|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otrok in vegetarijanstvo
29.3.2007 12:02:58   
Anonimen
Vem, da je bilo že kar nekaj debat okoli tega. Samo jaz bi pustla mnenja okoli tega v tej temi ob strani, če se da. Zanima me predvsem sledeče;
- če otrok ne mara mesa in ga odklanja, a mu pripravljate kaj posebi?
- kako nadomestite meso, tiste, ki ga ne kuhate, nekaj predlogov prosim...
- kako je z odpornostjo otroka....
No, nekaj praktičnih izkušenj bi mi prišlo prav, predvsem od mamic, katerih otroci ne marajo in ne jedo meso. Moj najmlajši sin ga ne mara, čeprav ribe, jajca in kakšno salamo poje z veseljem. Tudi v vrtcu ga že več kot leto striktno odklanja. Lahko povem, da ga praktično še ni nič pojedel, pa bo že štiri leta star. Glede rasti in teže pa lahko povem, da lepo raste, sicer ni med največjimi.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otrok in vegetarijanstvo
29.3.2007 13:16:52   
Češnja
Tudi moj sin bo star avgusta štiri leta in lahko rečem, da je vegetarijanec. Mogoče poje 1x na mesec kakšno zelenjavno mesno juho, to je pa tudi vse od mesa. Ne mara mesa, salam, hrenovk, paštet, sira, zadnje čase še pečenih jajc noče. Midva z možem oba jeva meso, čeprav ne čisto vsak dan, je pa res, da hrenovk, paštet in podobnega pa tudi midva ne marava.

Da ti naštejem česa še naš mali ne konzumira: nobenih namazov, razen masla, tudi solate še ni poskusil (midva z možem sva ljubitelja vseh vrst solat).

Zdaj pa še seznam tistega, kar mu gre v slast: čokolešnik, mlečni riž, mlečni zdrob, jogurti, žganci (polenta) in mleko, kruh (po možnosti par dni star in iz temne moke), orehi, pistacije, bučna semena, fižol v zrnju, suho sadje (fige, marelice, slive), sveže sadje (jabolka, hruške, banane, kivi, pomaranče, mandarine, češnje, slive, grozdje, jagode), obožuje polnozrnate špagete (samo bog ne daj da so politi s kako omako), puding, sladoled, gobovo juho, govejo juho, sirov burek in seveda čokolado.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Otrok in vegetarijanstvo
29.3.2007 13:25:49   
Češnja
Malo prehitro sem potrdila sporočilo.

Od rib ima najraje file osliča, da bi pa poskusil kakšne tune ali sardine iz konzerve, pa ni šans.

Meni se zdi, da se mu meso in mesni izdelki prav gabijo in ga niti ne silim z njimi. Ko je bil manjši smo mislili, da bo sčasoma že vzljubil meso, vendar ga do sedaj še ni. Jaz se zaradi tega ne sekiram. Po moje je hrana, kot je fižol, suho sadje in podobno zelo dobra izbira, mogoče še boljše, kot meso.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Otrok in vegetarijanstvo
29.3.2007 14:23:58   
Anonimen
Jaz sem res preveč nagnjena k kompliciranju.user posted image  Si mi pa dala dobro idejo za polnovredne testenine, bom probala.

(odgovor članu Češnja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Otrok in vegetarijanstvo
29.3.2007 17:53:06   
jooly
V nobenem primeru ga ne smeš silit. Sploh pa ne z mesom, lepo te prosim. Ne rečem sadje, zelenjava, mlečni izdelki,... od "nejedenja" mesa bo edino močnejši - po duši mislim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Otrok in vegetarijanstvo
30.3.2007 8:05:29   
petja
Lumpa (16 mesecev) tudi ne mara mesa (že od začetka uvajanja GH), edino hrenovke spravi dol. Ne mara tudi paštet. Jaz ji sicer meso ponudim, ampak ga noče jesti, silim je pa ne. Sem poskusila s tofujem, ki naj bi najbolje nadomestil meso, pa ga tudi ni hotela.

Sem tudi pediatrinjo povprašala po tem, pa je rekla, da naj se ne obremenjujem s tem, da je tamala zdrava in da pač ne je mesa. Pa kaj pol. Vse ostale pa je, tako da se ne sekiram več.

Aja, je pa enkrat v Ikei dobila Kinder Teller, gor je bil pomfri in pa chicken nuggets. Pa sva ji to vzela, pa rekla, da bo pa samo pomfri jedla. No, in takrat je pa tamala vzela v roke celega nuggetsa in ga pojedla user posted image . Mene je skoraj kap zadela user posted image . Tako da mogoče bi v McDonaldsu jedla meso, ampak tistemu tam itak ne morem reči "meso".

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Otrok in vegetarijanstvo
30.3.2007 21:15:05   
mily
Če so ji nageci všeč ji pa še ti pripravi kej podobnega domauser posted image . Naša je tudi bolj zbirlave sorte, čeprav ima meso zaenkrat rada (ne mara le salam in tega). Pri otrocih vžgejo stvari, ki so pripravljene posebej za njih. Probaj ji narezati piščančje meso na čisto male koščke (koker nagece) in jih tako spaniraj. Mogoče ji je blo všeč, ker je lahko imela cel kos kr v roki in je sama jedla.

Drugače se pa strinjam s tem, da otroka ni dobro siliti z ničemer. Če jim meso trenutno ne odgovarja, jim pač ne. Jaz moji potem še večkrat ponudim kakšno stvar za katero vem da je ne mara in si s časom premisli. Sej veste, po vetru user posted image

_____________________________

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Otrok in vegetarijanstvo
8.4.2007 9:39:23   
Izabela_
Pri odraslem človeku vegetarijanstvo ni problem, je celo koristno, če se beljakovine dobro nadomeščajo. Potrebnih je več idej za kuhanje. Verjetno je pri otroku isto. Če rad je fižol in druge stročnice, ste že na dobri poti. Naš mali zaenkrat zelo rad je meso in bi prav rada, da bi ga počasi bolj omejili.

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?