|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porod dvojčkov
18.10.2007 10:37:34   
karmyka
No spet jaz se opravičujem če je bila ta tema morda že odprta pa bom vseeno
vprašala.user posted image

Zanima me kako je izgledal porod dvojčkov kdaj se je vse skupaj že začelo pri katerem tednu,predvsem me zanima kako je to izgledalo  pri vas vam je odtekla voda ali so se začeli popadki ali vas je kaj zagrabilo?

Strah me je sicer da me ne bi kje na vsem lepem prehitelo ali presenetilo
kar sem prebrala da veliko nosečnic rodi dvojčke med 32 in 36 tednom  trenutno sem v 26 tednu prva nosečnost nosečnost vglavnem pa poteka trenutno vredu.

Najlepša hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porod dvojčkov
18.10.2007 11:30:32   
LIDJOČKA
Sigurno ima vsaka izmed nas svojo izkušnjo, ki je seveda edinstvena user posted image , pač lahko povem, kako je bilo pri meni, ker nisem imela nobenih težav v nosečnosti in tudi sam porod je potekal BP.
Imela sem to srečo, da sem rodila skoraj v dopolnjenem 38 tednu. Porod je bil sprožen (induciran), ker naj bi bil po meritvah na zadnjem uz, eden od user posted image user posted image  zaostajal v rasti (kar se je kasneje izkazalo za popolno napako in iz teg sledi, da jim včasih tudi ne gre vsega verjet user posted image ). Drugače pa je bilo pri meni tako kot prvič, hočem rečt nič posebnega, le bolj intenzivno je bilo vse skupaj, mogoče zaradi umetnih popadkov, ki sem jih kar težko prestajala. Pa potem, ko se je prva user posted image  že rodila, je bilo polno dela tam okoli mojega trebuha, da so še drugo user posted image  pravilno spravili dol, ker sem jo precej visoko nosila, temu ustrezno se je rodila kar 11 min za prvo.
Je pa tako, da do zadnjega ne veš kako bo in mene je bilo kar strah kako bo vse skupaj potekalo, res sem lahko vesela, da je bilo tako kot je bilo in imam tako lep spomin na porod user posted image .

Srečno

(odgovor članu karmyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Porod dvojčkov
18.10.2007 14:16:49   
tatam
Moja izkušnja poroda pa ni ravno lepa!Sprožli so mi ga v 36.tednu zaradi preeklampsije.Najprej mi je predrla mehur,potem so dodali umetne popadke. Po cca.5 urah sem rodila Tosjo,nakar se je zakompliciralo.Aneja so najprej obračali,kasneje pa 4krat z vakuumom vlekli ven...Uspelo v četrto,20 min kasneje od Tosje.Potem pa so ga še pet min oživljali,saj ni zadihal!!No,po petih min sem končno zaslišala jok!!
Še danes se včasih sprašujem,zakaj se niso odločli za Cr,ko so vidli kak in kaj...Pa ne bom nikoli vedla!Je pa blo vse pripravljeno,anestezisti so čakali,ampak zdravnica se je odločla drugače...Hvalabogu da se je vse srečno končalo!!!

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Porod dvojčkov
18.10.2007 16:03:11   
bonci
Naša sončka Klemen in Karmen sta danes stara 3 tedne. Rojena sta bila v dveh minutah - oba s pomočjo vakuma. Porod je trajal 6 ur. Aja, rojena sta bila v 38-em tednu. V porodnišnici pa sem bila že od konca avgusta; so  mi ustavljali popadke.
Sedaj je vse OK, razen tega, da sta že staknila prehlad. Navajamo se na ritem.
Pa lep pozdrav vsem.user posted image

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Porod dvojčkov
18.10.2007 17:23:04   
Naty 76
Karmyka vsaka mamica ima drugačno izkušnjo in do konca ne moreš vedet kako bo. In tudi bolje je tako, čim manj se obremenjuj. Verjetno je vsako malo strah, ampak najbolje se je prepustit osebju, jim zaupat in jih predvsem poslušat. Potem gre. Moj prvi porod je trajal 5ur z naravnimi popadki, dvojčka pa sem z umetnimi rodila v 3 urah, med njima 4 minute razlike. Porodna bolečina je res edina, ki jo pozabiš, pa čeprav je bilo takrat hudo. Boš videla potem. Kot sem rekla, meni so porod sprožili v 35 tednu, ker sta imela nizko težo in na vsakem UZ je bilo manj plodovnice. Ko sem šla v porodno sem bila odprta že 4cm, popadkov ni bilo, potem so mi predrli mehur in čakali če se začelo kaj dogajat, pa se ni, potem sem dobila umetne popadke, ki so jih postopno jačali in seveda sledila je akcija. Eno uro je bilo res intenzivno, ampak kot sem rekla, vse pozabiš v trenutku ko vidiš otročka, ga pobožaš.... nepozabni občutki. Ja, pa pravilno predihavanje popadkov res pomaga. Kaj in kako ti bo pasalo in ti ustrezalo boš videla pa takrat. Moja sončka sta zdaj stara 2 meseca in pol, Žan ima že 4200g (porodna 1780g), Tia pa 3800g (porodna 1950g). Lepo napredujemo.

Samo mirno in brez obremenjevanja. Predvsem pa veliko počivaj, da boš zdržala čim dlje.

Srečno!

Naty

_____________________________

Jezik ljubezni je v očeh.

Jan - 22.12.2003
Tia & Žan - 8.8.2007

(odgovor članu karmyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Porod dvojčkov
18.10.2007 19:32:40   
mpotocn
Ja vsak ima res svojo zgodbo in vsak je drugačen, moj še posebej, k sm rodila prvo deklico naravno, drugo pa s CR. Prva je šla gladko v 1c uri od odteka vode 1 mesec pred rokom, drugo so zelo dolgo obračali, a je niso mogli obrnit, z medenično vstavo pa se tudi ni nič spuščala, poleg tega pa ni blo več popadkov, zato so se po 1 uri matranja odločili za CR.

LP

_____________________________

NAJINE PUNČKE
Manca
Vita in Vesna

(odgovor članu Naty 76)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Porod dvojčkov
19.10.2007 10:32:01   
piškamiška
mene pa zanima ali je res, da je večina  dvojnih nosečk, ki imajo naravni porod prerezanih ? Baje zaradi tega, ker glavica dvojčkov še ni tako močna oz. trda in za vsak slučaj preventivno prerežejo, da se glavica pri iztisku ne bi poškodovala.
ali je to res?

lpuser posted image user posted image

(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Porod dvojčkov
19.10.2007 16:43:56   
barbi g
Ne vem ,če to drži,da kar preventivno prerežejo-mene namreč niso nič rezali pa je bilo vse ok,samo dva lepotna šivčka so mi naredili. Pri prvi hčeri pa raje ne govorim kakšna sem bila-tudi hoditi nism mogla.

(odgovor članu piškamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Porod dvojčkov
19.10.2007 17:04:11   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: piškamiška

mene pa zanima ali je res, da je večina  dvojnih nosečk, ki imajo naravni porod prerezanih ? Baje zaradi tega, ker glavica dvojčkov še ni tako močna oz. trda in za vsak slučaj preventivno prerežejo, da se glavica pri iztisku ne bi poškodovala.
ali je to res?




Jaz nisem bila rezana in se tudi pretrgala nisem. Sem pa rodila v 34.tednu...porod je trajal uro in pol. VSe je potekalo fuuul hitro. Ker sem bila odprta so mi predrli mehur. Potem je pa tako hitro šlo, da so se komaj vsi dohtarji na kup spravliuser posted image . Sem pa Klaro rodila 3 minute za Aljažem.


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu piškamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Porod dvojčkov
22.10.2007 20:53:02   
siskamiska
Rodila s 33 t 1/7. Začelo se je z mojimi popadki, dobila sem še umetne, porod je trajal precej dolgo, rodila naravno, šivana sem bila kar precej ampak je hitro vse pozabljeno.
Čim manj se obremenjevat pa bo hitro za tabo.
Srečno user posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Porod dvojčkov
23.10.2007 12:56:15   
NAVT
Rodila sem s 37t 3d. En dan prej so ugotovili, da sem 2 cm odprta in smo se dogovorili, da mi naslednji dan sprožijo. Ta hudih popadkov je bilo za dve uri. Obe sem rodila naravno, prvo celo brez reza. Imeli sta pa prva (Brina) 2385g, 46cm in 33cm obseg glave ter druga (Neža) 2475g, 47cm in 33cm OG. So pa Nežo poskušali obračati (zunanji in notranji obrat), pa ni šlo, zato so ji malo pomagali ven. Pri tem pa so mi premaknili simfizo (sramno kost). Težko sem se premikala, dokler me niso povezali okoli medenice, pol je šlo pa v desetih dnevih na boljše. Zdaj, po trreh mesecih ne čutim nobenih posledic.

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Porod dvojčkov
7.11.2007 16:26:58   
piškamiška
Imam še eno vprašanje, ki se navezuje na porod dvojčkov.

Seveda si želim naravni porod, vendar če le-ta ne bo možen in me čaka CR, me zanima kakšne so vaše izkušnje s CR s spinalnim blokom (ali kako se že reče, spinalna anastezija) in sicer v LJ porodnišnici?!?!?!!? Želim si fanta videti takoj, ko se bosta rodila.
Zanima me ali je to v lj možno, ali se je potrebno prej naročiti; ali je potrebno plačati; ali ti ustrežejo, če že imaš popadke oz. je voda ze odtekla (ali lahko izbiras med spinalno in popolno narkozo); in npr. če prvega rodiš naravno, za drugega pa je potreben CR,  itd.

Zanimajo me vaše izkušnje z tem načinom poroda. Upam, da nisem preveč zakomplicirala vprašanja.user posted image


lp vsem dvojnim mamicam
user posted image user posted image

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Porod dvojčkov
7.11.2007 21:36:30   
masna
Jaz sem rodila s CR v LJ. Ker porod ni napredoval (nisem se odpirala več ,pa ta mali se ni pravilno spuščal...) so se odločili da gremo na CR in sem seveda ful prosila za spinalni , pa mi ga niso hotli naredit. Zakaj pa ne vem. Al zato ker nisem bla prej  baje če maš napovedan CR ni problema, sam se moraš zmenit), ali zato ker se je smena mela za končat pa se jim ni dalo večuser posted image . Mislim, da je blo bolj krivo ta drugo....

(odgovor članu piškamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Porod dvojčkov
8.11.2007 8:14:53   
emaa
Jaz sem imela CR napovedan za sredo, v torek bi morala govoriti z anestezistom glede spinalnega bloka, pa mi je v nedeljo odtekla voda. Seveda sem morala čakat, v porodni predihavat popadke (še s klistirjem so čakali 2 uri, da se ne bi prehitro odprla), da bi minilo 6 ur od zadnjega obroka. Ja so ravno tisti dan imeli v LJ kulturno kosilo. Ob 13ih mi je odtekla voda, 17:45 me vprašajo, če bi spinalni blok. Jaz seveda, da bi, one zakaj nisem rekla prej. Ja hudiča kako naj vem, da je možno, če pa z njim tako komplicirajo, še za napovedan datum je bilo vprašljivo, če bi imela spinalni blok, kaj šele v nedeljo popoldne. V glavnem problem je bil, ker sem bila popolnoma odprta, s potisnimi popadki, David pa z ritko v porodnem kanalu. Na hitro so mi našopali tekočino v žilo, odpeljalo, delal mi je CR Pušenjak. Vmes sva se pogovarjala, fanta so mi takoj pokazali, dali zraven, da sem ju lahko polubčkala in odnesli. Edino potem me je motilo, ker so me direkt na oddelek odpeljali, tako da sem moža videla na hodniku med vožnjo gor, enega fanta so mi potem gor pripeljali, drugi je bil na intenzivni zaradi nereguliranja temperature. To je vse, če te še kaj zanima, vprašaj.

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Porod dvojčkov
8.11.2007 18:21:31   
patricija4
Lep pozdrav!
Sem nova na tem forumu ampak vas že nekaj časa spremljam. Tudi jaz nosim dvojčici in sem v 35 tednu. Glede na to da berem da ste večinoma vse rodile naravno me zanima kako so vam ležali dvojčki? Meni obe ležita prečno.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Porod dvojčkov
8.11.2007 18:33:46   
Naty 76
Patricija dobrodošla.

Moja malčka sta bila v vseh možnih legah, na vsakem ultrazvolku drugače, na koncu pa na srečo oba z glavico navzdol. Pridna si, jaz sem v 35 tednu rodila.

Srečno do konca.



_____________________________

Jezik ljubezni je v očeh.

Jan - 22.12.2003
Tia & Žan - 8.8.2007

(odgovor članu patricija4)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Porod dvojčkov
9.11.2007 11:26:53   
patricija4
Meni že od začetka ležita prečno. Moja ginekologinja pravi naj bo carski rez, ko pa grem v porodnišnico na pregled pa ne želijo nič reči. Ja bomo videli. Je katera od vas rodila dvojčke v Mariborski porodnišnici?

(odgovor članu Naty 76)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Porod dvojčkov
9.11.2007 21:24:53   
tatam
Ja,jaz sem rodila v Mb.Če te kaj zanima kar vprašaj!

(odgovor članu patricija4)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Porod dvojčkov
10.11.2007 9:13:18   
patricija4
Tatam tvoja izkušnja ni ravno lepa. Kako pa sta ti ležala? Včasih se sprašujem ni bolje narediti carski rez pa malo dalje boli kot pa da te tako mučijo. Joj mene je kar strah ko berem vaše izkušnje. Sem v 35 tednu in mislim da bo počasi, me že po hrbtu vleče bolečina pa grize me v trebuhu kot pri menstruaciji. Moram pa povedat da do zdaj sploh nisem vedela da sem noseča če nebi imela tako velikega trebuha, ker sem se celo nosečnost počutila odlično brez kakršnega koli problema.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Porod dvojčkov
12.11.2007 12:25:56   
Tadeja 1976
Zdravo,že kar lep čas nisem čekirala tega foruma. No naj povem še jaz mojo izkušno. Ker sta bila moja sončka od samega začetka v medenični vstavi, smo se v 34T odločili za CR, ki mi ga naj bi 2.9.07. naredil dr.Pušenjak. Moja dva piškotka pa nista mogla čakat do takrat, odločila sta se 31.8.07 , da pogledata luč tega sveta. Dopoldan ob 9h mi je odtekla voda, malo pred deseto me odpelje rešilec v porodnišnico, tam sledi CTG, vaginalni pregled in urejanje papirjev. Malo pred enajsto uro v klistirnico, kjer ugotovijo, da se mudi in klistirja ni možno narediti, ker je eden (beri fantek) že spustil nogico. Od tu naprej se vse odvija z svetlobno hitrostjo. Britje trebuha, ja res trebuha, sploh nisem vedela, da so tam tudi dlake, potem v porodno, spomnim se samo operacijskih luč, cel kup osebja in mislim, da dve uri na steni. Potem pa že  bolečino, jok mojih dojenčkov in vesel,presrečen glas moža mi me zasipa z informacijam, Taja se je rodila prva ob 11.46 velika 50 cm in težka 3060g,dve minuti za njo pa še naš Jaka velik 48 cm in težek 2500 kg. Do sedaj jo je že ujel v teži. Sta zelo pridna jesta, čebljata in spita, no seveda vmes tudi lulata in kakata. Želim ti vso srečo.

(odgovor članu patricija4)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Porod dvojčkov
13.11.2007 22:57:57   
keesha
Lep pozdrav!
Tudi jaz sem rodila v MB, v 31 tednu - urgentni carski rez. Fanta počasi napredujeta, sta že en mesec v bolnici in koliko je videti še bosta en mesec.

(odgovor članu Tadeja 1976)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Porod dvojčkov
15.11.2007 10:33:09   
mman07
Lep pozdrav!

Pa naj se jaz povem svojo izkušnjo. Nosila sem dvojčici in vsi so me strašili (celo ena ginekologinja), da bom rodila med 30 in 33 tednom. user posted image  No, na koncu se je zgodilo tako, da nista hoteli ven. user posted image  Hodila sem k g. Miglaru in rodila v Feldbachu. Želela sem naravno s epituralno, vendar sem bila že v 39 tednu, popadkov pa od nikoder. Obe sta bili obrnjeni z glavo dol (ena celo nosečnost, druga se je obrnila pred koncem). No, g. mi je svetoval CR in tako sem se tudi na koncu odločila za lokalno anestezijo. V Feldbachu imaš predsprejem (4 tedne pred rokom), tako da ni birokracije pred porodom. Pogovor z anestezistom sem tudi opravila 4 tedne pred datumom. No, in sem prišla v bolnišnico ob 7.00, potem priprava in porod ob 9.10 prva deklica (2.700 g in 48 cm) ter ob 9.11 druga (2.730 g in 50 cm). Vse je šlo izredno hitro, bilo pa me je strah za znoret. Hotela sem naravno, končala s prerezanim trebuhom. Še tri ure je zame skrbela moja babica (vse skupaj 5 ur) in potem na oddelek, kjer so sestre poskrbele, da je šlo vse gladko.

No, po treh dneh je bilo vse bolj ali manj normalno, čeprav še vedno čutim, da sem bila rezana. VENDAR! Za deklici je znalo biti to bolje in brez komplikacij, mame pa tako vse pozabimo. user posted image  Moja izkušnja po porodu pa je bila čudovita in imam prekrasne spomine na bolnišnico in osebje. Čeprav sem imela zastoj mleka in bolečine zaradi CR. Osebje je skrbelo za mali dve kadarkoli sem hotela in pomagali so mi, da sem jih začela dojiti. user posted image

Sedaj sta že več kot 4 mesece stari, s težo proti 7 kg, dojeni + dodatek, niti enkrat bolani, jezični in gibljivi. SUPER!!! user posted image

Moj predlog: odloči se za način poroda in se na podlagi objektivnih razlogov odloči za način poroda. Moja izkušnja je ta, da sem se lahko zaradi informacij, ki sem si jih pridobila, odločila pravilno. Sedaj se lahko sprašujem, kaj bi bilo, če bi bilo...no, meni je na koncu pomembno, da sta zdravi. Tako so tudi neprespane noči in obupna količina dela lažje.

Sedaj sem povedala celo zgodbo...no, vse na enem mestu, ker nimam veliko časa, saj za mali bolj ali manj sama skrbim...sedaj je že bolje. Na začetku pa je bilo nečloveško naporno...vendar sem preživela in sedaj se imamo fino!

Vse dobro!

(odgovor članu karmyka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Porod dvojčkov
26.11.2007 17:00:20   
bastian111
Tudi jaz sem nova! Zanima me kdaj so Vam povedali ali nosite enojačne ali dvojačne dvojčke.Jaz sem danes zvedela ,da imam dvojčke sem pa v sedmem tednu nosečnosi.Za enkrat je vse Bp.

(odgovor članu mman07)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Porod dvojčkov
26.11.2007 23:07:36   
NAVT
Meni je G na prvem pregledu rekla, da sta dvojačna, na NS pa je bil viden znak "T", kar naj bi pomenilo, da sta enojajčna. Menda je možno videti nekje do 16. tedna nosečnosti, kasneje pa le še poporodu z dnk testi.

(odgovor članu bastian111)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Porod dvojčkov
27.11.2007 8:45:33   
masna
Meni je pa G na 1. pregledu (5t) rekla da so enojajčna, potem na NS pa da sta dvojajčna.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?