Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica* IZVIRNO SPOROČILO: liliana Drugače pa je UNP zelo drag vir ogrevanja (že kar nekaj let), tako da če imaš kako drugo možnost, raje izberi kaj drugega........ Zelo velik podpis pod tole. Me je letos skoraj kap, ko smo dobili račun, za 400 kubikov čez 1300€, ogrevali smo pa 80 kvadratov oziroma še manj in to od januarja do aprila, sploh ne celo sezono . Koliko stane postavitev plinohrama sicer nimam pojma, ker je to urejal naš najemodajalec, mesečno dobimo od petrola položnico za 5€ za vzdrževanje. Samo ogrevanje je pa zelo drago. Problem je v tem, da plin potrebujemo, da hiso ogreva na 5 stopinj konstantno cez celo zimo, ker v tej hisi ne bomo ziveli, je bolj nekaksen vikend. Imeli bomo se pec na drva in stedilnik na drva. Stara hisa je bila preko zime neuporabna ker ko je vse pomrznilo se ni dalo za vikend kar it tja, kar pa je mozno ce je na 5 stopinjah in potem dogrejes na drva... Plin mi je bil predstavljen kot eno najcenejsih in najbolj uporabnih v ta namen.... Zato pa tudi sprasujem... Sama sem navijala za TC, pa je zacetna investicija prevelika, predvsem zaradi vlozka v obnovo hise. Zanimalo pa me je ce je kaksna razlika med Butan plinom, petrolom ali kaksnim drugim ponudnikom na trziscu.