|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroci z gastrostomo
26.11.2009 12:13:09   
sali
Zanima me kako se znajdete starši otrok, ki imajo gastrostomo, glede hranjenja. Kako oblikujete jedilnike, da otrok dobi polnovredno, kalorično (zdravo) hrano.
Sama imam hči, staro skoraj 4 leta in več ali manj smo prepuščeni sami sebi (razen če ima otrok kakšne alergije, posebne diete). Razmišljam, da bi napisala kot nek priročnik za hranjenje otrok po gastrostomi, z jedilniki in podobnim.
Tako da bi prosila za čim več vprašanj, mnenj,... na to temo.

Lep pozdrav,
Sali

< Sporočilo je popravil sali -- 26.11.2009 12:14:06 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otroci z gastrostomo
26.11.2009 16:12:14   
biba 78
Mi smo bili na začetku precej zmedeni in smo se držali navodila dietetičarke. Zdaj, ko bo naša punca star že 3 leta, pa ne kompliciram več. Zjutraj mlečni obrok (infatrini mleko), kosilo-zelenjavno mesni obrok, popoldanska malica sadni obrok, potem še kakšen puding ali jogurt, zadnji obrok pa zopet mlečni (z raznimi kosmiči). Je pa kar zapletena ta reč, ker je pač treba hrano miksat in ne moreš tud ne vsega dat otroku za jest...Bi pa bla vesela kakega jedilnika...

lp


_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu sali)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Otroci z gastrostomo
10.12.2009 18:17:42   
sali
sem si sicer zamislila vso stvar bolj za "začetnike", ki se še lovijo. In pa seveda več jedilnikov tudi za malo večje otroke.
Še enkrat pozivam starše otrok z gastrostomo za vprašanja, mnenja,...

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Otroci z gastrostomo
8.1.2010 15:13:40   
rmmaja
Pozdravljene!

Ali mi lahko katera napiše kakšne pripomočke za nego gastrostome vam je odobrila zavarovalnica?
Moj sin ima dobra dva tedna gastrostomo, na seznamu medicnsko tehničnih pripomočkov ni nič primernega za gastrostomo in zato me zanima kaj in kako so vam odobrili. Za začetek sem dobila nekaj na oddelku, a ne bo za dolgo.

Zanima me tudi, kakšen delež so vam povrnili pri nakupu infatrinija.
Hvala.

(odgovor članu sali)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Otroci z gastrostomo
8.1.2010 23:45:54   
sali
Za nego gastrostome in hranjenje preko nje imamo mi zloženčke (komprese sterilne), hibisept v vodi in pa brizge (60ml). Brizg na seznamu ni in je potrebno oddati posebno vlogo za odobritev le teh.

Mislim da je pri nakupu "posebne" hrane povračilo 50% procentno.

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Otroci z gastrostomo
8.2.2010 14:56:02   
polžek3
živjo!

Za nego gastrostome niti ne potrbuješ veliko stvari.Ko se ranica okoli lepo zaceli potrbuješ samo zloženčke,fiziološko razstopino,ki ti jo predpiše kar otrokov pediater.Zložence in brizge kupimo sami,potem pa nam na zzzs nekaj stroškov tudi povrnejo.(dr.Homan nam je napisal eno priporočilo,ki so ga nato na zzzs oddobrili).Če se kdaj okoli stome zarosi imamo kakšno kremico,ki suši zmeraj doma,drugače pa samo vsako večer(včasih tudi vsako drugo)umijemo in uredimo stomo tako kot je najverjetneje povedal tudi zdravnik,ko se kopamo tudi zunanje dele umijemo kar z milom za telo. No to je to, čim manj kompliciranja in pri nas se res lepo obnese(zaenkrat nismo imeli težav).Glede infantrinija pa imamo slabe izkušnje:denar so nam sicer v celoti povrnili,ampak ga naš sonček ni prenesel,zbruhal je ves obrok infantrinija.Tako smo že kmalu ugotovili,da se je najbolje preputiti svojim občutkom.Tako je naš fant vse tako,kot druga dva bratca,kosilo skuham za celo družino enako,in potrudim se da vsaj malico ne zmiksam ampak raje naribam.Na tak način se je začel Matic lepo rediti in rasti in seveda je celosten razvoj veliko boljši.

Le pogumno.                                  

(odgovor članu sali)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?