|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Polaganje ploščic in še kaj
4.6.2006 12:28:45   
mehurčica
Odločili smo se, da bomo sami polagali ploščice in me zanima, kdo (zraven Joe-ja) se je sam spravil to delat od vas? Izravnalno maso bodo menda porihtali mojstri, ker se mi zdi kar zakomplicirano-trenutno je nek kamen v kopalnici, v hodniku, kjer bo tud potem kopalnica, je pa parket, ki gre seveda stran.
Zanima me, če je velika razlika-finančno, če polagava sama? Tudi v kuhinji bi jih sama položila.


Kuhinja: 99%  sva odločena, da jo bova vzela pri Ikei. Zanima me, cca. koliko stane montaža kuhinje?


Še nekaj glede pleskanja, čeprav je že ena tema odprta. Je kdo od vas zagipsal stene sam in kako je izpadlo?


Hvala že vnaprej in lep pozdrav!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Polaganje ploščic in še kaj
4.6.2006 12:52:20   
vampirka
Moj vse kar se tiče gradbenih opravil pri prenovi hiše, dela sam...ampak je res priročen in ima izkušnje od prej (je kakemu kolegu pomagal, pa njegov fotr je itak majster za vse...). Ne priporočam pa to delat nekomu, ki nikoli prej ni počel nič podobnega oz. vsaj sodeloval, ko so to počeli kje drugje! Imaš potem na koncu več stroškov s popravili in raznimi sranji, kot pa če bi na začetku kakemu majstru plačal. Ponavadi se splača malo naokoli vprašat - ziher kdo pozna koga, ki dela na "fuš" in je cenejši!

P.S. IKEA - vse, kar je pri ikei kvalitetno in vredno nakupa je cenovno približno enako kot pri nas! Kar pa je ful cenejš, pa iz izkušenj - ne kupovat (razen, če rabita samo začasno)!

< Sporočilo je popravil vampirka -- 4.6.2006 12:54:01 >

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Polaganje ploščic in še kaj
4.6.2006 13:03:51   
soncece24
Za ploščice ne vem, če še tega nista nikoli delala,jih jaz ne bi sama polagala. Lahko ti pa svetujem glede kuhinje. Midva sva jo vzela pri ikei,ker je to najbolj ugodna varianta paše super si lahko vse skombiniraš. Tisti program za izris+izračun verjetno maš. Če te kaj zanima kr vprašaj glede kuhinje, sem celi doktorat takrat nardila.Edino onih lesenih delovnih površin ne vzet, vzami rajši iverko plastificirano, ker lesene so za vzdrževanje drek, jih moraš mazat s tistim njihovim "behandla" lesnim oljem,ki smrdi ko sam user posted image

Glede montažepa ne vem,če je ikejina montaža v slo sploh mogoča.Meni jo je bratec montiral. Zagnjavi ga,sigurno ti jo bo naredil skupaj, zdaj ma itak prakso user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Polaganje ploščic in še kaj
4.6.2006 13:14:54   
Ro-La
mi2 sva vse sama delala, razen ploščic, ker bi predolgo trajalouser posted image , polagala pa sta nama jih dva fanta v popoldanskem času, po njuni službi, cena je bla 1700sit/m2, nardila pa sta v 4 popoldnevih (kuhinja, kopalnica, wc, hodnik)user posted image

glede kuhinje- montirala sva sama (imava gorenje kuhinjo), jaz noseča...pa ni bil problemuser posted image

na vse stene, kjer je omet sva pred pleskanjem dala jubolin kit in ga potem zbrusila, zunanje stene pa imava iz gips plošč, tako da se sploh ne vidi razlika med gips steno in steno s klasičnim ometomuser posted image

aja še to, izravnalna masa je najmanjši problemuser posted image ...skup zmešaš in poliješ...lukne se same zapolnejo in pustiš da se posušiuser posted image



_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Polaganje ploščic in še kaj
4.6.2006 14:45:42   
Jančika_
Bom Joeju povedala za tole temo, pa ti bo zvečer odgovoril (na dolgo in široko, če ga kaj poznamuser posted image ), ali pa te bo poklical. Tudi stene vedno sam zagipsa.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Polaganje ploščic in še kaj
4.6.2006 19:27:39   
Naty*Taja
Jaz pa to vse sama delam. In za razliko od ene prej, ki je rekla, da ne sam delat, če še nisi nikoli prej, to sploh ne drži. Jaz sem prvič to delala ko sva pred tremi leti kopalnico rihtala in ti povem, da je prav mojstrsko narejeno. - Marsikje, kjer so mojstri polagali ni tak položeno. Je pa res, da moraš imet smisel, potrpljenje in "augemas" user posted image , da ti pri koncu ne pride vse križem. Malo si prej premeriš in sproti kontroliraš, če gre v pravi smeri!! Ni pa taka umetnost polagat ploščice s temi plastičnimi križci, ki ti sami  regulirajo da ni preveč čudno, in pa če je ravna podlaga. Mogoče je sam mal zoprno dobit pravi padec ploščic na tleh v kopalnici - se mora voda stekat v on odtok sredi kopalnice, če se kej polije. Tu pa pomaga vaservaga - no ja vodna tehtnica!
Kot sem že rekla, če ima vsaj eden od vaju smisel za estetiko, nebi smelo bit težko. Sploh če nista tak zlo zahtevna!
Tudi kitala in belila sem jaz sama, s tem, da to je pa kr naporno delo in moreš kr mal vadit prej ko ti čist rata. Tak lepo na tanko in brez "valov". Sej ni druga, sam potem moraš pač malo več brusit. No pri brušenju po kitanju te pa orng mišice v rokah bolijo, če seveda ne uporabiš električnega stroja za brušenje. Pri brušenju s strojem se namreč ful bolj kadi, zato, sva midva kr na roke, ker ni blo treba veliko brusit.
Beljenje je pa najlažje, sam opremo moreš met tapravo. Pa mal augemasa za to kako tekoč mora bit belež, da ti ne šprica preveč al pa da se ne da mazat! pa če je samo belo se itak ne vidi pol tak ko se posuši. Pri barvnem beljenju je pa mal drugače. Jaz si pomagam tudi tako, da si prej vse izoliram s papirnim selotejpom (ne vem točno kak se reče, majo pa ponavadi tam zraven barv) in paprijem in potem samo dol potegnem in ni nič pucanja!!!
Upam, da sem ti kaj pomagala, če te pa še kej iz izkušenj zanima, pa kr vprašaj.
Midva z mojim ravno zdaj polagava ploščice pred vhodom. Pa nama gre bolj počasi, ker je tak skozlano vreme, pa se ne suši in ga dež sere...
Skratka prišparaš pa po moje kr dost, vsaj midva sva ogromno prišparala, ker smo vse od vodovoda, elektrike, zidanja, polaganja podov in ploščic.... delali sami, nekaj jaz, nekaj moj, velikopa tudi tast, ki je vsestranski.
Tudi montiranje kuhne se lahko lotita sama, jepa mal zoprno, če niso zidi ravni, pa če pult ne odrežeš čist tako kot je treba... To sem pa jaz kr onemu ki nam jo je delal prepustila!! Če kupiš pri nas, je ponavadi itak montaža gratis, če pa boš v Ikei kupovala pa ne vem, kak je s tem. Ne vem pa če se res še splača od gor vozit, ker po moje finančno ni večjih razlik, kar se pa reklamacij, montaže in ostalega tiče je pa po moje definitivno manj zapleteno, če kupiš pri nas.
Madona ko nakladam, user posted image  Upam, da ti kej vsaj prav pride,

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Polaganje ploščic in še kaj
4.6.2006 21:21:53   
mehurčica
Hvala za hitre odgovore.

Kuhinjo iz Ikee ne bom kupila zaradi finančnih razlogov, ampak zato, ker se mi edino ta (Fagerland in Antik) dopade. Vse sem si že naštudirala kaj bo zraven pasalo, kakšen umivalnik, kakšni obešalniki in dodatki...itd.user posted image  Čisto sem se zaljubila. In če bom vzela kuhinjo v SLO samo zato, ker je brezplačna dostava, montaža in lažje reklamiranje, še verjetno nekaj časa ne bom uživala v njej tako, kot bi drugače.


Glede ploščic ste me nekatere zelo razveselile. In če je kdo natančen, je to moj dragi.user posted image  Sigurno dosti bolj, kot kak delavec, ki naredi vse na hitrco. Pa še moja prijateljica bo pomagala, ki si jih je že sama položila v kopalnici pred kratkim. Je mislila zaupat stene delavcu in jih je tako grdo položil, da jih je šla dol trgat in na novo sama rihtat!user posted image


Pri beljenju sten pa se je baje stric od mojga javil, da bo delal.user posted image  Ampak še ne vem, če je mislil vse komletno-z gipsanjem. Upam, da ja.user posted image  Mogli bi pa še zbrusit vgradne omare....ma to bi se tudi verjetno dalo...menda ima celo moj ati neke take mašince.


Vedno lažje mi je pri srcu, ko vidim, da bomo lahko kar nekaj prišparali. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Polaganje ploščic in še kaj
4.6.2006 22:35:46   
Seven*
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mehurcica, midva sva v najinem stanovanju vse sama naredila. Razen ploscic. user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Polaganje ploščic in še kaj
4.6.2006 23:29:25   
Joe
Evo, še moje marnje:

Izravnalna masa bi morala biti še najlažji del, ker so vsaj one za tankoslojno izravnavo narejene tako, da se same od sebe vodoravno razlezejo po površini, le malo jih razvlečeš. Seveda mora biti površina očiščena, predvsem prahu in lahko odstranjivih plasti (barvni madeži stenske barve). Če je višinska razlika med podi večja, je to stvar ogleda in premisleka. Načeloma pa drži, da je izravnava podlage bolj postranski problem. Lahko namreč najprej izravnata podlago, jo pustita osušiti se in nato polagata ploščice. V določenih pogojih pa lahko ploščice polagata neposredno na izravnalni sloj. Pri prvi možnosti imata seveda dvojno delo, pa tudi dvojno šanso, da ujameta pravo višino.

S pravo višino oz izravnavo je povezan tudi talni padec, ki ga je res kunštno narediti, stopnja zahtevnosti pa je odvisna od mesta talnega sifona. Najlažje je, če je sifon tik ob eni steni, tako da celotno podlago nagneš le na eno stran, za spoznanje pa še vogale. Je pa s tem sifonom tako, da je le redkokje povsem natančno v sredini vodne poti, pa stanovalci vseeno lepo živijo in tudi voda se ob razlitju kar dobro kontrolira.

Za tokratni konec pa še ena od življenskih modrosti, ki bodo kitile mojo krsto, mladim pa pomagale prav eno figo, ker bodo hoteli in morali vse preizkusiti sami:

Ne kompliciraj pri gradnji/adaptaciji in se zadovolji z 90% izpolnjenostjo pričakovanj, ker lahko za zadnjih 10% na grafu funkcije živci_stroški_čas/odstotek_izpolnitve_plana narišeš limito, torej tisto črto, ki se vrednosti y (100%  izpolnitve plana) približuje nekje v neskončnosti živcev in stroškov.

Še formula: y= (alfa * x) - q
 
pri čemer je:  

y        odstotek_izpolnitve_plana
alfa     zagaman in neugoden koeficient ali računska operacija
x         živci_stroški_čas
q         hudičev faktor, ki že pri vrednosti y>0% požere 3/4 člena (alfa * x)



Da je pretirano pehanje za 100% res brezveze, govorijo še naše želje po spremembi in nova spoznanja o možnih boljših rešitvah. Z eno besedo, vsak plan ima napake že v snovanju, pa še ljudje se spreminjamo in se kasnejši obnovi/prenovi/preureditvi skorajda ne izogneš.


< Sporočilo je popravil Joe -- 4.6.2006 23:42:23 >


_____________________________

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Polaganje ploščic in še kaj
5.6.2006 0:18:25   
Jančika_
Jaz bi dodala še to: vem, da sem bentila čez Joeja sto na uro, ko je delal kopalnicouser posted image . A razlog je bil dober - bila sem tik pred porodom in živela sva v stanovanju, ki sva ga obnavljala. Kar je pomenilo, da sem se morala odseliti k staršem in da moža praktično nisem videla tri tedne pred porodom in dva po njem.

A ko zdaj pogledam najino kopalnico in ko je od tega že dve leti in se je moj srd polegeluser posted image , lahko rečem samo, da ima redkokdo tako lepo položene ploščiceuser posted image .

Torej: Bubbles, ti nisi tik pred porodom in ne živiš v stanovanju, ki ga obnavljaš - veselo na delouser posted image !

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Polaganje ploščic in še kaj
5.6.2006 22:22:34   
Joe
Škoda, da nista kje v Celju. Bi prišel pogledat, popit kak sok in naredit kakšno fotko! No, pa če bi bil še čas pri meni doma (včasih že pozabljam na otroke in ženo), bi z veseljem še pomagal. Lahko ženske rečete katero okoli tega in se poskusimo dobiti. Otroci lahko npr. mešajo lepilo za ploščice (to ni nujno tako butast predlog, kot je videti).

Danes sva npr. s Cacijem montirala polico. Lepo sva se zmenila, kaj delava in kaj rabiva, potem šla po prave vijake v trgovino, z mamo pri sesalcu smo nato izvrtali luknje (Šaši je malo jokal in zbežal v drugo sobo, a je bil takoj spet OK in zraven pri delu) in končno pospravili orodje. Evo.


_____________________________

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Polaganje ploščic in še kaj
6.6.2006 10:14:13   
k1
tudi midva delama sama, kmalu bojo ploščice na vrsti. ni noben bavbav. montažo pa imajo pri nas ponavadi zastonj, kolikor sem sama gledala kuhinje, samo če je ikea, potem to res odpade.

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Polaganje ploščic in še kaj
11.6.2006 21:38:23   
frutka_
Hej, ne skrbi mehurčica!

Mi2 sva tudi vse delala sema, jaz sem okna štrihala in dojila...moj je pleskal stene, polagal neke klinčeve mreže na zidove, renoviral kuhinjo, SAM izdelal okenske poličke, renoviral polknice in jih prebarval.

Sami smo menjali  tudi sp. vhodna vrata, ki so na žalost PVC in tudi najina vhodna vrata, torej notranja bodo takšna. Enostavno ne znese finančno in z notranjim izgledom bajte.

V avgustu zmontirava še nova vrata in jaz sem si novih ploščic zaželela in omar...tako da kjer je volja tam je pot!

GO FOR IT!!!!

Aja, Gradnja trgovina na Šentiljski je naaajcenejša!

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Polaganje ploščic in še kaj
12.6.2006 11:18:40   
mika
Aja, Gradnja trgovina na Šentiljski je naaajcenejša!


Mi  smo pri njih kupili ves gradbeni material za hišo. za ploščice gremo gledat v petek. včeraj smo imeli keramičarja in nam bo delal za 1800sit/m2. Mi imamo za naredit tri kopalnice, balkone in zimski vrt, stopnišče v klet in žal ni časa, da bi polagali sami. Nas je že user posted image user posted image zidar zafrknil, ker ni naredil do konca in so moj ati, tast in user posted image  delali 2 meseca vse vikende in med tednom.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Polaganje ploščic in še kaj
12.6.2006 20:11:01   
k1
ojla . kaj gradnja ima najugodnejše ploščice???? imajo tudi granitne??? ploščice mislim?? bo treba it počasi v akcijo za njimi.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Polaganje ploščic in še kaj
25.9.2020 15:46:21   
mpritr1
Tukaj boste našli zanimive infote za polaganje ploščic

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Polaganje ploščic in še kaj
16.11.2021 17:04:37   
enkamakovsek

IZVIRNO SPOROČILO: mpritr1

Tukaj boste našli zanimive infote za stenski ometi


v našem koncu imamo najcenejše ploščice v domžalah - keramika outlet, imajo jih pa tudi v črnučah in verjetno še kje?? sicer pa nekateri dajejo tudi terazzo

(odgovor članu mpritr1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?