|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Praktične ideje za kuhinjo
18.4.2008 17:18:09   
Jančika_
Rada bi izvedela, kakšne rešitve se vam v kuhinji zdijo res praktične, tudi malenkosti. V naslednjih mesecih bomo urejali novo kuhinjo, tloris prostora še ni čisto določen, zato zdaj zbiram ideje, da se jih bo dalo potem upoštevati pri preurejanju. Videz in izvajalec sta že izbrana. Prosim za vaše izkušnje in tudi za komentarje mojih idej.

Zelo so mi všeč tisti visoki ozki predali z mrežastimi košarami, kamor spraviš začimbe, olje itd. Nasploh so mi predali precej simpatični, taki veliki za lonce itd., menda pa precej podražijo zadevo. Potem pečica v višini trupa; pri znancih sem videla tudi pomivalni stroj v višini trupa in se mi je zdelo super, lastnica je tudi zadovoljna. V isti kuhinji imajo tudi koš za smeti v predalu, ki ga samo spodaj (pod robom) suneš s stopalom in se odpre.

Kakšno odpiranje zgornjih omaric vam je pri srcu? Navzven ali navzgor? Sicer se bom poskusila čimbolj izogniti zgornjim omaricam, ker sem majhna in imam polno kanto tega, da moram za vsako figo imeti pri roki pručko, pa še prostora bo več kot dovolj, tako da ne bo potrebno vsepovsod iti v višino.

Zamislila sem si tudi pomivalno korito pred oknom, da bom med trebljenjem solate lahko špegala sosede na ulicouser posted image . Kaj pa kuhalna plošča? Vajena sem plina, za čiščenje je pa steklokeramična plošča verjetno stokrat bolj iziuser posted image . Kaj pa indukcijska plošča, se jo splača imeti? Glede na to, da je potem treba tudi vse lonce zamenjati, če prav razumem?

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
18.4.2008 17:30:51   
mala maja
no ja prav s tako težavo se ukvarjam jazuser posted image  in vem ja ni nič kaj zavidljivauser posted image

No midva sva že našla idealno kuhinjo po obisku ene 10 salonov sva pristala na koncu nazaj v prvem in tistim, ki ga imava pred nosom.user posted image user posted image  Tam izbrala sanjskouser posted image user posted image kuihnjo.

pa še moje mnenje
-tudi mi bomo imeli pečico v višini pulta cca 90 sm dvignjenouser posted image user posted image
-tisti predal s smetmi, se mi ne zdi OK. Kar nekej, prvo mi je prišlo na misel koliko smrdi, pa kako bodo moji mulčki to kar naprej odpirali in brskali po smeteh
-predali res podražijo ampak so fajnuser posted image
-v unem kotnem delu sva z mojim našla v enem salonu stvar ki se ji reče ledvička. Super zadevauser posted image 1000x boljša od unih vrtljivih zadev
-steklokeramično ploščo lahko kupiš pol indukcijske in pol navadne. Ali pa pol plin, pol navadne steklokeramične. Ja za indukcijsko rabiš posodo s železnim dnom. Ne paše vsaka posoda gor. Je pa fajn steklokeramična plošča.
-pomivalec vzdignjen mi ni fajn. Kaj pa če se pokvari in začne teči. Joj raj ne pomislim. Kmalu imaš uničeno skoraj celo kuhinjo
-umivano korito pred oknomuser posted image  Meni se je zdelo super, dokler ni stvari naredila tašča. MI je čisto mimo, cel dan kao buli skozi oknouser posted image , ker nima pomivalca in je kar naprej v kuhinji. Pa še pipo je težko montirat. Moraš dati okensko polico rezat ali pa pomaknit ven omarico. Uglavnem meni ni všeč.
-zgornje omarice se nama bodo odpirale ne vzgor

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
18.4.2008 17:41:11   
total
Midva imava novo Sveino kuhinjo in sem si tut zbrala takšno da je men na roko,rada imam velike predala,globoke,potem tiste ozke kot praviš za začimbe,olja....potem imam velik kotni  in sicer noter ima vrtljivo za posode vse spravim v tisto,nikjer nimam druge posode in je zakon res,potem imam za kozarce da se opdpira navzgor,eno hrmoniko,tako se ji reče vrata ko se tako odpirajo,naredijo ful lepo kuhinjo...okroglo korito za pomivat.....uh še velik stavri

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
18.4.2008 17:51:00   
Naja30
Moja mami ima predale za posodo in je zadovoljna. Fajn zgleda.
Drgač pa varianta za smeti se mi zdi super, pa pečica tudi. Pomivalc pa niti ne. Tako na visokem? ne vem no, sem navajena na nizko varianto.
Korito imam pa sama ne čisto pod oknom, ampak direkt zraven in meni osebno je fajn, da lahk mal ven čekiram med trebljenjem solate ali pomivanjem ali čem drugim user posted image

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
18.4.2008 18:03:00   
Putka
Sem se res poglobila in si vzela čas za našo kuhinjo. Kar mi je zelo všeč in se je izkazalo za zelo praktično:
- kerrock pult
- velike ploščoce položene na stik za pultom (ne steklo, ne folija, ne laminat) keramika je najbolj trpežna in cenovno ugodna, če bi imela denar bi dala kerrock
- smo se odločili za 4 x indukcijo, če bi imeli po normalnih cenah bi vzela tudi domino 2 plin + 2 indukcija (je pa še vedno dražje kot 4 x indukcija), plina sploh ne pogrešam in je res manj maščob (set posod npr. WMF dobiš za dobrih 100€ in sploh ne bom komentirala kvalitete, pred časom si v Merkurju ob nabavi indukcije dobil komplet posod zraven, tako da to sploh ni tak strošek)
- zelo močna napa
- pult globine 70 cm za več odlagalne površine, pa še zadaj za elementi ni bilo treba luknje delat za prestavljen odtok pom.stroja
- veliko korito, not gresta komot 2 velika piskra, slaba stran je večja površina za pucat
- pipa z izvlečnim tušom
- pečica na višini je zakon, ne samo zaradi otrok
- pod pultom imam samo predale, širine 60 cm, v enem so tudi steklenice z oljem, kisom... So mi odsvetovali ta ozke (npr.15 cm), ker je hitro premajhen. Raje v Ikeji kupi tisti sistem za razdelitev predala na manjše oddelke
user posted image
- fronte kuhinje so laminat (kvaliteten, ne Svea kvaliteta), ker je tako čim manj stičnih površin, da bi v prisotnosti vlage lahko vzcvetele (prijateljici je Svea višjega srednjega razreda okoli nape vzcvetela po 2 letihuser posted image )
- visoka izvlečna omara, kjer imamo not res vsega in svačega, če nisi ravno redoljub, lahko postane malo kaotično, kar mene ne motiuser posted image

Pomivalni stroj na višini, sem se zanimala, pa je potem treba nekaj omarice preurejat, smo se premislili

Splača se dat več denarja za hladilnik in pomivalni stroj, za pečico niti ne.

Jaz imam kuhinjo Futura, ki jih zdaj prodajajo tudi pri nas, tukaj

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
18.4.2008 18:05:24   
Kaliope
dobijo se tudi steklokeramični štedilniki na plin, ki so sicer malo dražji, ampak zame osebno združijo vse, kar bi si želela - enostavno čiščenje in predvsem plin za kuhanje.
vse aparate, ki jih pogosto uporabljaš, si je dobro dati na višino, ko se ti ni treba sklanjat ... - tudi pri hladilniku (če imaš takega z zmrzovalnikom, je bolj praktično, če vzameš zmrzovalno enoto spodaj, hladilnik zgoraj - ker hladilnik večkrat na dan uporabiš kot zmrovalnik)
meni se pri nama v kuhinji zdi tudi zelo fajn magnet na steni, kamor "odlagava" - pritrdima nože, ker so res vedno pri roki in ni se ti treba bati, da bi jih kako nerodno prijel in se urezal.
pa predal, kjer imaš zajemalke, lopatice, kuhalnice itd, je dobro imeti "razdelan" s prekati, da ne iščeš kot norec vsakič v vsej zmešjavi potrebno stvar

ko bova enkrat urejala svojo sanjsko kuhinjo, si oba neizmerno želiva, da bi imela dovolj prostora, da bi lahko štedilnik z delom delovnega pulta postavila na sredino kuhinje - da lahko mešaš, kuhaš, dodajaš v lonce iz vseh strani - korito, glavnino pulta, pečico, pomivalni stroj, hladilnik in ostalo pa imaš razporejeno ob steni/stenah ... ah ja, sanjarjenje zaenkrat ;)

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
18.4.2008 18:20:24   
Skabi
 
Jančika, jaz sem skoraj doktorirala iz kuhinj. Naslednji teden bi  naj montirali mojo doktorsko disertacijo, potem pa pridi pogledat.
Moje mnenje o tvojem mnenju: user posted image
- visoka ozka izvlečna omara je o.k, samo ne mrežaste košare, ker tam čez svinjarija pade na spodnje stvari. a tudi ne iemt ful visoke izvlečne (ker se povesi pod težo fasenge), rajši se naj razdeli na dve krajši (tak mam jaz). Pa ven se naj da vzet, drugače ne boš mogla zadaj počistiti

- predali so zelo praktični, koliko so dražji, ne vem, ke ro čem drugem nisme razmišljala. Pa fajni so tisti z neslišnim zapiranjem.

- pečica na višini - seveda, ekr tako šparaš pri svojem križu. Pod njo pa imaš prostor za pekače.
. pomivalc na višini - jaz ga imam, samo ne tako visoko kot pečico, ker moraš misliti na to, da se da tudi v zgodrnjo košaro enostavno zložiti posodo - ti sploh pazi na to, ekr si bolj činka :)

- pomivalno korito pod oknom mi je fajn, samo jaz ga nimam, ker se ni izšlo z vrstnim redom. pomisli an to, da se bo verjetno šipa bolj umazala, pa kakšna ej višina pipe, da boš lahko okno odpirala. A mojo kolegico boš špegala? user posted image  Ona pa tebe! user posted image

- omarice so mi boljš, če se odpirajo navzven, ker se mi zdi, da je v takšnih zaradi višine boljša izraba prostora. Pa kako boš ti dosegla vratca, ko jih boš hotela potegniti dol?

- če boš imela indukcijsko, rabiš posodo zanjo (ta posoda mora biti feromagnetna - to pomeni, da se mora magnet primit na njeno dno, pa preizkusi svojo stare lonce). Kolegica ima kombinacijo s steklokeramično, pa uporablja samo indukcijski del in ji je zelo žal, da ni kupila samo indukcije

- si razmišljala o otoku (če je prostor)? Jaz imam štedilnik v kotu in je mož zadaj pozidal čudovit kotiček za začimbe in kuhalnice, zajemlake,...nad njim pa bo napa.

- mene so kolegice in prodajalci kuhinj prepričali,da nobena rešitev izrabe mrtvega kota ni preveč dobra (izvlek, ledvičke, ..., ker se notri skoraj ne da počistiti, gor pa lahko zaradi teže naložiš le kaj alhkega ali pa čez 5 let vse menjaš (ker se povesi)

Pomagala?

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
18.4.2008 18:23:13   
Skabi
Aja, dobre ideje najdeš na ogledu v Ikeii.

Pa hladilnik sva midva tudi dvignila na podest, ekr imamo hladilni del spodaj, zmrzovalnik pa zgoraj. To pa zato, da lahko tudi otroci sami kaj vzamejo ven brez pručke. Sladoled iz zmrzovalnika pa bom talala jaz user posted image

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
18.4.2008 19:25:01   
Jančika_
Ooooo, same super idejeuser posted image ! Zdajle nimam časa komentirati, zato najprej vsem HVALAuser posted image , jutri se bom pa posvetila podrobnostim. Skabi, k tebi bom pa res prišla firbec past.

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
18.4.2008 19:34:28   
kepa*
Jaz ti bom povedala samo glede pomivalca, ki ga imam bolj visoko. Meni je to super super super stvar. Sem ful zadovoljna. Se mi ni treba neprestano prepogibat in  mi res olajša delo. Ne vem, zakaj bi ob morebitni okvari bila poplavljena cela kuhinja. In pomisli samo na to: da stvari zložiš v pomivalec in ven, se zagotovo večkrat prepogneš kot pa za pečico. V glavnem, meni je to zakon.

Aja, super so mi tudi dvižne omarice, vrtljiv predal, tiho zapiranje ...

Mah, še bi lahko naštevala.


_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
18.4.2008 19:34:54   
LoCa
predali: ful fajn, ampak dražjii. edini problem teh mreastih je, da vsa umazanija popada skozi in je pol težko počistit. js imam to za olje in začimbe...težko.
zgornje omare: mam navadna vrata, ker pač mam bolj klasično kuhnjo, samo se zabijamuser posted image . raje una vrata, ki se odpirajo navzgor, če že. al pa police (samo pri meni zarad psa ni možno)
pečka višje zakon, bi imela takoj če bi imela plac. včasih sem imela plin, zdaj steklokeramično....ma kaj pa vem, pri plinu je člove lahko bolj kreativen, lahko kuhaš z vokom, veš kdaj je treba znižat itd. je pa res, da je čiščenje steklokeramične ful simpl. ampak se tudi navadiš.
mam smetnjak pod umivalnikom, se mi zdi najbolj praktično. moja mama ima tko, da ima pole umivalnika eno luknjo, k not meče smeti, pol pa odpre z nogo. sicer se je una poklopka z leti malo zrahljala, ampak ok. pa uno ledvičko imam, se lepo odcejajo zadeve
ideja o koritu pod oknom je meni osebno všeč. če nimaš kaj delat gedaš pač skoz okno al pa kako drugače mečeš čas proč. v čem je razlika? je niuser posted image
pa hladilnik imam samostoječi, bi pa raje imela vgradnega, zaradi estetike. ampak je vseeno lepo.
plus v daljni prihodnoti bi imela na hrbtišču tisto štango, k gor obešaš razne zadeve, ful mi dobro zgleda in deluje praktično.
pa en del ene omarce mam odprt za kuharce knjige.

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
18.4.2008 19:54:40   
rija
predali: zakon, sploh tisti, ki se zapirajo neslišno, obvezno moraš met pa tisto predelno mrežo, da se ti vse ne vozi gor in dol

zgornji elementi: meni so boljši taki, ki se odpirajo navzgor, je manj možnosti, da se mi mali non stop z glavo zadevamo v odrta vrata user posted image

pečica: jo imam na sredini, ker sem bolj majhna, mi kakšna visoka varianta ne pride v poštev

pomivalni stroj: za male ljudi definitivno najboljše spodaj, normalno, da ti ni treba na prstih stat, ko zlagaš vanj kozarce user posted image

okno pred pomivalnim koritom: imam, ker je tako zadovoljeno votlinskemu efektu user posted image  je pa res, da smo naredili prav v ta namen dolgo ozko okno, ki pokriva tisti del med spodnjim in zgornjim elementom, kjer bi sicer bile ploščice, torej smo kar prišparali

luč nad delovno površino obvezna

dobra napa, mora stati vsaj 25 procentov vrednosti kuhinje

veeeeelik jumbo ameriški hladilnik z ledomatom

steklokeramična plošča itak, ne maram plina, niti nimamo plinovoda

prostor za mikrovalovno, najlepše vgradna, če ne gre, pa v nekem lahko dostopnem delu, kjer ne moti

koši za smeti iz ikee, tisti, ki se izvlečejo.

cokl, oz spodnja letev na elementih naj bo snemljiva, ker se pod njimi le nabere kakšna svinjarija, pa je potem lažje za čistit ali če se kaj polije, vedno steče pod element pa če je fiksno, ne gre spucat. ali pa kuhinja na nogačah....

dovolj svetlobe nasploh

ploščice po tleh

mi smo si omislili pod pomivalnim koritom še električno smetiško, v sklopu centralnega sesalnega sistema za sprotno pospravljanje malih nesnagic user posted image

namesto ploščic recimo steklo, se lahko čisti, pa  še zgleda fajn

dovolj delovne površine, če si glih neka kuharca

...

to so moje zahteve, vendar jaz skorajda ne kuham....kakšno kavo, pa eno kosilo na mesec mogoče, pa zajtrke.....



_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
18.4.2008 20:25:20   
Sibil_
Dovolj vtičnic pri delovni površini-če se ti zdijo dve dovolj, daj raje tri, ker pridejo prav.
Osvetlitev po celi delovni površini obvezno
Otoka ne, ker ko prenaša stvari sem in tja je cela svinjarija po tleh.
Kuhalna plošča-naj bo na vsakem koncu nekaj prostora, ne takoj zraven ploščic, ker se ful težko spuca pa kakšen večji lonec se dotika stene, če je preblizu.
Korito-naj ima za pipo dosti prostora, pa pipa una izvlečna.
Predali so ZAKON, čeprav so dražji.
Smeti imam jaz zunaj, ne v elementih, se mi zdi ful nehigiensko imet noter, kaj vem, čudno.
Pečica dvignjena, pomivalni pri tleh.
Hladilnik absolutno velik ameriški, če je le plac (pri meni ga žal ni, smrk).
Ploščice položi do tal za vsemi elementi, se dosti lažje spuca in če kje teče kakšna voda ti ne pride do napeljav.

LP,
Sibil RR

P.s.:Ko bo končano me pa povabi na obisk, hehe.user posted image

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
18.4.2008 20:55:09   
Anonimen
- predali ki ne loputajo, ampak se lepo zaprejo, čeprav jih ful porineš
- pomivalni stroj dvignjen
- glede umivalnika pod oknom: jaz ga ne bom imela tam, ker pri umivalniku preživim malo časa, več ga za pultom. tako da bom imela pod oknom pult, ker bom tako več časa gledala ven.

(odgovor članu Sibil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
18.4.2008 21:09:07   
Anonimen
No, še moji komentarji:
- Mrežasti predali: meni so super, uporabni, na dno pa sem dala en časopis (ali pa karton, karkloi kar čez čas vržeš stran in se predal ne paca user posted image ), finta pri večini proizvajacev je, da so 30 cm izvlečne omarice cenejše od 15cm user posted image .
- Super so mi tudi izvlečni predali, dobijo se v dveh izvedbah, zaprti za hrano in na pol odprti (ob straneh) za posodo. Za krožnike, kozarce so dobijo dodatki, ki držijo posodo pri miru, so pa draaagi.
- Odpiranje zgornjih omaric obvezno navzven, če si majhen, tisot navzgor hitro postane previsoko in rabiš pručko.
- Če boš imela pomivalno korito pod oknom, priporočam poglobljen pult (70 cm), razen če je okno dvignjeno za kakih 20 cm nad pultom. Aja, pa dobijo se ene posebne poglobljene pipe, ki jih imaš lahko pod oknom.
- kuhalna plošča obvezno indukcija, nikoli steklokeramika, ker traja celo večnost, da se kaj skuha pa da se zmanjša toplota je tudi precej zamika, ne tako kot pri plinu in idukciji, kjer je učinek takojšni. V primeru plina pa obvezno na stekleni površini.

Meni je pomembno še:
- čim manjša razdalja v trikotniku štedilnik, korito, hladilnik
- veliko predalov za raznorazno drobnarijo (od kuhinjskih krp, alufolije, gumic, do žlic, vilic, zajemalk,...)
- kotne omare morajo imeti klasično polico ali ledvičko, ker je tako maksimalno izkoriščeno, pri okroglih košarah je veliko lufta
- napa mora biti kot se šika
- pomivalec je zraven korita. Če je dvignjen, potem vse kaplja po tleh, ko zlagaš v pomivalca user posted image
- obvezno klasičen pult, ne lesen, ne kerok (mi deluje preveč plastično) in ne granit (premrzel, mene pa zebe v roke)
-dvignjena pečica

Bom pa jutri dala v album kakšna bo naša kuhinja

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
18.4.2008 22:33:29   
chezAnA
Jaz pa ne bom toliko napisala, kot so ostale pred manouser posted image le dve reči bi omenila, ki jih (vsaj mislim) še nobena ni. Torej. Zelo uporabna je pipa, ki se jo da potegniti ven (kot tuš) za pucanje kakšne večje posode je zadeva čudovita, pa za nalivanje vode v steklenice /posode, ki drugače ne grejo pod pipo. Mislim da imajo vse izvlečne pipe tudi vgrajen sistem izbire curka (navaden ali tuš) to je tudi super(recimo za spiranje cedil).
Druga stvar pa je vtičnica na takšnem mestu, da lahko vključiš mikser ali pa palični mešalnik in mešaš kar na štedilniku, medtem ko kuhaš.(olajša delanje bešamela in podobnih stvari, kjer se rade delajo grudice) Midva jo imava kar pod kuhalno ploščo (vgradni štedilnik)
Pri izbiri kuhinje vama želim veliko domišljije, poguma in potrpljenjauser posted image

aja, še to.pomembna je razdalja med štedilnikom in pipo. midva imava narejeno tako, da lahko lonec dam na štedilnik in ga tam napolnim z vodo, kar močno razbremeni hrbtenico. no, to je to


< Sporočilo je popravil chezAnA -- 18.4.2008 22:36:29 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
18.4.2008 22:49:58   
Lunca1
Predali naj bodo taki, da se čisto izvlečejo.

Umivalnik pod oknom jaz tudi odsvetujem, problem s pipo oz. odpiranjem okna.

Midva imava štedilnik, kombinacijo steklokeramike in plina in sva zadovoljna.

Vtičnic ni nikoli premalo. Boš videla, da jih cel kup zapreš z raznimi aparati, potem pa iščeš prosto vtičnico za npr. mikser.

Pri višini pulta pazi. Za pomivanje je bolje če je višji, za kuho pa če je nižji, zato delajo eni več nivojev. Glej da boš imela dovolj delovne površine in ne samo kakšne dele pulta po 40 cm.

Pečica je fino če je dvignjena.

Napa naj ima kovinske filtre, take ki jih lahko daš v pomivalca. Pa moje mnenje na stekleni se vse vidi.user posted image

Jaz imam v kotni omari izvlečno košaro in je praktična, pa še prostor je izkoriščen. http://www.starman.si/starman_slo.asp?book=program/kuhinjski_elementi/kotni
Kar se tiče izvlečne košare za steklenice ti tudi jaz svetujem širšo 30 cm in ne tiste za samo eno flašo.

Pri Dan Kuchen so mi všeč predali namesto cokla.

Se strinjam, pomivalec naj bo zraven korita, sicer pa mora bit tako ali tako zraven zaradi vode in odtoka.

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
18.4.2008 23:49:17   
cmokec
Od vseh dobrih idej, sem se najprej spomnila izvlečnih predalov namesto cokla pod omarami. Meni je zelo pomembo, da je pipa zelo visoka, ali v kombinaciji s tuš ročko. Ne predstavljam si enojnega korita, čeprav imamo pomivalca. Dober je tudi rob okoli štedilnika, da se razlita tekočina ne razlije po pultu ali na tla. Teta ima tudi praktično omaro, v kateri so vtičnice in ima gospodinjske aparate vedno vklopljene. Tako samo zagrabi in dela. Aja, pa mi smo dali stene pod lijakom, kjer imamo smeti in čistila, obleči z (ma saj ne vem) alu plehom, da sama voda ne poškoduje omare. Pa od smeti se da zelo lepo pomiti. Enako smo vzeli plastični odlitek za pribor, da čsto ustreza predalu.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
19.4.2008 0:22:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
19.4.2008 8:49:28   
Anonimen
ampak zame osebno združijo vse, kar bi si želela - enostavno čiščenje in predvsem plin za kuhanje

Zakaj je plin na steklokeramični boljši za kuhanje? Odzivni čas segrevanja je enak, če zmanjka elektrike si pa ne moreš nič pomagati, ker plin za vžig potrebuje el. dotok.. Je pa elektrika cenejša od plina.

(odgovor članu Kaliope)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
19.4.2008 8:58:19   
Anonimen
Še en par stvari sem se spomnila, ki ti mogoče pridejo prav:
- če boste imeli ameriški hladilnik, je zanj treba poleg vtičnice nareiti tudi dotok in odtok vode, ne sme biti (razen eden od whirpoola se mi zdi) v omari!!!! zaradi ventilacije.
- ker si bolj pri majhnih, malo pazi pri pečici, če bo dvignjena, da ne bo dvignjena previsoko (to že itak radi dajo previsoko)
- pult je danes že kar klasično na višini 92 cm, mogoče bi bila tebi bolj uporabna višina 86 cm?
- pred okno se lahko montira tako pipo (višina od pulta do okna mora biti 4 cm, da se okno odpira): http://www.blanco.de/contens/kt/en/pub/products/mixer_taps/font_of_window_taps.cfm
- osvetlitev delovnega pulta: lučke pri proizvajalcih kuhinj so bajno drage, veliko cenejše jih je kupiti posebej drugje in potem namontirat, ampak je potrebno prej predvideti inštalacije user posted image
- vtičnice, vtičnice, vtičnice
- visoke izvlečne omare, kakšne so ponavadi zraven dvignjene pečice in hladilnika, so sicer zelo fajn, ker notri spraviš boga in pol, ampak ko so polne, jih je skoraj nemogoče izvlečt.

Ma, se bom še kaj spomnila user posted image user posted image user posted image

Dober prodajalec kuhinj bo vse, kar smo napisali sam predvidel in te na to sam opozoril.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
19.4.2008 9:03:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Miša99

ampak zame osebno združijo vse, kar bi si želela - enostavno čiščenje in predvsem plin za kuhanje

Zakaj je plin na steklokeramični boljši za kuhanje? Odzivni čas segrevanja je enak, če zmanjka elektrike si pa ne moreš nič pomagati, ker plin za vžig potrebuje el. dotok.. Je pa elektrika cenejša od plina.


Ali pa uporabiš vžigalico user posted image . Po moje je mišljeno, da so plinski nosilci na plošči, ki je narejena iz kaljenega stekla. Npr. kaj takega:
http://www.gorenje.si/kuhalni_aparati/vgradna_kuhalisca/plinska?aid=9869
Klasična steklokeramika ima počasno odzivanje na zmanjšanje temperature, medtem ko je pri plinu in indukciji ta odziv takojšen. Kar je meni pomembno, ker mi gre velikokrat kakšno mleko čez user posted image . Če kuhaš na mestni plin, kot v Lj., se to zagotovo bolj splača, ker je zaenkrat zelo poceni, drugo pa je, če kuhaš na plinske bombole. Vsaka stvar ima svoje prednosti in pomanjkljivosti.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 19.4.2008 9:06:08 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
19.4.2008 9:59:07   
Anonimen
dobijo se tudi steklokeramični štedilniki na plin, ki so sicer malo dražji, ampak zame osebno združijo vse, kar bi si želela - enostavno čiščenje in predvsem plin za kuhanje.


Jaz bom samo to pokomentirala. Niti približno ni enostavno za čiščenje. Ena najbolj zoprnih stvari kar jih imam v stanovanju. Če se boš odločila za to ti ploščo podarim....resno. Jaz si bom omislila raje indukcijsko. Električnih pa ne maram ker mi vse skipi gor, ker zmanjšaš temperaturo pa traja in traja da se ohladi, ker moreš skor uro po kosilu počakat da se ohladi da jo lahko spucaš....ni mi všeč v glavnem. Indukcijska je pa zakon.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
19.4.2008 10:13:13   
Anonimen
No saj je v bistvu res vseeno, ampak kolegica je enih 8 let nazaj ( živi bolj bogu iza ledža, kjer velikokrat zmanjka elektrike) kupila steklokeramično na plin ravno iz razloga, če zmanjka elektrike.... Ga je takrat svinjsko drago plačala, ker jih je takrat na plin imel samo Bosch, ampak ko je pri njih zmanjkalo elektrike tudi na plin niso mogli kuhat user posted image ...  No pa ta njena steklokeramična nima gor vžigalnikov, zgleda popolnoma enako kot klasična na elektriko, sam da je pač na plin.
Drugače, se pa opravičujem, ker sem s tem malce iztirla iz teme...  No, pda se vrnem k bistvu, zame so pri kuhinji pomembni predvsem izvlečni predali, košare -> te v moji kuhinji odigrajo 80% vrednosti, omarice zgoraj, če bi bile ali pa ne... Glede izvlečne pipe a'la tuš se strinjam da je super zadeva. Otok je pa tako, če je dovolj velik je OK, drugače pa je brezveze... Da pride kuhinja z otok do izraza in uporabnosti mora po mojem mnenju biti velika vsaj 30 kvadratov, otok pa minimalno 2 x 1,5 m. Pečica v višini je tudi super, pomivalec pa po mojem ne, ker je potem več možnosti za svinjanje in polivanje... Dobro je imeti pomivalno korito, ki ima neposreden izhod za biološke odpadke v smeti... Pa ročaji na omaricah so mi tudi pomembni. Jaz imam vgradne, pa se mi niso izkazali za preveč dobre, ker če imaš malce mokre roke, ti takoj zdrsne (predvsem, če so veliki predali).  Kakšne mozaične ploščice z belim ali svetlim fugiranjem tudi odsvetujem, vtičnice so pa meni zelo vredu pultne poglobne (so skrite v pultu, pritisneš in se dvigne ven s tremi ali večimi vtiči)...

< Sporočilo je popravil Miša99 -- 19.4.2008 10:18:41 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Praktične ideje za kuhinjo
19.4.2008 10:26:35   
Anonimen
Še nekaj sem se spomnila user posted image :
- v primeru, da je pomivalec čisto ob steni, mora bit tista stena zraven vrat obvezno ali prebarvana s pralno bravo ali pa pokrita s ploščicami. Jaz imam stalno fleke od kakava po steni, ki ga mala pije ene trikrat na dan in sem jo prebarvala z latex barvo, da vsaj pobrišem lahko.
- Otok je fajn, ampak tak, kot je napisala Miša 99, mora biti dovolj velik, da pride do izraza. Na njem se mi zdi fajn štedilnik, v primeru, da je pult globok vsaj en meter (zaradi špricanja) ali da je del otroka dvignjen (kot bar). Na otoku je lahko tudi korito in pomivalec ampak je potem treba predvidet že v inštalacijah iztok in dotok za vodo plus elektriko, kar malo zakomplicira (ne bistveno) inštalacije.
- nape so dobi tudi tako, da imajo zunanji motor. Ima več plusov (ni ropotanja, super vleče, tudi če je napa cenejše izvedbe) in minuse (cena motročka je okoli 1000€, je zelo močan in zato mora biti v kuhinji dobor prezračevanje ali pa res velik prostor, v primeru, da je v bližini kamin, ne sme delovati hkrati s tem, ker lahko ustvari podtlak in dim vleče v prostor namesto v dimnik - nevarnost zadušitve).
- pečica nujno z možnostjo pirolize zaradi čiščenja. Pri nas je pečica dnevno v uporabi in je khmm zelo zasvinjana, jaz pa nisem ravno navdušena nad čiščenjem user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?