|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroška soba 3.letnik - dojenček
27.3.2015 12:44:26   
Marhzeljka
Pozdravljeni!

Konec poletja bomo dobili drugega člana. Sedaj ima prvi sin 2,5 let, spi v sobici ki je v pritličju takoj zraven najine spalnice. spalnica je namreč premajhna da bi not dobila posteljico, ker če hočem iz spalnice priti morem vsakič čez moža se plaziti in imava sam toliko prostora da se vrata odprejo, ja, zelo smo natlačeni, smo pri prvem sinu zaradi tega naredili tako, da je bil takoj v svoji sobici, slišala sem ga vedno, vrata obeh sob smo imeli odprta. sedaj bi naj tam bil dojenček.

sin je precej občutljiv na hrup, zato je v kletnih prostorih ( gre za hišo na klancu, kjer je pol hiše v zemlji in pol nad zemljo, v nadzemnem delu je tudi soba in je zelo svetla, ker gleda proti jugovzhodu ), dobil veliko sobo, ki je precej svetla, kjer bi on bil.

sin je suh po dnevi in ponoči, ponoči se ne vstaja za lulanje. ko bo dojenček zrasel smo nameravali oba dati v spodnjo veliko sobo, kjer je več kot dovolj prostora za oba

zdaj pa nevem ali bi dala sina dol, strah me je da se bo počutil odrinjenega ker bo dol, sam v tem nadstropju pač nimamo sina kam dat, zato me
zanima, če je kdo imel podobno situacijo in ali ste kje mogoče 3letnika in dojenčka od prvega dne dali v skupno sobo?
ali je dojenček zbujal starejšega otroka??

sobica kjer je bil do sedaj sin je velika 2,4mx1,7m, in tud komaj komaj gre not stlačit ob postelji in omari še drugo posteljico, ker je radiator v napoto. je pa zato soba v kleti velika 6mx4m ( nad to sobo so v pritličju kuhinja in dnevna soba ).

kaj ste naredili v takih situacijah k so malčki dobil sestrico in brata, kdaj ste jih dali skupaj, a je kateri od sorojencev živel v drugem nadstropju začasno, zaradi prostorskih težav????



vesela bom vsake ideje, hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otroška soba 3.letnik - dojenček
27.3.2015 12:50:29   
RIJA*
sicer mi ni jasno, kak ste delali sobo veliko 4 kvadratne metre....user posted image ampak pustimo to...jaz bi tako majhnega otroka ne dala v drugo nadstropje (ampak to sem pač jaz, kdo bi ga dal tudi v hišo zraven svoje....) bi poskusila nekak urediti, da bi bili makar vs v tej polkleti....če imate še kakšno sobo na voljo...

(odgovor članu Marhzeljka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Otroška soba 3.letnik - dojenček
27.3.2015 13:27:21   
Marhzeljka
ja, mandasra je čist gola ni ne izolacije, gole stene, tam so lahko zgorej štiri sobe, ali tri sobe in še ena kopalnica, treba je gibs plošče, zbandažirat pokitat, laminat itd., ni denarja trenutno da bi to izdelali, tam bodo nekoč otroške sobe, ampak nekoč..... user posted image

tle kjer je sin, je bil v bistvu mišljen kabinet/pisarna, zato je tako mejhen prostor, tam kjer je bila 1mx2m shramba je pa zdej pisarna, tako da imam pač v kleti vse ostale stvari k ne gredo v kuhinjo, in nažalost je tako ja, spodej je ena velika soba ki je trenutno idealna kot otroška soba, ampak je ravno problem, ker bi rada da bi otroka bila blizu naju, pa nevem kako čem to naredit. ena opcija je tudi da pisarno ukinemo, in ima tam dojenček sobo, pač posteljica bi šla notri in mogoče kak regalček, previjalno imamo v kopalnici. ni pa rediatorja v tisti sobi.

zdaj z možem tudi razmišljava, da lahko bi midva šla dol, in bi sin dobil spalnico, dojenček malo sobico, in bi bila en zraven drugega, sam pol nevem če bom otroka slišala in kako bo se to sinu zdelo da bova spodej.

ja res se je zakompliciralo, predelali smo vikend, pa ne še dokonca. vedno denarja zmanjka.

zato me tako zanima, če je kdo imel podobne težave, in kako ste to rešili prostorsko, ali ste drugega otroka dali kar skupej, čeprav si težko predstavljam dojenčka in 3letnika skupej, nenehno se bosta motila.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Otroška soba 3.letnik - dojenček
27.3.2015 13:43:02   
RIJA*
potem bi jaz raje pisarno odselila dol v tisto veliko sobo, pa daj v to sobico petlek, pa ste vsi skupaj....

(odgovor članu Marhzeljka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Otroška soba 3.letnik - dojenček
27.3.2015 16:25:56   
patrino
Ni mi sicer čisto jasno, vendar, kaj pa če bi v ta mali pajzel vidva šla? Mislim, odrasli smo v svojih spalnicah zelo malo ( vsaj midva ), zato bi se jaz čisto brez muk prestavila v malo sobico, v večji zraven pa bi imela otroka. Jaz ne bi tako malega otroka dajala v drugo nadstropje niti pod razno. Kljub temu , da je suh in kaj vem še vse. Novi družinski član bo verjetno poleg pričakovanega veselja prinesel za večjega tudi kaj ne tako veselega zraven. In da ga takrat daš povrhu vsega še v drugo nadstropje hiše, kjer bo sam- ne, ta opcija mi ne zgleda dobro. Osebno se raje še nekaj časa stiskarim v mini spalnici ( postelja se da tudi predelati verjetno) , kar bo še dodatna spodbuda, da vsak fičnik vtaknem v prenovo mansarde in celi družini omogočim več prostora za življenje.
Varianta je tudi , da v to veliko sobo, kamor bi prestavila sina, trenutno greste vsi skupaj. Glede na mere, ki jih navajaš, bi to verjetno šlo. Ni to neka idealna rešitev, vendar meni osebno veliko ustreznejša, kot pa da tako mali sine kraljuje v veliki sobi čisto sam v celem nadstropju. Zadeva je tako ali tako verjetno začasna in zato ne vidim smisla, da sina tako " odrinete".
Vendar to sem jaz. Oz. tako sva razmišljala midva.
Ti pa sama veš, kaj se vam zdi bolje.

< Sporočilo je popravil patrino -- 27.3.2015 16:30:36 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Otroška soba 3.letnik - dojenček
30.3.2015 10:26:19   
Hope2
Ce 3 letnika zbuja vsak hrup, potem definitivno nista za skupaj, niti ne vsi druzinski clani. Ne vem, mi se vedno hodimo lulat, pa dojencek se doji ponoci ali pripravlja flasko, vcasih previje (ce se ornk pokaka ali premoci plenica) pa dojencek joka, pa moz smrci....

Jaz mam 6 letnika in 6 mesecnika in se nista skupaj. Pa 6 letnik zdaj res trdno spi, 6 mesecnik pa tudi spi od 8-4 ali celo do 5 brez joka, muvanja, dojenja...pa ju ne dam skupaj, ker ravno zjutraj ta vecji nima vec tako trdega spanca, ta mali pa potem okoli 4 ure cca 30-60 minut brunda, jokca, se podoji in pol dalje zaspi.

Pa smo sli na dopust in so se vsi strahovi izkazali za prave. Kljub trdnemu spancu obeh, sta oba zacela zbujat eden drugega od 2-7 zjutraj. Sem mislila da se mi bo zmesalo, noben ni spal nic. Pa si starejsi ful zeli spat skupaj z bratcem in me non stop sprasuje kdaj bosta skupaj.... pa ne gre. Mali je se vedno v sobi za goste- ki ni niti malo podobna otroski sobici

Druga stvar pa jaz si ne predstavljam hodit veckrat na noc v drugo nadstropje, celo za dojencka, ki se povecini vsi veckrat na noc zbujajo, dojijo. Moj moz smrci in zjutraj zgodaj vstaja... pa naju je z dojenckom vedno zbujal- smo bili nenaspani... tak se je moz odselil za par mesecev v drugo sobo. Vsi lepo naspani in zdaj smo koncno malcka odselili v drugo sobo in sva z mozem spet skupaj. Isto bi naredila v vasem primeru. Magari se en od vaju odseli drugam- jaz vem, da raje ostanem z dojenckom in se naspim, kot da se set_kam veckrat na noc po celi hisi

Ce ima ta vecji ze pravo posteljo in ne vstaja ponoci, pa ju mislis vseeno obdrzat v isti sobi. Bi pa razmislila o nadstropni postelji- npr v ikeji dobis zelo visoko posteljo- starejsi spi zgoraj, spodaj pa das posteljko za dojencka- kasnej das psodaj normalno posteljo.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 30.3.2015 10:35:24 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Otroška soba 3.letnik - dojenček
30.3.2015 12:45:33   
ronja
Kaj pa če ste v veliki sobi dol kar vsi skupaj (kadar hočeta pa malo časa zase, pa gresta vidva gor)? Začasno, dokler ne zrihtate boljše rešitve? Se mi zdi skoraj boljše kot dajat enega otroka v drug štuk... Otroci so že tako občutljivi, ko pride nov član in ni glih fajn nekih prevelikih odmikov od staršev delat... Pa imate ti dve mali sobici (vajina zdajšnja spalnica in otrokova zdajšnja spalnica) za igrat, spodaj pa spite? Bi to šlo?

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Marhzeljka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Otroška soba 3.letnik - dojenček
30.3.2015 12:49:45   
ronja
Ali pa kot je patrino predlagala: da zamenjata spalnice: maladva v večjo sobo, vidva v pajzl.
Tretja varianta, ki bi se je verjetno poslužila na vajinem mestu pa bi bila, da bi dojenček spal kar pri nama. Itak so večino časa tam, ne glede na to, kam jih sicer pozicioniraš (pri nama je tako, ne pri vseh, ampak pri nama je, zato bi se tako odločala).

Moj mali je zdaj 3 star in midva bi lahko šla dol, pa bi imeli otroci vsak svojo sobo gori. Ampak smo rekli, da še ne greva, ker v bistvu celo večji dve še malo rabita občutek, da sva blizu. Mali pa sploh, si ne predstavljam, da bi hodil po stopnicah, ker bi se nekaj ustrašil v spanju... Čeprav je tudi suh... Jaz rajši ne bi s tem eksperimentirala. Boljše da greste skupaj.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?