|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ogrevanje - izkoriščanje zemeljske energije
7.6.2006 19:48:49   
Anonimen
A pozna kdo ta način ogrevanja? Zdaj ne vem, kako se strokovno temu reče, dragi pa ni dosegljiv, vendar zgleda nekako tako, da v zemljo zvrtajo luknjo in vstavijo neko cev in potem imaš ogrevanje zastonj, saj izkoriščaš energijo iz zemlje. Je pa baje draga začetna invsticija.  A ve mogoče kdo, kako je to učinkovito in ali se splača?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ogrevanje - izkoriščanje zemeljske energije
8.6.2006 7:37:35   
k1
ja ogrevanje s toplotno črpalko in z vrtino v zemljo.

zadeva je res res ful draga (par mio), vprašanje, v kolikšnem času se ti to obrestuje, če se ti sploh.  midva bova TČ nabavila za ogrevanje vode (TČ+bojler) , toploto pa bova pobirala iz zraka na podstrešju. poleg tega bo še peč na olje. izračunano imava minimalno porabo olja na leto.

svetujem ti, da greš na energetsko svetovalno pisarno (ne vem iz katerega kraja si), pa ti bo povedal prednosti in slabosti. samo mislim da si bosta po njegovi razlagi kar hitro premislila za to vrsto ogrevanja.

v glavnem v tej pisarni trenutno navijajo na peči na pelete, kar je še novost pri nas.

naju je odvrnil tudi od gretja na sončne kolektorje, pa imava cel dan sonce, sonce, sonce.... že tu je strošek večji, kot kot potem vse ostalo.

upam da sem malo pomagala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ogrevanje - izkoriščanje zemeljske energije
8.6.2006 9:49:51   
rija
Čisto zastonj glih ni: prvotna investicija, sicer dobiš nekaj nepovratnih sredstev in potem ves čas večje položnice za elektriko...daj si resno preračunat. V švici mečejo toplotne črpalke ven....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ogrevanje - izkoriščanje zemeljske energije
10.6.2006 9:42:23   
bamby
Sta dve varianti za toplotno črpalko: ena je vrtina ali dve, druga pa so talni kolektorji po dvorišču. Ta zadnja varianta pa je zelo odvisna od sestave tal, kako dobro bo črpalka delovala. Če imate zemljo, je to najboljše, če je peščeno, prodnato, skratka bolj drenažno, ti taka varianta ne pride vpoštev, ke TČ ne more delat optimalno. Konec leta se pa res lahko pripraviš na "prekomeren poračun" elektrike.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...





Lubenička

Vam je všeč ime Arian?

Da (24%)

Ne (76%)


Število vseh glasov: 421

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!