|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodnišnica Maribor
1.9.2004 11:17:43   
Blink1
Pozdravljene

Naj vam opišem svojo izkušnjo poroda in vsega ostalega v MB porodnišnici.

Moram reči, da nimam niti ene slabe besede!!! Vse kar je bilo mogoče slabo je bilo ob prihodu v porodnišnico od 4.30 zjutraj, ko so nočne babice počasi zaključevale in so bile hudo sitne.:(

No, potem je prišla jutranja izmena in je bilo vse ekstra super. Moja babica je bila babica Verena - hudo prijazna, potrpežljiva in oh in sploh za pohvalit. Ful mi je pomagala in skrbela zame čeprav je bila kar gužva. Zdravnica je bila ena mlada, s srednje kratkimi blond lasmi, mislim da dr. Krajnc. Ful prijazna. V glavnem porod je potekal super, vmes je prišla dr. Vardjanova (ne vem če je priimek prav tak) in mi dala še epiduralno. Tudi ona je bila prijazna in na koncu je še pomagala pritiskat.

Na oddelku so bile VSE sestre ful prijazne, pomagale so mi pri čemer koli sem želela, dodatek ni bil problem, čeprav so spodbujale dojenje. Tudi ko sem se vrnila v porodnišnico zaradi mastitisa so bili ful prijazni tudi na intenzivni, kamor so odpeljali mojo Nejo, ker sem omedlela. Tam so opravili vse preiskave in super poskrbeli zanjo.

Glede doktorjev pa tako...vsi so super (predvsem dr. Korpar in dr. Burja za otroke). Po pripovedovanjih ostalih porodnic pa se je treba izogibat dr. Žitnika, ki vse opravi na ekspres in se sploh ne zavzame za posameznico. V sobi je bila ena punca, ki je ni dal prej na umetne popadke in je rodila 17 dni kasneje, punčka pa se je napila mekonijske plodovnice in morala ostati na intenzivni negi.

Tako, upam da sem vam kaj pomagala. Moram reči, da nimam niti ene slabe izkušnje z MB porodnišnico. Vse je bilo super

Lp
Nina
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Porodnišnica Maribor
1.9.2004 13:06:51   
Seven*
Po tvoji zgodbi sodec je vse odvisno od izmene, torej od tega kdo dela takrat ko prides rodit. Pri meni je bilo pa vse popolnoma nasprotno. Problemi z dodatkom, problemi pri porodu.. :(

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
1.9.2004 13:19:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Blink1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Porodnišnica Maribor
1.9.2004 13:21:59   
KIRA
Tud meni ni blo glih fajn, ker sem mela CR. Ampak v sok sobi je se slo, so ble kolkr tolko fajn sestre. zgoraj na oddelku pa sem mislila, da se mi bo zmesalo.
poleg tega je pa moja pupa bla skoz lacna, ker so ji dajal premal za jest, kolkr sem ugotovila, so jo futrali z glukozo!!! to ni pravilna prehrana za novorojencka!!
je blo pa ziher boljse kot ce bi sla v MS. v tukajsnji porodnisnici ze vse propada, osebje pa se ne briga za nic. za novo pa ni denarja - za opremo, ker so ga porabli za strokovne ekskurzije zdravnikov. svinjarija-.:grrr:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Porodnišnica Maribor
1.9.2004 14:26:10   
hana9
Zanima me, če si že rodila v MS, ko maš tako slabo mnenje?.
res je, da je porodnišnica dotrajana oz. ni nova.sem pa 100%, da se v vsaki porodnišnici najde vsaj ena če ne več medicinskih sester, ki so tečne, zdolgočasene ali utrujene in ti otežijo tistih nekaj dni v porodnišnici.
blatenje porodnišnice na podlagi čenč in ne na podlagi lastnih izkušenj, pa se mi zdi brezveze.
pa lp

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Porodnišnica Maribor
1.9.2004 14:42:00   
KIRA
:grrr:nic ne blatim. sem bla tam, ko sem bla bolna v 3. mesecu in sem na lastne oci videla. poleg tega pa moja soseda dela tam in sem zato imela "protekcijo", za druge sotrpinke pa se noben niti zmenil ni!!!!

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Porodnišnica Maribor
2.9.2004 10:23:17   
filipinka
Ojla, Ninika! To mi je pa prav všeč, da si tako zadovoljna z MB porodnišnico. Si mespravila v dobro voljo, tista, ki je pisala za tabo pa spet v slabo.:(( V naslednjih treh tednih se bomo tudi mi odpravili v MB po našega dojenčka. Komaj že čakam in včasih se mi zdi, da me je premalo strah, da me bo tam zgrabila panika. Al, pa tudi ne! V glavnem, če bo tako kot si napisala, bom srečna in zadovoljna!
ČAO, V. in :duda:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Porodnišnica Maribor
2.9.2004 10:40:06   
Seven*
Zelo veliko bos dosegla, ce bos "tecna". Vsaj lepse te bodo obravnavali. Meni je se danes zal, da nisem zahtevala svoje. Tocno sem vedela kaj bi rada, pa nisem zahtevala..

Lahko ti pa napisem ljudi s katerimi sem bila ful zadovoljna. To je dr.zebeljan in dr.reboljeva. Oba sta mlada, vendar se potrudita.

Po 3 mesecih se sploh ne vidi, da bi rodila, tudi obcuti ne (he, he), tako lepo me je dr.reboljeva zasila..

Jaz osebno imam se zdaj traume z MB porodnisnico ni bilo pa cist VSE tako grozno.

Predvsem tako kot sem ti rekla: Zahtevaj to kar ti pripada!!

Moske poklicejo zadnji trenutek, zato naj gre tvoj kar s teboj tja. In naj ne gre nikamor, razen ce bo to njegova zelja.. (ce ga sploh mislis imet poleg).

Vsekakor pa zaupaj svoji intuiciji. Ce se ti bo zdelo, da nekaj ni ok vztrajaj pri svojem..

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Porodnišnica Maribor
2.9.2004 10:44:52   
Seven*
BAGI, pri meni je bilo skoraj identicno!

Mojega so poklicali zadnjo uro, ko ga itak skoraj nisem vec rabila.

Malega mi niso pokazali (pozabli), ceprav ni bilo z njim nic hudo narobe. Je pac bila izmena vmes, pa so pozabili, da ena mama se ni vidla svojega otroka.. :(

Rodila sem na oni stari postelji v POPOLNOMA vodoravnem polozaju. GROZA!!

Ena babica me je med popadki nadrla, ker sem jamrala (nisem se drla!!), ces, da sem prisla rodit, kaj pa naj pricakujem. Sem se vmes kar malo zjokala od groze in neprijaznosti..

O osebju na oddelku pa rajse nebi. :((

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Porodnišnica Maribor
3.9.2004 9:06:06   
tamala
Veste, zgodba se nenehno ponavlja... Tudi jaz sem skoraj pred 4 leti skoraj sama rodila, še sreča, da je bil mož tam... Ko je bila glavica že skoraj zunaj, se je začel dreti, da bom rodila in potem, alora več kasno, ena sestra le pride pogledat... Naenkrat panika, rodili bomo, zdaj pa zadržite ipd. Ko je že konec, pa naj zadržim:(:zmeden::(( Seveda me je sinko raztrgal...
Vse je šlo blazno hitro, imela sem močne popadke, 2 uri za prvi porod je kar solidno, kajne?!:bravo:

No, saj so izjeme, ampak niso si zastonj pridelali tak sloves v MB! Poleg tega sem prejšnji teden morala ostati na opazovanju zaradi krčev in otrdevanja - še slabši odnosi in vse ostalo.

resno sem začela razmišljati o Ptuju, čeprav so tudi za Ptuj že kako grenko povedali, a dosti manj in blažje. Bomo videli.

Vsekakor pa želim vsem čim krajši in lažji porod, zdravo :duda: - kjerkoli že!

D, 24t

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Porodnišnica Maribor
3.9.2004 10:26:40   
Blink1
Verjamem da je dosti mamic s slabimi izkusnjami v MB porodnisnici. To je normalno, saj je porodnisnica velika in da skozi tudi veliko rojstev.

Jaz toplo priporocam, da ste kar se da prijazne do sester in zdravnikov, saj so potem tudi oni prijazni do vas. Meni je zelo veliko pomenilo, da se niso zdirale ali bile tecne in cinicne. Moj fant je res pravi gnjavator in je veselo gnjavil sestram da mi pomagajo, pa za crpalko za prsi...Sem se kar malo bala, ampak je ta gnjavil na tako prijazen in ocarljiv nacin, da so se sestre kar topile. Tudi jaz sem se vedno kadar sem pozvonila opravicila, da gnjavim (ceprav vem da mi ne bi bilo treba). In so mi vedno pomagale.

Tudi v porodni sobi sem poskusala biti dobre volje (kljub popadkom :zmeden: ) in sem se pogovarjala z babico, se smejala, moj dragi je kar naprej nekaj spraseval in se pogovarjal. In je bilo vse super.

V77 ne skrbi, upam da bo vse v redu. Poskusi gledat pozitivno na vse in se prepusti. No, ce morda poznas koga ki dela v porodnisnici ali sploh v bolnici, pa naj kar pride k tebi, ko bos v porodni ali na oddelku. Tudi to kar dosti doprinese k boljsemu odnosu.




(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Porodnišnica Maribor
3.9.2004 11:08:59   
Seven*
Jaz sem bila ful prjazna. Skoraj prevec. Nikoli nisem niti malo gnjavila, pa ni pomagalo..

Ko so me 3 ure pustile samo v porodni sobi, sem ob intenzivnosti popadkov zacela rahlo stokat. Privihtela je ena sestra in rekla (skoraj dobesedno tako):

"Gospa, zdaj pa prosim nehajte jamrat! Ste bili v materinski soli? A ste mislili, da porod ne boli?"

Sem se obrnila na drugi bok in nisem niti enega glasu vec spustila. Sem se pa kar malo razjokala, ker nisem mogla verjeti, da je kaj takega mozno..

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
3.9.2004 13:06:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Blink1)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Porodnišnica Maribor
3.9.2004 20:43:22   
malika
Jaz sem tudi s Mb porodnišnico zelo zadovoljna.:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Porodnišnica Maribor
3.9.2004 20:50:10   
Teni_
Tudi jaz nisem imela nobenih problemov v porodnišnici z osebjem. V porodni full prijazni, na oddelku tudi.
Lp,
Mojca:rozica:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Porodnišnica Maribor
3.9.2004 21:27:03   
Ro-La
Tudi jaz sem zelo zadovoljna z Mb porodnišnico (čeprav sem vedno govorila da tu že ne bom rodila), babica je bila celo tako prijazna, da je 5 minut več nebi mogla niti poslušat.

LpR&L

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Porodnišnica Maribor
4.9.2004 8:41:48   
Blink1
Se mi zdi, da je res odvisno... mene niso pustile same več kot 15 minut...

Ful mi je žal za tiste, ki niste imele takšne sreče. Upam, da bo v prihodnje boljše...če se odločite iti še enkrat...Jaz kljub vsemu ne vem če še grem v porodnišnico...katerokoli...dovolj je bilo:zmeden:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Porodnišnica Maribor
4.9.2004 23:42:06   
Anonimen
Na splošno sem bila s svojo porodno izkušnjo zadovoljna, dr. Mateja Marčec in dr. Čuić sta se izkazala kot dobra zdravnika. Okoli mene so vsi letali, to pa zaradi tega, ker sem CTG odpela iz svojega trebuha, ko babica ni prišla, ker me je tiščalo na wc. :) Pa še partner mi je pri tem pomagal. :bravo: midva! Potem pa niso več našli otrokovega utripa, CTG pa tako ali tako od vsega začetka pa do konca ni kazal popadkov pri meni.

Babica se je enkrat samkrat naredila huda, pa sem ji rekla dobesedno tako: "Ne bit huda, jaz tega ne prenašam dobro!" In je bilo potem spet bolje.

Šivanje presredka je bilo zelo boleče, vendar se je dr. Marčec zelo trudila, da bi me nasmejala. Saj ji je na trenutke uspevalo...

V porodni sobi sem bila po porodu le dve uri. Na oddelku pa sem ponoči večkrat pomislila, da sem neumna, da sem prišla sem, ker se je moj otrok tako jokal zaradi krčev, sestra pa mi ni pomagala drugače kot pa da mi je rekla, naj ga ob vsakem njegovem joku dojim. Večkrat sem jo prosila za pomoč pri dojenju, kar mi jo je sicer ponudila, vendar nisem imela občutka, da z dobro voljo. Verjetno sem bila tudi jaz zelo občutljiva na vsako malenkost. Naslednji dan me je prišla vprašat, kako mi je steklo dojenje in sva se kar nekaj časa pogovarjali o problemih s krči.

Drugače pa je bilo pri negi. Dve sestri sta vse to počeli zelo rutinsko in zdelo se mi je, da zelo grobo, tako da je moj otroček pri tem zelo zelo jokal, kar sem jim hudo zamerila. :( :(( :hudicek: Zakaj pa potem pri meni ni nikoli jokal, ko sem ga previjala??? :zmeden:

Sicer ni bilo nič v veliki meri narobe, vendar če bi me vprašali, kam bi šla naslednjič, bi vam rekla, da prav gotovo ne več v Maribor. Najbrž zaradi slabega občutka...

(odgovor članu Blink1)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Porodnišnica Maribor
11.9.2004 18:16:34   
ronja5
Ojla!
Človeka kar malo strah postane,ko to prebira.Upam,da bo tudi kakšna babica iz MB porodnišnice to prebrala! Malo verjetno,ne!?
LP! Ronja in:duda:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Porodnišnica Maribor
20.9.2004 13:38:17   
Sarina
Zdravo! Pa naj še jaz opišem svojo grenko izkušnjo z MB por.- 3.nov.bo eno leto,kar sem rodila.V bolnico sem prišla odprta 1cm z rahlimi popadki, ker sem krvavela, pa je to za njih bilo vse normalno (vam je pač počila kaka žilica je bil neprijazen odgovor, ne da bi me bil pregledal kak zdravnik) :(.Pa sem jim verjela, saj so strokovnjaki in do 12.00 predihavala vedno bolj močne popadke. Po 12.uri so mi dodali še umetne, spustili vodo, ki še ni odtekla in me z vedno hujšimi popadki pustili samo, priklopljeno na CTG. Enkrat na uro je prišla neka nezainteresirana babica in rekla, da naj še kar predihavam, da je še glavica previsoko. Ko ob 18.30 skoraj nisem več vedela za sebe, hčerkici v trebuhu pa se je že zelo slabo godilo, so na silo dokončali porod, tako da sta mi babičar in en zdravnik pritiskala na trebuh tako močno, da mi je zunaj in znotraj vse popokalo.Vmes so me še nadirali, zakaj spuščam take glasove! Vsak navaden laik bi vedel, da bi bilo treba narediti carski rez, strokovnjaki moje ekipe (z dr.Žitnikom na čelu) pa niso bili tega mnenja.Dobro,pa sem vse prestala in bila po porodu tako zelo srečna, samo da je mimo in jokala od sreče, ko sem božala svojo hčerkico, neverjetna energija je bila v meni.(Rekla sem jim tudi, da naj pokličejo moža, ki ni bil zraven, pa ga ni nihče)- Vendar se je počasi začela šele prava grozljivka, ko sem začela izgubljati zavest - šele takrat so me vzeli malo bolj resno! Izgubila sem 2 litra krvi, bila šest ur po porodu na raznih operacijah - ja, zdaj so pa lahko prerezali trebuh, prej pa ne! K sreči so se spomnili poklicati predstojnico - dr.Pelkičevo, ki me je rešila in mi čez nekaj dni rekla, da je bilo šokantno! Zbudila sem se naslednji dan ob 12.00 na reanimaciji med bolniki v komi, s kisikovo masko in vsemi možnimi aparaturami, dva dni ostala še tam, potem še štiri dni na intenzivni in enajst dni na oddelku, ker so se mi vneli šivi. Potem sem doma še 2 meseca ležala, ker so me odpustili iz por. kar z odprtimi! Čeprav sem še sama komaj stala, sem morala na oddelku vse narediti sama, ker mi je ena sestra zabrusila, da je konec zabušavanja. Pa sem vse zmogla, ker me je pokonci držala moja zlata Sara, katera nam je v tem letu dala toliko lepega, da je vsa moja mora (skoraj) pozabljena!(čisto ne bo nikoli)V glavnem na koncu se je vse srečno izteklo in najbolj si želim še enega otroka! LP,Klavdija :rozica:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Porodnišnica Maribor
23.5.2005 19:44:04   
nogometas
O, groza, Sarina! Mene pa poroda sploh ni tako strah, čeprav, ko človek tvojo zgodbo prebere, ga mine vse... in se začne bati...Jaz sem "tam spodaj" zelo občutljiva in so me še na laserski operaciji MV, kjer dajo ponavadi samo lokalni anestetik, uspavali. Sicer je moj zdravnik rekel, da bom zaradi krajšega MV prej in lažje rodila, me je pa strah komplikacij, to pa... Kaj natančno pa je bilo narobe pri tebi! Se ti je raztrgala maternica? Oprosti, če preveč osebno sprašujem, lahko mi odgovoriš tudi na mail, če želiš!
Hkrati pa sem vesela zate, da si tako lepo okrevala in da se tako boriš (saj, ko gledaš :duda:, veš, za kaj, a ne :))in ti :bravo::bravo::bravo: in želim vso srečo!!!
J.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?