|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pes napadel mojega psa
22.1.2006 11:26:56   
Anonimen
Jezna sem ko user posted image
Kako ima lahko nekdo odvezanega psa na sprehodu in 5x reče, ah sej ne bo nič naredil...pol pa skoči v tvojega, ki je lepo privezan, da se tud brant ne more.

In kaj nej naredim? Peljala sem Lupota k Zeninoviču, plačala 25 jurjev, Lupo je dobil drenažo, pa antibiotike.

Matr.

Vse kar vem je to, da je psu ime Ari in da je temne barve in nek lovski pes. Kaj naj naredim? Nej grem na policijo pa prijavim psa, katerega ne vem lastnika user posted image
Kje nej najdem lastnika tega psa? Hodim od bajte do bajte? A nej si zdej teh 25jurjev v user posted image  utaknem?

Matr sem jezna!
No, hvala bogu, da je z Lupotom vse okej (no ja, no, recimo) user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pes napadel mojega psa
22.1.2006 11:31:26   
spacey
Fak! Naslednjič tinka začni tistega psa z vsemi močmi brcat, po možnosti še kako palco sabo nosi na sprehode, da ti bo še ta prišla v pomoč.

Mislim jaz sem na take neodgovorne lastnike tako jezna, da mi takoj zavre ob takih dogodivščinah!

No hvala bogu, da je z Lupotom dokaj vse ok. Čuvaj ga.


< Sporočilo je popravil spacey -- 22.1.2006 11:32:16 >


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pes napadel mojega psa
22.1.2006 11:38:00   
*maja
No jaz se nebi spravla najprej na psa, ampak na lastnika tega pesota user posted image .

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pes napadel mojega psa
22.1.2006 11:47:30   
Anonimen
Jah sej, je bil moj mož z Lupotom na spehodu, pa je valda pustil, da sta se povohala...sej to nekak zmeri pustimo, ampak tista punca je bla kar mal stran, pa pol ni mogu moj mož za njo laufat (no, jaz bi, recimo), ampak okej, kar je je.

Matr. Res sem jezna.

Se bom dons mal tukaj okol sprehodila, pa mal poiskala tega psa oz. lastnika in lepo izstavla račun.
Kaj pa nej nardim?

(odgovor članu *maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pes napadel mojega psa
22.1.2006 11:50:22   
deily
 
A vidiš še kje psa, ko hodiš na sprehode. Kolikor vem ima vsak pes čip in lastnika ni težko najti. Zato prijavi psa policiji in lastnik bo že dobil kazen, ki si jo zasluži, pa stroške zdravljenja tvojega psa naj tudi plača.

LP

_____________________________

Deily @ Nateja @ Natisa

27.4.2005- DAN, KO ME JE RAZVESELILA HČERKICA NATEJA
21.3.2010- DAN, KO JE NATEJA DOBILA SESTRICO NATISO

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pes napadel mojega psa
22.1.2006 12:07:45   
*goldfish*
probaj poizvedeti čigav pes je, v vsakem primeru pa pokliči policijo!
kaj se bo pes sprehajal brez vrviceuser posted image

tudi mojega psa je spuščen pes napadel. moja pa na vrvici in ni se mogla braniti. ko sem jo domov nesla, je za nama bila sled krvi. meni pa film počil pa sem poklicala policijo. kasneje pa so se mi hodili lastniki jokat in me prosit naj jih ne tožim in da bodo zdravljenje oni plačali. Menda so dobili kazen v višini 50 jurijev.

toliko da veš, pes, ki ni privezan, se od lastnika lahko oddalji v naselju 10 m, izven naselja pa 50m

(odgovor članu deily)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pes napadel mojega psa
22.1.2006 12:37:13   
Anonimen
O super!
Jaz sem pa mislila, da ne morem prijavt kar enga psa, če ne vem, kdo je lastnik.
Ker Arijev je najbrž ene 580 v LJubljani user posted image

Bom šla pa res kar na policijo user posted image

(odgovor članu *goldfish*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pes napadel mojega psa
22.1.2006 13:11:24   
CIPRESA
Ojla Tinka ne dolgo nazaj sem sama jamrala po ringaraji glede teh odvezanih psov. Sama sem šla pred meseci na sprehod z Žigom in se je pojavil od nekje pes (pa kar velik) in skakal na naju naju ovohaval in....ma jaz sem popenla no. Takrat sem bila odločena da pokličem pač pristojno osebo in da se lastnika kaznuje, pa so mi punce na RR-u povedale da po zakonu nimaš kaj naredit. Če pes ni po domače povedano že koga uklal oz. ne kaže znakov agresivnosti potem se lahko sprehaja gor in dol po celem svetu dokler seveda nekoga ne ugrizne. Ja tako je pri nas na žalost. Pa da nebo katera mislila da imam kaj proti psičkom, jih sicer nimam ker nisem ljubitelj psov, ampak če ima nekdo psa naj zanj potem tudi skrbi in je odgovoren za njegovo početje. Tako pa se velikim ne ljubi se sprehajai ali ukvarjati se z njimi pa ga spustijo ven naj se malo zleta...posledice pa....
No da nadaljujem ker seveda nisem mogla ukrepati je ta isti pes dva meseca kasneje napadel otroka ki se je igral na sosednjem igrišču, Hvala bogu ni bilo hujšega, lastnica pa se je mazala češ da se je le igral. Naj povem še to da ima mrcino ki je večja od otroka in tudi nekajkrat težja. Seveda ker se je gospod kuža z otrokom le igral je ta pes še vedno lepo spuščen in se sprehaja mimo, mi pa samo čakamo kdo bo naslednja žrtev.
Ja tukej mi pa res lase pokonc stopjo.

_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pes napadel mojega psa
22.1.2006 15:06:11   
Ines.
Tukaj lahko govorimo, kako bi morali lastniki psov delat, ampak, kaj pa če smo v taki situaciji, kot je bila Tinka74 in njen Lupo,..., ne moremo rečt, ja lastniki bi morali,..., ker so ljudje vseh sort, tudi lastniki psov. Po mojem je rešitev kakšen sprej, da mu v oči in smrček pošpricaš, skratka, nekaj, da psa ful šokiraš.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pes napadel mojega psa
22.1.2006 15:44:45   
Anonimen
Tole pa ne bo držalo, pes ne sme bit spuščen. Lastnika, ki ima spuščenega psa, policaji lahko kaznujejo s 60 jurji kazni. Če pes napade, se da s tožbo dobiti kar lep kupček denarja!
Sicer pa se na policijo ne zanašam preveč in na sprehode s seboj nosim spray solzilca. Nas je že nekajkrat rešil možnih težav. Ker en lep kup denarja mi ob oklanem sinu prav nič ne pomaga!

Jaz bi na policiji prijavila napad tega psa, naj zaenkrat napišejo, da je lastnik neznan, če boš pa ugotovila, čigav je, pa prijavo kasneje dopolni.

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pes napadel mojega psa
22.1.2006 16:25:57   
CIPRESA
Selena ravno zadnjič mi je nekdo (pa danes nevem več kdo) tu na RR-u napisal da nimam kaj ukrepati. Veš mogoče kje za kak link od tega zakona da se prepričam?? Ker bom glede tega psa ( ki se ga tu vsi bojimo) tudi ukrepala.

_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pes napadel mojega psa
22.1.2006 16:34:05   
Anonimen
Ne, ne vem linka, vem pa, ker sem slišala enkrat lani po radiu eno oddajo kjer je bil govor ravno  tem. Pa na internetu je zagotovo možno poiskati zakon ampak traja preveč časa.
Po mojem je najbolj enostavno, da telefoniraš na bližnjo policijsko postajo (ne 113 ampak dežurnega na policijski), in vprašaš. Saj so zato tam, ne samo, da pišejo prometne kazni. user posted image

Če ne pa Sandy privat msg pošlji, ona je policistka.

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pes napadel mojega psa
22.1.2006 19:20:26   
Anonimen
Evo user posted image
Sva najdla tega Arija. In poslala tja policaja (mojega frenda), pa mu niso nič priznali, pol sva šla pa še midva tja, je pa ženska rekla, da bo plačala račun, ampak da nej prideva jutri dopoldne.
Bomo vidli, kaj bo, če ne bo nič, je na policiji že spisana prijava za tožbo!

No, dokler lastnik psa ne prizna krivde, nimaš kej narest. Če pa prizna, pa greš na sodišče, lahko pa dobiš povrnjene vse stroške pa mogoče še kej več user posted image

Še je pravica na tem Svetu user posted image

PS sicer pa...bomo vidli, če bo jutri ženska res plačala user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pes napadel mojega psa
22.1.2006 21:05:14   
Maxica
O, fino Tinka, če ti je to res uspelo.user posted image
Mi smo imeli srnastega pinča prej, in en večer smo ga privezali pred hišo, da se je malo polulal (sicer je bil skoz v stanovanju in je kr rad ušel za ene dve urci, če ga nismo privezali) in malo polajal. Ker smo imeli takrat tudi samico pri hiši, ki se je ravno takrat gonila, je do hiše prišel en podivjan pes, neznanega lastnika. Napadel je našega ubogega psička, ugriznil v glavico in preden smo pridivjali dol, je bilo spopada že konec. Našemu psičku se sicer ni nič poznalo, le malo oddrgnine se je videlo. Drug dan se mu je vse skupaj ful poslabšalo, peljali smo ga na Kliniko, kjer so ga operirali, a je na žalost drug dan za vedno zaspančkal.user posted image user posted image user posted image Tisti velik pes ga je ugriznil v glavo in mu poškodoval lobanjo.
Tako da pazite na svoje user posted image ! Sploh ker imam sama tako slabe izkušnje glede tega, pa  vedno imamo samo majhne kužke pri hiši, res sovražim, ko imajo ljudje tiste svoje ogromne mrcine spuščene. Mi imamo naše majhne hišne ljubljenčke vedno privezane. Pol ti pa še rečejo, ah, saj naš nič ne naredi...user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pes napadel mojega psa
22.1.2006 21:10:34   
Anonimen
Aja, še en nasvet, če lahko.
Meni gredo grozno na živce lastniki psov, ki se z njimi sprehajajo in se čisto nič ne zanimajo za to, kaj se s psom dogaja. Jaz imam svojega spuščenega ampak, če se kdo približa, potem jo pokličem k sebi in jo včasih dam tudi na vrvico (majhni otroci, drugi psi). Ampak to redko kdo počne. Včasih sem se jezila in na glas preklinjala lastnika ampak odgovor je bil vedno točno tak: "Saj naš nič ne naredi!"
Potem sem se tega naveličala in zdaj vedno rečem: "Vaš ne ampak moj ima hudo nalezljivo kožno bolezen zato vam svetujem, da psa pokličete k sebi."
In še kako ga pokličejo k sebi!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pes napadel mojega psa
22.1.2006 21:12:19   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: tinka74

No, dokler lastnik psa ne prizna krivde, nimaš kej narest. Če pa prizna, pa greš na sodišče, lahko pa dobiš povrnjene vse stroške pa mogoče še kej več user posted image



Sem vedla da je neki vmes... Tinka dober si tole zrihtala, pri nas dvomim da bo sosedova gospa priznala da je njen " gromozanski mešanček " napadel otroka. Vsaj ti si porihtala stvari user posted image user posted image user posted image no upam da jih boš!!!!


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pes napadel mojega psa
23.1.2006 11:18:12   
Anonimen
user posted image  user posted image
Dinarčke dobila user posted image
Sicer je dons pol gospa priznala, da se je pes strgal iz verige. JA! Kužata imajo na verigi, zato ni čudno, da je napadalen.
Je pa fino, če mal zagroziš s sodiščem, pol se pa vsi premislijo, pa rajš plačajo takoj. Pa še našega Lupa smo peljali tja pokazat, pa se je una kr mal zasekirala.

Mi je policaj rekel, da naj kar solzilec kupim, pa ga imam vedno sabo.
Pa če mi kdo reče "Sej moj ne bo nič naredil." Tudi jaz vedno rečem, da mogoče bo pa moj. Pa imam zlatega prinašalca.
Še to: naš Lupo je tolk prijazen, da bi se danes kar igral z unim user posted image  bučman user posted image

Res. Še je pravica na tem Svetu. Res sem vesela. Jeeeeeeeee user posted image

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pes napadel mojega psa
23.1.2006 11:33:55   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: spacey

Fak! Naslednjič tinka začni tistega psa z vsemi močmi brcat, po možnosti še kako palco sabo nosi na sprehode, da ti bo še ta prišla v pomoč.

Mislim jaz sem na take neodgovorne lastnike tako jezna, da mi takoj zavre ob takih dogodivščinah!

No hvala bogu, da je z Lupotom dokaj vse ok. Čuvaj ga.



Pa sej ne morm verjet. Da bi se spravla na psa???user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Pes napadel mojega psa
23.1.2006 11:38:12   
CIPRESA
Tinka samo da si porihtala zadevo!!!!

Drugače pa meni tudi zavre ko mi nekdo reče saj naš pes pa ni nič huduser posted image user posted image user posted image , mat'r saj jaz tud običajno nisem.... user posted image user posted image


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Pes napadel mojega psa
23.1.2006 11:41:57   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: spacey

Fak! Naslednjič tinka začni tistega psa z vsemi močmi brcat, po možnosti še kako palco sabo nosi na sprehode, da ti bo še ta prišla v pomoč.

Mislim jaz sem na take neodgovorne lastnike tako jezna, da mi takoj zavre ob takih dogodivščinah!

No hvala bogu, da je z Lupotom dokaj vse ok. Čuvaj ga.



Pa sej ne morm verjet. Da bi se spravla na psa???user posted image user posted image user posted image




Mislim a spacy tukej ni mislila tako hudo, me pa res zanima kaj bi vi naredili če bi srečali psa ki bi renčal nad vami, vi pa bi imeli v vozičku svojega otroka in bi pes skakal v vas in na voziček.....to se je zgodilo meni in me je k sreči rešil nek gospod ki je vse to videl....če pa ga nebi bilo bi  se pa prav tako spravla nad njega...mi pa malo več pomeni moj otrok no!!!


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Pes napadel mojega psa
23.1.2006 11:45:02   
baguSka
Ja Ok če bi renču tist trenutek in bi se branila. Ampak, da bi ga pa naslednič zbrcala in s palco tolkla, zato ker je zadnič enkrat renču in ugriznu user posted image  

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Pes napadel mojega psa
23.1.2006 11:49:18   
CIPRESA
To se pa strinjam da ne...saj tudi sem zdele premišljevala mislim da nebi veliko naredila če bi se spravla nad tistga psa...še mene bi odpeljal pomojeuser posted image

_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
1.2.2006 10:41:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Pes napadel mojega psa
3.2.2006 11:10:19   
spacey
Sem čisto pozabila na to temo...je preveč forumov in pozabim sledit vsem...

No v glavnem... Prejšnjič sem se res grdo izrazila user posted image priznam in se opravičujem.
Ampak, a naj gledam kako pes grize, napada, trese...mojo psico?! Ne to pa ne! Vem, da pes ni nič kriv, ampak vseeno. Kdo bo krajšo potegnil moja ali njegov/a??? In v najslabšem primeru, kako naj z vozičkom in njo poškodovano, pa še brez avta pridem do najbližjega veta?!?! V naročje ali pa zbežat, pa tut ne morem, če se pes drastično približuje, pa še otrok v vozičku. Vedno skušam psa že prej odgnati stran, ampak a mi bo to vedno uspelo? Upam!

Par dni nazaj se mi je zgodilo takole...

Smo na sprehodu po plaži...jaz, Liam v vozičku in Aya pripeta s povodcem za voziček. Pa že od daleč vidim, da se na plaži igrajo 3je psi, vendar se eden od njiju hitro pribljižuje k nam. Pa ga ogovarjam naj gre stran, pa nič. Aya pa vedno bolj nasršena in v obrambni pozi. Potem pa zakričim lastniku, naj psa prime in priveže, ker jaz ne bom odgovarjala za slučajni ugriz moje, ki se bo branila oz. nas vse branila. No potem je le prišel in ga prijel...sem jim povedala, da od kar imamo tamalega je še bolj zaščitniška in tako...ter da je za nemaranje samcev kriv mali ****lizec (se opravičujem izrazu) višavc iz male šole!
No čez par minut je bila Aya že spuščena in tekala po laži gor in dol za žogico, vendar ko se ji je ta samec približal ga je hitro opozorila naj si niti slučajno ne dovoli jo ovohavat.
Aya ni družabna z drugimi psi, jo ne zanimajo...če se kateri približa in jo ne nadleguje, ga pusti pri miru. Je indiviualist, ki ima pozornost usmerjeno name in igračo. So pa tudi izjeme s katerimi se Aya igra, brez problemov.

No toliko, da veste da nisem še nikoli brcnila psa, vendar če bo to pomagalo rešit mojo, bom žal primorana. user posted image

Lp in brez zamere.


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Pes napadel mojega psa
4.2.2006 10:30:51   
Anonimen
user posted image  spacey user posted image
jaz sem 1x enga pijanega možakarja ugriznila v ramo (čez jakno in pulover), ker je vzel v naročje mojega, takrat, 6m starega psa in ga močno stiskal k sebi. Sicer me je hotu pol tožit, ker je mislil, da ga je ugriznil pes...pa še na urgenci so mu rekli, da je to človeški ugriz...

Skratka, hotla sem povedat, če bi kdorkoli (žival ali človek) ogrožal ali mojega otroka ali mojega psa, brez skrbi, bom naredila popolnoma vse, da ju zaščitim...pa če moram grizt al pa brcat.

(odgovor članu spacey)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?