|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otrok z pp in učiteljica na letovanju
28.2.2007 20:33:19   
metuljčica2
Moja prijateljica je učiteljica in ima otroka s pp. Otroček je kar težko prizadet (telesno in duševno). Zanima pa jo ali je upravičena do letovanja s svojimi učenci (saj veste šola v naravi - morje). Saj ona bi šla rada, pa jo skrbi kako bo takrat z varstvom njenega otroka. Ali je mogoče kje kaj določeno v zakonodaji?

Hvala za mnenja in vaše odgovore. Lp

< Sporočilo je popravil Trnuljčica -- 1.3.2007 17:34:17 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otrok z pp in učiteljica na letovanju
1.3.2007 19:43:51   
Anonimen
Ne razumem te točno kaj bi rada povedala ampak njo zanima,če lahko gre njen mali zraven ali ne?
Tega nebi vedela točno,ko pa smo bili mi v terapevtski koloniji so imele terapevtke svoje otroke sabo.To je najboljše,da vpraša šolski svet.

(odgovor članu metuljčica2)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Otrok z pp in učiteljica na letovanju
7.3.2007 21:01:27   
metuljčica2
Pozdravljeni. Najprej se opravičujem ker nisem pisala teme z malimi črkami.

Kar pa se tiče tega vprašanja, pa očitno nisem bila dovolj jasna. Ta moja prijateljica ima razred, ki ima naslednje leto letovanje oz. šolo v naravi. Ona sploh ne bi rada šla, ker je nemogoče da bi doma pustila tako priadetega otroka. Težava pa je, ker se boji da je ravnatelj ne bo razumel (boji se da ji bo rekel da je to njena službena obveznost in da pač mora iti). Zato me zanima ali  je mogoče opravičena do letovanja, glede na to kakšne težave ima z otrokom doma? NA kaj se lahko sklicuje?  (saj veste tako kot smo opravičeni, ne vem no do skrajšanega delovnika..., podaljšane porodniške...) Upam da sem bila sedaj bolj jasna.

Hvala za pomoč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Otrok z pp in učiteljica na letovanju
9.3.2007 11:41:40   
jela5
 
Metuljčica, verjetno misliš, če je lahko opravičena OD letovanja, ne?user posted image  Mislim, da je odvisno od usmeritve (razvojne težave, kakšne posebne potrebe ima otrok, nega,...) in starosti otroka - glede na zakon. Verjetno je tudi vprašanje smiselnosti vzet takega otročka zraven na letovanje, ker se mu potem tam nimaš časa posvečat. Upam na čustveno zrelost in fleksibilnost šolskega vodstva, da se bojo prijateljici tako prilagodili, da bo dobro za otročka!

(odgovor članu metuljčica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Otrok z pp in učiteljica na letovanju
9.3.2007 19:59:44   
Anonimen
Aha Metuljčica zdaj sem razumela točno kar si vprašala.
Ja to pa bi se mogla ona pozanimat pri otrokovem pediatru ali v razvojni ambulanti v katero sigurno hodi.Jaz mislim,da je opravičena,da ne rabi iti zaradi otroka.Vsaj po mojem,ker jaz tudi imam takega otroka in vem,da lahko zrihtaš marsikaj samo na pravo osebo se moraš obrnit.Naj vpraša pediatra.

(odgovor članu jela5)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Otrok z pp in učiteljica na letovanju
10.3.2007 13:04:43   
Anonimen
Jaz mislim, da je problem, da sama kot učiteljica ne bi rada šla zraven, ker ima doma tako hudo bolnega otroka. Mislim, da zna to biti velika težava. Vsaj pri nas je tako, da si nekako dolžan kot učitelj iti zraven, ker le na letovanje pelješ učence, ki jih poznaš in učiš in tudi oni potrebujejo tvojo oporo v drugem okolju in človeka, ki ga poznajo in mu zaupajo.
Pri nas je urejeno tako, da tako ali tako že v začetku leta veš, kot učitelj, kaj te v šolskem letu vse čaka in se potem odločiš za drugo delovno mesto, če ti nekaj seveda z razlogom ne odgovarja npr. šola v naravi. Vsaj pri nas je tako. je pa tudi res, da če nisi zaposlen za nedoločen čas je zelo težko tako prehajati iz poučevanja enega razreda v drugea.
Upam, da bo lahko to uredila. Podala sem ti pa predlog le iz pedagoškega vidika.

(odgovor članu metuljčica2)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Otrok z pp in učiteljica na letovanju
10.3.2007 13:21:13   
Mavrična zvezdica
Naj se pogovori z ravnateljem. Pri nas naj bi sicer šle v šolo v naravi vse razredničarke, a predvsem tiste, ki imamo doma majhne otroke brez težav prosimo za zamenjavo. Pri nas verjetno od nje sploh ne bi pričakovali, da gre. Jaz mislim, da je res najbolje, da se pogovori z ravnateljem in če ta res ni nek user posted image , sem prepričana, da ne bo nasprotoval. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Otrok z pp in učiteljica na letovanju
11.3.2007 19:29:32   
lenika
Tudi sama sem učiteljica in na naši šoli se bi glede tega gotovo dalo dogovorit, saj so že ostajale doma učiteljice z bistveno manj tehtnimi razlogi kot je ta. Jaz bi na njenem mestu stopila do ravnatelja, če pa ne bi razumel, potem bi se pa pozanimala, kako je po zakonu s takšnimi primeri.

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?