|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodnišnica Slovenj Gradec
8.9.2006 17:30:28   
Anonimen
Mene pa zanima kaj pa pravite na porodnišnico SG. Tiste, ki ste rodile tam kakšne izkušnje imate z babicami v porodni in s sestrami na oddelku. Jaz sem slišala kar precej pripomb pa me malo zanimajo vaše izkušnje? 
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodnišnica Slovenj Gradec
8.9.2006 18:08:24   
ribica.
Prvič sem rodila v mb drugič pa v sg. Prvič nisem niti vedela, kako naj bi blo. Šele v SG sem vidla, kaj je to nek odnos do porodnice. V MB sem bla cifra, V SG pa oseba.  Babica je bila skoraj ves čas z mano. BIla je zelo prijazna in mi je dala kak dober nasvet z razlago vred. V MB pa mi ni nihče nič povedal. Babica je tu in tam uletela in ni pokazala nekih čustev. Seveda je to zaradi tega, ker je v SG zelo malo porodnic in imajo babice čas, da se ti posvetijo.
Na oddelku je tudi bolje, edino oskrba novorojenčka se mi je zdela v MB boljša.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Porodnišnica Slovenj Gradec
8.9.2006 18:31:24   
Strawberrie Cherrie
Joj, tut mi mamo malo bavbav pred porodnišnico SG - predvsem me je ful strah odnos tega našega ljubega osebja - na žalost sem imela sedaj očeta zaradi kapi 2meseca v bolnici in mi je njihov odnos tko - sej ene so FUL prijazne, tiste starejše se mi zdijo pa takšne coprnice...jaz upam, da bom imela OK babico, pa tko...ker glede na to, kak napad hormonov imam zadnje čase, se mi zdi, da če mi bo katera kaj krivo rekla, bom kr v jok padlauser posted image user posted image user posted image
Sej pravim, ene so ful zadovoljne, ene pa sploh ne - jaz ne pričakujem nekega GROZNEGA luksuza, ker vem, da ga v SGju ni (IN GA ŠE en lep čas ne bo) - tudi ne upam, da bom sama v sobi, ampak nasprotno, da bom imela eno osebo poleg sebe - ker drugač se bom počutila ful osamljenouser posted image SEM PAČ ČUDNAuser posted image Aja, pa še to - - ful mam občutek, da bom rodila 1x ponoč - - A POTEM PRIDEM TJA, VDREM V BOLNIŠNICO IN REČEM: VODA MI JE ODTEKLA?????????user posted image user posted image
Aja, pa še to -> a je možen prej kakšen ogled porodne sobe pa sob na oddelku?

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Porodnišnica Slovenj Gradec
8.9.2006 18:37:36   
Samoyedka
No, jaz sem rodila 13.avgusta letos v SG. Babice so bili obe izmeni zlate, porodni oddelek pa je bil podn od podna, žal. Pa ne samo zame, ampak za vse, ki smo ležale tam! Sploh nočna sestra je večkateri zagrenila bivanje, dnevnih pa itaq nisi vedel katera je na šihtu, ker so izginile ko kafra. Da ne bom delala krivice, sta bili dve kar prijazni, ampak ti ostale zbijejo voljo. Strežnice so bolj zgovorne in prijaznejše. Ko je mali dobil zlatenico, sva bila premeščena na otroški oddelek- MILINA- zelo prijazne sestre, ti vse razložijo, še vprašat ne rabiš. Na porodnem pa tak bolš da si tih, ker samo z očmi zavijajo in te nazijajo za vsako malenkost. Pa dobro, trije dnevi hitro minejo, pa ko jih šljivi potem user posted image .
Pa ne si privoščit rodit na vikend, da vas ne dobi gospod od mesarja dr.J. s Ptuja...ma ne bom razpravljala, ker mi naraste pritisk.
V glavnem, se da preživet, jim pa še veliko manjka do "prijazne porodnišnice".


_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Porodnišnica Slovenj Gradec
8.9.2006 23:34:23   
nelly
Pa kaj je stem Joličem??? Ali je res takšen mesar ali kaj? Zakaj se pa nihče ne pritoži čez njega? Joj me je kar strah da bi biv kje pri meni. A če je zraven partner se kaj drugače obnaša ali kako? Upam da ga ne dobim, ker nimam živcev za takšne ljudi in hitro rečem kaj grdega nazaj.

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Porodnišnica Slovenj Gradec
10.9.2006 16:14:22   
Samoyedka
Pri meni je bil moj med porodom zraven, ga je pa pri šivanju dr.J.vrgel ven iz porodne....zakaj le? Se takoj pritožim, če bi kaj pomagalo, pa se mi škoda truda in pisanja zdi, ker ne bodo ama nič ukrenili, ker ga kao rabijo... Vem samo, da ko grem drugič rodit, se prej pozanimam in če bo on dežural, stisnem noge skup in grem drugam, ta grobijan/primitivc me ne dobi več v roke!!!

_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu nelly)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Porodnišnica Slovenj Gradec
11.9.2006 9:58:45   
ribica.
Če primerjamo opremljenost porodnišnice, je res bolj zastarelo. Wc je na hodniku (kar se mene tiče, mu ne bi škodilo malo obnove, da človk z veseljem šel tja not), ampak vsaj ni veliko porodnic, tak da ni sile. Kar se osebja tiče, se seveda strinjam, da so ene totalne coprnice. Najbolj absurdno je to, da največji zmaj od ženske pride zjutraj previaj otročička. Ko sem bila jaz not je bilo tako. Zdelo se mi je da je prav namerno smotana, saj je vedno stala med mano in dojenčkom, da niti nisem mogla videt, kako mu čisti popek. Prava nesramica. Jaz sem se sama pri sebi nasmehnila in ji pustila veselje, ker je bil to moj drugi otrok in sem že vedela kako to gre. Če bi bila pa prvič  v tej situaciji, se pa ne bi dobro počutila. Ostale sestre in strežnice so bile pa čist ok. Sploh pa se mi je zdelo ok, ker so tudi ponoči vsake nekaj ur  nekja ur pokukale v sobo, da so vidle če je vse ok. Pa pri dojenju so mi pomagale, mi kaj svetovale.Skratka to mi je blo fajn. Ker v MB te noben ne povoha. Še če jih kličeš, jim je največja muka prit.

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Porodnišnica Slovenj Gradec
12.9.2006 8:30:11   
Ivek
Zdavro Anonimen!

Sem iz MB, svojo prvo hčerko pa sem šla rodit l. 2004 v SG zaradi dejstva, da se v MAriboru zgodi preveč grdih stvari....neprijaznost, neosebost, ošabnost....moram reči, da sem z SG porodnišnico bila izredno zadovoljna. Sestre, babice in predvsem zlata ginekologinja Golobova, so bile tako ustrežljive, čuteče, sočutne in nežne. Res je, da je ena (debela, grda) sestra bila groba z mano kasneje, ko sem dojila svojo punčko in jo vprašala, ali prav delam in da se mi ne zdi, da je dovolj mleka....stisnila MI JE JOŠKO TAK DA SEM ZAKRIČALA in grobo odrezala: sej vidite da je !!! Mislim, kako naj vem???
No, pa še ena starejša, ko me je kregala zakaj tako jočem, sej me ne more tako bolet (popadki, mislim)...ampak nič hujšega. Pa lahko bi pri pregledu odprtosti matern. vrata bila bolj nežna.  Anesezistka je bila krasna in ena mlajša črnolasa babica...ki je porodila mojo punčko, bila je tak angel, res!!!! Porod je bil lep, ne preveč hiter, toda težak tudi ne. Zaradi dobre priprave (predvsem masaže babice)-nisem bila ni šivana!!! Res so se potrudili!!!
Razen prej omenjenih izjem, ki jiti niso vredne bistvene omembe, sem nad to porodnišnico zelo zadovoljna. Sedaj čakam drugega otročka (24.04.2007) in bom zagotovo spet šla rodit v SG.

Upam, da sem kaj pomagala.

LP, Ivek v user posted image !      

_____________________________

Sve prave su ljubavi tužne...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Porodnišnica Slovenj Gradec
19.9.2006 21:55:31   
lex
Tudi jaz sem leta 2005 rodila v SG porodnišnici. Glede udobja in novosti jih ni. Moj ati je celo opazil, da niso porezali prejšnih nosilcev od radiatorjev ko so jih menjala, in bi se lahko kdo prav grdo ruknil tja.
porodna soba je meni grozne barve, ker ne prenesem zelene, še posebno ne tako zelene barve. Babico sem imela zlato: go. Marijo Mavričuser posted image user posted image user posted image user posted image  porodničar je bil g. Pristovnik in me je moral tudi ščistit, tako da nimam dbene grde besede, razen tega da ne pustim več vakuuma. Na oddelek sem prišla okoli 23 ure in sta nočni sestri prišli prvo noč samo 2x pogledat, s tem da mi je ena fliknila Aleksa na posteljo in šla (pa še ni jedel), ta druga mi ga je pomagala nastaviti na joško. Ostalo je pa bilo čisto uredu, prijazne sestre, ki so se potrudile, da mi je življenje v porodnišnici hitreje minilo. Meni je bilo OK, razen da bom naslednjič prosila vsaj prvo noč, da dojenčka odpeljejo, ker je zverinsko rodit zvečer in ponoči že kar skrbet za otroka.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Ivek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Porodnišnica Slovenj Gradec
6.12.2006 19:00:57   
tani33
Hojla!

Ali lahko prosiš , da dojenčka čez noč odpeljejo?!user posted image

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Porodnišnica Slovenj Gradec
10.12.2006 20:16:32   
lex
Odvisno je spet od tega katere sestre so na oddelku. Bi blo boljše, če bi bila porodnišnica prijazna mamam kot pa dojenčkom (ker si tak utrujen od poroda, da se ti lahko čist mimogrede zgodi, da ne slišiš, da toj otrok joka.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu tani33)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Porodnišnica Slovenj Gradec
26.12.2006 22:22:15   
mika
Ali lahko prosiš , da dojenčka čez noč odpeljejo?!


men je sestra rekla(bolj opravičevala), da ne smejo dojenčkov vzet, ker so porodnišnica prijazna dojenčku, ampak da one vseeno vzamejo, da jih pomirijo. mojo pupo so vzele dve noči in mi jo prinesle pomirjeno, tako da je lepo spala naprej.

(odgovor članu tani33)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Porodnišnica Slovenj Gradec
29.12.2006 13:19:39   
mojcapr
Imela sem že dva carska v SG in drugo leto aprila bo tretji. Osebje je vredu, samo včasih je katera sestra pravi zmaj, to je tako povsod. Lahko ima slab dan ali pa.......
Na  splošno pa je bilo vse vredu. Tudi ta malo je prve dve noči odnesla , tako da smo imele mirno noč. Ne za skoz vsaj za 4 ure. Že to je pravi balzam. Pri ta prvem pa je bila bolnišnica še prijazna do mamic in smo imele nočni mir od 11 do 5 zjutraj, sedaj pa je to drugače. Po moje je ta fora dojenčkom prijazna bolnišnica varčevalni ukrep, saj ne rabijo sester, ki bi pazile na otroke in ni nobene fore v dojenju ponoči.
Rodit pa itak moreš. Povsod lahko naletiš na slabe in dobre. Ti pa zelo dosti pomeni pomoč in podpora takrat, ko si res zelo intimen in občutljiv, ter nafilan s hormoni.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Porodnišnica Slovenj Gradec
13.1.2007 8:00:28   
Snorklja
Mika in kaj misliš, da so naredili s tvojo pupo, da so jo pomirili? So jo cartale in je blo kr naenkrat boljš? Jokave dojenčke nafilajo z veliko dozo glukoze in je OK. One dojenčke pomirijo, ti pa lahko imaš kasneje fajn probleme pri dojenju.

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Porodnišnica Slovenj Gradec
25.1.2007 18:46:54   
Strawberrie Cherrie
Moj user posted image se je eno noč tut malo jokcal in je sestra (ki je spala in bi najraje po hitrem postopku imela mir) prinesla brizgo polno glukoze, češ da se bo mali umiril - ampak sem rekla ne, se bom že potrudila, da bo fant zaspal, pa čeprav je na koncu poleg mojega mleka pil tudi mojo kri (user posted image ), ampak dojenje je nama uspešno steklo, kljub vdrtim bradavicam, popokanim in krvavečimuser posted image

(odgovor članu Snorklja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Porodnišnica Slovenj Gradec
28.1.2007 12:08:41   
Emm
No in še moje mnenje glede porodnišnice sg.
Nasplošno je bolnica leta 2005 ko sem jst rodila bila v razsulu no to je moje mnenje saj mm je že na prvi pogled delovala neprijazno.
Porod se je začel zjutraj,kjer je bil prisoten dr. Jolić.
Po 5 urah groznih bolečin saj nisem imela svojih popadkov ampak umetne sem rekla zdr. da čutim da je nekaj narobe.A me nobeden ni upošteval.V porodnišnici grozna gužva saj nas je  kar naenkrat 6 rojevalo.
Po 10-11 urah pa me le pride pogledat prijazni gospoduser posted image  in ugotovi da pa le nebo šlo saj maternični vrat stiska otroka za glavo in ga ne izpusti ven.
Po 11 urah odprta le 1 cm.
IN tako ker nima pojma o vakumu (mogoče še bolje) sem bila v pičlih 3 minutah na operacijski mizi.
Me razmesari tako da imam grdo brazgotino in trara otrok je tu.
NO sedaj sem pa jst na vrsti za oskrbo saj kako me je razrezal se mi je začela kri nabirat v telesu in ni iztekla ven.
Že na oddelku me pride pogledat in ko vidi napihnjen trebuh,pritisne z vso svojo kilažo nanj in kri špricen po vsej sobi jst pa iz narkoze skočim kot nora in začnem vpiti po bolnici kaj je normalen.
Od vsega tega dobim še infekcijo in ostanem v bolnici dodatnih 14 dni.
No bilo je še tega amoak nebom več,saj je že to dovolj grozno.
Pohvalim pa lahko edino sestro PAradiž in njeno sodelavko,ki sta bedele nad mano i mojim sinom skoraj 24 ur na dan.In čeprav moj sinek ni bil nemiren ampak jst nisem imela moči sta mi ga odpeljali 2 noči zapored po moji želji da se malo spočijem in je sinček pajčkal zraven njiju. samo nahranit sta ga prinesle.
Pa še drugim sta tudi pomagale.Sta bile pa dve hudičevki,ki sta nam kravžljali živce tako da smo skoraj vsak dan po ena skoraj pristale v poporodni depresijiuser posted image .
To je to.
No in sedaj sem na novo spet nosečka v 7 tednu tako da me čaka vse isto samo sedaj sem bolj pripravljenauser posted image  seveda fizično in na jeziku.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Porodnišnica Slovenj Gradec
29.1.2007 11:23:32   
ŠpelaP
Mene pa zanima, če katera ve, ali dr. Jolič še vedno hodi delat dežurstva v SG bolnišnico?
Se nisem bala ne prvega poroda ne drugega - do zdaj, ko sem začela brati čudne reči o tem Joliču.  Mi je postalo kar nelagodno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Porodnišnica Slovenj Gradec
3.3.2007 21:30:23   
Snorklja
Po mojih dokaj zanesljivih informacijah ga naj ne bi bilo več. Imam rok čez 14 dni in vam sporočim. Sam to vem, da se mene ne bo dotaknil :-) - bo moj poskrbel...tk da punce kar brez strahu.

LP

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?