|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroci in televizija
19.1.2006 8:48:59   
kepa*
Zanima me, koliko vaši otroci gledajo TV, kdaj so jo začeli in kako ravnati v primeru, da jo hoče gledati preveč? Koliko je preveč? Kako je s tem pri ostalih sorodnikih, babicah in dedkih?

Naš enoletnik je še skorajda ne gleda. No, gleda jo zjutraj 5 minut, ko sedi na kahlici. Zdaj je ugotovil, kako je zanimivo pritiskati gumbe na daljincu in na sami televiziji, tako da mu jo uspe prižgati in prestavljati kanale in seveda tudi spreminjati nastavitve.

Res pa je, da jo midva gledava minimalno, čez dan ni nikoli prižgana, še zvečer zelo redko.
večji problem je pri dedku in babici, kejr kar pogosto gori in jo malček kar pogosto gleda, če je pri njih.
Najbolj me skrbi, ker ga TV precej fascinira in hoče zlesti čisto do nje.

Kako škodljiva je TV? Pa ne mislim samo na sam psihični razvoj otroka, temveč če lahko ima tudi kake posledice za oči...?

_____________________________

Letos pa bo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
19.1.2006 9:46:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Otroci in televizija
19.1.2006 10:51:08   
dory
Pri enem letu skorajda ni opazil kaj dosti televizije...bolj mu je blo pomembno, da je sam igral na njegov "klavir" al pa da je bil radio non stop vklopljen...je plesal, pel :)...no pri 16m se je stanje spremenilo in naprej so bli IN telebajski, zej pa mora obvezno dnevno dobit svojo dozo NODIJA :)...no clo tok delc smo ze, da si zna na racunalniku sam nastimat DVD edin pol krici se za flaso, ki je njegova nepogresljiva prijateljica...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Otroci in televizija
19.1.2006 11:02:28   
Mina1
Priznamuser posted image user posted image user posted image , pri nas je je mnogo preveč. Ampak, če dam še ne 4. letniku gor DVD (pravljico) potem lahko kaj postorim in tako, drugače ni šans.

Tudi za vikend, ko ni vrtca in službe, je pač najprej zjutraj (ponavadi že ob 7:00) TV in njegove risanke. Če sem zaradi tega slaba mama, tudi prav, pa mislim vseeno, da nisem. Zbujamo se zgodaj, ker mali piškotek nič ne spi, a se vseeno zbudi že ob 5:00 oz. 6:00, pač zbudi tudi bratca in potem se pri nas začne AKCIJA. Trenutno mi je bolj enostavno prižgati TV, da vse pripravim za škratka za v vrtec in se posvetim malemu piškotku, tako je vsaj mir tisti čas. 
Kje je ati? Ja sej tudi on pomaga, samo pri nas je "urnebes", dva živa pobalina fina.

To generacijo malčkov enostavno ne gre primerjati s prejšnjimi pred leti in tako, časi se spreminjajo, vsaj jaz tako mislim.

Zdj pa, kaj je za otroka dobro, kaj slabo, kaj v mejah normale in kaj ne, pa vse nekako vemo.  

Glih zadnjič sem brala, da naj je malčki ne bi smeli gledati oz. največ 30 minutk. Zdej pa drage mamice, roko na srce, nobeni ne verjamem, da njihov otrok ne gleda TVja oz. da gleda TV manj kot 30 minutk, ali pačuser posted image

Glavno je, da ne gleda "grdih" in agresivnih risank, pa stvari, ki pač niso zanj in tako. 

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Otroci in televizija
19.1.2006 11:38:03   
Mikica
Naš je star 19 mesecev, pa TV ne porajta, čeprav je velikokrat prižgan.
Najbolj zanimivo na TV je uvodna špica od Nodija - glasba, takrat pleše in skače od veselja, ko je uvodne špice konec, ga pa risanka sploh ne zanima. Včasih opazi kakšno žival, pogleda za 5 sekund in to je to.
Priznam, da pa brez radia in glasbenih CD ne bi "preživel". Sploh CD z dalmatinskimi pesmimi je oh in sploh (se pozna, da je bil spočet v dalmaciji user posted image )

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Otroci in televizija
19.1.2006 14:22:42   
Anonimen
TV ga pri 19 mesecih čisto nič ne zanima. Sem mu zadnjič nalašč Nodija naštimala, ker knjigice obožuje in pleše, kadar mu pojem tisto uvodno pesem "Prihaja Nodi". Pa se je tako smejal in začel plesat ob pesmici, ko se je pa risanka začela, se je šel igrat user posted image
Tako da...nič Tvja. Tudi na splošno imamo Tv zelo malo prižgano. mogoče kakšen večer. Bolj radio prakticiramo. tam pa že obvlada na dljincu, kje se da potiho, kje naglas user posted image

(odgovor članu Mikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Otroci in televizija
19.1.2006 14:28:29   
nejcko
Naš 4-letnik je sposoben pred televizijo preždeti ure in ure, tako da imamo skoraj vsak dan bitke okoli tega. Je pa res, da tako kot Mina1 tudi jaz velikokrat popustim pri omejitvi, ker drugače ne morem čisto nič narediti in samo letam za njim, da mi ne bo bajte povsem uničil.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Otroci in televizija
19.1.2006 14:34:06   
Anonimen
Pri mojem 4-letniku je TV nazadnje na sporedu, če se res nič drugega na dogaja, kar velikokrat pomeni, če se nikomur ne ljubi z njemu igrati oz. nimamo časa.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Otroci in televizija
19.1.2006 22:11:50   
KODA
Našedva med vikendi zjutraj gledata rada Ringaraja.Drugače pa imata v svoji sobi TV,ampak ni šans,da bi bil vedno prižgan.Saj gledata,ampak se tudi hitro naveličata.


_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Otroci in televizija
19.1.2006 22:20:38   
Anonimen
moji 18 mesečnici pa je tv in risanke zakon in to telebajski, krtek, čebelica maja. gledala bi lahko 24 ur na dan. seveda ji ne pustim, ampak brez dnevne doze recimo krtka ki je tabolš bi jo pa pomoje kr pobral. če cvil krtek prvo besedo k se zutri zbudi user posted image

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Otroci in televizija
20.1.2006 9:34:29   
Anonimen
Moji,ko so bili majhni niso imeli časa čepet pred televizijo.Ves prosti čas,
so porabili zunaj pred blokom na igrišču v družbi,v igri,ali pa v potepanju
z nama.Le v grdem vremenu,so kakšen uč vrgli na risanke,drugače so se
ponovno zaposlili z igro.
Našega Timija tudi preveč ne interesira,le kakšne pol ure zjutraj,toliko,da se počasi zbrihta(rabi namreč več časa,da k sebi pride po nočnem spanju)
Pogleda telebajske.Hitro se naveliča.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Otroci in televizija
20.1.2006 9:45:32   
janjja
NAša je tudi zdaj začela tečnarit za Nodija, stara je 17 mesecev in zdaj že par dni zjutraj prva beseda, ki jo izgovori je NONI(Nodi). Pol pa gleda kakih petnajst minut, zraven spije flašo z mlekom, pol pa je ne interesira več. Se kar bojim kaj bo ko bo večja.
Treba jih je zaposlit s kako drugo rečjo, včeraj popoldan ko je tečnarla da bo gledla sem ji dala zvezek in barvice, pa je risala in pozabila na tv.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Otroci in televizija
20.1.2006 10:41:09   
Anonimen
Televizije ne gleda, ker nima casa. Meni se zdi to najbolj nezdrav in nepravilen nacin za umirjanje otroka. Imam raje nic skuhano in nepospravljeno, kot da bi jo dala pred TV, zato da bi imela mir.

(odgovor članu janjja)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Otroci in televizija
20.1.2006 12:02:45   
viv_
Naša je pa Nodi fen... more dobi eno porcijo...

Čeprav ponavadi je tako, da pogleda eno risanko, potem ima pa dovolj in se igra druge stvari.

Meta. - mi smo zdej v fazi "kmetija" sploh krava je nad-žival... NUJNO MORM PRIDET k vam na obisk!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Otroci in televizija
20.1.2006 12:15:20   
dory
Hehe Meta....nared seznam...midva morva pa traktorje pogledat :)user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Otroci in televizija
20.1.2006 12:17:57   
viv_
O mater teja. - a jih u patejtoulandu nimate dost? user posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Otroci in televizija
20.1.2006 13:22:46   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Televizije ne gleda, ker nima casa. Meni se zdi to najbolj nezdrav in nepravilen nacin za umirjanje otroka. Imam raje nic skuhano in nepospravljeno, kot da bi jo dala pred TV, zato da bi imela mir.


Ja, Meta, se popolnoma strinjam, da je TV zelo nezdrav način, ampak ne moreš pa zadeve posploševati (tukaj še malo repliciram na tvoj post pod temo Razvajenost ...). Tudi naš tamal pri dveh letih ni gledal TV, zdaj si ga zna pa že sam prižgat; tamala, ki je stara 1,5 let tudi ne gleda televizije. Kadar smo čez vikend pri mojih starših, ki živijo na deželi, mu je TV zadnja stvar na svetu, ne gleda ne Živ-žava ne Ringaraja ne nič, ker enostavno nima časa in je v snegu, dežju, mrazu, soncu non stop zunaj. Doma v bloku je drugače. Ker je malček hiperaktiven, je v stanovanju zelo nervozen, mirnih dejavnosti pa se naveliča v 5ih minutah. Vsega se naveliča zelo kmalu,  tudi če sem jaz zraven, edino tv ga je sposobna za pol ure umiriti. In sem včasih primorana poseči tudi po takem ukrepu, sploh ker je sem pa tja potrebno  poskrbeti tudi za drugega otroka, jaz sem pa večinoma sama z obema.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Otroci in televizija
20.1.2006 20:08:13   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: viv

O mater teja. - a jih u patejtoulandu nimate dost? user posted image


mja se je meta. javla,da bo maju strokovno predstavla traktor od blizu :)...ves da bom obema ugodila, sam ne vem kdo bo bolj vesel :)...pomoje jest k bom mela mal miru :)

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Otroci in televizija
20.1.2006 22:44:07   
karmy
moj pa tv-ja niti ne povoha ... user posted image  ko je pr stari mami  majo tist cartoon network, pa gleda 5-10 minut in ga ne zanima... več časa je pred računalnikom kjer gleda disneyjeve risanke, ki so mu bolj všeč... ne znam razložit... user posted image

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Otroci in televizija
21.1.2006 9:15:27   
Mimi*
Viv in Teja,konkuriram Metiuser posted image

Imamo vse živalce + kure in petelina,psa muce,miši,podgane(ti dve živalski vrsti sta sicer malo bolj očem skriti)!
In seveda traktor,kosilnico(starodobnik),ki je izredno fajn za vozit...pa še bi se kaj našlo!!HIHI

Vabljeni!user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Otroci in televizija
21.1.2006 9:30:48   
paris
Mislim, da ni nič hudega, če otroci pogledajo kakšne risanke na TV- kadar si želijo.
Ne ravno 5ur, kakšna urica pa ne more škoditi. Kakor vedno pri vzgoji,je tudi pri gledanju TV najbolje ravnati po občutku- niso vsi otroci enaki- kaj enaki, še podobni si niso!


_____________________________

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Mimi*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Otroci in televizija
22.1.2006 11:56:50   
Mina1
Mislim, da ni nič hudega, če otroci pogledajo kakšne risanke na TV- kadar si želijo.
Ne ravno 5ur, kakšna urica pa ne more škoditi. Kakor vedno pri vzgoji,je tudi pri gledanju TV najbolje ravnati po občutku- niso vsi otroci enaki- kaj enaki, še podobni si niso!


user posted image  PARIS, točno tako. Niso vsi otročki enaki, tako da eno figo verjamem, da nihče ne gleda TVja. Še v vrtucu jim prižgejo DVD in kolikor vem, kar dostikrat, pa vsi "bulijo" v TV, ali pa tudi tega niste vedele in tako. Pa sej ni važno, lep nedeljski popoldan, mi gremo na sprehoduser posted image .  

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?