|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Po hranjenu zelo hitro lačen
6.5.2013 14:11:28   
mala_piksy
Lepo pozdravljene!

Upam, da mi bo znala katera pomagat oziroma svetovat.

Naš mali je star 21 dni in pojavil se je sledeč problem. Kljub dojenčkovemu zelo močnemu sesalnemu refleksu nimam dovolj mleka - to smo že ugotovili v porodnišnici, ko je po hranjenju na obeh dojkah bil težji le 10g (tehtali smo pred in po hranjenju), poskusili pa smo po hranjenju še s črpanjem, dojke so bile prazne. Torej smo že v bolnišnici začeli z dodajanjem adaptiranega mleka. Mali je bil ob porodu precej velik in že v bolnišnici je dobival malo večjo količino kot drugi manjši dojenčki, katerim je bilo potrebno dodajati. V bolnišnici so mu dajali mleko Novalac in nam svetovali, da nadaljujemo s to znamko tudi doma.

Ker pa so malega zelo mučili krči, smo namesto Novalac 1 kupili Novalac AC proti kolikam. Vse je bilo super, krčev precej manj, mali pa super napreduje. Hranila sva se na tri ure. Pred tremi dnevi pa se je začel po hranjenju zbujati že po uri in pol in jokati, se zvijati, pomagalo ni čisto nič (prej tudi če se je zbudil prej je bil miren in dalo se ga je brez problema zamotiti do hranjenja). Vsak obrok poje 120ml (kar naj bi bil po mnenju patronažne maximum). Dojenček je živčen in joče, dokler ne dobi za jest. Zdi se mi malo hitro, da bi bil po uri in pol že spet lačen. Poskusili smo mu dati čaj (janež, kumina,...) vendar ne pomaga. Patronažni sem ob obisku omenila, da sem razmišljala o menjavi adaptiranega mleka, da bi poskusili neko drugo po kateri bi bil bolj sit (slišala sem, da je Milimil bolj nasitno) pa me je nadrla, kaj si mislim, da otrok ni nikakeršen poskusni zajček, da bi na njemu delala eksperimente, da če se joče naj ga pač poskusim na kakšen drugačen način potolažit.

Sama sem sedaj v dilemi kaj storiti. Sama sem že zelo utrujena, ker mož cele dneve dela, sama pa nimam koga, ki bi mi lahko pomagal. Poleg otročka pa je še toliko stvari za postoriti po hišiuser posted image . Kaj mi predlagate?

Upam, da mi bo katera znala svetovat, ker že ne vem več kaj naj storim. Težko mi je gledat malega otročka kako neutolažljivo joka, pomiri pa se samo ko dobi za jestuser posted image .

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Po hranjenu zelo hitro lačen
6.5.2013 14:31:38   
annai
no pri nas je bilo isto okrog te starosti...sicer je moj samo dojen in imam še vedno dovolj mleka se mi je zbujal po 1uri...drl se je kot zverinica...strah me je bilo da je lačen, da ne dobi dovolj mleka...pol sem pa en teden skoraj cel dan bila z njim v postelji in tamali je vedno dlje spal ko sem bila z njim, malo se je zbudil me videl in zaspal nazaj... najraje ko je imel zizo v ustih in se je cele dneve cartlal med enim in drugim obrokom, ponoči spal celo noč...no kmalu sem se izmuznila in ni niti opazil, spal pa vedno dlje, spal je tudi v vozičku ko smo ga vozili...in vedno 3ure...tko da pomoje moj ni bil lačen, verjetno se je hotel samo malo požulit oz. se vlko žulit z mamico...zdaj je star 5 mesecev in še vedno prakticirava da z njim "zaspim" ...takrat ko pač si tega ne morem privoščit ga pač pustim da malo joka...15 joka, nato pa spanje. user posted image tk da če lepo napreduje (moj je dobil po 1kg na mesec) in vse ok z njim pol pač ne verjamem da bi bil skos lačen...moj ni bil, potreboval je samo mamico. :)

(odgovor članu mala_piksy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Po hranjenu zelo hitro lačen
6.5.2013 14:48:16   
kakadoo
Ja če je lačen mu daj za jesti.
Moj sine je bil velik čez 4 kg ob rojstvu in je že v štartu pojedel 100-ko.
Pa glede na to da je tvoj sedaj star 21 dni.. Mislim da smo mi takrat jedli že 150 če ne že več.
Če pa se ti zdi preveč, poskusi kakšen obrok zamenjati s čajem. Men so tud govoril da ne sme tolk pojest... Pa sem mu vseen dala.
Kaj naj otroka stradam?? Dons je star skor tri leta, pa ni nč predebel.

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
6.5.2013 19:05:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kakadoo)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Po hranjenu zelo hitro lačen
6.5.2013 20:01:02   
Jana.Zi
naš je bil lačen, skozi bi jedu in celo patronažna je rekla da če vidim da mu dojenje ni dovolj naj kar dodam in sem res, prvo en obrok potem že dva; mleka enostavno ni bilo dovolj; in že v štartu je po dojenju pojedel 100ml, potem pa smo kar dojenje nadomestili z flaško AM 100-120ml je bilo v šusu praznih;

je pa res da imam otrok poskok v rasti in takrat potrebujejo več

glede AM: če meniš, da mu ta sedaj ne odgovarja, kar zamenjaj; v trgovinah imaš možnost kupiti manjša pakiranja da narediš flaško, dve; da ne zavržeš celih škatel če mu ne bi odgovarjalo;

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Po hranjenu zelo hitro lačen
6.5.2013 22:54:01   
Dilove*
Pozdravljena.

V nič te ne silim, da nebi mislila... Vendar, če bi želela še poizkusiti z dojenjem svetujem, da obiščeš stran www.medover.net-forum dojenje, kjer ti bojo lahko svetovalke Iz internacionalnega društva za pomoč in podporo dojenju pomagale ! (čisto preprosto..napišeš svojo težavo in dobiš odgovor) :)
Nisi edina, imela sem podoben primer,laktacija se nikakor ni vzpostavila,mleka ni bilo dovolj. v bolnici ti ne znajo dat pravih informacij o dojenju,same zmote.patronažne pa nekatere tudi niso ravno najbolj poučene. Rečejo ti mleka ni,dodajaj.in čav! To pa ni res! In črpalka ni noben pokazatelj koliko mleka je,verjemi. Mleko je..vendar potrebuje čas, da se vzpostavi pravilna laktacija glede na povpraševanje ! in tako bi lahko zaradi njih obupala nad dojenjem ..pa nisem,šla sem čez veliko borbo in ta stran mi je pomagala,me rešila, da sem opustila dodajanje(1mesec sem dodajala) in prešla na polno dojenje,polno dojim še vedno(mickena je stara 4,5m) in uspeva super:)) Ko sem dodajala je imela razne težave..enkrat je bila zaprta,enkrat ni hotela piti.zdaj pa nam je lepo :)

In še na kratko moj nasvet, če bi rada dojila ne poslušati patronažnih! ne obupati tako hitro! poslušaj sebe, laktacijo lahko ponovno vzpostaviš ..mleko se ustvarja glede na princip povpraševanje-ponudba. Zato si uzemi 1,2 dni časa in v tem času probaj otroka čimveč pristavljat (recimo na eno uro),ponudi vedno obe dojki naj izprazni do konca,ponudi kadar želi in koliko želi in po dojenju če imaš občutek, da je lačna,tvoje dojke pa so že prazne na otip ji dodaj AM kolikor spije. Tako sem delala jaz! Kljub temu,da so "pametni" zdr. delavci govorili mleka ni, je moja mickena po takem sistemu(ki so mi ga svetovali tudi na strani medover)pridobivala kot mora in bila sita, dodala sem ji le 20 al 30 ml AM 3xna dan(ker več ni hotela spiti)..potem le 1x na dan, v enem mesecu sva pa prišle na polno dojenje. :)

srečno in pogumno!

Lp.

_____________________________

You raise me up, so I can stand on mountains... You raise me up, to walk on stormy seas. I' m strong when I'm on your shoulders...You raise me up, to more then I can be. <3

(odgovor članu Jana.Zi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Po hranjenu zelo hitro lačen
6.5.2013 23:49:32   
Mamaja
Okoli treh tednov starosti je nekako običajno, da pride do prvega poskoka v rasti, in takrat otrok pač poje več kot ponavadi. Torej je možno, da je tvoj otrok lačen že po uri in pol. Moja punčka ima zdaj 6 tednov in je prav tako okoli 3. tedna jedla pogosteje, na uro in pol ali celo Man. In sem jo pač dojila tako pogosto, kolikorkrat je želela. Ker ne verjamem v tisto, da se je treba držat urnika (na 3 ure po 15 minut na vsaki dojki). saj tudi ostalim ljudem enkrat paše jesti več, drugič manj, zakaj bi bili dojenčki izjema. Kasneje je ta faza minila in spet jeva na 2 uri tako kot prej

Tvoj drugi problem je premalo mleka. Tako kot ti je svetovala že Dilove, poskusi malega čim večkrat pristaviti k prsim, da povečaš povpraševanje in se bo povečala tudi ponudba. Količina mleka je povezana tudi z utrujenostjo mamice. čeprav si napisala, da si za vse sama in ne moreš počivat, se skušaj vseeno prisilit, da boš vsaj malo počivala. Prepričaj samo sebe, da ni najbolj pomembno, da je stanovanje tipitop pospravljeno in da vedno skuhaš popolno kosilo. Praviš, da nimaš nikogar, ki bi ti pomagal... Kaj pa če si kdaj pa kdaj olajšaš zadeve z vnaprej pripravljeno hrano ali halo pico? Ali pa da ti recimo kdo, ki ti je blizu (mama/sestra/prijateljica) kdaj pa kdaj kaj skuha (večja količina) in ti zamrzneš ter takrat, ko rabiš počitek, to uporabiš.

Srečno!

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Po hranjenu zelo hitro lačen
7.5.2013 0:37:30   
Michelle12
Ubogaj Dilove in Mamaja!!!

O patronažnih pa ne bi zgubljala besed!

In zdaj je poskok v rasti, normalno, da je lačen.

In če imaš mleko, ga je lahko dovolj, da polno dojiš.

V porodnišnici so videli, da ni dovolj? Ne morem verjet kako neizobražene ljudi plačujem. Pa saj je normalno, da prve 3,4 dni mleka ni! Je ampak kolostrum, ki ga je malo..ampak dovolj! Šele potem je naval mleka ampak samo, če pristavljaš. Te porineš otroku takoj flašo u usta, niti mleka ne bo.

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Po hranjenu zelo hitro lačen
7.5.2013 8:16:10   
annai
Meni so tut v porodnisnci nabijali kk mali nima dovolj, da nimam dost mleka...no in so mu zabile flaso, mali se je drl ko precep, iz flaske ni spil mililitra...ko bi vidle ka so delale, tk da sem se nakonc razp.izdla da naj mi ga dajo. No in po parih dneh jokanja je bilo mleka vlko prevec, tko da hvala bogu da sem vztrajala, na zizi ga imela vedno ko je hotel jest..tudi na pol ure..flaske mu niso vec tisale, midva pa se se zdaj polno dojiva! :) tko da nimajo pojma oz. nevem a so vec placane da mamice podj.ebavajo z AM al kaj za vraga?

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Po hranjenu zelo hitro lačen
23.5.2013 14:53:51   
Taddy78
Prvo kot prvo si mamica in vso gospodinjsko delo bo počakalo...
Pri meni je pri sinu bilo skoraj isto kot pri tebi. Rodil se je z malo več kot 4.kg, mleko sem dobila komaj 4.dan, vmes smo seveda pili na flaško in štartali s 60ml. Pri enem mesecu je spil130-180ml na obrok, tako da ne poslušaj patronažne, ker se 4kg ski otrok ne more enačit ne s pol kilograma lažjim in ne kilogram lažjim.
Komot povečaj obroke in naj pije kolko mu paše. Dojenje...sem probala in je bilo povpraševanje večje kot količina. To, da bi ga pa cel dan imela na zizi, pa tudi ni bil moj namen

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?