Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
.

Glede na tvoj opis gre tudi privas za povečano polivanje ali refluks.Moje mnenje je, da je mleko preredko. Ker je tvoj nagnjen k povečanemu polivanju (želodčna zaklopka še ni dobro razvita, zato se po hranjenju ne zapre in spušča mleko nazaj v požiralnik) boš težavo omilila vendar najbrž ne odpravila samo z bolj gostim mlekom. Bolj gosto mleko pa lahko povzroča zaprtost, kar se je zgodilo tudi nam. Naš je tako močno polival, dasmo šli na AR mleko, ki je zelo gosto in zato smo kakali zelo trdo in včasih je bilo kar mučno. Vendar sem vzela v zakup. Ko je bil star 6 mesecev se je stanje refluksa izboljšalo da sem prešla na normalno mleko. Vsekakor mu ne bi manjšala obroka. Naša pediatrinja je rekla, da mu moram dajati vseeno kolikor pač želi. Če ne bo dobil kolikor mu paše bo siten in nezadovoljen. Pa če je nagnjen k polivanju bo vseeno bruhcal. Stvar je v tekočini ne v količini. Bolj je redko bolj mu buta gor. Mi čaja sploh nismo mogli piti do 5 meseca, ker ga je v istem trenutku vsega v loku bruhnil ven.