|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odvečna koža po uspešnem hujšanju
15.3.2009 23:00:48   
žvirca
Pozdravček!

S ščepcem volje in kančkom samodiscipline sem v zadnjem, razmeroma kratkem obdobju kar strumno stopala proti svojim, nekoč nepredstavljivim ciljem. Namreč, odštela sem ponosnih 25kg iz mojega kar zajetnega kupčka. S tem vsekakor zraven tudi k svoji osebni sreči. To mi nekako uspeva z "umerjenim" načinom prehranjevanja in kar dosti več rekreacije. Ma se mi pa vseeno vsili vmes en problemček..

Torej: index telesne mase mi našteje 23,1kg/m2 (razmerje med višino in težo), kar je v mojem primeru 'normalna teža'. Pesti me pa neenakomerna razporeditev teže po telesu, kar se pozna občutno preveč na mojem trebuščku. Zadeva pa potegne zraven tudi odvečno kožo, predvsem v predelu trebuha.

Zelo bi bila vesela kakšnih idej, kako se lotiti zoper teh dveh nevšečnosti. Hkrati pa bi rada zvedela odgovore na moja vprašanja tudi s strokovnega vidika, nekako takole:
- vse možnosti zakaj je pri ljudeh različna razporeditev teže po telesu,
- tudi čimveč možnosti kako lako težo vsaj približno pravilno uravnovesim (kakšen kilogramček še nameravam odvrečt)
- enako pa tudi za odvečno kožo, kaj vse lahko storim predem bom z njo kot ena cunjica. Iskreno hvaležna za vaš trud!

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 26.3.2009 11:20:20 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ODVEČNA KOŽA PO USPEŠNEM HUJŠANJU
16.3.2009 16:28:04   
ona
Najprej čestitke za toliko izgubljenih kg user posted image user posted image user posted image
Ker ti nobena ni nič napisala,bom jaz provalauser posted image
Kot prvo,kadar si hujšala,bi mogla veliko vmes telovadit...no,saj mogoče si,nisem razbralauser posted image ,ker potem po moje ne bi ostalo veliko kože....no,pa pustimo kritiko,skratka,zdej po mojem bi morala obiskat kakšnega plastičnega kirurga,da ti odvečno kožo spravi stran ali pa obisk kakšnega lepotnega salona,kjer ti bojo pomagali z aparati,saj dvomim,da boš sama spravla kožo v normalno stanje...to ti govorim vse iz izkušenj moje kolegice,ki ji je ostalo tako veliko kože po hujšanju in se je nikoli ni rešila....ne vem pozanimaj se v salonih,tam ti bodo več znali svetovatiuser posted image

(odgovor članu žvirca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ODVEČNA KOŽA PO USPEŠNEM HUJŠANJU
16.3.2009 16:37:37   
water lily
Odvečna koža rabi čas, da "se skrči".
Pomaga redna telovadba, masaža, vlažilne kreme. Pa potrpežljivost seveda.
Zelo učinkovit je tudi LPG. Zagotovo bolj prijetna, estetsko bolj sprejemljiva, boljša rešitev kot zategovanje kože, kjer te režejo, prestavljajo popek....


(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ODVEČNA KOŽA PO USPEŠNEM HUJŠANJU
16.3.2009 17:16:41   
kaya2007
do neke mere, ti bo verjetno šla koža še skupaj, ni pa nujno da vsa-v tem primeru ti lahko pomaga le še estetska kirurgija, nimaš kaj. kar se pa razporeditve tiče, je precej z geni  določeno kam se ti bo maščoba nabirala, pa itak se ti kot ženski večinoma kopiči na zadnico, noge, trebuh...da bi zgubljala le tam kjer hočeš ni mogoče, ponavadi gre ravno na teh kritičnih mestih najtežje in nazadnje.

aja pa še to, če bi jaz nameravala shujšati tokilo kot ti, bi si definitivno preskrbela kakšna kompresijska oblačila ali kaj podobnega. tako se postava lepše oblikuje, koža se lepše krči.

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ODVEČNA KOŽA PO USPEŠNEM HUJŠANJU
23.3.2009 20:03:05   
čebelica01
Ne vem ali si pridobila pri odvečni teži tudi strije "rektuse" , ker potem se ti koža definitvno ne bo skrčila. Sicer pa tudi brez strij je to skoraj nemogoče . Iz kje pa si ? Če si kje iz dolenskega konca bi ti lahko nekaj svetovala in tudi mogoče kaj pomagala kar se tiče "kirurgije". Drugače pa vse čestitke za tako voljo in uspeh.

_____________________________

Life is to short for the wrong decision

(odgovor članu žvirca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ODVEČNA KOŽA PO USPEŠNEM HUJŠANJU
2.4.2009 13:34:27   
Neža7
čestitke user posted image user posted image

tudi jaz sem lani izgubila 25kg med user posted image  in sedaj imam veliko odvečno kožo na prse user posted image  Tako sem vesela, da sem shujšala, vendar to mi gre pa na jok user posted image  Imam D košarico in vem, če bi imela denarja in da bi mi odstranili kožo bi imela C košarico.

_____________________________

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm



(odgovor članu čebelica01)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ODVEČNA KOŽA PO USPEŠNEM HUJŠANJU
2.4.2009 16:29:10   
biba14
Čestitam za uspešno hujšanje.
Žal je tako odvečna koža kot tudi sama porazporeditev maščobe odvisna od več dejavnikov : starejša kot si,težje je povrniti kožo v normalno stanje..ker z leti se izgubi elastičnost oz. nekatere imajo zelo neprožno kožo, ki ostane tudi,če so hujšale v mladosti.
Kje se kopiči maščoba je odvisno od genov in tudi od tega kdaj si začela dobivat kile...V otroštvu se oblikujejo in rastejo maščobne celice...če je torej nek otrok prekomerno hranjen in ima posledično več maščobnih celic, le te ne izginejo, ko shujšaš...le spraznijo se in lačne čakajo na ponovno polnjenje...žal. Pri ženskah jih je največ na trebuhu, bokih, zadnjici...pri moških trebuh.
Vem,da je estetika pomembna, ampak glavno je, da si znižala BMI in s tem naredila veliko dobrega za srce, žile...za zdravjeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?