha)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
11.10.2004 10:12:02   
Anonimen
A veste, zakaj je tako? Zato ker dedci ne rojevajo!!!! Ne, čisto zares. Na vseh področjih je medicina blazno napredovala, samo rojevanje je še vedno tako, kot pred davnimi časi. Ker pač moški ne rojevajo.

(odgovor članu ati miha)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
11.10.2004 12:29:52   
Blink1
Ej Seven....:grrr::grrr: A nisi kere vsekala prek ....

Hudiča:hudicek::hudicek: da bi bila jaz tam...:grrr::grrr:

In jaz sem celo imela dobro mnenje???:zmeden: me je malo sram zdaj:ups:

(odgovor članu ati miha)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
11.10.2004 22:06:02   
Anonimen
Ninika, naj te ne bo sram, saj nisi imela kakšne večje slabše izkušnje, a ne?

Ja, pri Seven so bile pa res izrazito nesramne. Mogoče sem imela srečo in je bila ravno pri meni tista sestra na dopustu...

(odgovor članu ati miha)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
12.10.2004 10:14:04   
Blink1
Ne, jaz sem sploh imela fuuuul dobro izkušnjo...:bravo::bravo: In tudi hvalila porodnišnico Mb...:zmeden:

(odgovor članu ati miha)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
23.10.2004 9:48:21   
ana1
Seven tako nekako so "prijazni" tudi v ljubljanski porodnišnici, ko te samo nadirajo in težijo.

Človek bi pričakoval, da bodo v porodnišnici, kjer pomagajo našim malim junačkom veseli, prijazni, pa moram priznati, da kar sem imela bolnišničnega življenja je bilo najslabše prav v porodnišnici /ljubljanski/

lp, :rozica:

(odgovor članu ati miha)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
23.10.2004 10:27:22   
KIRA
Da še enkrat napišem, kako je bilo meni...

Imela sem CR in sicer na datum/rok, ker se mala pac ni obrnila. Ampak do zadnjega nisem vedla kaj bo. Moz je malo prej videl kot jaz, pa tudi moja sestra, ki je sla zraven, ker se je pri CR malo nekaj zakompliciralo...
Noter - v operacijsko - v MB - sem sla ob 11.00, mala se je rodila ob 11.26. Jaz sem izgubila dosti krvi, pa visok pritisk sem dobila zaradi operacije. Pol so me pa na brzino skup sivali, ampak sem kljub temu prisla ven komaj ob 13.00.
po operaciji sem imela najprej previsok pritisk. Po 165/100, priklopljena sem bla na en cel kup masinov in monitorjev, pa kisik sem dobivala. vstavljen sem imela kateter, ker mi je iz mehurja (baje da bi naj bil razpok mehurja tudi vmes) tekla kri in so mi 3 dni gledali kako in kaj.., pa infuzije sem dobivala 2 dni nostop, tretji dan pa se 2 dozi.
razen prvi dan - katerega se cisto nic ne spomnim zaradi premocne narkoze, sem ostale dni imela prenizek pritisk. vsako jutro, ko sem se ze lahko umivala, mi je bilo medlo in nisem mogla niti stati, tako da so mi dali stol pred umivalnik in je skoz bla ena sestra poleg. zadnji dan v sok sobi pa sem celo pod tusem skoraj skup zlezla, zaradi prenizkega pritiska in sem sestram naredila grozen strah in paniko. sem jim rekla da se bom malo vsedla, da k sebi pridem, pa me zgleda niso poslusale in so zagnale preplah. pa sem prisla nazaj k sebi, ko sem ze en cas sedela, pa sem se se 15 minut do konca tusirala.
prvega dne pa se ne spomnim nic. moz pravi, da sem baje nekaj malo govorila z njim, da sem videla malo, ko so mi jo pripeljali, pa da sem sms pisala, pa se ne spomnim nic. komaj drugega dne se spomnim. tudi nisem vedela kaj imam - fanteka ali puncko. pol pa so jo dol pripeljali in so vprasali cigava da je V... pol sem pa vedela, da je deklica in da je moja...
bila pa je zdrava kot riba. 50 cm dolga, 3530g tezka. slike zaradi CR je imela en ali 2 dni kisik, ampak samo zato, ker je imela se nekaj malega plodovnice v plucih. pri navadnem porodu se ta iztisne, pri CR pa ne.

pa skoz je bla lacna. trapaste sestre so jo futrale samo z glukozo, pa je bla skoz lacna in je dosti shujsala, dosti vec kot ostali dojencki. jaz pa zaradi operacije mleka tudi nisem imela do 4 ali 5 dneva. komaj takrat sem jo zacela dojiti, prej ni slo. ampak ni bradavicke prav zgrabila, ker so jo ze navadili na flasko. pa sva se dojili z nastavkom za dojenje. in ko sem jo enkrat zacela dojiti, je tudi nehala hujsati in se je celo toliko zredila, da so dohtarji rekli, da je vse o.k.

ampak mi je blo kljub temu hudo na oddelku. bolecine so ble nevzdrzne kljub tabletam in sem mislila, da se mi bo zmesalo. ker je bla bolnica polna nisem sla v sobo 1, kjer majo pacientke z CR, pac pa so me dali v eno drugo sobo. postla je bla tako visoka, da sem komaj gor in dol hodla ob groznih bolecinah. parkrat sem mela celo obcutek, da so mi sivi popokali. pa sestre so ble ful nesramne. sploh nic niso hotele pomagati, skoraj na kolenih sem jih prosla za pomoc, ker sama nisem mogla male previjat do 5 dneva. ni slo. celo pamperske so me prosile (na sreco sem imela svoje s sabo), ker jih baje niso imele s seboj. z vlozki je blo isto sranje. so jim zmanjkovali, pa sem pac vzela svoje, ki sem jih tudi imela s seboj. sem bla tolko brihtna, da sem mozu narocla, naj ruksak za dojencka prinese s sabo, ko bo prisu na obisk, tam se pa takalitak ze imela vse spakirano.
domov sem pa sla 6 dan, namesto 8. nisem vec zdrzala sitnarila sem da me naj domov pustijo. saj me je bolelo takalitak, pa ce sem hodla, sedela ali lezala. je pa doma laze, ker nisi odvisen od drugih.
spala nisem cisto nic in sem bla popolnoma izcrpana, ker je ena ****njena mama cel cas dajala dojencku dudo, ko je bil lacen in se je se bolj drl. lacen je bil pa nonstop, ne tak kot moja, ki se je napapcala in pol 2 do 3 ure spala.
Seveda je pri vsaki mamici drgac, ampak zame je bilo to najhujse, kaj sem kdaj dozivela. Prve dni se niti nisem mogla prav veseliti, da imam dojencka. Pol me je pa drzala gor misel (da nisem mislila na bolecine), da je z mojo malo vse v redu in je tak srckana...
LP

(odgovor članu ati miha)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   OTROKU PRIJAZNA PORODNIŠNICA?! KAJ PA MAMICA???
23.10.2004 14:47:26   
Anonimen
Ja, Kira, pri meni je bilo točno tako. Samo da v Kranju itak nimajo posebne sobe za CR. Dve leti in pol je od poroda, pa mi je še sedaj slabo, če pomislim, kako je bilo. Škoda.

(odgovor članu ati miha)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?