|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroški nahrbtnik
13.9.2011 18:37:14   
Sonrisa
Živijo,

mene pa zanima, kateri nahrbtniki so primerni za 4 oziroma 6 letnike - koliko litrov naj bi imeli? Bil bi predvsem za kakšno malico, pijačo, dodatna oblačila. Tale mi je padel v oči: http://www.vsezasport.si/sporti-na-prostem/pohodnistvo/naharbnik-deuter-kids.html
In ker nimam pojma, koliko litrov je primerno za takšno starost, bi prosila za pomoč. Če pa ima kdo še kakšen predlog, lepo prosim, da ga deli z mano. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otroški nahrbtnik
13.9.2011 18:46:28   
Najaa
To rabiš za na kak izlet ali kako? Ker otrok sam ga ziher ne bo nosil, če bo pretežek. Jaz ne bi komplkicirala. Daj mu malico in pulover v nahrbtnik, ki ga ima za v vrtec, pač nekaj lahkega. Za te hude nahrbtnike bo še čas, ko bo malo večji.

(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Otroški nahrbtnik
14.9.2011 13:35:58   
Balerina
Ta 12l se mi zdi kar velik jaz bi raje 8l. 36cm hrbtišče je za 4 letnika kar veliko mislim da bi mu lahko prišlo do riti.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Otroški nahrbtnik
14.9.2011 15:54:47   
Sonrisa
Hvala za odgovora! Pravzaprav sem gledala še tega: http://www.vsezasport.si/sporti-na-prostem/nahrbtnik-deuter-shumusebar-8-l.html Bi pa res rada malo "boljšega", da se ne strga po nekajkratni uporabi. Ker takih imamo že dovolj na zalogi. user posted image


< Sporočilo je popravil Sonrisa -- 14.9.2011 15:55:16 >

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Otroški nahrbtnik
15.9.2011 7:52:32   
Bostjan-1
Bolj pomembna kot litri je višina hrbtišča, ki mora biti takšna, da nahrbtnik ni previsoko (premajhen - v tem primeru zateguje okoli ramen) ali prenizko (prevelik). To pa v nadaljevanju pomeni, da ga boš v tem obdobju otrok menjala praktično vsako leto. Kar se tiče volumna, postanejo omenjeni nahrbtniki tako in tako premajhni, če hočeš vanje spraviti npr. softshell jakno, 1/2 plastenko, sendvič ali dva in še kakšen posladek.
Resda so otroci med seboj malo različni, pa vendarle če gledaš Deuterja (www.deuter.com), ti za 4 letnika priporočam Waldfuchsa (je ožji od Kids-a v spodnjem delu, kar se pozna pri teku) ali Kidsa, za 6 letnika pa odvisno od potrebnega volumna nekaj od naslednjega: Junior, Climber ali Fox 30. Od slednjih je mogoče Junior po višini hrbtišča primeren, Climber ima višje hrbtišče in če otrok ni med večjimi v svoji generaciji, bo malce prevelik (zagotovo pa bo v redu naslednje leto), medtem ko ima Fox 30 nastavljivo hrbtišče in se ga zagotovo da nastaviti na primerno velikost za 6-letnika. Je pa slednji res že velik in mogoče za kakšne enodnevne šolske izlete kar malo prevelik (prazen nahrbtnik nikoli ne leži lepo na hrbtu). Po drugi strani pa odličen za visokogorje, še posebej če je potrebno opremi dodati vodni meh, čelado, plezalni pas in samovarovalni komplet. Schmusebär je primeren za 2-3 letnika in bo 4-letniku zagotovo premajhen, prav tako Kids za 6-letnika. Deuter uporablja za otroške nahrbtnike iste materiale kot za ostale in so res trpežni.
Navedeno komentiram iz lastnih izkušenj pri petih otrocih (trenutno stari 9, 6, 4, 3 in 1,5 let) in veliko izkušenj v hribih (tudi plezanje po zavarovanih poteh z vso družino). Od zgoraj navedenih nahrbtnikov imamo vse razeb Junior-ja (smo preskočili na Climberja). Za kakšen test jih lahko posodim. Za dodatne info pa sem dosegljiv na bohami@gmail.com.

Boštjan

(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Otroški nahrbtnik
15.9.2011 9:49:55   
Leela
Moj 6-letnik ima mckinley (kupljen je bil v intersportu 2leti nazaj), notri je prostor za malico, pijačo, in kakšen pulover. Ima še pas za zapet čez prsi in okoli bokov. Za kakšen pohod je fajn, za hribe pa ne vem (oz. ob daljšen nošenju). Narejen je tudi vredu.

(odgovor članu Bostjan-1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Otroški nahrbtnik
23.10.2011 10:37:29   
Sonrisa
Najlepše se zahvaljujem Boštjanu, ki mi je zrihtal dva Deuterjeva nahrbtnika in nad katerima sta otroka navdušena! user posted image
Boštjan, še enkrat res najlepša hvala za vso prijaznost in čas, ki si ga namenil zame. user posted image
Vsem ostalim pa samo priporočam, da se obrnete nanj, ker je res strokovnjak in fejst prijazen človek! user posted image

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Otroški nahrbtnik
23.11.2015 8:31:09   
zelenkaktus
Zdravo,

sama iščem otroški nahrbtnik za našega 12 letnika za v hribe. Sem hotela že odpreti novo temo ampak vidim da je bilo na podobno temo že pisano tu.

Gledala sem te otroške nahrbtnike: http://www.factorystore.si/outdoor/nahrbtniki-torbe-1/otroski pa me zanima če ma katera izkušnje s tem brandom osprey ali raje priporočate kaj drugega. Pa nebi želela preveč izbire ker je že tu preveč :)

(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?