|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodi v Avstriji
9.12.2004 23:07:44   
@
Bejbike, še tole v razmislek!
Zadnjič sem bila na samoplačniškem (jaz pravim turističnem) UV, da so nama povedali, da bo :modri: - "pištolca" se je zelo očitno videla in vse je zabeleženo na videokaseti.
Sem iz MB in G me je vprašal, kje nameravam roditi. Mi je potrdil, ko sem mu rekla, da imam pomisleke glede MB porodnišnice. Za Postojno je rekel, da je predaleč, da bi tvegala, da čakam popadke, da si je bolje tam najeti sobo/stanovanje.
Potem pa je predlagal Avstrijo. "To je čisto drugi svet," je rekel. Zdaj, ko smo v EU, je to brezplačno - nabaviti bo treba samo novo mednarodno zdravstveno izkaznico. Tudi EA je na voljo. Če ne znate nemško, znajo bojda vse babice in sestre tudi angleško in iz našega konca Slo jih je že veliko tam rodilo.:modri:

Toliko morda v razmislek, jaz imam do 28.3. še malo časa premleti vse skupaj ;).

A ima katera izkušnje od tam?????

Cmokec, Afna
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Porodi v Avstriji
9.12.2004 23:11:34   
Seven*
Zanimivo. Res vredno razmisleka. :bravo:

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Porodi v Avstriji
9.12.2004 23:29:49   
Anonimen
Afna, Aly je rodila tam. Mogoče bi njo vprašala, kolikor vem, je bila navdušena nad porodom.

(odgovor članu @)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Porodi v Avstriji
9.12.2004 23:46:07   
Jančika_
Tega pa nisem vedela. Hvala za info, zelo zanimivo.:rozica:

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Porodi v Avstriji
9.12.2004 23:56:38   
frutka_
V bistvu sem jaz tudi razmišljala o tem, ker na koncu koncev je skoraj enako ali se peljem iz MB do SG ali pa do Gradca. No, ampak SG porodnišnici sem zelo zaupala in ji še vedno (čeprav se trenutno ubadajo s hudimi kadrovskimi spremembami!).
Toej, če si dovolj informirana o vsej zadevi kar temeljito razmisli o tem.

Kako pa je z urejanjem papirjev?

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Porodi v Avstriji
10.12.2004 7:27:26   
mika
Frutka, kaj misliš s tem, da se ubadajo s hudimi kadrovskimi spremembami:ups:. Upam, da nič slabega. Jaz imam čez 12 dni PDP in nameravam rodit v SG.


LP,
MIka
:sloncek:

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Porodi v Avstriji
10.12.2004 8:45:34   
KIRA
hm... bi blo za razmislit. men je najbliže gornja radgona....

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Porodi v Avstriji
11.12.2004 10:31:19   
frutka_
Ne, nič ne skrbi mika! Problem s kadrom imajo zato, ker sta dva ginekologa-porodničarja pred kratkim odšla. Mag. Lužnik jeprišel v MB porodnišnico kjer je predstojnik in pa mislim da dr. Pristovnik.
Sicer imajo pač preostali ginekologi, ki so ostali toliko večjo gužvo. Tudi ambulanto so zaprli in sprejemajo samo nujne primere in pa nosečnice.

Ne skrbi, gotovo so strokovni še naprej. Vsi so zelo prijazni in upam da boš čimprej stiskala k sebi štručko!!!

Javi mi, kako se bo odvijalo.

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Porodi v Avstriji
12.12.2004 21:59:30   
@
Žal ne vem, kako je s papirji, če rodiš v Avstriji. Bi bilo fajn, če bi Aly res lahko kaj napisala.
Dr. Miglar mi je rekel, da če me bo zanimalo, naj pridem na sestanek k njemu in bo vse razložil, ampak zvenel je tako, da je vse "ajnfoh kot pasulj".

Za slovenjegraškega Lužnika pa... mu želim vse najnaj pri ubadanju z zloglasnim osebjem, ki ga je v Mariboru dobil pod svojo taktirko. Res mi je hecno, da sem doma 500 m od porodnišnice, pa mi še na kraj pameti ne pade, da bi šla tu rodit! Žalostno, ne?!

Afna

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Porodi v Avstriji
13.12.2004 1:02:39   
Annny
Jaz bi pa to možnost kar izkoristila:) Vse za naše otročičke:angel:

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Porodi v Avstriji
13.12.2004 10:33:13   
KIRA
potolaži se, meni je v murski porodnišnica takorekoč pred pragom - mogoče je 1 km do nje, ne vem. ampak tu so higienske in personalne zadeve tako katastrofalne, da mi na kraj pameti ni prišlo da bi šla sem rodit, v to umazano luknjo. sem raje šla v MB, čeprav sem se vozila 1 uro. pa tudi tam ni ideaalno, da ne bo kdo mislil - predvsem ko jim vsega zmanjkuje - sramota.(pleničke in vložki - sem na srečo prinesla oboje s sabo!)

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Porodi v Avstriji
13.12.2004 11:13:41   
KIRA
škoda da se nisi upala prijavit. bi ti poslala mojo porodno zgodbo, da bi videla, da ni vsem mamicam fajn!!!
jaz sem si želela normalen porod, pa sem morala na CR, potem se je pa vse zakompliciralo.
če je tvoj porod bil čudovit, toliko bolje zate. zame je bil nekaj najbolj groznega v življenju!

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Porodi v Avstriji
13.12.2004 11:24:47   
Seven*
Draga neznanka. Sama sem bila z MB porodnisnico zelo razocarana. Pa ne zaradi bolecin. Fizicne bolecine so se najmanj.. Preden sem sla rodit sem imela zelo REALNE predstave glede poroda. Logicno, da so bile prisotne dolocene zelje, ampak sem si rekla, ce ne bo tako, pac ne bo.. Pa je bilo VSE narobe. Najbolj me je prizadela nesramnost osebja in to, da mi nihce ni pomagal pri dojenju, previjanju itd.. V bistvu sem bila obravnavana, kot da nisem tam. A je tako tezko biti prijazen, se za pacienta zavzeti in mu reci Dober dan ali Dober vecer?!?!

Sama nisem slisala niti ene pripombe kar se tice SG porodnisnice. A to potem pomeni, da hodimo v MB rojevat same pomehkuzene, v SG pa same "trde" zenske?

Ce si ti imela lep porod, se ne pomeni, da so ga imele vse. Je pa odvisno tudi od tega kdaj si rodila. Zadeve so se namrec v zadnjem letu veliko spremenile na slabse..

Drugic se pa prosim registriraj. Strahopetka.
:hudicek:

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Porodi v Avstriji
13.12.2004 12:07:59   
Seven*
Pa se nekaj.. Zamera glede MB porodnisnice se vlece se izpred poroda, ko sem imela obcutek, da se dejansko nekdo dela norca iz mene.

Imela sem vse simptome za preeklampsijo, pa me ob sprejemu nihce niti pregledal ni??!?! Tako so me prvic kar poslali domov in celo rekli, da nosecnice prevec "zeremo" in da mi nic ni. Sama pa sem imela krvni tlak 145/90 (pred nosecnostjo ponavadi 105/70), noge pa zatecene tako,da nisem mogla niti sedet, kaj sele stat, clenkov se niti videlo ni. A mislis, da je ob sprejemu (tokrat ista diagnoza drugic) pogledal moje otekline? Pa saj ne mores verjeti.. V bolnici sem lezala 7 dni zaradi suma na preeklampsijo.. Dobila sem HIPOPROTEINSKO dieto in vsak dan en svinjski zrezek. To kar sem jaz dobila za kosilo, so drugi za vecerjo, pa niso imeli diete. Obroke so samo zamenjali. Haha.

In kaj je najvecji absurd. Ko sem prisla rodit je sestra zelo zgrozeno pogledala moje noge in rekla: Joooj kako ste zateceni, a ste to komu pokazali??!?! Lahko bi samo dodala: Ja sem, pa noben ni hotel videt, ker itak samo prevec zerem...

Ob teh simptomih, bi v SG-ju sprozili porod. Rodila sem namrec 3 dni cez rok..

Nauk te zgodbe? Otrok je imel prezrelo posteljico in zadnja dva tedna sploh ni dobival dovolj hranil.. Se dobro, da so ga tako dolgo zeleli obdrzati v trebuhu..

Cesa se danes spominjam? Porodnih bolecin? SPLOH ne.. Spominjam se tega, da so pozabili name in mi 6 ur niso pokazali mojega sinceka (pa je bilo vse vredu z njim, le na opazovanje je sel), tako da sem sama vstala po porodu in sla na intenzivno gledat..

Mogoce je ena izmed zelj bila tudi, da ga prvic podojim, ne da mi ga brez moje vednosti veselo nahranijo z dodatkom in v usta vtaknejo dudo..

Bljek, fuj..

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Porodi v Avstriji
13.12.2004 12:15:29   
KIRA
da vložkov in pleničk ni, so krivi v bolnici. šparajo pač kjer morejo. tega ni nikjer, da bi moral prinseti svoje s sabo. to je ena velika sramota. še posebaj če si tako ali tako več ali manj privezan na posteljo in še zase ne moreš poskrbet, kaj šele za otroka!tako.
jaz ene mamice nisem videla, da bi imela svoje plenice s sabo, so pa zato hodile po sobah in druga drugi nosile plenice vstran - tiste, ki so jih sestre pustile tam. toliko o tem.
sama si pa zelo ozkogleda, še manj te pa razumem. zame je bilo grozno in nimaš pravice mi metati pod noge, če to odkrito povem. če to rečem, imam vso pravico. pa tudi ostale. samo zato, ker si ti imela lep porod, ne misli, da so ga tudi druge imele. dobro za tvojo sodelavko, če se ji je tako izteklo. sem vesela zanjo.
sama sem pa tam skoraj šla rakom žvižgati in mi take kot ti ne bodo govorile naj ne jamram in ne govorim da je bilo grozno. bilo je!!!!
pa če ti to ni všeč je tvoja stvar, prosim te pa da nehaš žalit druge mamice in jih postavljat na laž. nisi bila poleg in ne veš. poleg tega se pa prijavi, ker je takih izzivatorjev bilo na RR že dosti, ki se niso upali prijavit, pa so na koncu vedno potegnili krajšo. LP

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Porodi v Avstriji
13.12.2004 13:02:33   
KIRA
si pač imela srečo, da je blo vse tako kot treba. tako bi moralo biti pri vseh!

moja punčka je zdaj 4 mesece stara in je moj sonček. probam ne premišljevat na to, kako se je rodila, ampak včasih ne gre drgač in se samo jokam..vem da se smilim sama sebi, ampak te izkušnje še nisem pozabila oz. predelala, pa mi je hudo. ampak ko se smejčka, se potolažim. ona je moje vse in če je še tako hudo bilo - meni je glavno da je zdrava in ji nič ne manjka. na nek način se je splačalo malo potrpet...
vsem, ki imate rade svoje otročke pošiljam kup poljubčkov zanje, pa fejst jih pocartajte...:love:

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Porodi v Avstriji
13.12.2004 15:24:48   
kofetek2010
To sem jaz napisala, samo me je med pisanjem odregistralo, zato sem kot neprijavljena...
lp
jana73

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Porodi v Avstriji
13.12.2004 15:35:31   
KIRA
nič ne de, če te je vrglo ven. si mela pa korajžo napisat kako je bilo. nekatere smo res šle vprenesenem pomenu besede - do pekla in nazaj - da smo lahko prišle do naših ljubljenih otročičkov.
haz te čisto razumem, če se bojiš. tudi jaz se bojim. ampak bi rada imela še enega otroka - oz. je to zraslo na zeljniku mojega moža - da bi blo fajn še enega imet in pol mir. zato se pa probam pozanimat, kje je bolje, namreč ne bi rada še enkrat doživela kaj takega kot sem, pa se probam informirat o drugih porodnišnicah.
eno rožico zate jana73, pa pocartaj tvojega tamalga in mu daj lepega lubčka..:rozica:

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
13.12.2004 20:21:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu @)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   Porodi v Avstriji
13.12.2004 20:25:45   
ZARA
o marija,BAGI to je pa res...skrajno neodgovorno...:hudicek:
Ne morem verjet...Groza!!

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Porodi v Avstriji
14.12.2004 8:01:04   
Annny
Mene kar mrazi, ko berem izkušnje Bagi, Seven in Kire:((:( Boge punce...ampak naj vam to ne vzame poguma, če si želite še enega otročka!
Pa naj še kdo reče, da odnos zdravniškega osebja ni nekaj NAJPOMEMBNEJŠEGA pri porodu!!!!!!!

LP

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Porodi v Avstriji
14.12.2004 8:57:50   
lidia
...in predvsem ME NISMO NOBENE RAZVAJENE MAMICE, ki bi pričakovale več od osebja kot je samoumevno, SMO PA VEDNO BOLJ OSVEŠČENE, in to je tisto, kar lahko vodi v napredek, v izboljšanje storitev zdr. osebja.
Zato pravim, bravo mamice in RR, da si tako izmenjujemo izkušnje!!!!!

:rozica::rozica::rozica: za vse mamice na RR

:nosecka:36t4d:modri:Lukas

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Porodi v Avstriji
13.1.2005 16:02:21   
Aly
@, komaj sedaj sem odkrila to debato, očitno v teh decembrskih dneh nisem bila nič na RR!

Res je, rodila sem v Avsrtiji, prav tako s posredovanjem dr. Miglara. Tako kot ti je rekel dr. Miglar, je to res enostavno, če se odločiš......

Na RR sem opisala tudi svojo porodno izkušnjo, čeprav se v njej nisem dotaknila podrobnosti glede porodnišnice.... Res pa je, da k takšnemu porodu lahko mnogo pripomore zaupanje v ustanovo, kamor greš rodit, ne pa da se v zadnjih trenutkih ubadaš s vprašanji, ali boš naletel npr. na tisto prijazno babico ali na ono drugo, ki ni navdušena nad pokončnimi porodnimi položaji, ali se boš moral v teh ključnih trenutkih, ko bi sicer želel vzpostaviti intimen stik s prihajajočim otrokom, boriti za izpolnitev svojih želja, ali pa boš imel srečo in ti bo ugodeno ipd. Zaradi vseh teh stvari in misli porodnica ni več sproščena, kar lahko kaj hitro privede do povsem drugačnega poroda, kot bi sicer, saj mnogokrat v takšnih trenutkih zaradi strahu in negotovosti prenehajo popadki idr.


http://ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=19696&idk=86


LP:rozica: Aly


(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Porodi v Avstriji
13.1.2005 16:28:12   
kofetek2010
Aly,
a to lahko kar prideš v porodnišnico ali moraš biti prej najavljena? Zbiram razne informacije, da vsaj malo premagam :hudicek::hudicek::hudicek: strah in da bo :hudicek: manjši od želje po :roza::duda:
V kratkem se nameravam zaposliti v A, torej bi bila tam itak zavarovana in bi imela "pravico" roditi v A, če bi prišlo do tega?
A mi lahko malo bolj podrobno opišeš adminnistrativni postopek - lahko kar na privat in se sploh ne mudi, ko boš imela kaj časa!
Upam, da nisem preveč tečna!

lp & veliko cartkanja želim

jana73

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Porodi v Avstriji
14.1.2005 12:32:51   
Anonimen
Nina, bi ti rodila v porodnišnici, za katero veš, da sta v njej zaradi malomarnosti umrla dva novorojenčka (v zadnjih mesecih), da so jih nič koliko pri porodu lažje alči težje poškodovali, da dela v njej babica, ki porodnicam, ki stokajo, ukaže, da naj bodo tiho, če pa zakričijo, jim z roko tišči usta in da so ob težavah novorojenčka čakali na rešičca iz Ljubljane? (... da napišem samo nekaj cvetk)
Jaz NE! In ja, moj mož bi me vsak dan hodil obiskovat tudi v Benetke, če bi bilo pa treba dlje, bi si tam najel stanovanje.



(odgovor članu @)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?