|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Peticija
7.3.2007 12:16:43   
Anonimen
PETICIJA

PROTI PREDOLGI ČAKALNI VRSTI ZA POSTOPKE OBMP
V SPLOŠNI BOLNIŠNICI MARIBOR



Biološka ura ne dopušča tako dolgega čakanja!

Neplodni pari imajo vedno manj možnosti, da si ustvarijo družino. Po podatku, da ima vsak 5. slovenski par težave z zanositvijo hitro ugotovimo, da govorimo o zelo velikem številu parov, ki ostajajo brez otrok.

Pot do zaželenega otroka je lahko za pare, ki jih je narava iz takšnih ali drugačnih razlogov prikrajšala za radosti starševstva, dolga in naporna. In ni nujno, da se srečno konča.
In vendar jim kljub temu v zadnjem času usodo vse bolj krojijo čakalne dobe, ki so za diagnostiko in zdravljenje neplodnosti nesprejemljivo dolge.

Trenutna čakalna doba je eno leto za postopek oploditve z biomedicinsko pomočjo in 5 mesecev za diagnostiko neplodnosti.

Od prvega obiska pri specialistu do tega, da par začne prvi postopek umetne oploditve, lahko mine tudi nekaj let. Ta so lahko usodna, saj prične rodno obdobje ženske že po 34. letu močno upadati. In kaj ob tem pomeni dolga čakalna doba za tisti par, ki se je za otroka, kot skoraj polovica slovenskih parov odločil po 34. letu starosti? To, da otroka najbrž nikoli ne bo imel!

Tudi tisti, ki so se za otroka odločili prej, niso v dosti boljšem položaju. Kljub današnji uspešnosti OBMP ne uspe vsem zanositi v prvem oz. drugem postopku. Veliko parom uspe šele v tretjem ali četrtem postopku. Glede na dejstvo, da se za vsak postopek čaka čez 1 leto, se tudi ti sprašujejo ali jim bo uspelo prehiteti iztekanje biološke ure. O drugem otroku pa lahko samo sanjajo. Žal.

Bodo čakajoči pari sploh dočakali svojo največjo srečo? Za mnoge se odgovor skriva v nerazumno dolgih čakalnih vrstah.

Smatramo, da bi se morala država, ki si prizadeva za zviševanje rodnosti aktivneje vključiti v odpravljanje čakalnih vrst za neplodne pare.

S to peticijo želimo opozoriti na posledice tako dolge čakalne vrste in pozivamo odgovorne osebe, da omogočijo optimalno zdravljenje vsem neplodnim parom.
ODDAJTE SVOJ GLAS IN POMAGAJTE ČAKAJOČIM PAROM!

PODPISE ZBIRAMO NA:

http://www.neplodnost.info/ziva/peticija/

Na tem naslovu je možno oddati podpis:
http://www.neplodnost.info/ziva/peticija/

Tukaj si lahko peticijo prekopirate in pošljete znancem in vsem, ki jih poznate:
http://shrani.si/files/peticijanov1p8.doc

Tukaj pa lahko spremljate tekoče dogajanje:
http://www.neplodnost.info/forum/viewforum.php?f=43


Mogoče naj samo še dodam za tiste, ki niste spremljale samega začetka. Peticija poteka s privoljenjem klinike, to se mi zdi pomembno poudariti.

Društvo Živa,
informiranje, preprečevanje in zdravljenje neplodnosti
Kolodvorska 8
1000 Ljubljana
040/219392
drustvo.ziva@gmail.com

_____________________________

Sicer pa nobenega ne obtožujem ničesar ali pa obsojam, samo naglas razmišljam
  Neposredna povezava do sporočila: 1
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?