|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Od parcele do hiše
22.8.2006 21:28:36   
Anonimen
Zanima me sledeče: ko kupiš parcelo, koliko denarja in časa lahko še˝preteče˝ do pridobitve vseh papirjev za začetek gradnje, in kaj vse potrebuješ?
Ali kdo ve v kolikem času se lahko vseliš v montažno hišo, če ima kdo s tem izkušnje.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Od parcele do hiše
22.8.2006 21:41:12   
Anonimen
no takole...kupiš parelo in že s tem imaš en kup papirjev za obdelat..mi smo najeli odvetnika da je vse zrihtal od pogodbe do vseh vpisov v kataster itd itd. pol pa hiška..če kupiš montažno je mal lažje vrjetno ker edino kar je morš pridobit lokacijsko informacijo za gradnjo, načrt parcele (na geodetski upravi), geodetski posnetek parcele (najameš enga geodeta da ti to pride nardit),  in poiskat izvajalca montažnih hiš. pri njih pol izbereš hišo ki ti je ok, oz ti jo nardijo kej po tvojih željah in pri njih kupiš komplet projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja (kok to stane za montažno hišo, midva sva dala za pgd skor 1.5 mio sit (projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja - vsebuje načrt za hišo, vsa soglasja od elektro, kumunale, načrte inštalacij itd itd ) no za pgd za hišo ki je zidana in narisana po najinih željah. da smo uskladil najine želje in da je arhitektka vse to zrisala in pridobila soglasja itd itd smo porabl od avgusta do aprila drugo leto. vrjetno je to pri montažni veliko manj zamudno. pol pa s tem papirjem zaprosiš za gradbeno dovoljenje, plačaš takso (če si malda družina si jo oproščen (cca 50 jurjov)) in plačaš komunalni prispevk ki je od občine do občine različno obračunavan ( mi smo plačal čez 4 mio za 488 kvadratov parcele, z vso urejeno infrastrukturo. ponavad pa ne upoštevajo kvadrature parcele ampak uporabno površino bajte al kva js vem.pozanimi se na občini kako je to pr vs). no pol pa je zakonski rok 1 mesec od popolno oddane dokumentacije. nm so enkrat zavrnil in smo mogl še neki dopolnit ampak smo hitr zrihtal. vse skup je trajal mn k mesec. no ko dobiš te papirje pa spet kličeš geodeta da ti pride zakoličit bajto in pol lahko začnete.

upam da sem ti kej pomagala :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Od parcele do hiše
22.8.2006 21:46:49   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zanima me sledeče: ko kupiš parcelo, koliko denarja in časa lahko še˝preteče˝ do pridobitve vseh papirjev za začetek gradnje, in kaj vse potrebuješ?


Da bom kratka, če imaš srečo, ca. 6mes - 1 leto. Realno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Od parcele do hiše
23.8.2006 8:06:25   
Olivija
Lara!

Sem prebrala tvoj opis (zelo koristen), samo pri komunalnem prispevku me je skoraj kapuser posted image , sej vem da je Kranj zelo drag. Samo midva sva računala, da bova plačala tam okoli 2 milj. komunalnega prispevka za hišo. Zdaj mi bo res počasi žal, da se nisva spokala kam v okolico Celje ali pa kakšen drug cenejši konc user posted image . Koliko kvardratov pa imata? Midva sva mislila postavit montažno hišo ca. 140 m + klet.

Thx

O.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Od parcele do hiše
23.8.2006 8:51:44   
Poka
V okolici Celja je super. Pa ne zaradi tega, ker sem iz teh koncev, ampak se mi zdi, da je proti Ljuljani "gužva" in ne vem zakaj vsi hočejo tja. Itak je samo pol ure do Ljubljane. Midva sicer sedaj živiva na Bledu, ampak bova kupila parcelo v Savinjski, nekje blizu avtoceste. Njegova sestra je tam zgradila hišo, parcela je bila ful pocen, zgledala je zaraščena in ful grozna, tak da so meli eno leto dela, da so vse tist ven potrgal, zdaj je pa tam skoraj luksuzno naselje, parcele so pa vredne okrog 20 mio. Dala sta pa okol milijon za 1000 kvadratov. In cene ful naraščajo. 

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Od parcele do hiše
23.8.2006 9:23:07   
Olivija
Sej vem, samo midva hočeva že zaradi samega ugodja ostati na Gorenjskem. Vse imava tukaj; družino (s tem občasno varstvo), prijatelje, hribe, službo (on), ...

Če bi se že preselila nekam dlje, potem bi šla raje nekam v tujino. Bomo videli ...


(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Od parcele do hiše
23.8.2006 11:50:22   
Anonimen
Samo en komentar glede montažnih hiš (vsaj kar se tiče marlesa): njihov "načt" vsebuje samo arhitekturni del. Oz. samo ta del je vključen v ceno osnovne dokumentacije, ki jo dobiš pri njih. To pomeni, da moraš še posebej plačati za urbanistični del.

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Od parcele do hiše
23.8.2006 14:19:57   
Poka
Midva sva sicer sedaj na Bledu, zaradi njegove službe. Tu res ni nikoli dolgčas, imaš kaj za počet. Ampak je tudi v okolici Celja, npr. Šempeter in okolica veliko možnosti za rekreacijo in marsikaj drugega,res pa je, da služb za enkrat tu ni, oziroma niso tako dobro plačane, tako da se moraš vozit pol ure v Ljubljano ali še dlje, ampak sem pa gledala parcele na Gorenjskem in hiše, ki se prodajajo in so hiše tam nad 70 milijonov, parcele pa tud nič kaj cenej... In to si ena povprečna družina težko privošči. Moj je direktor na eni firmi, pa vem, da si nebi mogla, oziroma z veliko odrekanja, ampak men bi bilo škoda dat toliko denarja za eno povprečno hiško, če bi si pa za tak denar drugje lahko postavil vilo, al pa recimo eno malo hiško ostalo si pa privoščiš potovanja ali kaj drugega, hočem rečt kvalitetno življenje od katerega kaj imaš. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Od parcele do hiše
24.8.2006 13:32:24   
Anonimen
olivija take cene so pomoje v kranju samo v naselju VOGE Britof. Ker so nam rihtal vso infrastukturo beri kanalizacijo, vodo, elektriko, T2, telekom..vse to na parcele!!) pa asfaltirana cesta, osvetljava itd itd in to je popolnoma novo naselje. tko da so računal komunalca kr na kvadraturo parcel in sploh ne upoštevajo kašn bo objekt. mislm da drugod plačaš glede na objekt ne na parcelo.

(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Od parcele do hiše
25.8.2006 8:52:14   
Olivija
ja upam, da je res tako. Midva bova gradila v sosednji vasi in vem, da recimo kanalizacije še ni. Nekaj pa ne razumem, a ni tako da se za celo občino po enakem principu računa (bruto površina hiše), kako lahko za Britof veljajo posebna pravila?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?