|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PREOBREMENJENI OTROCI
7.1.2006 23:05:53   
india
Letošnje šolsko leto pa se mi zdi, da se mi bo počasi zmešalo.
Moje starejše dve hodita v 7. in 8. r.devetletke.
Zdi se mi,kot da so vsi ponoreli in sploh ne vedo,kaj počnejo s temi otorci.
Kolikor se jaz spomnim, v OŠ v 6. in 7. r. nisem bila nikoli  v šoli od 7h pa do 15h, nikoli nisem rabila ( razen ob izjemnih primerih) hodit nazaj v šolo zvečer ( zaradi astronomije, pa ob luninem mrku ob 2h zjutraj!)....
Moje dve pa sta cel teden v šoli od 7h pa najmanj do 14h,  pa takrat nimata interesnih dejavnosti, razen 2x tedensko zjutraj, vedno je to reden pouk!
Ko prideta domov, se najesta,spočijeta pol ure,potem pa učenje, naloge, priprave, referati,...da enostavno niti v glasbeno in na plesne ne moreta it.
Danes sta se na primer učili ves popoldan ( dobrih 5 ur), da sem ju že jaz gnala proč.
Da pa to nista samo oni dve, mi potrjujeo telefosnki klici,ko jih sošolke kaj sprašujejo, pa pogovori z drugimi starši.

Zdaj me pa zanima, a je to povsod tako,ali imam jaz samo tak občutek, da jih preveč ženejo,...sicer sta pa odličnjakinji, ki se trudita, ne pa piflata.
Ne vew, ampak ne zdi se mi normalno, da ima 12 letnik 8 ur pouka dnevno!
Dajte mi prosim povedat, ali je tudi pri vas tako napeto!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
8.1.2006 0:40:08   
nejcko
Jaz ti ne morem točno odgovoriti, ker še nimam šolarjev, ti pa lahko podam svoj vidik kot učiteljica v tretji triadi - pa še to bolj na pol, ker tale naš šolski sistem tudi sama šele dobro spoznavam (do letos namreč še nisem delala na OŠ).
Kolikor mi je znano, domače naloge niso obvezne, naj bi jih celo bilo čim manj, torej s tega vidika otroci naj ne bi bili preveč obremenjeni, je pa seveda odvisno od učitelja do učitelja, koliko DN daje. Nam so včasih komot dali cvek ali vsaj minus, če nismo naredili naloge, danes se ne prvo ne drugo ne sme več početi - torej je to v prid učencu, če naloge nima. Poleg tega so danes v primerjavi z nekoč vsa ustna in pisna preverjanja vnaprej napovedana, tudi število pisnih nalog je omejeno na teden, o čemer smo mi kot učenci lahko samo sanjali in smo fasali tudi po par ta kratkih kontrolk na dan. Torej imajo učenci danes kar se preverjanja znanja tiče vse bolj servirano na pladnju. Pri glavnih predmetih imajo celo pred pravim testom t.i. preverjanje, preko katerega se lahko povsem seznanijo, kako bo nek test zgledal. Tudi o tem smo mi lahko samo sanjali. Potem učni listi, pa delovni zvezki, v katere učencem skorajda ni potrebno nič pisati, grafoskopi, računalniki, TV, ... en kup učnih pripomočkov, o katerih smo mi lahko samo sanjali, in smo bili v največji meri odvisni le od samih sebe, koliko smo si uspeli zapisati v zvezke. Po tej plati mislim, da današnjim učencem ni nič hudega v šoli.

Res je, da smo mi nekoč imeli manj predmetov, kot jih imajo danes, ampak to pač zahteva čas, v katerem živimo. Mi nismo imeli računalništva (to je bila za nas ZF), danes brez tega enostavno ne gre več. Tudi samo angleščina kot tuji jezik postaja za današnji čas premalo. Tudi izbirnih predmetov nismo imeli, smo pa imeli DMV pa kasneje STM, kjer smo se morali včasih kar fino piflati. Težko bi zdaj na pamet rekla, koliko premetov več, kot smo jih imeli mi, imajo današnji učenci, ampak dejstvo je,  da jih zahteva  sodobni čas, če pa že sam čas ne, potem jih pa  zahtevajo oz. vsaj pričakujejo starši.  Seveda bi bilo najbolje, da bi bilo čim več  takih predmetov izbirnih  in po možnosti še ne za oceno, torej kot krožki, ampak  žal  tako ne gre, oz je vprašanje, kakšni bi bili realni rezultati takega načina pouka. Ker potem bi naš celotni šolski sistem lahko postal kar krožkarski sistem, če me razumeš, in veliko učencev bi imelo ša manj možnosti za naprej, ker tukaj bi se pa res moral v prvi vrsti izkazati talent posameznika.
Glej, današnja šola naj bi bila bolj praktično naravnana, kar prinaša ogromno tehniških, športnih in kulturnih dnevov, pa raznoraznih taborov, saj luninega mrka si pač ne moreš ogledati ob 10-ih dopoldan. Vse to se tako učencem kot staršem večinoma zdi čisto v redu, ampak če potem učencem ni potrebno čisto nič "pokazati", kaj so od tega odnesli, bi lahko naš šolski sistem spremenili v taborniški sistem. In spet bi bili na boljšem samo tisti, ki jih neko področje a priori zanima in so zanj nadarjeni. Ti npr. lahko nekoga leta voziš v opero, ampak če nima posluha za glasbo in estetiko, bo tam več ali manj samo zehal in od vsega skupaj bore malo odnesel. Sploh če mu ne bo potrebno niti v zvezek zapisati avtorjev in opere, ki si jih je ogledal.

Jaz verjamem, da mladim danes v šoli ni lahko. Ampak tudi nam ni bilo, če dobro pogledaš. V marsičem smo bili morda na boljšem, v marsičem pa veliko na slabšem - recimo nobenih pravic nismo imeli in učitelji so se lahko po mili volji izživljali nad nami, pa se nisi mogel nikamor pritožiti. Kakšno točkovanje??? Kakšno napovedano spraševanje??? Če si bil učitelju trn v peti, si lahko čisto vsako uro krvavi pot potil pred tablo. Ampak preživeli smo. In tudi današnji otroci bodo, ker pač živijo v svojem času (to namreč ni naš čas, mi smo odraščali v drugačnem). V šoli in izven nje so bombandirani z raznoraznimi informacijami, znanji, tehnologijo ... gledajo starše, kako se cele dneve udninjajo službi, in šola je samo  priprava na to. Kruto, ampak resnično.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 8.1.2006 0:47:17 >

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
8.1.2006 7:43:30   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: MISKA01
Ko prideta domov, se najesta,spočijeta pol ure,potem pa učenje, naloge, priprave, referati,...da enostavno niti v glasbeno in na plesne ne moreta it.


Mislim, da so problem tudi dodatne dejavnosti, ki so ob današnjem napetem šolskem ritmu že kar precej odveč. Večinoma se dodatne interesne dejavnosti lahko realizira v okviru družine.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
8.1.2006 8:35:57   
india
Dejansko se strinjam z obema.
Primoza, moji dve imata vsaka po eno obšolsko dejavnost, ena solo petje in učenje el,orgel, druga hip hop ples. Ne hodita ne v kino,ne po sprehodih v mesto,kat marsikatera njuna sošolka,...nekaj pa vendar morata imeti.

Nejcko,ja, se strinjam s tem,kar si napisala.Tudi sama sem učiteljica, vem,kakšen je bil sistem prej,akj smo prej zahtevali od otrok, v sedanjem sistemu pa nisem delala in ga z učiteljskega stališča poznam le preko prijateljic učiteljic.
Vem pa, da niso le domače naloge tisto,kar jih obremenjuje dodatno.
Govorim o snovi,ki jim jo v šoli podajo le na pol, doma morajo predelati še to in tisto, dodatno napisati referat, pregledati kakšno literaturo...v glavenm, šola je res dosti bolj naporna,kot je bila.
Predmeti..primerjava med nami in njimi: v 7.r. ima hčera angleščino in nemščino, astronomijo,poleg telovadbe še šport za sprostitev kot izbirni predmet, pa še 1 izbirni predmet, pa nemški klub, pa mislim,d aje celo ur več kot jih je bilo nekoč.
Da o 8. r. sploh ne govorim : 3 izbirni predmeti, angleški in nemški klub, pa še interesne dejavnosti.
Potem pa na roditeljskem sestanku predstavijo točkovanje za vpis v srednjo šolo in povejo,da tisti otroci,ki sodelujejo v več dejavnosth, dobijo boljšo splošno oceno. Seveda, razumljivo,...a mislim, da je to vseeno preveč,kar zahtevamo od njih.

Point tega, kar hočem povedat je, da se svet in  tehnika,tehnologija spreminjata, otroci pa bi vendarle imeli pravico ostati roboti ne neki majhni roboti!

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
8.1.2006 8:48:03   
mala maja
miška jest ti nbom sam to rekla da je naš začel full žmigat in da smo ugotovl da je full preobremenjen-pa hodi v 3r9 kaj ga še čaka.

Sem mi full smiljo otroci. Kam to peljeuser posted image user posted image user posted image  

Jaz sem se glih zadnjič pogovarjala s kolegico glede počitnic. Mi smo jih mel pol manj, sam so nas tud pol manj teral. NEj jim pa ukinejo jesenske počitnice pa zimsek dajo za novo leto pa bodo lažje shajal. Ma ne vem no to je moje menje sam jih res tooo much terajo. Sej se jim bo zmešal.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
8.1.2006 10:48:51   
india
Ja,evo, danes ko je nedleja, pa bi lahko kam šli, ali pa bi vsaj doma malo lenarile, pa bodo ves dopoldan pri knjigah!
To se je meni dogajalo šele v srednji šoli!user posted image user posted image

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
8.1.2006 11:15:57   
mala maja
user posted image user posted image ja miska, mi bi se tud lahko šli sankat, pwa bomo doma ker mali jutri piše matematikouser posted image user posted image  ga bomo doma za kake pol urce spustil na sosedov hrib da se bo mal sankal, pol pa učituser posted image

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
12.1.2006 10:14:40   
ronja5
OJ!
Lej Miška moj tavečji je zdaj v 9. razredu. A veš v čem je fora??? Naša šola je MESTNA šola, se pravi ena izmed nekaj šol, ki ful zahtevajo, majo ful visoke kriterije,....
Razred, ki ga moj obiskuje je najboljši na šoli, 100%. Smo pa meli zdaj na pobudo nekaterih staršev krizni sestanek ravno zaradi vpisa v srednjo šolo. Se pravi finta je v tem, da bo en otrok, ki prihaja iz vasi in bo imel boljše ocene- točke, prišel na gimnazijo, učenec naše šole, ki ima manj točk in veliko več znanja, pa bo moral na kako drugo šolo. Med starši so tudi profesorice, ki poučujejo na srednjih šolah in so iz prve roke povedale kakšne so razlike, ampak nič ne pomaga. Kriterijev ne bodo zniževali, še več, predlagali so,da lahko učenci pridobijo takoimenovane motivacijske ocene, za kar pa morajo naredit projektno nalogo+ plakat,... se pravi še več dela. Mi se lahko samo sami sebi smilimo, nardit pa itak ne moremo nič.
Drži se, drugo leto bo za tavečjo še huje, imaš pa kljub vsemu srečo, da je pridna in delovna. Našega fanta moramo kljub vsej nadarjenosti in brihtnosti kr naprej priganjat, pa še kr naprej je bolan, tak da ne vem če bomo uspeli zbrat dovolj točk za gimnazijo. Bo pač šel kam drugam, klinc gleda vse skupaj.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
12.1.2006 13:47:06   
india
Ojej,Ronja5, vidiš, to ni prav, a ne da ni? Ne vem,zakaj take razlike. Od kolegov hčera,ki hodi na podeželsko šolo, ima same petice in sta ravno zadnjič z mojo nekaj skupaj delali, ap je bila ta deklica dobesedno v temi pri matematiki, medtem,ko naša Anja ni imela nobenih težav.

(odgovor članu ronja5)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
12.1.2006 14:01:44   
kofetek2010
take razlike so vedno bile, že takrat, ko sem jaz hodila v šolo - za vpis v srednjo šolo (turistično) so gledali uspeh 7. in 8. razreda, pa je sprejemne izpite iz angleščine smo imeli  user posted image
v 1.letnik so nas sprejeli 34 - na koncu nas je 4.letnik končalo 23 in od teh jih je bilo 5, ki so se nam tekom teh let pridružili user posted image  osip skoraj za 1/2 - le 5 nas je bilo iz MB, vse ostalo je bila okolica in to zelo široka, od koroške, prekmurja, prlekije, zasavja
velika večina je bila v OŠ odličnjakinj, ali pa so bile pravdobre s petkami - pri matematiki pa niso znale seštet ulomka, pri geografiji niso imele niti približne orientacije kje je kakšna država na zemljevidu, pri zgodovini niso znale določenega leta postavit v pravo stoletje,...... in še in še in še - skratka katastrofa!

in kaj nardit?
a je potem boljše, da voziš otroka nekam na vas v šolo, saj bo le tako imel ustrezen osnovnošolski uspeh, ki mu do omogočil vpis v željeno srednjo šolo? user posted image

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
12.1.2006 17:56:02   
ronja5
Seveda ni prav Miška! Ampak nič ne moreš, edino če res voziš otroke na vas, kot pravi Jana. user posted image
Sicer pa meni Nino vedno reče: Mama ti se preeč sekiraš, jaz seom že znajdo. user posted image
Upam, da se bo res.

Oj Jana! Kako kaj dojenčica? Nimam časa tolk spremljat, sem bolj poredko pri računalniku.
Vse dobro!

_____________________________

Ljudje smo kot angeli z enim krilom-poletimo lahko samo objeti.
(Oprah)

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
12.1.2006 21:03:16   
Anonimen
Jaz tega tudi ne razumem: veliko staršev poskuša svoje otroke vpisat na eno izmed MB osnovnih šol iz centra (mislim, da se še dobro ve, katero), potem pa se jezijo, ker imajo otroci toliko za delat, pa dobivajo tako slabe ocene, bla bla bla...

In potem se jezijo, ker imajo otroci slabše možnosti za vpis na srednjo šolo. Jaz sem hodla na kar priznano osnovno šolo, pa sem III. gimnazijo zgrešila za eno - pazi, za eno samo - usrano točko!!! Vpisala sem se na ekonomsko, ki sem jo potem sovražila iz dna srca, ker sem imela postati vse drugo kot pa delavka v pisarni...

Iste napake ne bom storila pri mojih otrocih!!! Na naši šoli (pa učim na podeželski šoli!!!) nimamo nezadostnih učencev (oz. če je že kakšen takšen, je to enkrat na tri leta), imamo ogromno odličnjakov, pa kljub vsemu ti otroci potem na srednjih šolah v večini primerov (ne v vseh, se ve) obdržijo uspeh ali pa jim pade samo za enega. Tudi pri nacionalnih preizkusih znanja so bili nadpovprečni.

Otroci so max. dva dni od pol devetih do pol treh na šoli. Ob pol treh se šola zaključi. Najnižja ocena pri izbirnih predmetih je običajno tri - dobro, se zgodi, da je kakšna enka vmes, toda samo zato, ker tak otrok potem res, ampak prav zares NIČ ne naredi (npr. sploh ne nosi več potrebščin k pouku, pri testu se samo reži in riše smajlije k vprašanjem... itd.). Ker gre za interesni pouk, otroci resnično hodijo tja z interesom.

Naj povem samo en primer: otrok, ki je peti razred osemletke komaj izdelal, je bil v sedmem razredu devetletke skoraj prav dober, nekaj predmetov je imel zaključenih celo štiri (razen matematike, ki mu je še naprej delala težave in je imel zaključeno dve). Njemu je ležala glasba in tehnika, bil pa je tudi odličen športnik, zakaj bi potem bil prikrajšan in se mu tak predmet ne bi ocenil, če gre za OSNOVNO šolo? Zakaj bi se potem ocenjevali samo tisti "ta resni predmeti"?

Beseda odlično pomeni krasno, super, oh in ah, odličen učenec pa mora biti dober na vseh področjih in ne samo pri matematiki, slovenščini in angleščini.

(odgovor članu ronja5)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
13.1.2006 9:05:47   
ronja5
Zakaj pa si anonimna?
Jaz sem svoja otroka vpisala na najbližjo oš, žal pa je (ali pa na srečo user posted image  ), po mojih informacijah ena izmed treh najzahtevnejših. Ti si uspela in torej kljub srednji ekonomski šoli nisi pristala v pisarni. Nekateri otroci pa nimajo take sreče, prav zato smo starši v skrbeh in jim pač privoščimo, da so sprejeti na željeno šolo.

< Sporočilo je popravil ronja5 -- 13.1.2006 9:09:27 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
13.1.2006 21:47:34   
Anonimen
Anonimna sem zaradi naše šole, ker bi vsi takoj vedeli, za katero šolo se gre. Tega nisem hotela.

(odgovor članu ronja5)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
13.1.2006 22:52:40   
frutka_
Jaz sem hodila na Ilicha in sem vesela, imeli smo krasno razredničarko (zdaj je podravnateljica), super učitelje, novo in odlično kuhinjo...v glavnem vse je štimalo!
Malega bom vpisala na nam najbližjo šolo to je Rozman, ki je prav tako super šola. Če je bila dobra za mojo sestro bo tudi zanj. Ključnega pomena je, da šolo konča in da v življenju opravlja poklic, ki ga bo veselil.

Se pa strinjam, da je tempo življenja vse potisnl v neko gonjo po boljšem, kar je včasih pozitivno ima pa tudi negativne posledice. Vsekakor je potrebno zahtevane šolske naloge opraviti, kar je viška časa pa se igrati "Ravbarje& Žandarje"...še to otroci poznajo?!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
14.1.2006 8:07:49   
india
Anonimna, ne vem, zakaj skrivati za katero šolo gre, saj ne pišeš nič slabega.
bom pa rekal tako: moji otroci hodijo na FRS,kot Ronjina dva, pač zato,kewr spadamo v ta okoliš. Lahko bi jih dala 4 leta na Košaško,potem na Cankarjevo,a je pri odločitvi vplivalo: FRS ima veliko dvorišče, vsi razredi od 1.do 9. so v isti stavbi, šola je blizu parka, drevoreda, na to šolo hodi manj "drugačnih otrok" ,poleg tega em na to šolo hodila sama.
Pri tem, da je program prezahteven in zelo obremenjujoč, pa nima vloge samo šola, ampak tudi naš učni načrt in politika šolstva nasploh.
S tem, kar je napisala Jana, pa se strinjam le deloma. Jaz sem imela v SŠ več sošollk s podeželja,njihov uspeh tam je bil nadpovprečen, tukaj so pa potem bile iste kot mestni otroci. Ene uspešne, druge ne.

Frutka, žal Ravbarjev otroci ne poznajo več...imajo računalnike!user posted image user posted image  

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
17.1.2006 22:17:04   
Gina
MIška, čisto prav imaš. Današnja šola otrokom poda milione informacij, in ker niso računalniki, si jih ne zapomnijo. Zapomnijo si jih ne še iz enega razloga. Marsikateri učitelj ni rojen za učitelja in razloži zanič. Torej se otrok malo napifla, toliko da piše ok in znanje gre mimo njega. Saj je nemogoče drugače pri toliko predmetih in toliko urah. Pa to svet ni videl, kot bi hoteli že v oš vse znanje tega sveta otrokom v glavo ubit. In ne, ni jim luštno. Do popoldneva so v šoli, potem delajo domače naloge, ki jih je ogromno, potem delajo referate, potem se učijo, medtem gredo na kakšen krožek....potem se pa čudimo v šolah, zakaj so razdražljivi. Saj bi bila jaz tudi pri takem tempu.

Jaz sem protestirala proti taki šoli še ko je ni bilo, pa ko so se kregali, koliko ur bo imel kakšen predmet. Ampak nič ni pomagalo. Gaber si je hotel postaviti spomenik. In si ga je. Za ceno neznanja številnih generacij, ki pod stresom spoznavajo grozo našega šolskega sistema.

Btw, nejcko, pri nas, na podeželju, ne napovejo niti enega usntega spraševanja, pričakujejo, da mora otrok vsako popoldne delat in se učit, biti na vse vedno pripravljen - in to še na glas povedo, kolikor so konzervativni in nič jih ni sram, še prav se jim zdi!! Katastrofa. da ne govorim o tem, da se kot podeželska šola morajo dokazovat, in zato otrok dobi 0 točk, če račun pravilno nastavi in reši, pa na koncu rezulatat pozabi napisat, ali pa če se zmoti in narobe prepiše število, prav izračuna in reši = spet 0 točk. Ravno tako je 0 točk, če pri naravi poimenuje nekoliko slovnično nepravilno: npr. napiše hlapenje namesto hlapi. V bistvu lahko doseže vse cilje, pa piše 2. Ker se povsod točkuje 0 točk, če je delni odgovor. Tudi če je tričetrt odgovora pravilnega. Tako ima lahko otrok, ki pravzaprav zna vse, oceno pri nas 3, medtem ko en drug otrok na drugi šoli, ki ima "normalne" (beri človeške) učitelje, dobi oceno 5 za isto znanje. No, saj niso vsi učitelji taki, samo letos imam žal zelo slabe izkušnje kar se tega vidika tiče. Tako da vas (ali mesto) ni merilo za neznanje - še bolj so zakompleksani in še bolj se hočejo dokazovat na žalost ponekod se mi zdi.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
27.1.2006 16:38:38   
Anonimen
Počakite na srednjo šolo oz. gimnazijo, še sploh, če bo spadala med (kao!!!!!user posted image ) "elitno".

Vse kontolke imamo napovedane v maju. In ko rečemo, če bi lahko pisali aprila, ti skoraj odrežejo glavo. In njihov komentar? Ja sej že na začetku leta veste, da je maj pač hud. Tko pač je, sej maš napovedan, se boš že nauču (hmnja, najboljš, da že zdej začnem SPROTI obdelovati in ponavljati kar vso snov za čisto vse predmete, ne?).

Konferenca se nam je končala decembra, druga polovica oktobra, november sploh + prva dva tednja decembra so bili ubijalski, vsak teden dva testa + spraševanje in domača branja, do zdaj smo morali prebrati že dva DB pri slovenščini, narest 3 članke za nemščino (obnovo pač), pisali smo slovenščino, angleščino & kemijo za polovično oceno (pri kemiji s eta btw vpiše kar v veliko redovalnico..o novih zakonih ne bi..), danes bi morali pisat matematiko, pa smo jo prestavili na ponedeljek. Umes si še kej vprašan, narest mormo še seminarsko neko oh in sploh super do marca, prebrat DB za angleščino in spet polno nekih stvari napisat, potem ti v ponedlejk ob 7:10 nastimajo cobiss (da lahko potem dobiš publikacijo, k si konc, k je vse to notr napisan!), da si ja še bolj zmatran od vsega itd.  Februarja mamo bolj mal, ker je en teden počitnic in 3 dni ni pouka (preš. dan, informativni, športni dan), marca pa spet. 2.3. nemščina (fuuuuuuull obsežno, res poglobljeno in s poudarkom na - vsem, jasno!), 3.3. kemija, 15.3. gegrafija, 31.3. matematika. APRILA NITI ENE KONTROLKE, maja pa cel mesec po 3 na teden. Kje so še vsa spraševanja, vse domače naloge, kao sprotno učenje, preverjanja znnja za polovične/male ocene, izboljševanja ocen itd.

Ampak mi itak poznamo samo svoje pravice, dolžnosti pa ne. In naša šola je pa ja čist lahka, k mamo vse napovedan. (besede uč. za matematiko lani: Pa še hvaležen moraš bit, ker si tuki, k bi jih pa toooooooooolk rado šlo gor, pa ne more (aja, zakaj je pa vpad vpisa?). Grrrr.

Samo na kratko o slavni gim. Bezigraduser posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
27.1.2006 18:19:23   
ronja5
Ojej Ribica, me je že strah...... in se ne sekiram več ( tako zelo) , če moj sin ne bo prišel na željeno slavno gimnazijo user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
28.1.2006 19:41:29   
india
Ribica, a ti to znanstveno fantastiko gledaš??? A tak tempo je zdaj???user posted image user posted image Jooooj, me kar mineva, da bi jih pustila na gimnazijeuser posted image user posted image

(odgovor članu ronja5)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
29.1.2006 13:24:28   
Anonimen
Miska ja, k bi vsaj bla ZF, pa ni. Kruta realnost, nazalost. Vsaj pri nas, kako je drugje, ne vem. Mamo pa mi zlo zgosceno vse pa dost poglobljeno, ker vse vzamemo v dveh oz. treh letih, nam se ze v 3. letniku zacnejo priprave na maturo, letos junija ze izbiramo predmeteuser posted image

(odgovor članu india)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
29.1.2006 16:08:20   
Gina
Točno o tem sem govorila, ribica! Jaz te ful razumem in groza me je, da to počnejo našim otrokom. Noben otrok ne bi smel biti pod takim presingom. Jaz sem ogorčena, da morajo živeti tako življenje. A veš zakaj pa se zmeraj tolk pritožujem čez to....ker večina ljudi je pozabila, kako so se počutili v šoli, jaz pa nisem. Zdaj mi je mnooooogo lepše, kot mi je bilo v osnovni ali srednji šoli. Edino faks je pa v resnici za malenkost bolj normalna reč. Vsaj nekaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: PREOBREMENJENI OTROCI
29.1.2006 16:23:25   
india
Enostavno ne morem razumet tega, zakaj je vse tako prenapeto, zakaj delajo z otroci kot z nekimi računalniki? Potem pa se vsi čudimo, da jih toliko posega po cigaretih,kavah, mamilih,alkoholu, da se tako mladi izogibaju domu in da enostavno ne znajo več živet.
Mi je zadnjič kolegica rekla,d a njena hči že 2 leti ne hodi z njima na dopust, stara bo letos 18 let,ker hoče bit vsaj malo "sama", brez pritiska, nadzora,...
Če tako pogledam,je čisto normalno, da se hoče "odklopit" od vsega, saj ji v šoli enostavno čez leto popijejo vso energijo.

Sosed, ki živi v Nemčiji in se drugo leto vrača v Slovenijo, je nameraval vnuka vpisati v šolo pri nas. Pa se je malo pozanimal o našem sistemu šolstva in možnostih otrok, pa je enostavno rekel, da otroku ne privošči tega. Takrat ( leto oz. dve nazaja) tega nisem razumela, saj se mi je zdelo vse ful simpl, zdaj pa vidim, da to ni več človeško.

Fiška, kaj pa nameravaš potem študirati?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?