|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ogled porodnišnice Postojna
28.9.2004 7:44:22   
tejabajc
Živijo.

Moj rok poroda se že kar hitro bliža (5.11), a še vedno ne vem, kje bi rodila. Prejšnjo sredo smo imeli v okviru šole za starše organiziran ogled porodnišnice v Šempetru, a sem bila zelo razočarana, še posebej nad ignoranco in vzvišenostjo ene izmed medicinskih sester. Zanima pa me, če katera od vas ve, ali obstaja tak organiziran obled tudi v porodnišnici Postojna in kdaj naj bi to bilo. Za informacijo bi vam bila zelo vesela.

Teja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ogled porodnišnice Postojna
28.9.2004 11:53:58   
tejabajc
Darča, povej mi, ali si že rodila oz. kdaj imaš predviden datum poroda. Sicer pa sem v porodnišnico Postojna poklicala kar po telefonu. In že tu so bili vsi prijazni. Rekli so mi, da je možen individualen ogled vsak dan dopoldne. Tistega, ki je organiziran v okviru šole za starše, sem na žalost zamudila, naslednji pa je komaj v novembru. Zelo pa bi bilo fajn, če bi se mi še katera pridružila pri ogledu (da ne bi bila ravno sama). Če se katera zanima, naj mi to sporoči.

Teja

(odgovor članu tejabajc)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Ogled porodnišnice Postojna
29.9.2004 12:46:49   
bora
No Teja bistvo pri porodu je babica in ne vzvišena medicinska sestra. Glede nato da imajo v Šempetru mlad in strokovno izpopolnjen kader daj še enkrat močno premislit.Če si obiskovala šolo za starše v Novi Gorici, bodi toliko fer da opraviš tudi porod v Šempetru. Kar se tiče Postojne sem ze slišala kar nekaj pripomb, zato še enkrat premisli. Otroške sestre so ful dobre in se zelo posvečajo materam in novorojencem, glede podpore in dela babic pri porodu pa ti priporočam da sama poskusiš. NE BO TI ŽAL.

Lep pozdrav !

P.S Da so babice super strokovno usposobljene vse z VŠŠ izobrazbo, prijazne in polne energije ti garantiram, ker jih poznam osebno.

Pa srečno Teja

(odgovor članu tejabajc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ogled porodnišnice Postojna
29.9.2004 13:59:54   
tejabajc
Bora,

sama še vedno obiskujem šolo za starše, in sicer v Ajdovščini. Za tisto, ki nas je vodila po porodnišnici, pa ne vem točno, ali je bila medicinska sestra ali babica. Vem pa zagotovo, da tudi ostale nosečnice in partnerji, ki smo bili tisti dan prisotni v porodnišnici Šempeter, s to gospo niso bili ravno zadovoljni. Svoj dvom so namreč izpovedali ravno v tej šoli. Sicer pa odločitev še ni padla. Lahko da bom, kljub ogledu porodnišnice Postojna, pristala v šempeterski porodnišnici. Bomo videli.

Teja

(odgovor članu tejabajc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ogled porodnišnice Postojna
30.9.2004 17:36:37   
mmela
Pred letom sem jaz rodila v Postojni. Vse je bilo super. Pred porodom so me peljali po porodnišnici in vse razkazali. Celotno osebje je zelo prijazno. Mislim, da je pri porodu res pomemban babica, vendar pa ni za zanemarit, da po porodu ležiš v porodnišnici še par dni in imaš opravka ne samo z babico, ampak tudi z med. sestarmi in zdravniki. Če imaš že sedaj pomisleke pred Šempetrom se raje odloči za drugo varianto. Jaz sem bila s Postojno zelo zadovoljna od prve sekunde do zadnje.

Vsem bodočim mamicam želim lep in hiter porod.

(odgovor članu tejabajc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Ogled porodnišnice Postojna
30.9.2004 22:20:09   
lorelei
Pozdravljene!

Čutim se dolžno, da se tudi jaz oglasim na vašo debato, saj imam sveže izkušnje iz porodnišnice Postojna (rodila sem pred 14 dnevi) in malo manj sveže iz Šempetra (pred 2 leti).

Skratka: tudi sama sem bila v podobni dilemi - mimogrede: tudi jaz sem iz okolice Ajdovščine - in po številnih prebiranjih forumov sem se odločila za Postojno. To pa zato, ker sem bila prejšnjič razočarana nad zasebnostjo v Šempetru. Babica je bila sicer super, a pogrešala sem malo več zasebnosti pri porodu. Tako sem šla zdaj v Postojno. Ugotovitve: porodna soba je v Postojni lepša, bolj svetla in optimistična, imela sem tudi super babico (Sonja) in dovolj zasebnosti. Popolnoma razočarana pa sem bila nad vsem drugim. Otročka so mi pogosto odpeljali, pa sploh nisem vedela kam, preglede vse opravijo sami (za razliko od Šempetra, kjer si lahko zraven in zdravnika vprašaš, karkoli te zanima), največkrat sem morala sama sitnarit, da so mi povedali, kaj so pregledali in kaj ugotovili. Poleg tega ti nihče ne pokaže, kako dojit (na srečo sem imela s tem že izkušnje, tako da sem se nekako znašla, čeprav mi je bilo hudo), zaradi velike gužve nimajo sestre časa za nič - otročka so previjali ob petih zjutraj, potem okrog 11h in še enkrat zvečer (v Šempetru previjaš sam in to kadar hočeš). Meni se je zgodilo, da je bil sinek popolnoma pokakan - on in cela posteljica - pa sem klicala in iskala sestre 2 uri, pa ni bilo nobene nikjer. Nazadnje sem ga v joku in polna skrbi sama previla, čeprav mi ni nihče pokazal kako. Ko je sestra končno prišla, so me nadrle, da so ga imele namen tehtat in da ga ne bi smela previt. Revček pa naj bo celo popoldne pokakan!

Ko sem bila jaz v Postojni, so imeli strašansko gužvo. To se je hudo poznalo na oskrbi in odnosu sester. Kljub številnim pohvalam, ki dežujejo od vsepovsod, sem bila jaz popolnoma nezadovoljna. Postojnska porodnišnica je usmerjena predvsem na lajšanje bolečin pri porodu in pomoč materi pri okrevanju. V Šempetru pa se mora mamica bolj potrudit in manj počivat, za otročka pa je 100% poskrbljeno. Pomagajo ti z nasveti, pri dojenju, pokažejo ti, kako dojenčka umivat in oskrbovat (tega v Postojni ni bilo).

Draga Teja - kakorkoli se boš odločila - upam, da bo tvoja izkušnja lepa. Sicer pa gre le za tri oz. v Postojni štiri dni, ko pa prideš domov, si boš pa ustvarila življenje z otrokom tako, kot bo tebi najbolj prav. Želim ti vse lepo, če pa te karkoli zanima, pa samo vprašaj.
Pozdravček, Lorelei:sloncek:

P. S. Kar je res, je res: Hrana pa je v Postojni veliko veliko boljša kot v Šempetru...

(odgovor članu tejabajc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Ogled porodnišnice Postojna
1.10.2004 13:54:54   
tejabajc
Lorelei,

moram ti povedati, da sem tudi sama pomislila na gužvo v Postojni. Na šoli za starše nam je predavateljica povedala, da se je tam v soboto rodilo 11 otrok (kar pa ni malo) in to potegne za sabo tudi utrujenost in slabovoljo vsega osebja.

Porodnišnico v Postojni si bova s fantom ogledala najverjetneje naslednji teden. Vsekakor pa bom upoštevala tudi njegovo mnenje. Ko smo bili v Šempeterski porodnišnici, je bilo tam nosečih mamic zelo malo (tri so čakale na porod, ena sama je že rodila in imela pri sebi otročička). Vsekakor sem se vprašala, kje pa so vse te mamice in nosečnice, glede na dejstvo, da nas obiskuje šolo za starše v Ajdovščini cca 50 ljudi (mamic in očkov), pa tudi v Novi Gorici jih je ogromno. Ali res vsi odidejo v Postojno? In zakaj?

Res ne vem, kaj narediti. Bom še počakala na mnenje mamic, ki so rodile nedolgo nazaj v Šempetru ali Postojni. Prosim vas za nasvete.

Teja

(odgovor članu tejabajc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Ogled porodnišnice Postojna
2.10.2004 10:38:47   
lorelei
Ojla!

Poznam dve mamici, ki sta pred enim mesecem rodili v Šempetru. Prosila ju bom, naj tudi onidve napišeta svojo izkušnjo. LP,
LORELEI:sloncek:

(odgovor članu tejabajc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Ogled porodnišnice Postojna
2.10.2004 17:08:32   
asso
Pozdravljene,

naj vam povem, da zadnje čase sem tudi jaz slišala precej kritik glede Postojnske porodnišnice.

Leta nazaj je bila zelo hvaljena porodnišnica, saj so imeli tudi malo porodov in so se zavzemali za povečanje le teh. Sedaj, ko se jih veliko odloča za to porodnišnico pa se dogaja to, kot drugje. Personal je ostal v istem številu in to z dvakrat povečanim delom, posledica tega je utrujenost, nezadovoljstvo... sester in to je čisto normalno z enakimi plačami kot npr. leto nazaj, ko so imele bistveno manj dela.

V vsaki porodnišnici lahko najdemo dobre in slabe strani, spočite ali utrujene sestre, prijazne ali nesramne...

Lepo odločitev želim asso

(odgovor članu tejabajc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Ogled porodnišnice Postojna
6.10.2004 18:19:22   
Anonimen
:love:teja.povsod pa prav povsod je enim všeč drugi pa bodo imeli pripombe,je ni bolnišnice ki bi se izognila kritik,je pač tako ker smo različni ljudje.Moja hčerka je lani rodila v Postojnski porodnišnici.Brezpogojno se je takoj odločila zanjo(smo iz Kopra)pa še Dr.Merlo je njen gineko..Zelo je bila zadovoljna z osebjem nego zdravniki.Tistega dne je bila res ful gužva 13.avgusta se je rodilo kar 23 otrok.Se je morala zadovoljiti da je rodila v sobi kjer je banja za vodni porod.Kljub gužvi so kar naprej skakali okoli nje.Tudi z menoj so bili prijazni,sem bila z njo pri porodu.Ob poldne so me dve babici kar odvlekle v jedilnico na kosilo,češ naj se grem podkrepit,ker bo še dolgo trajalo in da naj ne skrbim.Samo med samim porodom se je malo pokvaril pozitivni vtis,so strašno kričale na mojo hčer pa dve neumesni opazki sta padli,vendar se je na koncu izkazalo,da je bilo njihovo obnašanje pogojeno s tem da je šlo ža življenje mojega vnuka,ki je imel popkovino okoli vratu moja hči pa nič moči zaradi epiduralne da bi potiskala.Hladnokrvno so ga oživljale,potem pa se je videlo da so se oddahnile ko je zadihal.Tudi pediatrinja je bila ful uslužna in prijazna.Na oddelku so sestre pomagale porodnicam pri previjanju(prva dva dni,potem pa moraš tudi sama začeti)skrbele da so vse mame dojile.Moji hčeri je bilo prav da so otroka ponoči odnesli in da se je odpočila.Sestra jo je peljala na Wc.počakala in jo pospremila nazaj v sobo.Hodile so spraševat,če kaj potrebujejo.NO da ne nakladam,ne vem kaj bi še moralo osebje narediti,da bi bili vsi zadovoljni.Mi smo bili!!!Ti pa se odloči tako da bo tebi prav in da boš zadovoljna...pa srečno...:sloncek::sloncek:

(odgovor članu tejabajc)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?