|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroci v letalu
21.3.2007 7:50:20   
zungi
Ker bova z možem letos prvič z majhnim otročkom potovala z letalom, me zanimajo vaše izkušnje?!
Naš bo takrat star dobro leto. Torej, kako so vaši malčki prenesli let, ste imeli kakšne slabe izkušnje, kaj vzeti s seboj na avion, itn...

Lep dan

< Sporočilo je popravil primoza -- 21.3.2007 18:12:10 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: OTROCI V LETALU
21.3.2007 8:40:04   
spelaz
Ja, mi smo šli lani, ko je bil Jan star leto in 8m. Leteli smo do Kanarskih (5 ur) in je kar šlo. Let tja je bil zjutraj, tako da je bil naspan in sva ga kar nekako animirala. Vzela sem kar nekaj igračk, nekaj je še na letalu dobil. Malo smo se sprehajali gor in dol po letalu, stevardese so mu čokoladke nosile... Za nazaj je bil pa večerni let in sreča je prej na letališču zaspal, tako da ni bil tečen. Je bilo malo bolj hudo, ker je bilo letalo do fula polno, otrok pa brez sedeža, pri nama v naročju. Pa smo zdržali. Pa mali je kar naprej na oknih zapiral tiste polkne - gor in dol, pa mal je sprednje po glavi božal ... pa ni nihče kompliciral.

Torej - vzemi nekaj njegovih najljubših igrač, kako knjigo, kake barvice in zvezek, pa kaj za pit in jest (sicer tudi na letalu dobiš, samo ko se mali spomnijo, mora biti to bolj hitro). Za previjat je v stranišču previjalna, to ni problema. Boste zdržali, ne se bat! Pa srečno.

Letos gremo pa z dvema - tole bo šele komedija :-)))).

Me pa zanima, če katera ve - ali lahko nesem na letalo termovko z vodo in mleko v prahu???

(odgovor članu zungi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: OTROCI V LETALU
21.3.2007 9:20:12   
kofetek2010
naša je bila prvič stara 8 mesecev in je let prenesla bp (je spala celo pot tja in prav tako nazaj) - leteli smo 2,5 uri user posted image

drugič pa je bila stara 11 mesecev in ni bila nič zaspana, vendar je bilo vse bp - smo jo pač vsi trije animirali (se z njo igrali saj smo vzeli zraven polno igrač) - leteli smo 1,5 ure user posted image  



na letalo smo vzeli flaško in kar pripravljeno mleko v tetrapaku (imajo več vrst od Hipp, Alete, Milupe) in piškote user posted image  - tako, da ne vem kako je s termovko in mlekom v prahu (najboljš, da pokličeš na letališče in vprašaš, ker so novembra uvedli nek bolj strog nadzor in moraš imet vse spakirano v prozorno PVC vrečko)

(odgovor članu spelaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: OTROCI V LETALU
21.3.2007 9:35:44   
Olivija
 
Naša Julija je bila stara 11 mesecev in na letalu je bil pravi žur, ker so vse družine z majhnimi otroci skupaj sedele. Otroci so se v glavnem na tistem hodniku med sedeži igrali. Je pa tako, da je Julija tak otrok, ki ne zna biti dolgo pri miru, zato me je mal skrbelo, so bile pa stevardese zelo prijazne in potrpežljive user posted image .

Ana je pa prvič letela pri 18. mesecih in je lepo sedela pri miru ter brala knjigice, mal je pa še spala vmes.

(odgovor članu zungi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: OTROCI V LETALU
21.3.2007 9:47:54   
Pingvinčica
Mi smo bili ko je bila stara 15 mesecev, let je trajal 2,5 ure. Ko smo šli je bilo mal kriza ker ni bla glih naspana (let zvečer), ko smo se spuščali je tak jokala da sem mojemu rekla da ne gremo nikol več na avion (zgleda da so jo bolela ušeska od pritiska), tako da ti priporočam da ji daš ko se boste spuščali za pit ali pa dudico, če jo ima.
Ko smo šli pa nazaj je pa spala celo pot, tako da sem spremenila mnenje in gremo letos po vsej verjetnosti spet.
Pa tako kot so ti že predhodnice napisale, kakšno knjigico in njemu ljubo igračko vzemite s sabo.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: OTROCI V LETALU
21.3.2007 9:53:17   
LEJLA
IZVIRNO SPOROČILO: spelaz



Me pa zanima, če katera ve - ali lahko nesem na letalo termovko z vodo in mleko v prahu???


Ko smo mi leteli novembra je bilo mleko v prahu dovoljeno tekočine pa ne.
Vodo smo si lahko kupili potem znotraj letališča oz. ti jo prinesejo stevardese na letalu. Ni pa nič fino, ker nismo dobili tople vode tako, da sem jo med koleni grela.

Res najbolje, da pokličeš, ker stopnja varnosti na letališčih se spreminja glede na "aktivnost teroristov" in kje letiš eu ali čez ocean.

(odgovor članu spelaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: OTROCI V LETALU
21.3.2007 10:36:36   
Anonimen
Mi smo šli v Dubaj z enoletnikom in ni bilo nobenih problemov.  Lahko imaš ustekleničeno vodo in ti jo v flaški pogrejejo potem pa dodaš samo mleko zraven. Mi smo tako počeli. Dobil je tudi neke igrače in set za higieno. Druagače sem pa imela fruteke in ostalo hrano, pa noben ni nič kompliciral, še prednost smo imeli in nam nikjer ni bilo potebno čakati v vrstah, ker so na vsepovsod spustili naprej. Na letalu je pa 2 uri tudi spal. Sem pa imela voziček vse do vhoda aviona s sabo in potem so ga stevardese smo pospravile. PA tudi tisto je jedel, kar smo pač mi dobili.

(odgovor članu LEJLA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Otroci v letalu
24.3.2007 8:26:21   
Anonimen
Glede tekočin so sedaj res grozljive omejitve (prepovedana pitna voda), za dojenčke pa nekaj hrane je dovoljeno, a točno ne vem, kaj in koliko. Vprašanje, če se več kot enoletni otrok sploh še šteje med dojenčke?

Pozanimaj se na letališču pred odhodom in se primerno organiziraj. Če boste šli v topli/vroči poletni sezoni, zna biti precej neprijetno kje čakati brez vode, čaja....in z majhnim otrokom, ki je hitro žejen.

Kar se tiče samega poleta-jaz kar precej potujem z letalom in po mojih izkušnjah z majhnimi otroci na njem ni opaznih težav. Če slučajno kdo joka pred poletom, se vsi ugasnejo, ko začne letalo voziti. Ne spomnim se kakšnega joka, ki bi dolgo trajal. Tudi stevardese so običajno z njimi prijazne, če drugega ne, jim je v intereseu mir, ki naj ga imajo drugi potniki v letalu.

(odgovor članu zungi)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Otroci v letalu
25.3.2007 11:10:19   
en
No nasa je letela v prvih dveh letih vec kot 20X - obicajno ni tezav (ponavadi mi odrasli komplicirmo veliko bolj kor otroci). Vcasih zna biti tezava s pritiskom v usesih med pristajanjem, kaktat mu ponudi flasko in problem bo resen. Glede tekocin na letalu od 1. Nov. 2006 je tko: Za otroka mas lahko polno flasko (otrocjo) ne glede koliko je velika in ni nic omejeno glede na starost otroka. Ostale tekocine morajo biti v max. 0.1L pakiranju. Skupna kolicina pa ne sme presegat 1L. Hrano pa lahko nosis brez omejitve. Kozmetiko in ostale higienske pripomocke pa je najbolje dati v Prtljago.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Otroci v letalu
27.3.2007 2:19:26   
Annny
NIKAKRŠNIH KOLIČINSKIH OMEJITEV ni glede tekočin (in vseh ostalih stvari), ki se kupijo v duty free coni na letališču, tako da brez panikeuser posted image  Na letalo lahko neseš 10 litrov pijače, če ti paše. 

(odgovor članu en)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Otroci v letalu
28.3.2007 18:48:44   
viv_
Prvič smo leteli pri 7 mesecih, drugič pri 22 mesecih, vedno je bilo nekako OK. Sploh ta druga varianta je bila malo bolj naporna, ker smo morali najprej z avtom na Dunaj, pa je šlo. Čim več igrač sabo pa je user posted image

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Otroci v letalu
28.3.2007 21:18:50   
Anonimen
Ko je bla stara slabih 5 mescev. Blo je super, nobenih problemov. No, relacija tudi ni bla bogve kaj. Djerba.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Otroci v letalu
28.3.2007 21:46:27   
tajtaja
Naš najmlajši  (takrat) je bil star slabi dve leti, punci pa sta bili že večji. Problemov ni bilo z nobenim.
Sedaj pa imamo še enoletna dvojčka in nekako ne upamo na dopust z letalom. Imamo en kup pomislekov, predvsem kar se tiče prtljage, kdo bo vse to tovoril, pa še dvojčka zraven, pa previjanje, hranjenje...
Pa še petletnika moram met stalno na oku. Mislim, da bi bili vsi ful nervozni.

Eden izmed plusov je edino ta, da bi bil letos dopust še bistveno cenejši kot bo drugo leto, ko bosta tudi dva najmlajša preko dveh letuser posted image .

Pa še potni list bi rabila za ta mala, pa bi veljal samo eno letouser posted image .To je minus!!


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Otroci v letalu
28.3.2007 22:08:59   
156sw
Zivjo,
kolicinske omejitve so in to na pregledu, ko pa das ta pregled ces, pa lahko v tistih trgovinah kupis kaj se tice pijac - kaj in kolk hoces, in pa seveda ostalih stvari. Sam ce bos mel pa kam na avionu to pospravit je pa druga pesem.user posted image

lp

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Otroci v letalu
28.3.2007 22:47:55   
Anonimen
Pozdravljeni!
 
Mene pa nekaj zanima-  pravite, da otroci ponavadi prenesejo potovanje z letalom vredu, zanima pa me, ali je potem preživljanje počitnic za tako male otroke kot je moj (1 leto) nevarno v oddaljenih krajih, zaradi bolezni?? Kajti mene to najbolj skrbi. Midva z user posted image  bi šla rada tudi kam dlje kot le na Hrvaško, na dopust pa se bojiva bolezni, ki prežijo v toplih krajih. Ker zdravstvena oskrba ni tko urejena se mi zdi, kot če si na počitnicah blizu naše države. Kaj mislite?

(odgovor članu 156sw)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Otroci v letalu
28.3.2007 23:21:30   
Anonimen
Odvisno kam bi šla rada na dopust. Verjamem pa, da imajo v 95% krajih porihtano zdravstvo. Jaz sem bolj flegmatik in neki večni optimist, tak da ti lahko rečem le ne skrbi in uživaj. Vendar imej s sabo pač osnovno potrebno..tablete, hanzaplast,...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Otroci v letalu
28.3.2007 23:24:56   
kofetek2010
tako kot pravi nivess user posted image  

pa kak AB za vsak slučaj je fajn imet user posted image  

če greš v države, ki so v EU pa zdravstveno oskrbo itak lahko uveljavljaš z Evropsko zdravstveno kartico user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Otroci v letalu
31.3.2007 13:07:15   
Dadi
Hm...še jest eno vprašanje...Morda bom potovala sama z dvema živčkoma stara 3 leta drugi pa 22 mesecev z letalom do Španije....user posted image
A mam lahko voziček na letalu ali ga moram oddat med prtljago?  (bi mela Zappa) Kolk lahko kej po letalu sem in tja šibata? Ker mene je groza predvsem tega, da ju bo polno celo letalo....user posted image

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Otroci v letalu
31.3.2007 13:13:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dadi

A mam lahko voziček na letalu ali ga moram oddat med prtljago?  (bi mela Zappa) Kolk lahko kej po letalu sem in tja šibata?


Pelješ ga do stopnic letala in ga tam oddaš. Se mi zdi, da ga dajo tam med prtljago (mogoče tudi v kabino), ne vem točno.  Vsekakor ne boš ostala brez vozička med čakanjem.

Po letalu se lahko sprehaja do prve stevke, ki deli hrano user posted image  user posted image . Potem se mora pa že malo znajti, da pride mimo nje user posted image  user posted image .

(odgovor članu Dadi)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Otroci v letalu
31.3.2007 13:18:46   
Dadi
No dobr...jih bom pa mirila s tem da ju bo stevardesa povozilauser posted image ...
Aha in pol voziček dobim pri izstopu iz letala...skratka ko pridem do šteng al šele pri tekočem traku za prtljago?
Uff..upam da se mi bo tole izšlo...


_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Otroci v letalu
31.3.2007 13:25:13   
Anonimen
Aha in pol voziček dobim pri izstopu iz letala...skratka ko pridem do šteng


Ja, če ne pozabiš nanj user posted image .

Ja itak da se bo dobro izšlo user posted image . Otroci so na letalu običajno ok, do sedaj se ne spomnim, da bi kakšen jokal ali zganjal cirkus. Če ne prej, se umirijo, ko letalo zapelje po vzletni stezi.

(odgovor članu Dadi)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Otroci v letalu
31.3.2007 13:55:04   
Annny
Dadi,

saj ni problem, če z otrokom umirjeno hodiš gor in dol po letalu.
Naš najdaljši let je bil 15 ur iz Frankfurta do Tajvana (z našo 2-letnico) in logično je, da otrok tako dolgo ne more sedeti/spati.
Pomaga tudi, če s sabo vzames kake pobarvanke, igračke ipd.
S krajšimi poleti znotaj Evrope pa mislim, da sploh ne bi smelo biti problema..ko otroku na letalu postane zanimivo, smo pa že na ciljuuser posted image
Srečno!

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Otroci v letalu
31.3.2007 21:38:31   
viv_
Dadi,

pa stevardese so včasih ful prijazne. Nam je enkrat rekla, da je poslovni razred itak prazen in naj greva kar tja user posted image

Sicer ni bil tisti filmski poslovni razred, ampak imeli sva pa celo vrsto sedežev samo zase user posted image

Voziček smo vedno dobili "pod stopnicami", samo angleži so komplicirali in smo ga v Londonu mogli dvignit tam kot prtljago.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Otroci v letalu
2.4.2007 12:44:35   
kofetek2010


Aha in pol voziček dobim pri izstopu iz letala...skratka ko pridem do šteng 



Zapp-a lahko spakiraš v torbo in odneseš do sedežev kjer ga daš potem v tist prostor nad sedeži (med ročno prtljago) user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Otroci v letalu
16.8.2009 13:50:49   
alessio
Tukaj imate vse lepo opisano, kar se tiče otrok na letalu: www.piki.si

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...
Najboljši slovenski ranči za družine
Preverite seznam najboljših slovenskih rančev za družino po regijah, ki smo si izposodili na spletni strani Kamzmulcem.s...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?