|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pasji mladiček grize - kaj naj naredim?
8.12.2007 17:43:03   
evelinka
Čaoo punce!
pred približno enim mescem smo kupli zlatega prinašalca! vse lepo in prav če mali nebi tolko grizel. na začetku smo mislili da se samo igra zdaj pa temu ni in ni konca!če ga z časopisom po riti  če bol ponori! strah me je da bi postal agresiven! kai naj naredim,kako ga naj odvadim oa tega več nebo delal??????
hvala vam za odgovoreuser posted image

< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 8.12.2007 17:44:50 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pasji mladiček grize - kaj naj naredim?
8.12.2007 17:48:35   
Anonimen
Ko grize brez razloga, mu glasno recite NE ali FUJ in ga ostranite iz kraja ''zlocina''. Mi smo v ta namen uporabljali njen boks, kjer jo je cakala streznitev.

LP

(odgovor članu evelinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pasji mladiček grize - kaj naj naredim?
8.12.2007 18:55:26   
Anonimen
Ja, eni so grizliji. Ko smo mi hodili Mišo v leglo gledat, je meni en od mladičkov non-stop z rokava dol visel.user posted image

Po moje bo pa nehal, to ga zobki dajejo. Ko se mu menjajo, pa mora grizt, ker ga srbi. A igrače ima za grist? Pa saj potem, ko bo nehal biti ena igračka, ko se bo malo zresnil, bo itak nehal.  Samo toliko morate poskrbeti, da vas bo ubogal, pa bo. Pa tudi to ne še sedaj u nulo, počasi. Mali kuža se mora igrat, kot otrok.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pasji mladiček grize - kaj naj naredim?
8.12.2007 18:58:18   
Anonimen
Grize malo zaradi zob, malo zaradi igre. Je pač še otork. Kupite mu kkšno igračko pa naj jo žveči. Če ga boste pa tepli bo pa slej ko prej ratal agresiven ja. Psa se ne kaznuje tako da se ga tepe, ampak ga osamiš. More vedet zakaj in kakšna kazen je. Preberte si kej o vzgoji psov, pa kkšna pasja šola tud neb škodla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pasji mladiček grize - kaj naj naredim?
8.12.2007 19:53:01   
nuala
Najbrž si, preden si vzela mladiča, prebrala kakšno knjigo o vzgoji pasjega mladiča ane?
Če si slučajno pozabila, hitro v knjižnico.
Mladič lahko grize ker:
- je osamljen in išče pozornost
- se igra in misli, da je vam to všeč ( saj s časopisnim papirjem letate okorog njega, kar verjetno razume kot igro )
- ga matrajo zobki ( kost iz umetne kože, suh uhelj,... lahko pomagajo )
- je plašen in se s tem brani,...
Vsakič ko ugrizne recite odločno NE. Nobenega tepeža, nobenega zapiranja, nobenega kričanja. NE in psiček ne dobi nadaljne pozornosti nekaj trenutkov. Kmalu bo dojel, da vam njegovo grizenje ni všeč oz. da se z njim ne boste ukvarjali, če bo grizel.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pasji mladiček grize - kaj naj naredim?
8.12.2007 23:05:19   
Anonimen
Ne razumem, kako si lahko nekateri privoščite psa, o njihovih značilnosti oziroma vzgoji se pa je težko pozanimati? user posted image

No, v glavnem, vsak mladiček grize.. Kupite mu igračke... Ko grize naprimer vaš čevelj, se zadrite : FUJ, NE, .... Tepite ga pa s časopisom ne, ker to sploh ne zaleže in ni rešitev... Zaradi tega bo pes res postal agresiven... Pač, mladič še je, in rabi svoje vragolije, igre... Mladič je kot otrok... user posted image

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pasji mladiček grize - kaj naj naredim?
9.12.2007 18:53:44   
šnucika
Moj je precej grizel...pa sem mu dala vsak dan kakšno prazno plastenko,da je raje njo zgrizel.In ni grizel nič drugega,še umetnih kosti ne.Ko so izrasli stalni zobje pa je itak nehal gristi "brez veze".

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pasji mladiček grize - kaj naj naredim?
11.12.2007 9:20:10   
Anonimen
Malega kužka se mora obravnavat skoraj kot človeškega dojenčka,oboje je še mičkeno in se podobno obnaša.Moj sin si je z dekletom omislil malo kužiko,dva meseca staro kokršpanjelko in sem jo v soboto popoldne čuvala.
Tak kuža dojenček se zelo rad igra in seveda lula vsepovsod.Lepo prosim ne ga tepst,če se polula,ker še ni zrel za učenje,kje lahko in kje ne,treba bo počakat vsaj do šestih mesecev starosti,da se bo lahko naučil.Papir na tla in ga opazovat,saj pokaže kdaj ga tišči kakat in lulat,pa takrat postavit na papir.Za to pa je potreben čas in potrpljenje ,če ga ni je bolje ne imeti psa.
Grize,sevda grize,saj ga srbijo zobki,pravtako,kot človeškega mladička.Raznorazne gumjaste igrače ali pa posebne kosti,ki se kupijo vtgovini za živali so primerne.Čevlje copate pa se je treba naučiti vi človeški člani družine,da jih pač umikate na varno,pred kužijem.

(odgovor članu šnucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pasji mladiček grize - kaj naj naredim?
11.12.2007 14:07:30   
*BellaLuna*
Lepo prosim ne ga tepst,če se polula,ker še ni zrel za učenje,kje lahko in kje ne,treba bo počakat vsaj do šestih mesecev starosti,da se bo lahko naučil.

Tu pa ne morem biti tiho. Mladički so že zreli za učenje, saj se neprestano učijo - to se začnejo že v leglu, niso pa zreli za kakšno zahtevno šolanje. Higiena je pa stvar vzgoje in ne šolanja. Poleg tega se psa sploh pa ne mladička nikoli ne tepe, ker tepež ni metoda učenja ampak je lahko samo kazen (ki je sama ne podpiram). Če je kuža tepen, ustrahovan ... se ne more učiti, ker ni sproščen. In pričakovati, da bo pes kar vedel, kaj od njega želimo, je iluzorno. Najprej mu moramo na njemu razumljiv način pokazati, kaj želimo. Zato se psa, ki se polula, nikoli ne kaznuje, se mu ne potiska gobčka v iztrebek, se ga ne tepe ... ker pes ne ve, za kaj to počnemo. Poskrbeti moramo, da bo naredil tisto, kar želimo in ga takrat hvalimo, vse ostalo pa ignoriramo.

Kar se tiče grizenja, je to za mladičke normalno. Ne pa pričakovati, da bo to kar samo od sebe nehalo. Pri mladičkih v takih primerih najbolj učinkuje ignoranca in odločen NE ali FUJ. Če je mladiček res vztrajen, ga lahko za kratek čas (pol minute) osamimo. Nikakor pa ga ne tepemo, ker je to vseeno pozornost zanj, poleg tega pa lahko na ta način res spodbujamo agresivnost. Seveda pa naj ima na voljo tudi igrače za grizenje, žvečke ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pasji mladiček grize - kaj naj naredim?
11.12.2007 14:44:07   
Anonimen
Uf, sploh ne bi opazila, ce ne bi Bella Luna citirala. MLADICKA JE POTREBNO VZGAJAT PRVI DAN, KO GA PRIPELJEMO IZ LEGLA! In navajat na cistoco! Moja Luna je v parih dneh vedela, da se polula notri na casopisni papir (ok, da je to pocela do 8. meseca smo sami krivi - se je potem cudezno odvadila v enem dnevu, ko smo popspravili papir). In od prvega dne ga navajat na hojo z vrvico in brez nje itd. Pri 6-ih mesecih je ze pol zamujenega.

LP

(odgovor članu *BellaLuna*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
11.12.2007 22:25:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
11.12.2007 22:29:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pasji mladiček grize - kaj naj naredim?
11.12.2007 23:40:50   
* Mateja *
Ma sej mladički so vsi taki, da grezejo. POmoje se mal igrajo, pa tudi zaradi zobov to delajo. MOj se mi večkrat obesi na rokav, ko hoče mojo pozornost.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pasji mladiček grize - kaj naj naredim?
31.7.2012 8:09:36   
Lucija G.
Hej,
mi imamo komaj 8 tednov starega maltežančka... Kot večina ali celo vsi mladiči tudi on rad grize. Pa sem ga takoj začela učit, da tega ne sme. Ko je začel sem rekla ne, fuj! Z odločnim glasom a ne da bi vpila ter ga odnesla malo proč. Nato smo ga minutko malo ignorirali. In je res delovalo. Slišala pa sem tudi, da se dobi en sprej na naravni bazi iz zelišč, ki je zelo grenek. Z njim pošpricaš kar grize in zaradi okusa neha. Pomembno je tudi, da ima reči, ki jih lahko grize. Pa saj to že vsi vemo... user posted image Glede lulanja in kakanja pa so pri nas že vzgojitelji kužke navajali na plenične podloge na katere so hodili. Zdaj pa ga počasi navajamo, da hodi kar ven... Kužke se da veliko naučit. ;)
Lep pozdrav in veliko veselja z malimi nagajivci!






(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?