|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 17:06:23   
baguSka
Totalno sem razočarana..

Danes sem se sprehajala po cesti in v grabnu zagledam starejšega gospoda, ki je ležal z glavo navzdol. Takoj sem skočila k njemu - brez pomisleka in ga vprašala kaj se je zgodilo. Ležal je na soncu ves premočen že in ni mogel vstati. Vse kar me je prosil je bilo, da mu pomagam vstati, ker je padel in se ne more pobrati. Zagrabila sem ga pod roko in vse kar mi je uspelo je bilo, da sem ga nekako spravila v sedeči položaj, vendar mi je 3x padel spet nazaj. Gledala sem okoli kje bi mi kdo pomagal, a ni bilo nikogar. Začela sem mahati vsakemu ki je pripeljal mimo, vendar ni bil nihče pripravljen ustavit. Vprašala sem ga, če lahko koga pokličem in je reku ženo in mi bleknil številko, a žal ni bila prava.. Medtem sem še vedno mahala in skakala po cesti. NIČ. Imela sem občutek, kot da sem edina ki mu želim pomagat. Ko sem že hotela poklicati 113, pa mi je končno ustavil avto, v katerem sta sedela gospa in njen sin, ki sta kar pritekla k meni in začela pobirat starčka. Močno sta se namučila, da sta ga končno postavila na noge in potem je priznal da je nekaj spil, ampak ne toliko, da nebi mogel hodit (na nogah pa je komi stal). Čez cca 5 korakov je še bruhal. Bilo je res grdo. Kljub temu sta mama in sin še nadeljevala, jaz pa sem za njimi nosila njegovo vrečo s sadjem, katero je na vsak način hotel nositi on.:zmeden: Naenkrat se ustavi in pravi da ne more hodit, naj ga peljejo z avtom. Gospa je vztrajala, da je bolje če grejo peš. (ker bi ji verjetno še avto pobruhal). Ampak ni hotel it naprej. Obljubil ji je, da ji ne bo pobruhal avta, zato da je posadila vanj in odpeljali so se..
Jaz pa sem sedaj doma in premišljujem če so ga varno pripeljali do doma, če jim je pobruhal avto ali ne ipd. Še najbolj mi pa ne gre iz glave, da mi najmanj 15 minut nihče ni hotel ustavit, kljub temu da so videli možakarja na tleh. Sprašujem se, če so ga mogoče poznali (jaz ga nisem), ali niso hoteli ustaviti namenoma ali kaj. Žalosti me, da bi ga ljudje kljub temu da so ga poznali, pustili ležat tam na soncu.. Pa kaj potem če ga je malo spil, pa kaj potem če je bil polulan??? A to pomeni, da kolikor človek ni po našem okusu da ga lahko pustimo umreti??? Vse skupaj se mi zdi grozno in res sem razočarana nad odnosi soljudi..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 17:18:34   
k1
hja taki so časi, žal! redko najdeš koga, ki bi pomagal komu.... raje stran pogledajo in grejo mimo, kot da ni nič.

še en komični primer, ki smo ga s sodelavko doživele -na poti v službo smo imele gumidefekt. ustavile smo ob strani in čakale, če se nas kak dedc usmili, ker je ena imela manj pojma kot druga glede menjave gum.... ampak frajerji so vsi trobili in se nam smejali. in potem: stopile smo v akcijo, vsaka je nekaj vedela, gumo smo menjale tako hitro, kot pri F1.

eni se pač naslajajo ob smoli drugih, kaj čemo!

še hvala bogu, da niso vsi enaki :sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 17:23:05   
zoya_
baguska, ja poznam take... ti gres takoj pomagat, ostali pa gledajo, kot da bi bilo normalno, da nekdo tam leži... Enkrat sem bila priča nesreči. Tipo, res da je bil malo pod gasom, je šel čez rdečo in en avto ga je zbil in odpeljal naprej. Ni važno, če je imel model rdečo, ne moreš ti potem človeka kar povozit, če bi tudi jaz tako razmišljala, bi imela že najmanj 30 ljudi pod kolesom avtomobila. Ker je avto ušel, sva s fantom poklicala policija in povedala, delno registrsko in opis avta, našli so ga po 15ih minutah. Kaj je bilo pa žalostno? To, da so v sosednjem lokalu, ki je bil 10metrov od kraja nesreče, opazovali in niti en se ni zganil, kao saj je bil sosedov France... JA PA KVA POL!?!?!?! Jaz vsakemu pomagam, ki je pomoči potreben, ne glede na to, če je sosedov pijanček ali kdorkoli. Jaz bi tud želela, da bi meni kdo pomagal, če bi do česarkoli prišli.
Letos na avtocesti, je bila nesreča, se je tudi najmanj 100 avtomobilov mimo peljali, seveda vsi s faco na šipi, kva je blo, ampak noben pa, da bi pomagal, midva sva ustavila, pa še ene en, da smo pogledali kako in kaj, postavili trikotnike in počakali na pomoč... žalostno res... žalostno.... :zmeden2:

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 17:24:51   
Anonimen
Baguška, ne se sekirat zaradi tistih, ki nočejo pomagati. Važno je, da imaš ti odprto srce za vse in si vedno neglede na razmere pripravljena pomagati. :rozica::rozica::rozica::rozica: Še dobro, da tako dobri ljudje kot si ti, obstajajo, drugače bi bil ta svet res zelo krut. Si me pa prisilila v razmišljanje, če bi sama priskočila na pomoč in če sem iskrena, ne vem. Na to pa nisem preveč ponosna. Hvala, ker je svet lepši zaradi tebe. :rozica::rozica:

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 17:31:14   
rija
Baguska, jaz sem bila že kot 14 letnica razočarana nad ljudmi zaradi podobnih stvari.
Moj dedek je bil težki srčni bolnik, ki ga je lahko zagrabilo kjer koli, se je opotekel, prijel za kakšno ograjo, da ni padel.
Pa so se ljudje ob njega obregovali: Glej ga starega pijanca...:((:((:(( Pa v življenju ni nikoli pil....

Pa še druga skrajnost:
prav zaradi tega sem vedno pripravljena pomagati.
Se peljeva enkrat z mojim vsak s svojim avtom, pa vidiva, da atek leži ob kolesu na tleh. Seveda se oba ustaviva in pogledava, ali je kaj narobe. Nakar pride moj k ateku, mu hoče pomagati, pa ga atek nadere: kaj boš ti smrkavec (?) idi nekam.... Seveda totalka pijan.
Moj zgrožen, pa je vajen kar hudih reči v službi, z debelimi okami, levo krug: Grema, atek pač noče pomoči.

Toliko v razmislek.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 18:43:10   
Anonimen
Spomnim se ene punce, študentke, ki je v Ljubljani na avtobusni postaji doživela srčni napad in umrla. Nobeden ji ni pomagal, ker so mislili, da je pijana ali drogirana. Kako žalostno.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 18:57:07   
ZARA
Ja... to se je nam zgodil v službi,ko je človeka na parkingu kap in je pobruhal cel avto...seveda so vsi mislili,da je pijan...z mojim sva vztrajala naj pokličemo rešilca - in smo ga!
Lep občutek, če nekomu rešiš življenje!

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 18:57:21   
baguSka
Ko sem ga zagledala ležat na tleh, sem tud jst takoj pomislila na to da je pač pijanček ki se je zvalil v travo, ampak nisem mogla it mimo njega, ne da bi ga vprašala kako se ma!? Ok malo za šalo malo zares, sem vidla da mu očitno ni vse najbolje in če mu lahko pomagam.. Najprej me je prosu če mu lahko pomagam vstat, ker sam ne more, potem ko je vidu da mu ne morem pomagat, je pa vztrajal da ga pustim tam!?:zmeden: Kako le?? Ne vem no. Jaz nimam srca da bi ga pustila tam ležat in odšla mirne vesti naprej - si sploh ne upam predstavlat da bi kakšen človek to sploh naredu!? Jaz osebno mislim da bi se fentala če bi kasneje zvedla da ga je recimo tam na soncu kap brez vode, jaz pa sem odšla naprej.:zmeden:

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 19:38:05   
polona2
A je bilo to na Jesenicah? Najbrž si naletela na "Šerifa", no, njega jaz sigurno ne bi pobrala. Koga drugega pa bi, seveda.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 20:14:00   
Anonimen
Baguska, kakorkoli je že bilo, ti si naredila prav in ta dobrota se ti bo nekoč nekje obrestovala!!!

(Če ne prej pa takrat, ko boo tebe iz grabna vlekli :)- )

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 20:30:39   
edigs
Baguska bravo!!! Se več takih dobrih ljudi, pa bo svet 100% lepši. Vendar pa je (žal) dobrota velikokrat tudi sirota. Ti povem dva primera (kar tako, za razmislek).
1. približno dvajset let nazaj je moj oče na enak način pobral vinjenega strička. Bil je ves krvav, pobruhan... Na poti v bolnišnico mu je revež umrl. In? Moj oče je imel velike težave. Policisti so ugotovili, da ga je nekdo zbil s ceste. Očetu so pregledali avto, mu odvzeli kri itd. Še mesece kasneje je hodil dajati izjave, pa na zaslišanja so ga vabili... Še s sodiščem so grozili. Komaj je dokazal resnico, saj kao krvavo pijanduro pa res ne bi nekdo kar zaradi dobrega srca gor pobral.
2. mož je nekaj let nazaj na cesti pomagal pijančku. Pomagal mu je vstati in od takrat ima hude težave s križem. Ves mesec je ležal in dobival injekcije. Še danes ne sme ničesar težjega dvigniti.
Tako oče kot mož sta zelo dobra človeka, ampak ležečemu ob cesti zagotovo ne bosta več na tak način pomagala. Strinjam pa se, da je edino človeško poklicati 112 oz. 113.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 20:51:09   
Anonimen
Žal moram povedati svojo zgodbo, zakaj sem večinoma ena tistih, ki se peljejo mimo...
Bil je 16. november 1999, ura malo čez 22. zvečer. Z najboljšo prijateljico sva se peljali iz Kranja proti Kamniku, pa sva se odločili za bližnjico mimo Šenčurja in Brnika. Jaz sem se peljala spredaj v svojem starem Renaultu 18, ona za mano v še starejšem Renaultu 5. Pri podvozu pod avtocesto, še pred uvozom za Šenčur, zagledam sredi ceste, na svojem voznem pasu, avto brez luči ali žmigavcev, zraven pa maha moški. Ker sva s prijateljico do takrat vedno pomagali na cesti, kadar je bilo potrebno, sem takoj dala desni žmigavec in ustavila čisto ob robu voznega pasu, prijateljica pa za mano. Ko sem se ustavila, sem vključila vse štiri žmigavce, zategnila ročno zavoro, dala menjalnik v ler in spustila šipo, ker je moški, pravzaprav fant, že stopil do mene. Vprašala sem ga, če je kaj za pomagat. Rekel je, da mu je očitno zmanjkalo bencina in me je prosil, če ga lahko ena od naju zapelje do Brnika. Rekla sem mu, da ni problema, vendar naj spravi avto s ceste, ker se lahko kdo zaleti vanj. Videla sem, da se fant muči sam s porivanjem avtomobila, saj je na tistem mestu malenkost klančka navzgor, zato sem stopila iz avta in mu pomagala. Prijateljica ni mogla, ker je bila v čevljih s petko, jaz pa v supergah. Zrinila sva ga na pesek ob cesti, nakar sem mu rekla, da če po avto ne namerava priti takoj nazaj, naj ga zaklene, da mu ga ne bo kdo izropal. Tačas, ko je on jemal nujne stvari iz avta in ga zaklepal, sem se jaz vrnila tistih 20 m do svojega avta. Prijateljica je spustila šipo na svojem avtu in me vprašala:"Ali je vse v redu?" Odvrnila sem ji, da je in da ga bom samo zapeljala do Brnika, ker mu je zmanjkalo bencina. Usedla sem se v avto in se nameravala zapeljati 20 m naprej do njega. Zaprla sem vrata, dala levo roko na volan, desno na ročno, da bi jo spustila...
Takrat pa je počilo. Nisem vedela, ne od kje ne kaj. Samo treščilo je. Odtrgalo me je s sedežem vred in odneslo na zadnji konec avta, avtoradio mi je iz armature letel mimo glave v zadnjo šipo. Ne vem, kako, vendar sem naredila dva kroga po notranjosti avtomobila, potem pa se je vse skupaj ustavilo. Pristala sem z ritjo na ročni in z glavo na naslonjalu za sovoznikovo desno roko na vratih...
Cela. Živa. Zdrava. Z modrico na levi lopatici in s prasko od ročne ure na zapestju.
In kaj je bilo? Izpod podvoza, kjer je omejitev 60km/h, je pripeljal stari VW transporter svetlomodre barve, za volanom domačin iz Šenčurja, vinjen (napihal je 1,98), pripeljal se je 90 km/h in brez zaviranja najprej treščil v mojo prijateljico, njo je odbilo vame, od mene v jarek, mene je neslo še 57m naprej, 2x sem se obrnila okrog svoje osi, potem pa s sprednjim delom treščila v ta kombi...
Mojega avta je ostalo dobesedno samo pol... Nihče, s policijo vred, ni verjel, da mi ni nič...
Za najboljšo prijateljico žal ne morem reči tega. Ko je kombi priletel vanjo, je njo nabilo na volan. Grdo, ampak to se večinoma preživi. Ko pa jo je odbilo vame, je z glavo butnila nazaj in nabila na tisto tanko, kovinsko prečko, ki je med obema stranskima šipama. Rezultat - počena lobanja. Vsa čast reševalni ekipi - iz Kranja so bili od klica na kraju nesreče v 7 minutah. Cca. 10 minut je trajalo rezanje iz razbitin, nato 14 minut vožnja do Urgence v LJ. Žal ji niso mogli pomagati. Odmrlo ji je 80% možganov, naslednji dan ji je za minuto zastalo srce. Ko so jo po minuti oživili, so ugotovili, da funkcionira samo še 5% možganov. Sorodniki so dovolili, da se jo odklopi z aparatov...
Umrla je 18. novembra 1999 cca. ob 10-ih dopoldne. Zadnjič sem jo videla takrat, ko je pomolila glavo iz avtomobila in vprašala, če je vse v redu...
Ime ji je bilo Manca. In tako bo ime moji hčerki, če jo bom kdaj imela...

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 20:55:32   
k1
ojej kerensa, žalostno..... res....

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 21:09:28   
tinaaja
Zalostna zgodba... :(
Res je grozno, da ce pomagas nekomu, da potem si ti tisti, ki trpi. Ampak mislim, da je bil namen te teme izpostaviti brezbriznost ljudi.. Sama se ogromnokrat dozivela take zadeve, ali na svoji kozi, ko sem padla z rolerji, si prebila glavo, okoli je bilo vec kot 50 ljudi, po ene pol minute (kar je bilo meni takrat grozno dolgo), je prisla celo do mene ena gospa, ce sem vredu. Meni pa kapljala kri po celu... Ostali so sli naprej.. Kako bi se razpletlo, ce ne bi prijateljici prisli... ??? Ali pa, ko sem pred Maxi marketom, ki je seveda zelo obljudena tocka v lj, zagledala staro gospo, ki se je drzala za šipo maxija, in se je videlo, da glih komaj se stala.. folk pa mimo hodil.. midve s prijateljico pa do nje.. starost pac naredi svoje in je bila tok utrujena, da ni nic vec mogla.. smo ji poklicali njenega taxista, da jo je odpeljal domov.. ampak kok ljudi je slo mimo, ne da bi jo povohali.. groza.. sredi dneva, na javnem mestu polnem ljudi, ko se ti res nic ne more zgodit, pa stara gospa.. men je se zdaj hudo, ko se spomnim nanjo. dolgo nazaj sem si obljubila, da ne bom brezbrizna in da ce bo le v moji moci, da bom pomagala.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 21:11:35   
Anonimen
O, kako grozna zgodba, Kerensa, to je pa res hudo.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 21:13:12   
Anonimen
Morda sem res malo kiksnila temo, ampak s tem sem samo hotela povedati, zakaj sem zdaj večinoma tista, ki na cesti pelje mimo... Žal...
In tisti, ki ne ve razloga, zakaj se peljem mimo, bi me lahko mimogrede obtožil brezvestnosti... Pa še zdaleč nisem taka...

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 21:14:35   
india
Ojoj,Kerensa, to je pa zelo žalostna pripoved :((:((:((

In na prvotno zgodbo: pred leti je imela ena deklica epileptični napad na avtobusni postaji v MB...zgledalo pa je povsem drugače,kot,da je pijana in še kaj. Če je ne bi opazil voznik avtobusa,ki jo je poznal in vedel, da je epileptik, je vprašanje, kako bi se zgodba razvijala dalje, tako pa so jo peljalo v bolnico,kamor so poklicali tudi starše.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 21:28:38   
TaRe*
Ja,žalostno,res.:((:((
Podobno se je zgodilo mojemu tastu,ko je pred šestimi leti na vrtu,ki je kar precej stran od njegovega stanovanja ,rezal živo mejo.Ko je ravno zaključeval,mu je postalo slabo in ni mogel drugega,kot da je sedel na tla ob vrtu.Mimo pelje glavna cesta skozi mesto.Pol ure je tako sedel,se držal za srce in vsake toliko ,ko je zbral moč,pomahal proti cesti.Pol ure mu ni ustavil nihče.Potem pa je čisto neznan moški ustavil in s težavo izvlekel iz njega kje je doma....ter ga pripeljal domov.
Na srečo je reševalna potem reagirala zelo hitro,da so mu lahko pomagali,ker je imel močan infarkt.

Drugi dan pa se je govorilo po soseski,da se ga je stari ......tako nabral,da tud iz vrta domov ni mogel.:grrr::grrr::grrr:

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 21:30:35   
Anonimen
Kadar lahko v trenutku precenim, da zame ne obstaja nobena nevarnost, še vedno ustavim... Da ne bo pomote... Vendar dobro razmislim... Na cesti ni igre... Kadar pa je v igri pomoč na drugačen način, sem pa zraven raje prva kakor zadnja...

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 21:47:27   
Anonimen
Kerensa, moje sožalje za prijateljico. Res žalostno.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 21:51:26   
lucika
žalostno res...
cel teden ze moj dragi vsem razlaga, da skor ni mogel verjet. letos sva bila v keniji na dopustu, in sem se en dan nekaj zastrupila. cel dan mi je bilo slabo; bruhala sem sredi dneva, sredi mesta v kanalizacijo. pri nas bi stran gledali, te obtožili da si pijan...tam pa je v minuti bilo okol polno ljudi z vodo, nasveti... nisva mogla verjet, kako so bili pripravljeni pomagati. se človek zamisli...

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 22:19:00   
Anonimen
Kerensa, žal mi je za tvojo prijateljico. Grozno, da se vama je moralo to zgoditi.
Na cesti se tudi jaz ne ustavljam, da bi pomagala ljudem, pa ne, ker bi se mi zgodilo kaj takega kot Kerensi, ampak ker enostavno ne zaupam, da se nekdo samo ne dela, da rabi pomoč, potem bi me pa "koknil". Če pa vidim koga, ki leži na tleh in rabi pomoč, mu pa pomagam. Pred leti sem enemu starčku pomagala, ker je padel, pa so ravno tako vsi mislili, da je pijan, revež je bil pa težji invalid, ki je lahko hodil samo s pomočjo bergel in ga je nekaj spodneslo, izgubil je ravnotežje in padel. Sama ga seveda nisem mogla postavit pokonci, pa sem tudi rabila celo večnost, da sem našla nekoga, ki je bil pripravljen pomagat. Pred par meseci pa sva z možem sredi noči na popolnoma neosvetljeni cesti in na nepreglednem ovinku na vrhu klanca z lučmi obsvetila moškega, ki je ležal ob robu ceste. Žal se nisva imela kje ustavit, ker bi bilo prenevarno še za naju, da se kdo zaleti, sva pa takoj poklicala 113 in so rekli, da bojo takoj nekoga poslali tja.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 22:22:53   
snorlax
Kerensa, moje sožalje zaradi prijateljice. Res žalostno.

Baguska, tebi pa vsaka čast. Zaradi takih kot si ti, je svet lepši in prijaznejši.

L.p.:)

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Odnos ljudi.. :((
31.7.2005 22:25:22   
baguSka
Ne polona ni bil šerif. Pa tudi če bi bil. A ti bi ga kar tam pustila umret!?:zmeden:

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Odnos ljudi.. :((
1.8.2005 0:04:18   
polona2
Šerif večkrat kje obleži, pa je še vedno vstal, šel domov in doma fino nalomil svojo ženo in hčer, ja, njega bi definitivno pustila na tleh.
Drugače bi pa tudi jaz v tej tvoji situaciji ravnala podobno kot ti,:angel:!

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?