|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Operacija žrelnice
19.1.2006 6:57:44   
srki
Lepo pozdravljene, punce

Moj malček odhaja 1. 2. 2006 na operacijo žrelnice. Rada bi zvedela, če je imela katera že te izkušnje, kako je bilo, kje to delajo (sem slišala da nekje za onkološkim inštitutom), če so mamice lahko noč in dan pri svojih malčkih...Rada bi bila z njim, saj je še premajhen, da bi bil sam, mi je kar slabo, da bi bil 3 dni sam v bolnici.
Hvala vam za odgovore in lep dan. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Operacija žrelnice
19.1.2006 10:33:58   
MLIN
Pozdravljena Srki!

Jaz sem nova na forumu, berem vas pa že kar nekaj časa.
Imam hčerko, ki je stara 4,5 leta in sina, ki je bil star 3 leta. Ko je bila moja hčerka stara 3 leta je bila operirana žrelnico (imela je srednje veliko in pogosto vnetje ušes). Ta stavba, kjer delajo operacije žrelnice in mandeljnev je res zadaj za onkološkim inštitutom.
Jaz takrat nisem smela biti zraven nje noč in dan. Še podnevi ne, samo v času obiskov, mislim da so bili samo dve uri popoldne. V sobi je bilo več otrok skupaj od malih do večjih. Eden je bil star dobro leto, kakšen pa tudi 10-12 let in takrat tudi pri malčku ni bilo staršev. Samo v sosednji sobi je bila mamica, vendar zato ker je bila njena hčerka gluha in da ji je bilo lažje in da se je ona potem z njo sporazumevala. Pa verjetno če bi katera še dojila, da bi tudi lahko bila, drugače pa ne.
Drugače so pa sestre na oddelku rekle, da so otroci bolj pridni, se igrajo, jejo,... če staršev ni zraven. Pri moji hčerki moram reči, da je to kar držalo. Tam so se igrali (kot v vrtcu), jedli in moram reči, da ni jokala.
Drugi dan ko je bila pa operirana je bila pa zelo boga. Ko sem prišla k njej je bila taka, kot da me ne pozna, pa nič ni govorila, bila je tako čudna, da sem spraševala sestro če je res vse v redu z njo. Ko je bil pa moj obisk proti koncu je pa začela malo govort, samo potem je pa glih prišla sestra in rekla konec obiskov. Takrat mi je bilo pa res hudo in sem po poti jokala. Tako boga je bila jaz pa nisem smela biti zraven nje. Aja na začetku je tudi še kar malo dremala, samo to je bila posledica narkoze.
Verjetno je lahko mamica zraven samo v določenih primerih, ker tukaj tudi niso imeli ne vem koliko prostora. Mogoče je pa zdaj že kaj drugače, ker mi smo bili operirani že eno leto in pol nazaj. Je pa res da takrat nobeden otroček ni jokal, tudi če ni imel staršev poleg.
Ne vem koliko je tvoj malček star, če je še zelo majhen boš mogoče lahko zraven, probaj se zmenit. Naši sem že lahko malo dopovedala in je ona lažje prenesla kot jaz.
So pa takrat zraven sno stavbo zidali, samo ne vem točno kaj naj bi bilo v njej. Meni se zdi da so takrat rekli, da se bodo tudi oni preselili, ne vem pa točno. Ker tukaj kjer sva bili je bilo že vse staro.

Prvi dan ko je prišla je imela pregled, drugi dan je bila operirana, tretji dan pa je šla domov. In ko sem tretji dan prišla po njo je bila čisto v redu, kot da ni nič bilo. Midve sva morali samo ušeska pazit nekaj časa, pa glave nisva smeli umivati, ker je imela tudi izliv in so ji bobenček prerezali in vakumsko izliv ven posesali - upam da sem si prav zapomnila.

Želim vama vse dobro in da je prišlo že do kakih sprememb, za otročke prijaznih.

Mojca

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Operacija žrelnice
19.1.2006 12:03:54   
lelaval
Moj sin je predlani (pri 5 letih) tudi bil na operaciji žrelnice - v MB. Tudi tukaj so starši lahko samo v času obiskov - 2 uri popoldan. Operacija se dela v splošni (popolni )narkozi in starši pač ne smejo bit zraven. Po sami operaciji pa ni bilo nikakršnih problemov, niti bogi se mi ni zdel - le rekel je, da ga grlo boli. Mogoče, ker je bil zjutraj na operaciji, jaz pa popoldne pri njemu in ni bil več pod vplivom narkoze. Po operaciji pa lahko je sladoled - kot po operaciji mandeljnov (to je v bistvu tretji mandelj). Pred operacijo je imel neprestano vnetja ušes in specialist je ugotovil, da že vpliva na sluh - 20% je že slabše slišal. Po operaciji pa je sto in ena - niti enkrat še ni imel vnetja ušesk.
Je pa res, da so v sobi otroci od 2 -12 let  - ker to pač ni pediatrična klinika. Že res, da je tri dni sam, a bolje to potrpet (saj so itak zdravniki in sestre 24 ur z njimi), potem pa so zdravi.
Upam, da bo na datum zdrav (moj ni bil in smo operacijo prestavljali) in bo vse o.k. tudi nadalje.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Operacija žrelnice
19.1.2006 12:10:36   
srki
Hvala vama za odgovore in informacije, ki so zelo dobrodošle. Aljaž je star 20 mesecev. Saj mogoče je res boljše, da mamice čim manj vidijo, ker potem "ne sodelujejo". Se mi bo pa seveda smilil, ampak bomo preživeli. Glede spanja me malo skrbi, ker ponoči bolj nemirno spi, pa se bo zbujal, pa ga bodo kar pustili jokat...no upam da ne bo tako. Drugače pa me tolaži to, da bo potem - upam- konec s temi vnetji ušes. Neprestano mu ven teče, ne vem kolikokrat je že imel vnetja, mislim da že 10-krat, neprestano mu ven teče. Hvala še enkrat.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Operacija žrelnice
20.1.2006 9:25:29   
Anonimen
Srki,dober dan!
Za tako majne ne vem,moj sin je bil v prvem razredu operiran žrelnico.
Nisem smela bit zraven,čez noč,razen,ko sem delala nočno,sem ga šla pogledat.In podnevi,ko sem imela pet minut pavze.Delala sem štuk višje.
Mali otroci,prenesejo dobro operacijo,hitro pridejo k sebi,že naslednji dan po operaciji veselo skačejo naokoli.Bosta preživela tisti grdi dan,pa hospitalizacijo,tako bo konec vseh ostalihpogostih zdravstvenih težav,ki so vaju spremljale.
No ko bo za vama,pa poročaj,ko najdeš čas,Za vajuuser posted image user posted image

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Operacija žrelnice
20.1.2006 12:52:20   
srki
Neva, hvala za vzpodbudne besede. Saj tudi jaz podobno razmišljam, ampak mi je vseeno težko pri srcu. Tolažim se s tem, da imajo nekateri starši še hujše probleme, ki so neprimerljivi z operacijo žrelnice. Bomo preživeli, seveda, ko pa bo to za nami, bom poročala kako je bilo. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Operacija žrelnice
24.1.2006 12:22:01   
TORTICA
Tudi naša petletnica gre 16.2. na operacijo. Ponoči zelo težko diha in smrči in na levo uho slanše sliši.
Nam so rekli da na dan operacije nima obiskov, naslednji dan pa gre že domov.
Komaj čakam da bo to za nami

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?