|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč
28.9.2010 16:52:59   
gorenc22
Pozdrav vsem!!!

Verjetno že miljonkrat obravnava tema na forumu pa vseeno... prosim ne zamerite mi. Prosim za vaše nasvete, ker ne vem
kaj storiti, na koga se lahko obrnem, ne vem kaj naj storim in kaj lahko pričakujem...
Moja zgodba: s punco pričakujeva otroka, oba sva mlada, študenta.
Zanima me kakšne so vse oblike pomoči? Ali se mi splača iti na zavod? Ali je bolje da ostaneva študenta?
Kaj svetujete?

Že v naprej hvala za vaše nasvete

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč
28.9.2010 17:53:41   
Klemy82
Veliko uporabnih nasvetov in informacij dobiš na navedenih linkih, tam ti bodo znali še najbolje svetovati, kaj je za vaju v vajini konkretni situaciji najbolje:

http://www.studentskedruzine.com/
http://www.svetovalnica.com/klepetalnica/viewforum.php?f=63

_____________________________

Jst.

(odgovor članu gorenc22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pomoč
28.9.2010 18:17:53   
mini86
tebi se najbol splača da delaš preko študenta..nikakor zavod..punca pa bo dobivala pač starševsko nadomestilo ki znaša 198€ in pa verjetno najvišji otroški dodatek..to je to..
vseeno pa se pozanimajta na centru za socialno delo ali vama še kaj pripada..loh pokličeš v kateri koli kraj in ti bodo povsod povedali..ona lahko podaljša še eno leto na podlagi materinstva..

to je to..

nič ne napišeš koliko sta stara oz kateri letnik obiskujeta..ali živita skupaj..se mi zdi da si malo zgubljen..ampak ne skrbi vse se bo poštimalo..če te še kej zanima kr upraši..




_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu gorenc22)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pomoč
6.10.2010 18:16:46   
gorenc22
Živjo!

Stara sva 22 in 23 let. Odločila sva se da bova živela skupaj, tako imava trenutno tudi veliko dela s tem. Jaz se bom zaposlil, punca bo ostala študenta.
Če sem prav razumel bo lahko punca prejemala 198€ starševskega nadomestila + otroški dodatek. Ali bom ta dodatek (lahko poveš okvirno kako visoki so to?) lahko uveljavlal tudi jaz z redno službo? Vsi ti dodatki se mi po prvih info zdijo zelo nizki, sploh glede na to da se v Sloveniji podpira starševštvo. Ali obstajajo še kakšne druge oblike pomoči za mlade starše?

Imam še 1 vprašanje. Če punca prijavi samohranilstvo,ali jaz izgubim kakršnekoli pravice, oziroma možnosti za pomoči? Ali ona s tem sploh kaj "pridobi"??

Še enkrat hvala za odgovore

LP

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pomoč
6.10.2010 18:29:50   
mini86
težko povedat kako visok bo OD saj je odvisen od vajinih prihodkov v preteklem leto..če sklepam da sta bila do sedaj študenta se vama šteje prihodek iz študentskega servisa..
ne razumem kaj misliš s tem če boš lahko uveljavlal dodatek..to ga dobi tvoja punca in ti nimaš nič pri tem..
in ja te dodatki do res samo dodatki..ni to zdj neki ful keša..
druge pomoči ni..
glede samohranilstva morta samedva preštuderat..
midva z mojim sva preštuderala da se nama ne splača bit oz se meni ne splača bit prijavljena kot samohranilka ker spet to niso neke bajne vsote in naju bi pršlo menjava dokumentov in vsega cca isto kar bi bla z samohranilstvom na plusu..
kle mogoče ni zanemarljivo to da se je treba na sodišču zment višino preživnine in pa število obiskov..nama se to ni dal in baje zdj na veliko preverjajo to..
ne vem pa kako je rečmo v primeru da otrok zboli a bi rečmo lahko ti dubu bolniško v primeru da sta vidva "ločena"..js mislm da je to samohranilstvo že nekako vn iz modeuser posted image
od tistega meseca ko se otrok rodi in si ti redno zaposlen ga lahko uveljavljaš in dobiš nekaj denarja nazaj..če oz ko bota imela s punco 1 leto skupaj prijavljeno stalno prebivališče pa lahko uveljavljaš tudi njo..

upam da sm ti VSAJ malo pomagala..če te pa še kej zanima..pa sj veš..na dan z besedo če bom le vedela..

sm bla oz sva bla na istem kot vidva tko da vem kako ti je-mogoče sva imela malo prednost da sva že živla skupaj..sm bila pa tudi stara 23 let ko sem rodila..tko da ni panikeuser posted image


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu gorenc22)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pomoč
11.10.2010 20:52:28   
Dadi
Obrni se tudi na Študentske družine-mal po netu pobrskaj tam boš našel veliko odgovorov.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pomoč
23.9.2012 0:26:33   
padre
Živjo potrebujem vašo pomoč ali nasvet kam se lahko obrnem po pomoč,ker državne institucije mi ne pomagajo niti ne dobim od njih kakršnih koli napotkov ali nasvetov niti ne vem kakšne so moje pravice.
15avguste sem bil v službi cel dan in ko sem prišel domov se mi je podrlo živlenje prišel sem v prazno stanovanje žena je odšla z 7 mesečnik otrokom brez kakršnih koli besed,nikoli mi ni namignila niti nič,kar odšla je pobrala je vse stvari telefon izklopla.
Obrnil sem se na CSD po pomoč oni so me napotili na policijo naj grem prijavit ugrabitev otroka,jaz obupan na policijo in tam so se mi smejali češ,da CSDvelikokrat pošilja ljdi na policijo.
Prosil bi kako lahko pridem do otroka kaj narest,da bi ga lahko videl na koga naj se obrnem moja zgodba je sicer dolga če bo kdo ki bi mi bil pripravljen pomagat mi prisluhnit jo bom delil z njim. HVALA

(odgovor članu gorenc22)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pomoč
27.9.2012 8:07:04   
gsatalema
Da boš lahko videl otroka moraš zahtevat na csd, ker oni ti lahko določijo stike z otrokom. Stiki so tvoja PRAVICA do otroka in ti jih nihče ne more preprečit in prepovedat. Saj potem boste imeli tam razgovore da vidite kako stvari stojijo, kakšni so vzroki in zakaj so nastali.Potem pa na sodišče in boste tam določili vse kar se tiče otroka ( skrbništvo, stike, preživnina), seveda če že prej ne rešite in postanete družina nazaj user posted image .
Vso srečo

(odgovor članu padre)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pomoč
1.10.2012 11:35:36   
Poka
tipično za te naše ustanove, da te pošiljajo sem in tja in prelagajo odgovornost... Mene že imajo poln kufer, ko se vedno razjezim... Pa na srečo nimam take grozne težave.

Glede vprašanja o višini določenih prejemkov in tega, pa jaz mislim, da si pri 22, 23 dosti star, da se pozanimaš sam... Ker to piše na internetu in kot študent in bodoči starš, pa menda že moraš bit malo samoiniciativen in iznajdljiv...

Ne, dohodki niso, da bi se lahko fajn imel od tega in nič delal... Na srečo. Sam en problem je še, da pa tudi če delaš in prejemaš plačo, ponavadi, sploh če še faksa nisi naredil, niso ne vem kaj :)

_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu gsatalema)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pomoč
2.10.2012 13:51:44   
kindersurprise
Poka, mislim, da si malo v temo brcnila.....tisti 22, 23 letni študent je že prastara tema (iz leta 2010). Temo je "na novo" odprl očka "padre", ki ne ve, kako priti do otroka, ki ga je odpeljala mati.

Padre, kar na CSD pojdi, in se ne pusti odgnati. Naj ti povejo, kaj lahko storiš. Policija nima tu kaj dosti za ukrepat, če je otroka odpeljala mati (in torej ne gre za ugrabitev)

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pomoč
4.10.2012 19:34:33   
Poka
Aja pa res user posted image Nisem gledala datuma. No, zdaj že itak vse ve :)



_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu kindersurprise)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?