|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porod z epiduralno
3.12.2004 14:30:36   
maretek
Odločila sem se, da bi svojega prvega otroka rodila v Postojnski porodnišnici. Ker s porodom nimam nobenih iskušenj, vas prosim za nasvete.

1. Doma sem iz okolice Celja. Ali mislite, da mi bo uspelo priti pravi čas v Postojno?

2. O EA sem prebrala zelo pozitivna mnenja. Javite se tiste, ki ste imele slabo iskušnjo.

3. Kakšne iskušnje imate z dr. Ocvirkovo, ki dela v celjski porodnišnici?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Porod z epiduralno
3.12.2004 18:17:48   
frutka_
Odgovorila ti bom le na 2. vprašanje. Z EA sem bila super zadovoljna, le vstavljanje katetra me je bolelo kot hudič kljub lokalnemu anastetiku.

Pri meni katetra ni mogla vstaviti takoj, čeprav to anastezist opravi v prvem poskusu. Problem je bil v čvrsti mišici, i jo je morala prebost,da je prišla do kanala. Rekla je, da še tega ni nikoli doživela in da imam pač zelo močne mišice (zelo dolgo sem aktivno plesala).Ko mi je mišico predrla pa me je bolelo huje kot vsi popadki skupaj.
Sicer pa če bo Bog dal še kakega grem sper rodit z epiduralno! Sigurno! Ker ko sta poleg mene rojevali še dve mamici brez EA sem mislila, da bom pobegnila iz porodne sobe, ker sta spuščali take krike...

Vedeti moraš, da obstaja riziko pri vsaki stavri, pri porodu po naravni poti, pri porodu z EA, riziko obstaja tudi ko dobiš navadno inekcijo pri zobarju. Ne misli na take stvari, misli pozitivno in boš videla, da je porod zelo lepa izkušnja. Vsaj po mojem mnenju!

(odgovor članu maretek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Porod z epiduralno
3.12.2004 20:11:30   
Annny
Tudi jaz imam o EA najnajboljše mnenje- tako sem rodila pred dvema mesecoma na Jesenicah-- fantastično, brez bolečin!
Drugače pa tako, kot je rekla Frutka: vstavljanje katetra kar precej 'špikne' (ene bolj, druge manj..ampak to je zelo hitro mimo)...to je tako 'bolečinica', kot če ti zobar vrta zob in zadene ob živec:(:):ups: - ampak ni panike:)-

lp

(odgovor članu maretek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Porod z epiduralno
3.12.2004 21:36:57   
Blink1
Epiduralna...ZAKON. Vstavljanje katetra pa je tudi pri meni trajalo nekaj časa...ker ni mogla prebosti...Potem pa je bilo OK. Nisem niti čutila, ko ga je vstavila

(odgovor članu maretek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Porod z epiduralno
4.12.2004 13:34:30   
mika
No fajn, zdaj me bo pa še epiduralne STRAH. A ne trzneš ko zadene v živec in pol je lahko kaj narobe?

Mika
:ups:

(odgovor članu maretek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Porod z epiduralno
4.12.2004 15:43:43   
Annny
Haha, Mika...:)-
Ja, meni je anestezistka dvakrat rekla, naj poskusim biti pri miru, ker sem vsakič trznila- poskočila, ko me je špiknila. Ampak to je bila le protibolečinska injekcija! Vstavljanje katetra pa čisto nič ne boli- ga ne čutiš!

Lp

(odgovor članu maretek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Porod z epiduralno
6.12.2004 12:42:09   
mika
:ups::ups::ups:JOOOOOJ:ups::ups::ups:

bAJE, V sg ČE STOKAŠ:(( IN JOKAŠ:(( IN LEPO PROSIŠ, DOBIŠ EA ŽE PREJ. RES UPAM.
Men se zdi, da je anestezistka rekla, da oni vstavijo kateter ko si odprta 2-4cm. Ne vem več :ups:, ker dobim ogromno informacij na RR in sem mogoče malo pomešala. Sicer, pa če ti 4 ure :bravo:olajšajo:bravo: pred porodom (Darča)9nebesa je to ogromno, kot pa da te pustijo matrat do konca, konec je pa itak najhujši.
Upam, da tud jaz ne bom šivana, ker ene imajo res grozne težave po porodu.

LP, Mika
:sloncek:

(odgovor članu maretek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Porod z epiduralno
6.12.2004 13:35:41   
Maxica
Jaz sem rodila z epiduralno in sicer v Postojni. Dajala mi jo je gospa Pleško-Mlakar in mi jo je ful lepo dala. Nisem nič čutila-niti ko je vstavila kateter. Popadke sem čutila tam nekje do pogostosti 3 minut, ampak sploh ni bilo panike. Ko je bil čas roditi, so mi malo znižali učinek EA. Tako sem čutila pritisk otroka in sem vedela, kam moram jaz pritisniti. Tako da lahko povem o porodu z EA le vse najboljše!!!

(odgovor članu maretek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Porod z epiduralno
6.12.2004 15:17:00   
Anonimen
Sama nisem rodila z epiduralno zato je ne bom ne hvalila ne grajala. Mika, rada bi samo napisala en stavek v odgovor na tvojega, da je "konec najbolj grozen". Naj ti povem, da mene tisti del poroda, ko se začne potiskanje ni nič bolel. Niti tisto čisto čisto na koncu.
Sicer verjamem, da je pri vsaki drugače, pa se mi vseeno zdi pomembno, da ti povem.

Lp

(odgovor članu maretek)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Porod z epiduralno
6.12.2004 21:33:44   
niki5
Jaz tudi nisem imela epiduralne in mislim da sem se prav odločila. Kljub temu, da je bil moj drug porod ni bil lahek (samo trajanje in potek poroda ni bil značilen za mnogorodnico), imam ozko medenico in moj pikec je bil velik in še spuščal se ni po porodnem kanalu, tako da sem dobila umetne popadke (moji so bili prešibki). In babica je rekla, da z mojim prizadevanjem (čeprav se mi takrat ni zdelo, da počnem vredu) oz. takim sodelovanjem ne bi mogla roditi. Kaj hočem s tem povedati? Da sem morala zares močno pritiskati in ne vem kako bi če res ne bi celega telesa tako čutila. In tako kot je Alja rekla, ko potiskaš sploh ne veš za bolečino, ker si tako zbran in osredotočen samo na to. Iz svojih izkušenj vem, da veliko pomeni kdo ti vodi porod, kako ti pomaga. Jaz bi se če bi vedela, da bi imela tako babico upala ponovno na porod, čeprav je ves čas kazalo zelo neobetavno in se je z njeno pomočjo konalo vse vredu.

Ginkologinjo sem spraševala glede epiduralne in mi je rekla da je odvisno od človeka, kakšen prag boečine ima.

(odgovor članu maretek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Porod z epiduralno
6.12.2004 21:37:25   
niki5
Aha pa še to.. zakaj se nisem mogla odločiti za njo, statistično je več vakuumskih oz. carskih rezov, jaz pa sem imela že pri prvem vakuum in mislim da ima posledično zaradi tega tudi določene težave, tako da si nisem upala tvegati. Ampak vse je tako relativno, odvisno od človeka in samega poteka poroda, tako da jaz nisem tukaj pomembna.. to je samo pač v mojem primeru. Dosti jih ima tudi zelo pozitivne izkušnje.

(odgovor članu maretek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Porod z epiduralno
6.12.2004 21:45:56   
Blink1
Jaz z epiduralno konca poroda sploh nisem čutila. Ful sem potiskala...neja je prišla ven...čutila pa nič:bravo::bravo: Ker sem imela epiduralno, nisem čutila kako gre ven in niti ne, da sem se malenkost raztrgala...Pa nisem čutila kako so me šivali:bravo:

Držim pesti, da tudi tebe nebo bolelo...Moj porod je bil super...skoraj brez bolečin9nebesa

(odgovor članu maretek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Porod z epiduralno
19.12.2004 15:46:10   
rosvitaj
HOJ!

Jaz sem bila očitna tista ena izmed desetih, ki ji EA ni prijela.
Aprila letos sem rodila v NM.Že pred porodom sem imela prave ceremonije, da sem se dogovorila za EA. NM porodnišnica je namreč porode z EA začela izvajat šele avgusta 2003. Pred mano so tako z EA rodile le 3 mamice.
Porod so mi sprožili. Ko sem bila odprta cca.3cm so poklicali anasteziologa - 22. uri. Popadke sem imela od 18. ure na 3 minute. Vstavljanje katetra nisem čutila. Po obljubljenih 15 minutah bolečina ni popustila. Kljub dodajanju mešanice na približno pol ure, bolečina ni popustila niti za malo. Anasteziolog se je zelo čudil in zmajeval z glavo.
Rodila sem ob 3.45. Še prej so mi dali novo dozo umetnih popadkov, mali pa se ni hotel spustiti v kanal.Porod se je končal z rezanjem in vakumom. Sam prerez in vakum nista bolela nič. Najhujši so bili popadki.
Mali ni imel obsolutno nobenih posledic od vakuma.

Naslednji dan me je obiskal anasteziolog in se opravičeval, češ da Ea prime samo devetim od desetih. Torej sem bila jaz tista ena, ali pa mi ni vbrizgal dovolj močne mešanice.

Če bi morala še enkrat rodit, bi se ponovno odločila za EA, vendar v porodnišnici, ki ima z tovrstnimi porodi več izkušenj.

Le pogumno.

(odgovor članu maretek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Porod z epiduralno
23.12.2004 19:09:54   
Petra P.
Sem malo pozna, ampak vseeno. Tudi jaz sem rodila z epiduralno in to v Postojni. Vstavljanje ni prav nič bolelo. Ne vem sicer kako je izgledalo, ker mi je moj dragi rekel, naj se nikar ne obračam nazaj (??!!) ampak čutila nisem praktično nič. Bila sem pa prej čisto panična. Ampak zdravniki te v Postojni že prej vprašajo (preden si 4 cm odprta)ali te zelo boli oz. ali ni za vzdržat. Tak da po moje ti dajo EA tudi prej. Pa super zadovoljna sem bila z vsem. Nočem nikoli rodit brez EA! In nobeni prijateljici ne svetujem rodit brez.

Dosti sreče, pa zdravega malčka,
Petra.

(odgovor članu maretek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Porod z epiduralno
14.1.2005 15:38:22   
leah
Jaz sem pa kljub EA čutila na levi strani popadke,kot,da ne bi imela nič proti bolečinam.Potem so mi poravnali kateter(vstavljanje le tega me je full bolelo) in je bilo ok.Sem pa vseeno čutila,ko so me prerezali,poleg tega sem pa dobila e lokalni anestetik,da ne bi čutila šivanja.Ne vem no,ne bom rekla,da je EA zakon,ker me je vseeno bolelo,še posebej tisti del,ko se mala spuščala skozi vagino,sem imela felling,da me bo raztgalo.Ampak,je pa res,da popadkov nisemčutila in bi se naslednjič tudi odločila zanjo,definitivno.

(odgovor članu maretek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Porod z epiduralno
10.2.2005 15:13:06   
maruškaD
Jaz sem rodila brez EA in ni mi žal. Res, da popadki znajo zaboleti, a kar se tiče na koncu pritiskanje (rojevanje) ne čutiš nič bolečin. Sem pa en tip ženske, ki ima ful visok prag za bolečino.

(odgovor članu maretek)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Porod z epiduralno
17.2.2005 22:04:00   
Petra P.
Kam pa misliš it rodit? No, na predavanje se ti vsekakor splača it. Pol je pa tako - vsaj v Postojni. Dajo ti EA, ko rečeš, da bi jo mela. Torej - če te ne boli, ti je ni treba vzet, si pa lahko kasneje premisliš in ti jo še vseeno dajo. Tega v nekaterih porodnišnicah ni (imajo politiko, da jo dobiš samo, ko si 4 cm odprta, kar pa je po mojem mnenju malo trapasto).

Potem nekatere res boli že vstavljanje katetra. Mene ni. Ampak si mislim, da me raje boli minuto, kot pa par ur.

Kar se pa tiče nadaljnih bolečin, jih jaz nisem imela. Čutila sem vsak popadek, ampak je bilo samo neko tiščanje, ni pa bolelo. Pri porodu bi mi bilo mogoče res bolj všeč, če bi več čutila, ampak toliko pa že čutiš, da spraviš otroka ven. Pa jaz sem vse narobe delala (kar naprej so me nekaj kregali in popravljali) :) pa sem ga spravila ven.

Aha, sem že videla, Jesenice. Nasvet ostane isti: ti se kar vse zmeni za vsak slučaj. Jaz si mislim tako: nekih žensk ne boli tako da je ne rabijo. Jaz sem bila presenečena nad tem, kako bolijo popadki - sploh, ko so dodali umetne. In če slučajno padeš v isto skupino, da imaš pol sploh možnost zahtevat, da ti jo dajo.

Pa fajn zrihtaj in zdravo štručko,
Petra.

(odgovor članu maretek)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Porod z epiduralno
1.2.2006 11:40:59   
sonchek
Ojla....
Mene pa zanima kako je z epiduralno v Ljubljani?
Ali jo je katera preizkusila in kako poteka...
Hvala
user posted image

_____________________________

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Porod z epiduralno
9.2.2006 10:06:28   
neja76
Mene pa zanima, koliko časa pred porodom ste se dogovorile za epiduralno? Ali ste se lahko kar med porodom odločile?

Baje moraš tudi na nekakšen posvet z anastezistom?

Hvala za odgovor!

(odgovor članu maretek)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Porod z epiduralno
9.2.2006 11:23:01   
Anonimen
js sem pred letom in pol rodila z ea na jesenicah in zdej maja bom šeenkrat. vstavljanje katetra sem malenkost čutila ampak ni primerjave s tem kar bi mogla preživlat če bi mela popadke. porod so mi sprožil in mi našopal tko popadke da sem 4 ure samo na ctgju spremlala kako skače krivilja vsaki 2 minuti. čutla nism pa popolnoma nič. šele ko je bla tamala tko nizko sem jo čitila ko je proitisnila na presredek. to je blo čutit kukr da me fuuulll na kaknje pa da je ful velik kakec :) to sem povedla babici ona je pogledala kaj se dogaja in rekla o tole bo pa že za rodit prtisnte..3x sem prtisnla pa je bla zuni. mal sem se raztrgala in za to so mi dal samo šeeno dozo ea in nism čutla nič. res ae je zakon!

(odgovor članu maretek)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Porod z epiduralno
20.2.2006 0:04:56   
rija
Rodila z epiduralno in je zakon. Vstavljanja katetra nisem niti čutila, je bil en starejši anestezist, verjetno zelo izkušen...user posted image user posted image

Drugače pa sem šla mesec pred porodom na preiskave krvi, vode, brisa in na posvet z anestezistom. Dobro je, da je vse naprej pripravljeno. Moja znanka ni imela teh preiskav, pa ji niso mogli dati ea pravočasno....dokler so čakali na izvide krvi, je že rodila....


(odgovor članu neja76)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Porod z epiduralno
20.2.2006 22:58:51   
tinaaa
hoj. Čez 6 tednov imam rok, drugi porod in po kalvariji prvega poroda (živalski umetni popadki, vakum...) sem se odločila za EA - v Ljubljani. Moraš it prej na pogovor z anestezistom, samo je bolj žalostno v LJ zdaj. Uradno jih je 9, zdaj samo 5, tako da so rekli, da mam zlo majhne šanse, da bom dejansko dobila EA. Naciljat moraš porod na dopoldan (do popolndeva, samo takrat dajejo), pa še tukaj imaš velike šanse, da ni nikogar, ki bi imel čas. Prednost imajo seveda vsi carski rezi pa še kakšne druge operacije. So mi rekli clo to, da je možno, da ti vstavijo katerter, dobiš prvo dozo (v tujini se ti samo po kapljicah dodaja ves čas), to pa popusti čez uro in pol do dve, in potem moraš dobit novo dozo... no, in je možno, da potem ni nikogar na voljo, ki bi jo dodal.... No, vseeno upam, da bom v tistih 5% možnosti... Poročam, če je ratalo...user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Porod z epiduralno
22.2.2006 19:10:34   
tinca34
Najprej se nisem želela vmešavati; no pa se vseeno bom. Čez 6 tednov imam rok in moram rečt, da me je do pred kratkim bilo na smrt strah poroda. Pa sem rekla, da bom počakala na materinsko šolo, da vidim kaj bodo tam povedali. Niti nisem želela preveč brati različnih izkušenj o porodu, ker deset pozitivnih ne odtehta ene negativne. No, in moram rečt, da sem se zaradi materinske šole že precej nakulirala in se pomirila, zdaj pa berem vse te pripombe in sem spet slabe volje.
Tiste, ki ste bile na epiduralni  in je bilo vse ok in niste nič čutile - vse čestitke - ampak kako lahko ene pišete, da ne bi nikoli šle roditi brez ea in da na srečo niste rable prestajati popadkov in podobne zadeve.... saj niti ne veste kako zgledajo popadki!
Razjezilo me je samo zato, ker je izkušnja vsake mamice drugačna in zato, ker verjetno nisem edina, ki je na trenutke vsa prestrašena in se želi pomirit. Poleg tega je verjetno porod ena zelo lepa izkušnja in če je milijone žensk na tem svetu rodilo brez ea, bom pa še jaz.

Tinca


(odgovor članu tinaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Porod z epiduralno
23.2.2006 9:02:40   
soncek&luna
no, jaz sem tudi ena redkih, ki ji EA ni prijela.... rodila sem na Jesenicah in so mi EA vstavili takoj po prihodu v porodno, so mi tudi popadke sprozili, ker je mali moral cimprej ven.... vstava malo boli, samo v primerjavi s popadki je to samo rahel spik user posted image ...
na Jesenicah te vprasajo, ce zelis EA, vsaj mene so... sem pa prej bila na predavanju...
ce bom se kdaj rodila, bom definitivno ponovno poskusila z EA... mogoce bo ta takrat prijelo user posted image

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu tinca34)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Porod z epiduralno
23.2.2006 9:37:55   
Martina5
user posted image jaz sem tudi ena od tistih, ki ji EA ni prijela. Rodila sem v Ljubljani. Popadke sem enako čutila, kot preden sem dobila EA, iztis tudi, šivanje pa je bilo sploh najbolj boleče od vsega skupaj.  Rodila sem po 2 urah v porodni, s svojimi popadki.

Moje mnenje je, da če se psihično pripraviš na porod (beri te ni strah) in porod ne traja več kot4 ure, ne potrebuješ EA. Zdaj sem drugič noseča in spet bom rodila v Ljubljani (ker za otroka in mamo) daleč najbolje poskrbijo). Spet se bom dogovorila za EA (za vsak primer - porod bi se vlekel) in jo bom dobila - super, če ne pa bom tudi preživela. Saj traja tako ali tako samo en dan. Se mi zdi, da je nosečnost z vsemi hormoni skupaj bistveno težja stvar.

Tako, da punce ne vas biti strah. Sprejmite popadke, kot dejstvo, da boste dobile tako pričakovano user posted image  in prej ko pride popadek, prej bo konec in user posted image  boste stisnile k sebi. Bodite sproščene, ne zategnjene (jaz sem se kontrolirala tako, da sem za roko držala user posted image . Čim sem ga stisnila, me je ali on opomnil ali pa sem si rekla relax, še malo,  user posted image  prihaja.)  Meni je to zelo pomagalo.

Lep dan vsem.




(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?