|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Po pouku?
11.8.2007 10:01:00   
Brbs
Imam šele dojenčka, ampak me vseeno zanima, kako vi rešujete situacijo: kam gre otrok, ki je v prvem, drugem ali tretjem razredu, po pouku, če ste starši še v službi do kakih pol petih, pa nimate možnosti, da vskočijo babice in dedki? tako mali otroci verjetno ne grejo sami domov in so doma do vašega prihoda, ali? a ostajajo v šoli, v krožkih, pred šolo, ali kaj? a ni to problem, dokler je otrok še tako mali in hodi v šolo?

mi bomo namreč živeli cca 10-15 min izven mesta, otrok bo verjetno hodil v šolo v tem kraju, službe pa so v mestu, pa mi ni jasno, kako bomo zadevo reševali v teh problematičnih letih, kasneje ne bo problem, ko bo otrok lahko šel varno domov, saj bo že dovolj velik.

Torej, kako se spopadate s takšno situacijo? hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Po pouku?
11.8.2007 10:40:48   
Erdbeere
v prvem razredu otrok ne sme sam niti v šolo niti iz šole...skratka ga morajo starši pripeljat in odpeljat...šole pa imajo organizirano varstvo, ne vem pri nas mislim, da je do 16-ih

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Po pouku?
11.8.2007 15:52:56   
crci06
soseda vzame 2 mulca?
najameš začasno varuško, ki je z otrokom od 12h-16h?

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Po pouku?
11.8.2007 22:20:37   
Brbs
ubogi otroci...morajo že pri sedmih letih šiht do štirih delat...user posted image

po mojem je pa kar težko dobit varuško za recimo 3 urce dnevno...

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Po pouku?
11.8.2007 23:56:01   
Gina
V preksi se zelo redko zgodi, da niti mama niti oče ne moreta po otroka do 16.30, kolikor imajo navadno šole odprta svoja vrata. Vedno se najde kakšna rešitev. V resnici niti vrtci niso odprti dlje, in v resnici moraš v praksi plačati kazen, če otroka pustiš dlje kot 9 ur v vrtcu. V šoli je lahko dlje kot 9 ur, vendar to ni odgovorno od staršev, če mene vprašaš. Vsakemu človeku je 8 ur v službi težko zdržati, otroku 9 ur v vrtcu je ravno tako. Zanj to ni dom, zanj je to še vedno neke vrste služba.

Je pa tako, da sem sama velik nasprotnik modernih delovnih časov. Meni se zdi nehumano, da morajo biti otroci tako dolgo od doma. Pa se mi tudi zdi nehumano, da morajo starši delati take obupne ure, saj tudi sami nimajo nič od dneva. Mislim pa, da v resnici ni nobena reč tako huda, kot tisti hip izgleda. Saj pravim, v praksi se redko zgodi, da so otroci v šoli do 16.00 (govorim za ljubljano), oz. jih ostane samo par, večina jih hodi domov prej. Eden od staršev očitno prej začne delovnik in ga prej tudi konča. Hvala bogu, da le niso vse službe totalno aut, kar se časa tiče.

Aja, če je veliko staršev na šoli, ki nimajo varstva za svojega otroka, šola ponavadi organizira podaljšan delavni čas za tiste starše, oz. njihove otroke. V praksi pa se ponavadi izkaže, da v resnici tako hude potrebe ni, posledično niti podaljšan del. čas ni odobren zaradi enega samega starše ali dveh. Do kdaj rabite varstvo, je potrebno povedati pri vpisu otroka na šolo in to od ure do ure natančno. priporočam, da napišete, da boste otroka pozno vozili, torej ob osmih in pozno hodili iskati - v tem primeru, če bo več staršev enako napisalo, je več možnosti, da bo odobreno. Oddelke in učitelje odobri ministrstvo, ki tudi financira oddelke. Letos je bilo že tako ali tako ogromno odddelkov po sloveniji (podaljšanega bivanja mislim) zreduciranih, združenih, ker šparajo na tem. Po moje gremo samo še na slabše. Najboljše je iskati službo z normalnih del. časom. dokler si še mlad je lažje. Priporočam. Lepše je življenje.

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Po pouku?
12.8.2007 9:42:28   
Brbs
Se čisto strinjam z napisanim. Se mi tudi zdi kruto in neprimerno, da morajo biti otroci tako dolgo v šoli zaradi staršev. Ampak žal ne gre drugače, saj imava oba službe do cca 16ih. In zanima me varstvo v šoli le v prvih treh razredih samo do 16ih, to mi ni jasno, kako bomo speljali. Ampak če je podaljšano bivanje, potem je tak OK, morda pa bodo tudi babice do takrat že v penziji.
A se najdejo tudi šole, ki podaljšanega bivanja nimajo?

Drugače pa tudi jaz zagovarjam igro in sprostitev po pouku, da se glave zbistrijo in da se naloga nekoliko kasneje napiše.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Po pouku?
12.8.2007 12:01:40   
Gina
Vse šole imajo podaljšano bivanje, morda edino kakšna mala podružnica ne. Čas, do kdaj imajo pb pa je odvisen od potreb staršev. Pri nas imamo nujno varstvo do 16.30, pri mojih otrocih imajo dežurstvo do 15.30, vendar če se kaj zgodi na cesti, sem že klicala, da bom zamudila in ni nihče sitnaril, ker je z mojim otrokom učiteljica čakala.
Moraš pa vedeti, da se vsako leto čas bivanja otrok v šoli podaljšuje. Pred 10. leti smo imeli podaljšano bivanje samo do 15.00. Tako da, čez 5 let, ko bo tvoj otrok v šoli, bo pb zihr že do 18.00, otroci bodo skoraj izključno v šolah, starše bodo še komaj kaj videli...dokler ne bo čez naslednjih 10 ali 20 let staršem dop..... in ne bodo več sprejemali takih služb. No, takrat bomo že v penziji.

Pa še to, kaj pa veš, kakšno sklužbo boš imela čez 5 let, morda ne bo do 16.00. morda bo do 17.00 ali pa deljen delavnik. Mogoče boš našla kaj bolj kulturnega, pa boš delala vseeno od 7.00 do 15.00, kaj pa veš.
lp

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Po pouku?
12.8.2007 16:25:12   
Pi-kica 1
Delam na zelo majhni podružnični šoli in imamo podaljšano bivanje do 16.30. Večina otrok gre domov do 15. ure, samo en potrebuje tako dolgo varstvo, pa smo pač za njega tam. 

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Po pouku?
12.8.2007 20:04:54   
Brbs
Kdo pa prihaja po te otroke, da lahko grejo do 15ih domov? Babice, dedki, varuške, starejši otroci?
Mi nimamo nobene od teh možnosti zaenkrat (edino varuško, če jo bomo našli), delovnik obeh pa bo zagotovo do 16ih. Razen če se zgodi čudežuser posted image

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Po pouku?
14.8.2007 16:23:54   
pravljica
pri nas sem bila na srečo na porodniški, ko je hodila v 1. razred in sem hodila z njo v in iz šole (čeprav bi lahko že takrat hodila sama, smo bili blizu doma in je bila že toliko zanesljiva, da me ne bi skrbelo)

od drugega razreda dalje hodi sama ob določeni uri iz šole na ostale aktivnosti (glasbena šola in podobno), na srečo je vse tam blizu, potem pa tam počaka, da pridemo po njo...ker delam do 4ih, sem tam najkasneje do pol petih, le če pride kaj vmes, pokličemo babica servis, drugače ne...preden smo se preselili, je po teh dejavnostih oz. po pouku počakala doma (2. in začetek 3. razreda)

se mi zdi, da eni preveč komplicirajo/te user posted image

pa tudi v OPB jim ni hudega, nekateri so radi do konca...takrat se vsaj naigrajo in so zunaj v zadnji uri ali dveh...v mestu jih je potem večina v stanovanju in brez družbe...no ja, čisto odvisno od posameznika, kot vedno user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Po pouku?
14.8.2007 16:29:26   
Pi-kica 1
Različno, starši, dedki, babice, tudi kakšna soseda. V glavnem si pač tako poštimajo, da gre večina otrok takrat domov. Saj sem pa napisala, da je pa OPB do 16.30 in bi lahko vsi otroci bili tako dolgo, pa pač nimajo take potrebe. Tisti, ki varstvo potrebujejo, so pa pač v šoli. Se najde tudi kakšen, ki bi lahko prej prišel po otorka, pa pač želi, da je otrok v šoli do konca OPB. Predvsem pa boš problem, če to sploh bo, reševala, ko bo nastopil, se ne rabiš že zdaj sekirat za to.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Po pouku?
15.8.2007 22:27:55   
Brbs
res je še čas, ampak me je firbec matral, kako to drugi rešujete.

ni pa mi do tega, da bi otrok moral biti do 16ih zaseden z sto in eno dejavnostjo, ker pač čaka na starše, da lahko gre domov. No, saj OBP je tudi OK, pa verjetno se bo dalo narediti kakšno kombinacijo...LP

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Po pouku?
29.8.2007 0:35:38   
kaycha
na moji bivsi soli imajo otroci iz solskega okolisa, ki ne zivijo zelo blizu organiziran prevoz s kombijem oz solskim avtobusom do nekje 5. razreda, ampak se da zmenit tudi za naprej. tako da nas tamau (brat) je nekje do 5., 6. razreda, dokler ni bil dovolj velik za lpp, tako hodil in so ga pripeljali do vrat, ni blo bojazni da bi blo kaj narobe. so bili pa organizirani prevozi po 3. uri, ko je konec pb.aja, pa smo ziveli cca.5km, mogoce vec od sole

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
Kdo so otroci, ki nimajo alergij in niso b...
Večina se nas z veseljem spominja odraščanja, pri katerem je bilo igranje v blatu in pesku vsakdanja dejavnost in pogost...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?