|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Parket
28.11.2009 18:17:30   
sonček moj
Živjo,

z možem že kar nekaj časa izbirava barvo (vrsto lesa) za gotovi parket in se nikakor ne moreva odločiti kaj bi. Skrbi naju namreč, kakšne barve bo parket, ko bo nekoliko ogorel,...user posted image

Zanima naju, če ima kdo jesenov gotovi parket, kakšne barve je, kako izgleda, če je zelo porumenel po določenem času. Zanima naju tudi izgled javorjev in hrastov gotovi parket, koliko spremenijo barvo po določenem času, kateri od njih najmanj? Ali je hrast svetel, temen? Kako se kombinirajo ti lesovi s kakšnim temnejšimi barvami pohištva, kateri je najbolj nevtralen za kombiniranje?

Prosim, če ima kdo kakšno sliko stanovanja s položenim parketom, se zelo priporočava za slike, ki nama bodo pomagale pri odločitvi.

Hvala za vsa mnenja že v naprej, res bova hvaležna za čimveč praktičnih izkušenj, ker si v trgovini iz ene male kocke težko predstavljaš kako bo to izgledalo na 60 m2, parketarji pa vsak pove kaj svojega, naju pa zanima izkušnja uporabnikov. Žal si ne moreva privoščiti nečesa kar bova vrgla ven, če nama ne bo všeč.

HVALA!


lp, S



< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 28.11.2009 18:40:22 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Parket
28.11.2009 19:13:55   
noranate
V sobah imamo kombinacijo klasičnega parketa jesen in hrast. je pa lakiran z lakom, ki ni visoki sijaj, ker mi tako deluje bolj naravno. Čez čas bo tam, kjer je stala omara ali preproga sigurno bolj svetel. Zaenkrat je pri nas vse o.k. in jesen ni porumenel. Se da pa naredit krasne kombinacije s tema parketoma. Srečnouser posted image .

(odgovor članu sonček moj)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Parket
30.11.2009 16:22:14   
dps1
mi imamo hrastovega, položenega na talno gretje, pe je po 3 letih še vedno ok in ne spreminja barve, čeprav je fu dosti sonca čez celo leto na določenih delih parketa. 

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Parket
30.11.2009 18:59:34   
pepela
Oglejte si stran: www.notranjaoprema.com, verjetno dobite kakšno dobro idejo, priporočam pa vam, da izberete barvno čimbolj nevtralen in parket, če bo vaše pohištvo v barvi lesa, da boste uskladili kombinacije. Če želite kakšen izris ali nasvet, pa nam javite na mail.

(odgovor članu dps1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Parket
6.12.2009 20:32:55   
TomTaylor
jaa, joj, se spomnim, midva sva bila tudi v takšni dilemi. Jz sem si vedno ful želela svetel parket, skoraj bel. Najbolj sem bila za javor, ampak sem potem pri kolegici videla, da je po 3-eh letih postal rumen. Hrastov parket mi pa že po defoultu ni bil všeč, ker se spomnim iz pisarniškega (hrastovega pohištva), ko po 5-10 ih letih prav tako porumeni. Potem sem našla bambusov parket, ful lep - svetel no in potem sem spoznala, da je pa tak svetel les težje kombinirat, kot če imaš temnejšega. Zato sva se odločila za bambusov parket v coffe (barva kave) barvi in pohištvo (beljen hrast in črno usnje v jedilnici in dnevni sobi ter bele omare v spalnih prostorih) ful dobro paše gor. Bom v naslednjih dneh dala v album slike, pa si poglej.

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 6.12.2009 20:34:11 >


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu pepela)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Parket
9.2.2010 12:05:58   
sebek
Brezplačen ogled in svetovanje http://www.parketarstvo-zgonec.si/

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Parket
9.2.2010 14:52:56   
ziva1
TT jaz bi pa rada videla tvoj bambusov parket user posted image

(odgovor članu sebek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Parket
28.3.2011 16:06:24   
zdej vem
Midva sva se odločila za gotovi parket pa vam moram povedati, da je biila to pravilna odločitev. Sestra ima Jesen klasični panelni parket pa je po nekaj letih izsušen in se vidijo špranje. Pri jesenovem parketuje  je to zelo vidno in je moteče. Res pa je, da ji je parketar priporočal napravo za vlaženje zraka. Sam sem se raje odločil za gotovi parket bukev. Po petih letih še nobene špranje oz. samo na mestih, kjer so cevi od centralne kurjave. Naprave za vlaženje zraka nismo uporabljali. Priporočam pa, da izberete Parketarstvo, ki ima že večletne izkušnje in reference.  

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Parket
28.3.2011 18:21:17   
Poka
Sva imela bukev v bloku, ker je bil to parket, ki je bil gor že od prej, veliko let. Pa potegne na rumenkasto, meni je bil grd... To so še oni stari klasični. Sva bla že odločena za hrast, ker naj bi bil oreh mehkejši in tudi dražji... Pa sem danes plačala material za oreh - jeeeeah user posted image  Čez deset dni pride položit. Vmes sva se odločala že za jesen,dimljeni. Ma karkoli bi bilo, bi meni bilo OK na koncu, ampak imava res zelo svetle ploščice in okna in bo malo bolj temna barva naredila lep kontrast.

(odgovor članu zdej vem)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Parket
3.5.2011 16:08:12   
zdej vem
Ima kdo kakšnje izkušnje, da parket ne bi naredil špranje? Parketarstvo priporoča, da se namestijo avtomatski vlažilci zraka. Malo me moti, ker je prisotna še ena "kišta" v sobi. Sestra ima probleme z izsušitvjo parketa pa bi bil vesel vsake izkušnje kako se obnese.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Parket
8.5.2011 12:17:52   
Poka
Jaz ti ne vem povedat - ker ne vem v kolikšnjem času naj bi se naredile špranje. Po cca enem mesecu in pol jih pri naju še ni. Imava pa gotovi dvoslojni parket.

Mislim, da je bil ta mojster kar v redu, vsaj za enkrat lahko rečem. Smo pa dosledno upoštevali vsa navodila glede vzdrževanja oziroma jih še, še ni toliko časa... Moj itak ful komplicira in tudi kurili smo zelo na minimum v prvih dneh, pa potem več.

Mene bolj skrbi, če se bodo poznali kaki risi od psa... Na hrastu pri nas doma se ne, ampak se tudi nihče ne sekira, ker če bi bilo kaj uničeno, bi bilo od vozička. Oreh je po mojem pa malo bolj za pazit.

(odgovor članu zdej vem)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Parket
8.5.2011 12:32:40   
Poka
Jaz ti še ne morem rečt po enem mesecu in pol. Ker ni nobenih špranj. Smo pa že prej razvlažili hišo. Ne vem zakaj vlažilci, razen če so taki, da odvajajo vlago. Les se napihne, če je notri prevlažno.

Nimam izkušenj s parketom, imam pa z lesenim inštrumentom. To so lahko dokaj dragocene zadeve in jih je treba primerno vzdrževat. Na vlagi se les malo napihne, postane valovit... Se mi je enkrat zgodilo... Problem je tudi visoka temperatura - isto je verjetno s parketom.

Parket je pa pri naju narejen "u nulo". Bil je drag, ampak se mi zdi, da pa precej cenejši od nekaterih dobaviteljev iste zadeve.

Edina stvar, s katero izgubljam živce in mi je ta, ki je dobavil parket v naprej povedal - čiščenje, ker je mat... se vse pozna in komaj gredo dol lise.

(odgovor članu zdej vem)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?