|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodnišnica SG
4.1.2008 19:17:11   
gabi29
Pozdravček, moj PDP se naglo bliža in ker je to moj prvi porod me zanimajo vaše izkušnje s P SG-babice, sestre na odd. in seveda zdravniki? Zanimajo me tudi vaše izkušnje z epiduralno v SG?

Hvala za odgovore, jih bom zelo vesela
user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodnišnica SG
4.1.2008 19:32:57   
frutka_
  • Babice superuser posted image
  • Porodničarji superuser posted image
  • Oddelek bolj star ampak čist in vsega dovoljuser posted image
  • Rodila z EA in je vse potekalo BPuser posted image
  • Ne skrbi, res so prijazni. Ubogaj navodila, pridno dihaj in počivaj ko boš lahkouser posted image
  • VSO SREČO IN VELIKO CARTANJAuser posted image

(odgovor članu gabi29)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Porodnišnica SG
4.1.2008 20:39:33   
lex
tako kot ti je frutka napisalauser posted image . Edino 1 sestra je pravi zmaj. jaz sem jo samo videla, ko je kolegica rodila, ker sem 2x že imela srečo, da se nisva srečali, sedaj 3 pa naj komu drugemu soli pamet, meni je ziher ne bo. V glavnem, če si prijazen z osebjem a oddelku so tudi one s tabo in ti zelo pomagajo. Mene so vse po vrsti hodile tolažit, ko nisem imela še mleka. pa flaško so mi naredile glih kadar sem jo rabila. Zame so super, tud v porodni sobi.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Porodnišnica SG
4.1.2008 22:52:54   
Samoyedka
Babice: nimam pripomb, čeprav te pač vmes pustijo samo, tako da je res fajn če je tvoj user posted image zraven

Porodničarji: upam, da gospod doktor iz Ptuja ne hodi več delat gor, ker mi je zameril celi porod na koncu, mamico mu vidim grobijansko user posted image , ostali so menda fain

Oddelek: sicer res star, ampak ne moreš verjeti kaj naredi malo pastelne barve in kakšna slika na steni, dosti bolj prijazno izgleda. Oddelčne sestre po mojem mnenju vse za v dom starostnikov delat, ker so porazne (sem tudi sama med.sestra) in si ne zaslužijo delat na tako lepem oddelku v bistvu. So pa na otroškem oddelku, kamor te dajo z otročkom če dobi zlatenico in imajo prostor tudi za mamice, čisto drugačne sestre, vse pohvale od prve do zadnje user posted image

EA: rodila z EA, nočem vedet kako bi bilo brez user posted image Potekalo brez zapletov, brez kakšnih glavobolov po tem, brez mrtvenja ipd. Dokler se da in če le lahko, probaj sedet na žogi, ko te priklopijo na EA moraš itaq ležat potem- žoga je vsaj meni pasala med popadki, tisto ležanje se potem vleče kot kurja čreva.

V glavnem moji vtisi: sam porod je bil lepo voden, babice so mi pomagale, bile prijazne, šivanja ne bi komentirala, ker mi naraste pritisk user posted image , bivanje na oddelku porazno, bi najraje spakirala in šla domov, bi bilo bolje, bivanje na otroškem oddelku- bi še ostala, ker so res prijazni, svetujejo, vedno na razpolago, tudi same se kaj spomnijo, skratka pozorne sestre. Vsekakor se pa da preživet, ampak bi lahko bilo še marsikaj boljše- največ je vsaj meni pomenil odnos sester.

Držim pesti za prijeten porod in dobre izmene sester user posted image , pa javi če boš testirala ta novo porodno posteljo user posted image

Aja, Lex: pa si ziher, da si bila v SG? Ker avgusta lani je bilo na oddelku porazno stanje... Porodnice so izgubljeno tavale po hodnikih, nobene sestre cel dan nikjer, če si pa katero kaj vprašal, pa so te običajno nalajale user posted image Tudi jaz nisem imela mleka, pa ni bilo nobene tolažbe, prej kao neko obsojanje, da se ne trudim in da ne znam in take variante, o kakem nasvetu ni bilo govora. Pa smo glih tako preživeli, ampak drugič bo drugače zgledalo... Pri prvem si pač človek izgubljen in kar nebogljen.



< Sporočilo je popravil Samoyedka -- 4.1.2008 22:53:07 >


_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Porodnišnica SG
6.1.2008 12:08:12   
kekec in mojca
Tudi jaz bom šla rodit v SG. Saj verjetno je povsod enako - ene sestre so oh in ah prijazne, druge pa znajo težit, težit in težit... V glavnem, moj mož ima tam nekaj sorodnic, tako da mi najbrž ne bo hudega... 

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Porodnišnica SG
6.1.2008 13:43:49   
mama4
kako pa je v sg z epiduralno...namreč, dvakrat sem rodila v sg, dvakrat pa v celju...in sicer..moje izkušnje v sg niso bile ravno rožnate, če omenim, da so me 34 ur imeli v porodni...umetni, pa še umetni, pa še umetni popadki...ampak, to je že tako davnouser posted image , da verjamem, da je zdej boljše...ker celje ne nudi ea, oz. samo takrat ko je eden od obeh anastezistov slučajno prost, me zanima, kako to gre v sg...hvala za odgovore!

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Porodnišnica SG
6.1.2008 21:06:25   
niksa
Hay. Mene tudi zanima za epiduralno v SG. Rodila serm predlani in sem morala prej iti na predavanje o epiduralni. Ker imam rok poroda že čez 14 dni me zanima ali je potrebno še enkrat iti na isto predavanje ali kako je s tem?? Ali lahko samo podpišeš tisto izjavo ko prideš rodit??

(odgovor članu mama4)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Porodnišnica SG
6.1.2008 21:49:23   
Samoyedka
Po mojem moraš iti na predavanje, če zaradi drugega ne, da podpišeš izjavo, ker ti menda takrat, ko že prideš rodit ne pustijo več, kao da nisi več razsodna user posted image Lahko se pa po mojem oglasiš pri kateri izmed anesteziologinj v SG (dr.Zupančič, dr.Cesar, dr.Kasnik itd.) in verjetno lahko tudi tako podpišeš izjavo kakšen dan prej, če ti ni za hodit na predavanja.

Jaz sem dobila epiduralno okrog pol štirih ponoči se mi zdi, v nedeljo in so pač šle babice zbudit zdravnico, ko so menile, da je zadeva tako daleč. O tem, kako krmižljava je prišla potem zdravnica in kako so morale centrirati mojo hrbtenico ne bi, je pa bilo konec koncev smešno, čeprav ko danes pomislim, bi se lahko tudi grdo končalo.

Ja, če imaš poznane na oddelku, je veliko lažje- ko je prišla k sestram mama (tudi sama dela v bolnici) od moževega sodelavca, so bile potem prav nagravžno pocukrano prijazne- hvala lepa, bolš da jih ne vidim, če ne znajo biti tudi brez tega normalne user posted image


_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu niksa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Porodnišnica SG
7.1.2008 11:08:06   
niksa
hay. sem danes klicala v bolnico sg in vprašala za epiduralno, če je treba še enkrat na predavanje, pa so mi rekli da ni potrebno, da naj pač en dan pridem podpisat izjavo. vseeno kdaj. tak da je super. cao

(odgovor članu gabi29)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Porodnišnica SG
8.1.2008 10:34:19   
m_m
Moje izkušnje so tudi v redu.
Letos grem tut v SG.
Epiduralna je bla ok.
Sem bla pa edina v porodni, tak da so se mogoče mal več posvečal men.
Pa moj je bil zraven, tak da se že zaradi vtisa mal bolj posvečajo tep, ni ti tak dolgčas med ležanjem, pa vse mi je zrihtal, kar sem rekla.

Edino lex, oni zmaj je menda šel user posted image  mislim, da sem prav razumela, ker je ena tečna sestra šla, nisem pa ziher da je to ena ta ista.


_____________________________

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Porodnišnica SG
13.1.2008 13:31:34   
jaša2
jaz semrodila maja in....imam žal malo slabše izkušnje. mogoče sem naletela ravno na tako smeno babic in sester na oddelku. ne vem.
-EA je ful ok. ni blo problemov
-babice...malo razočarana. jaz sem bla 2 dni že v bolnici in so mi dajali tabletke za "zorenje" materničnega vratu. pa ni nihčepovedal, kako je zdaj s tem. 2 dni sem imela bolečine, grozno me je zvijalo - ker je MV zorelin se pripravljal na porod, ampak tega mi takrat nihče ni povedal. sem pač mislila, da so popadki, saj so bli krči na 5 min. babice so pa kar zmajevale glavo med sabo in govorile "eh, to še nič ni. nič še ni odprto". v smislu: "ne bodite no tak zjamrani in se ne napravljajte". mene je pa tako bolelo, da so mi zadnji večer solze tekle zravn. poleg bolečin si še psihično izčrpan, kr te jemljejokottako zjamrano babo, pa fanta so mi domov poslali. hodla sem po bolnici gor in dol, kr ležat nisemmogla, ker me je tak zvijalo, da bi se najrajš skoz oknovrgla.
na koncu nisem mogla večin sem rekla babici, naj lepo prosim kaj nardijo, ker nemorem več tak. pa mi je rekla :"gospa, vi se zanašate na EA in mislite, da potem porod ne bo nič boll??" joj, kak bi jo na g. pa sem rekla"resda sem še mlada, nisem pa neumna. vem, da porod kljub EA ful boli, ampak nihče me pa ni pripravil na 2 dnieva groznih bolečin pred tem". pa je bla tiho. pol je pa le prišla druga babica in me pregledla, spet zmajevala z glavo  in ko me je pa spet zvilo, je pa rekla "opa, vi ste pa ja že odprti 4 cm! gremo!!!!" ja hvala bogu!! haloooo!
mislim, res sem bla razočarana, ker sem mislila, da so ti vsaj malo v oporo tam, ne pa da te kr tak pustijo in ignorirajo.

-sestre na oddelku: saj pravim, očitno sem res mela smolo. nočna smena je blaok. čez dan smo pa imelesestro, ki se ji še odgovorit ni dalo kaj, ko si jo vprašal. malo je že bla starejša in si ji na obrazu videl, da je že naveličana vsega. saj veste, ko dobiš bebiko, se ti kar smeji,,,in bi rad to veselje mogoč tud s kom delil. ta sestra je bla pa tako zjamrana, mislim, da semjo v celih 3 al 4 dneh vidla samo enkrat, da se je nasmehnila.

to so moje izkušnje, vem pa od kolegic, da so one ble pa navdušene. tak da, sem očitno res mela smolo.

_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu gabi29)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Porodnišnica SG
9.12.2008 15:03:15   
Meggy
Pozdravljene!
Tudi jaz sem 29.9.05 rodila v SG z epiduralno. Z samim postopkom sem bila zelo zadovoljna, vstavljanje katetra še čutila nisem. Me je pa bilo precej strah, ker sem na forumih zasledila, da je nekatere ravno to vstavljanje bolelo menda bolj kot porod.
Treba pa je vedeti, da vsaka ima svojo zgodbo, ene imajo visok prag bolečine, druge manj. Čeprav sem pa mnenja, da je res veliko, če ne največ odvisno od samega osebja. In lahko naletiš na zelo slabo smeno drugič spet na zelo dobro, tako pač je.
Kar se tega tiče, sem jaz bila razočarana, ker sem ponoči imela "smotane" sestre. In zakaj? Mali mi je namreč zamenjal noč in dan (kar sem napovedala že doma, ker je ponoči tako brcal, podnevi pa nisem čutila njegovih gibov), to pomeni da je celo noč bil buden, se jokal, in neprestano hotel jesti pa se mi zdi, da se nikoli ni najedel in kar je bilo najslabše, ko je bil pri meni v postelji, je bil tiho, takoj ko sem ga položila v malo posteljico pa je jokal. Spala nisem dva dni po porodu in lahko si samo mislite kako izmučena sem bila, podnevi pa nikakor nisem mogla spati. Šlo mi je na jok, jezna sem bila na cel svet in najbolj zato, ker sem celo noč slišala kako sestre čvekajo tam v svojih sobah in itak da slišijo otroka da se joče, pa ni nikogar blizu. Ko sem ga pa pustila pri sebi spati, da sem 3 min lahko oči zaprla, je pa prišla, ga vzela in me okarala, češ naj ne bo mali zraven. Sej razumem, da ne more bit. Ampak tako izmučena, tako zaspana sem bila, pa nič spala, da mi je pasalo, da sem malo zaprla oči, ker tiste postelje otroške enostavno ni maral. In non stop sem ga dojila in to povedala, pa bi lahko vsaj dodatek mu dale, če je bil nenasiten. Prinesla je glukozo al kaj je že tist ko mu po taki brizgi dajo, pa itak ni nič pomagalo. Podnevi pa so bile sestre vse OK.
Pač pride tako. Aja in kar se mi je najbolj zamerlo. Ker sem pač 1. rodila, nisem niti vedela, da jih prve dni ne previjamo same, ker pa je bil ob pol noči cel moker, tako je bil polulan, sem se hotela lotit previjanja sama, nakar sem raje poklicala sestro (ravno to brez življenja v sebi), pa mi tamalega nazaj zavije v mokre plenice in reče, da naj pustim pri miru, da ponoči se otroci ne previjajo!!?? Hallo? Kje je tu logika? Celo noč sem si mislila, če bo mali zjutraj samo enkrat zakašljal, jo tožim, ker mi je otroka prehladila!
Pač ene boljše ene precej slabše!

Želim vam vsem lepe trenutke in čim manj zapletov! user posted image

LP

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Porodnišnica SG
19.12.2008 10:30:34   
lilka
Še moje mnenje:

babice: škoda da je šla Olga v pokoj, ker je bla res nekaj posebnega, meni je ostala v zelo lepem spominu, pa tudi druge niso slabe, sem jih kar nekaj zamnejala na CT preden sem rodilauser posted image .....

porodničarji: Golobova je res super, drugih ne poznam, tako prijazno in nežno bitje je....

epiduralna: super izpeljana, nimam kaj rečt, samo sem si jo proti koncu sama izpulila, ker sem tolko migala....user posted image

oddelek: hm, to mi je pa čisto mimouser posted image user posted image ....zdej drugič, se ne bom pustila tako provocirat, ne vem no, jaz sem nadrejena 7 sestram in naše niso nikoli tako neprijazne oz. osladno narejeno prijazne in pametne kot da so vso pamet sveta požrle, ........na njih sem pa jezna, tako sem bla zgubljena pri prvem otroku in nevedna in so se tako čudno obnašale, da vam povedat ne znam, če primerjam s setsrami na otroškem oddelku, ko sva šli s Tinko v bolnico, tiste so pa zakon, kapo dol, te na porodnem so pa mimo, čisto, jaz bi vse zamenjala, resno mislim, od nobene še nisem sliašla za te setre drugega kot kritiko, samo jaz se jim zdej drugič ne pustim.

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Meggy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Porodnišnica SG
20.1.2009 18:25:52   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: frutka
  • Babice superuser posted image
  • Porodničarji superuser posted image
  • Oddelek bolj star ampak čist in vsega dovoljuser posted image
  • Rodila z EA in je vse potekalo BPuser posted image
  • Ne skrbi, res so prijazni. Ubogaj navodila, pridno dihaj in počivaj ko boš lahkouser posted image
  • VSO SREČO IN VELIKO CARTANJAuser posted image




Se kar pod to podpišem. Če bom še kdaj rodila grem v SG user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil botrca -- 20.1.2009 18:26:02 >


_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Porodnišnica SG
21.1.2009 22:15:08   
Snorklja
Pozdravljene,

tut js bi pohvalila babice in  dala eno črno piko sestram na oddelku.
Ne vem, če si lahko zaslužijo naziv, da so prijazna porodnišnica, ker niso prijazni ne do dojenčkov, ne do mamic.
Jaz sem naletela na veliko gužvo, kar seveda ni opravičilo, da si nihče ne vzame čas oz. si ga čez dva dni, ko že zafurajo stvar in postane dojenček rumen in mu daja brez vprašanja flaško. Ti pa se potem trudi po svojih močeh od kod boš dobila mleko. Tut to, da so morale ravno sredi dojenja dojenčka odpeljati na slikanje in ni mogla počakati par minutk. Zaradi gužve so tudi dojenčke bolj na hitro popedenale in sem, ko sem prišla domov na nogici videla odprto rano zaradi suhe kože, ki je napokala (mazale so jih samo po ritki in glavi). Očitno to zaradi gužve ni opazila nobena sestra in pediater. Prvič si res tako zgubljen in če ni koga da bi ti pomagal je težko. Jaz sem komaj čakala, da grem iz te beznice.  Upam, da jih je že kdo spravil v red.

LP,Snorklja.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Porodnišnica SG
15.2.2010 22:11:19   
naja7
Pozdravljene!

V originalo sem korošica, drugače pa trenutno študiram v lj. Zelo sem si želela, da bi rodila v domači porodnišnici v SG-ju,da bi bila tudi bliže družinskemu krogu, toda glede na vaše izkušnje s sestrami nisem več tako prepričana v to.
Ker bom mlada mamica, prvič in bom vrjetno imela tudi za sestre kakšno vprašanje, ker veliko sprašujem ljudi, za katere predvidevam, da so strokovnjaki na svojem področju. In če imajo sestre tak odnos do mamic je to tazadnje kar si želim, tko da mi dajte pomagat ali LJ ali SG?????????

Lp

(odgovor članu Snorklja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Porodnišnica SG
28.2.2010 16:47:28   
Martinčka
naja7 če maš možnost LJ potem pojdi v LJ... Jaz tudi ne maram sester v SGju pa še rodit nisem šla - sem tam do zdaj dvakrat ležala na desnem hodniku ker imam probleme med nosečnostjo... ampak bom šla v SG samo zaradi dobrih porodničarjev.

(odgovor članu naja7)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Porodnišnica SG
16.6.2010 10:30:23   
krokos
Glede porodnišnice v SG ne morem imeti nobenih pripomb, saj je bila babica pri porodu res super, tudi ginekologinja, ki me je šivala, je svoje delo res odlično opravila, poleg tega pa so mi sestre celo prihranile večerjo (pa jim tega ne bi bilo potrebno), ki mi je res pasala, saj nisem jedla od prejšnjega dne, rodila pa sem zvečer.
Na oddelku je bila sicer ena sestra bolj "slabe volje", ampak na srečo so vse ostale odlične in so popravile vtis.
Moj drugi porod konec leta bo tako definitivno spet v SG.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Porodnišnica SG
7.7.2010 21:45:18   
lencica
Tudi jaz sem 2007 rodila v SG. V porodni je bilo vse OK. EA je potekala kot je bilo treba. Nobenih stranskkih učinkov. Za oddelek pa ne morem reči ne slabo ne dobro. Čez tri mesece grem spet pogledat v porodno sobo. Upam da le za nekaj ur, na oddelek pa le za tri dni. Prav tako sem se odločila za EA.

_____________________________

Ne bojte se, ko vstopate v novo življenje. Vsako plemenito pridobitev spremlja kanček tveganja. Kdor se boji tveganja ne more pričakovati, da bo kaj pridobil!

(odgovor članu krokos)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Porodnišnica SG
20.7.2010 14:04:47   
m_o_i
podatki iz meseca maja 2010:
jaz v petih dnevih v porodnisnici in potem se v skoraj treh tednih v centru za nedonosencke nisem vidla ne sestre, ne zdravnika, za katerega bi lahko rekla kaj slabega.
je bla ena sestra v P, ki je vedno nekak mrko gledala, ampak se jo da s prijazno besedo(pa nisem bla kaj dost pocukrana) cist lepo obrnit tako, da se celo nasmejiuser posted image
se tista sestra, ktero sem celo noc morila s tem, da mi protibolecinska ni zagrabla(to sem bla pa res sitna, ker je bolelo za umret), ni postala nesramna, ampak mi je ob stirih zjutraj "privosla" mocnejso injekcijo, da sem vsaj malo zaspala...
v porodni sobi smo se hecali, ceprav je bla zadeva urgentna in je slo vse mimo v pol ure; sem jim kr povedala, da jim popolnoma zaupam in da pac naj naredijo, kar morajo, da bo vse OK

jaz najdem za vse v SG porodnisnici same lepe besede user posted image


< Sporočilo je popravil m_o_i -- 20.7.2010 14:07:31 >


_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu lencica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Porodnišnica SG
8.10.2010 14:16:16   
majčica1508
Maja 2008 rodila v SG in sem res zadovoljna z vsemi
od sester,anestezista,babic,Ginekologov.....nobene pripombe
vse je potekalo tako,kot sem si želela.....
vsega dovolj(brisače,spalne srajce,vložki,sexi spodnjice,fen za lase)
sem se pa odločala med Avstrijo in SG....in odločite je padla
tako,da aprila 2011 grem zopet tja..........
lp

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Porodnišnica SG
19.12.2010 16:24:34   
tanjusi
Pozdravljene !
Tudi sama sem nazadnje pred 9 leti rodila v Sg.. Zdaj pa me čaka v februarju oz. marcu še ena izkušnja poroda...Povejte mi kako je kaj stanje zdaj ..Bolj redki so vaši komentarji zato , prosim še za kakega!

_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
30.1.2011 23:36:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tanjusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Porodnišnica SG
16.2.2011 18:20:35   
tanja1980
Obakrat sem rodila v SG, nazadnje zdej v januarju...

razen tega, da je pač vse staro (porodna soba, oddelek) sem bila zadovoljna. Babice so bile ok, drugic sem imela eno super starejso, ki je bila res zakon...ginekologi so tudi normalni. Drugič sem bila en teden cez rok in sem hodila cel tedn na ctg, ker je relativno tecno, ampak to bi bilo itak povsod treba in moram rect, da so vsi prijazni in da sem dosegla, da mi niso sprozli porda prej kot en teden cez rok.

Na oddelku so teko, da je res vse full staro, ampak je cisto. Edino, ker je lahko velik minus ali pa plus, kakor se vzame je to, da je dojencku prijazna porodnisnica in res tezijo z dojenjem. Prvic mi ni ratalo, ker je bila puncka premajhna, prelena, kakor se vzame, v vsakem primeru mojih josk ni hotla niti videt in so me vse sestre zatravmirale s tem dojenjem in črpanjem mleka. Drugič je tudi malo dlje trajalo, da je fantek zacel pit, ampak nam je s trudom in prijaznostjo predvsem ene sestre to uspelo.Če ne bi bilo nje, ne bi dojila, ker se mi je film zvrtel, ko mali ni hotu pit, ona je pa vztrajala in tezila....sicer sem jo hotla enkrat sredi noči ze ubit, ampak nam je ratalo...

sumam sumarum je ok porodnišnica, se trudijo in nisi samo cifra, tako sem vsaj jaz dobila obcutek, pa nas je bilo veliko zdej v januarju...

za epiduralno se obakrat nisem odločla, zanska, ki je rodila pred mano je rekla, da je bila epiduralna v Ljubljani (prejsni porod) boljša...user posted image ..očitno si ji v lj dali večjo dozo, je rekla, da ni nič čutla, kar itak ni namen epiduralne...v sg jo je pa kao mal bolelo pri izstisu...

je pa punca, ki je rodila za mano imela veliko nesrečo in ji je kateter vn sel in niso opazli takoj...baje da se lahko to zgodi..potankosti zgodbe ne opznam vem samo da je baje prisla dol v porodno cisto nora, ker se ji je neka ovojnica predrla...
se zgodi, najbrz je to mozno povsod...
pa fajn porod zelim...

(odgovor članu gabi29)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Porodnišnica SG
3.3.2011 16:31:21   
polona2
Jaz sem sicer v SG-ju rodila junija, vendar ni prepozno za pohvalo prav vseh.
Babice v tej porodnišnici so prva liga!!! Res so prijazne, kar veliko sem jih srečevala, ker sem imela rizično nosečnost in sem nekajkrat ležala na gin. oddelku.
Izredno prijazno osebje, tudi gin. oddelka. Tudi ginekologi, dr. Kosi, dr. Časova, dr. Golobova, dr. Šavčeva, enkratni, izredno prijazni in strokovni! Upam, da se najdejo sredstva za prenovo sanitarij, ker so že res dotrajana, drugače pa je bilo na porodniškem oddelku vsega dovolj, brisač, vložkov itd.
Dobila sem epiduralno, odlično izvedeno, ker je bil porod tako hiter, pa je celo anesteziologinja priskočila na pomoč, zraven je bila tudi dr. Časova, nikoli ju ne bom pozabila, ter obeh babic.
Nič čudnega, da hodijo v SG rojevat iz Celja in ne vem še od kod. Oddelek, tako ginek., kot
porodniški je res malce starejši, ampak ljudem prijaznega ga naredi osebje.
Tudi s centrom za nedonošenčke sva bila zelo zadovoljna, gospe, ki skrbijo za nedonošenčke so zelo skrbne, sploh dve starejši svetlolasi gospe sta bili neverjetno prijetni in meni v veliko pomoč. Skratka, lepi spomini!

(odgovor članu tanja1980)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?