|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otrok s PP (ADHD,dispraksija)-odložitev s šol...
14.4.2011 13:51:11   
tajš@
Pozdravljene,

sem mamica fantka, ki trpi zaradi dispraksije in motenj koncentracije in hiperaktivnosti (ADHD). Otrok ima zaradi navedenih težav nizko samopodobo in tudi težave v socialnih stikih. V vrtcu imamo odločbo o usmerjanju, medtem ko smo letos dopolnili šest let in bomo mogli v šolo. Razmišljamo, da bi otroku, kljub temu, da je rojen v začetku leta, za eno leto odložili šolanje, ker nam je bilo predstavljeno, da gre za razvojni primanjkljaj, medtem ko ne vem, ali bi v enem letu pridobili in bi imel s tem boljšo izhodišče za šolanje. S strani strokovnjakov dobivamo zelo različna mnenja, zato ma zanima, ali ima katera podobne izkušnje.

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otrok s PP (ADHD,dispraksija)-odložitev s...
16.4.2011 18:49:42   
frost
Kaj pa pravijo psihologi? Ker gre za ADHD, domnevam, da gre tudi za nižjo čustveno zrelost. V takem primeru je prestavitev smiselna. Otrok ima še eno leto, da dozori. Kar se tiče dispraksije, so to težave, ki ga bodo spremljale vse življenje, nadzor teh težav pa je v veliki meri odvisen od pomoči okolja (torej šole in učitelja).
Morda bi bilo po eni strani dobro, da menja okolje, da se šoli in razredu (če je le možno) njegove motnje predstavijo na pravilen način, da ga otroci pozitivno sprejmejo - posledično bo tudi samozavest boljša. Samo od sebe se ne bo nič nadoknadilo. Samo od prilagoditev, sprejema s strani okolice in otroka samega je odvisno, koliko bo v šoli uspešen (na učnem in čustvenem področju). Če dobi super učitelja, ustrezno dodatno pomoč in prilagoditve, se lahko marsikaj izboljša - v tem primeru sem pripravljena več staviti na začetek šolanja, saj je glede na težave s samopodobo očitno, da so v vrtcu nekaj spregledali. Če naletite na šolo, ki ustreznih prilagoditev ni sposobna izvajati, je pa to spet koraj nazaj za otroka. Ni enostavne rešitve...Upam, da se javi še kdo z več izkušnjami.

(odgovor članu tajš@)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Otrok s PP (ADHD,dispraksija)-odložitev s...
16.4.2011 19:53:06   
Gina
Ne vem ti povedat. Lahko ti rečem samo to, da sem že imela v razredu otroka z dispraksijo + ADHD in to še brez odločbe, jo je šele naknadno dobil, pa to sicer svoje reči za sabo potegne, ampak ni bilo pa nekih strašnih težav, še vedno lepo izdeluje šolo - s prilagoditvami na svojem področju seveda. Zadovoljen otrok. Meni se sploh zdi,d a mogoče že zaradi specifike tak otrok zgleda nezrel na prvi vtis, ker so tako posebne specifike že vizualno včasih opazne, ampak ko ozavestiš problem, ki ga ima otrok, razumeš to čisto drugače, ne kot nezrelost, ampak da take specifike ima in mu pomagaš kakor mu le lahko.
Še to bi rada rekla, na pedagoški fakulteti učiteljev niso nikdar učili, kaj je to dispraksija, še kaj je ADHD v bistvu ne. Iz tega razloga je zelo pametno učitelja seznaniti s specifiko te zadeve, da mu je popolnoma jasno kaj to je, zakaj je temu tak kot je in kako vi kot starši ravnate, da mu pomagate, pa kakšne so bile smernice strokovnjakov. Saj svetovalni delavci na šolah te reči vedo in super delajo z otročki, ampak oni so z njimi max 5 ur na teden, medtem ko je učitelj 20 ali več, zato se jim splača malo časa posvetit za osvetlitev težave, bo vsem kar dlje časa lažje.

(odgovor članu frost)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Otrok s PP (ADHD,dispraksija)-odložitev s...
16.4.2011 22:37:16   
tajš@
Mnenja psihologov o našem otroku so zelo različna - odvisno od dneva. Otrok je sicer v na nekaterih področjih zelo bister (npr. v matematiki), vendar na obiskih pri strokovnjakih, včasih sodeluje, drugič pa nima nobene pozornosti niti 10 minut, čeprav se vsi zadevamo, da bi zadeve znal rešiti, pa preprosto ne zmore in je utrujen. Tudi sam se zaveda svojih primanjkljajev v izražanju (tako v govornem, kot gibalnem, najhujša pa je razpršena koncentracija) in ni siguren vase. Raje reče: "Ne vem" ali "Vseeno mi je.". V družbi otrok pa bi zelo rad imel prijatelje, vendar išče pozornost z nagajanjem. Tudi k športom se bi rad vključil, pa je zaradi dispraksije vedno tisti, ki izstopa, pa mu na primer nihče noče podati žoge, ker tako vedo, da je ne bo ujel. Res ne vem, ali se bi vsaj ta senzomotorika in čustvena zrelost v enem  letu tako razvila, da bi mu bilo lažje. Ko je čustveno zelo obremenjen, ga namreč pogosto spremljajo tudi tiki in ne bi rada, da bi mu vstop v šolo izzval podobne reakcije.
Res škoda, da učitelji nimajo vključenega v teku katerega predmeta pedagoške fakultete tudi tematike o "drugačnih" otrocih, ki kljub svojim reakcijam res ne želijo biti poredni, kljub temu, da so na koncu tako označeni. V vrtcu ga sicer vzgojiteljice dobro razumejo, se pa bojim, da v šoli več ne bo tako. Vem, da bo zaradi njegove občutljivosti in šibkosti od njegovega prvega koraka in razumevanja v šoli odvisno njegovo življenje in vprašanje, če bodo zaradi slabega označenja otroka sploh lahko kdaj prepoznani tudi njegovi potenciali.
Skratka, v veliki dilemi sem glede plusov in minusov preložitve šolanja. Hvala vam za pomoč!

(odgovor članu frost)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Otrok s PP (ADHD,dispraksija)-odložitev s...
22.4.2011 17:03:36   
sminc
Mi smo dali prošnjo za odložitev. Ima težave s pozornostjo, slabo koncentracijo in spomin, tudi motorika je slaba. Že 2 leti vem mu bom podaljšala otrostvo. Od jeseni ima odločbo, 3 ure strokovne pomoči... kak mesec hodiva na psihomotoriko- vodi jo g. Matevž Petelin, torej  dva krat po 45 minut tedensko.
V kratkem pričakujem odgovor iz šole, mislim da bo uspešno. Jaz vam priporočam da se čimprej odločite ker cas teče. V enem letu lahko dosti pridobi, na odločbo ter pomoč ce boste zaprosili lahko čakate tudi eno leto... Če ima težave, raje počakajte in mu dajte čas.


_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu tajš@)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Otrok s PP (ADHD,dispraksija)-odložitev s...
22.4.2011 17:14:59   
sminc
Ups, vidim da že imate odločbo, sem spregledala.
Lp



_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Otrok s PP (ADHD,dispraksija)-odložitev s...
30.6.2011 12:52:17   
sminc
Lp. zanima me kako ste se odločili. Mislim da imava otroka s podobnimi težavami in vesela bi bila kakih informacij. mnenj... Včasih se prileze kdo ki razume. Lp



_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu tajš@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Otrok s PP (ADHD,dispraksija)-odložitev s...
3.7.2011 23:02:30   
nejcko
Tole temo sem pa spregledala.

Mi smo za sina odložili šolanje. Takrat sicer še ni imel potrjene diagnoze, sem pa sumila nanjo.
Sin je zdaj končal tretji razred, kar precej težav je bilo, tako da si niti nočem predstavljati, kaj bi bilo, če bi šel s svojim letnikom v šolo. Lani (konec 2. razreda) sem oddala vlogo za usmerjanje in letos (konec 3. razreda) smo končno dobili odločbo.

Jaz v vašem primeru definitivno predlagam odlog vpisa. Jaz zase vem, da je to, da smo za sina oložili vpis, najboljša stvar, ki smo jo lahko naredili.

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Otrok s PP (ADHD,dispraksija)-odložitev s...
3.7.2011 23:27:08   
Taddy78
Mogoče res nisem ravno prava, da se oglašam na tej temu, ampak moj sin je brez kakršnih koli težav, pa smo prestavili šolanje za 1 leto. Sicer je res, da je novemberski in smo to možnost imeli, če bi bil pa s PP, bi se za preložitev še bolj borila. V 1 letu nima kaj zgubit, kvečjemu lahko pridobi.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?