Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
 | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Posvojitve v državah Haaške konvencije 22.7.2014 11:57:16
|
|
|
|
anabella7
|
Za vse, ki se zanimate za posvojitev otroka v državah podpisnicah Haaške konvencije. 17. julija 2014 so bile na straneh ministrstva objavljene informacije o njihovih dejavnostih na področju mednarodnih posvojitev http://www.mddsz.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/1939/7477/60793f744e854a59026f147d6166d438/ Kot je razvidno iz objavljenega, so na ministrstvu sicer dejavni, vendar pa v praksi nobenega sporazuma ne izpeljejo do konca; če pa ga že, prihaja do posvojitev žal le redko. Sprašujem se, ali je mogoče premalo pritiska na naš osrednji organ in jim zadev zato ni treba urediti?! Ko si v stiku z ministrstvom in želiš informacije za posamezno državo, ti dajejo občutek, da to zanima samo tebe in da to s stališča državnih organov ni pomembno. Za nekatere od nas pa je to zelo pomembno, kajne? Zakaj si moramo Slovenci v tujini sami iskati poti za posvojitev, ko pa imamo osrednji organ, ki bi moral poskrbeti za iskanje poti in uresničevanje sporazumov v praksi? Zakaj te zadeve lahko funkcionirajo v drugih državah, tudi tistih, ki nimajo agencij?! Zato pišite, kličite, zahtevajte informacije o možnostih posvojitev v državah podpisnicah Haaške konvencije, o napredovanju sporazumov in izvajanju posvojitev v praksi. Le skupaj lahko zadeve premaknemo naprej! Oseba, ki je na ministrstvu odgovorna za posvojitve, je Tanja Oberski (Tanja.Oberski@gov.si)
< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 22.7.2014 13:53:35 >
|
|
|
 | Stran: [1] |
Crkljanje dojenčkov.
пеперутка16
Se vaši dojenčki (6–12 mesecev) radi crkljajo? Moj sploh ne posluša, samo odriva me, pleza name, vleče, ... niti nošenje noče, samo gleda stran. To se mi zdi res čudno ... Kakšni so vaši?