|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Predšolski o. z odločbo,vrtec
24.3.2010 10:06:36   
Salja
Mene zanima kako so temu naklonjeni v vašem vrtcu?Res delajo dosti na tem,imajo tiste stvari , ki jih potrebujejo?Namreč mali bi potreboval plastelin...pa je rekla socialna delavka...mogoče dobi septembra...Mene je skoraj kap...Ni mi težko kupit, ampak halo??user posted image

_____________________________

Niti slučajno me ne moreš prestrašiti....Imam otroka!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Predšolski o. z odločbo,vrtec
24.3.2010 20:19:44   
Anonimen
verjamem da obstajajo tudi takšni vrtci, ki škrtarijo z materialom... ampak tole je pa že skoraj pretiravanje.
pri nas s tem nimamo težav, material je na dosegu v normalnih količinah, sicer sem pa tudi sama že kupila barvice in zvezek za delo z logopedinjo, ki jo obiskuje v vrtcu - ampak to nam je bilo naročeno,, ker je zvezek njen in ga prinaša domov, se pogovarjava, kaj je delala ipd.
material za vse ostalo, kar se dogaja v vrtcu, tudi za individualne obravnave pa dobi tam

(odgovor članu Salja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Predšolski o. z odločbo,vrtec
27.8.2010 11:25:44   
sminc
Mene pa zanima kako spremljate delo spec. delavcev, ki delajo z vašim otrokom? Vam povedo sproti kaj so delali, kako, imajo kake naloge za domov?  Zelim da vodijo kak dnevnik... govorilne ure. Septembra začnemo pa me zanima kako imate ve  to urejeno. Ne zelim izpast kot kaka tečna, prevec zaskrbljena mama a neka pričakovanja imam. Nismo se imeli sestanka tima.
lp


_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Predšolski o. z odločbo,vrtec
27.8.2010 16:10:06   
Salja
Mi imamo vsake toliko sestanek predstavijo, kaj so delali in dosegli in čemu bodo posvečasli večjo pozornost.Se pa dobimo s soci. delavko, defektologinjo in obe vzgojiteljici.user posted image

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Predšolski o. z odločbo,vrtec
27.8.2010 16:13:21   
Anonimen
Zakonsko je tako, da mora specialni pedagogo voditi dnevnik, kdaj je imel obravnavo in kaj je z otrokom počel. poleg tega naj bi si zapisoval tudi vsakokratne napredke oz. opažanja - podobno kot pri obravnavah v razvojni.
pri nas lahko vedno dobiš informacijo, kaj sta delali in kje je šibko ali močno področje. sodelujemo tudi z RA, tako da se cilji za otroka pokrivajo - v vsem pa sodelujejo poleg staršev strokovni delavci vrtca (spec. pedagog, logoped, vzgojiteljica, pomočnica vzg. in otrokova spremljevalka) - ključno je, da vsi vedo in delajo enako, ker le tako gre v otrokovo prid.
jaz imam otroka v vrtcu že tretje leto in sem zaenkrat zadovoljna

(odgovor članu sminc)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Predšolski o. z odločbo,vrtec
27.8.2010 20:08:18   
Taula
Kot je napisala pred mano...vodi se dnevnik ki je uradni šolski dokument, in defektolog vanj vpiše datum, uro, kratko kaj se je delalo. Polge tega dela priprave za vsako uro posebej in analizo dela. Bistvo je, da se ne dela z otrokom samo v vrtcu ampak tudi doma zato morajo biti defektolog in starši dobro povezani.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Predšolski o. z odločbo,vrtec
31.8.2010 13:26:37   
emaa
Težav z materialom nimamo, prej nasprotno, v želji, da bi bila fanta čim manj moteča v skupini, so dobili še več igrač in drugih pripomočkov. Pa tudi sama sem že kakšno stvar prinesla, da imajo potem za vse. Kako bo pa potekalo delo potem z odločbo, pa povem, ko odločbi dejansko dobimo. Bomo pa imeli timski sestanek že v septembru, kljub temu, da odločbe verjetno do naslednjega leta ne bo.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Predšolski o. z odločbo,vrtec
1.9.2010 8:08:52   
sminc
Do naslednjega leta? Mi smo jo dobili v 3 mesecih. Lažja jezikovna motnja, težave s pozornostjo, finomotoriko... Prej so pa ( se lani) čakali po eno leto da so prišli do odločbe. Baje zaradi hudih zaostankov....
Smo pa iz Dolenjske. Jaz sem razmišljala da bi mu zraven dala zvezek, pa bi vse kar sta delala in je za "pokazat" nalepila v zvezek. Zraven bi priložila še kake nalepke, zvezdice za pridnost. Mojga s tem lažje motiviram in bi mu bilo všeč. Vprašanje le če bi bilo spec. pedagoginji to všeč. Hočem pa vedet kaj bosta počela.



_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Predšolski o. z odločbo,vrtec
1.9.2010 8:57:50   
emaa
Sminc mi smo iz Domžal, tako da čakamo na Ljubljano, upam, da bo hitro, poslala sem sredi poletja, kdaj se bo kaj premaknilo bomo pa še videli. Sicer sta fanta že precej bolje, samo raje vidim, da se s tem ubadamo v vrtcu, pa da da v šoli potem ne rabita več pomoči.

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Predšolski o. z odločbo,vrtec
5.9.2010 7:35:12   
super lolo
Jaz sem defektologinja in delam v vrtcu.

Glede obvešanja: odvisno je od staršev. Z eno od mamic sva domenjeni, da ji vsakič po uri pošljem elektronsko pošto, kjer ji opišem natančno, kaj sva z otrkokom delala (otrok še ne govori). Svetujem ji tudi glede dela doma, prav tako pa se dvakrat letno dobivamo na evalvacijah.

Glede materiala: jaz ga po večini za delo pri individualnih urah nabavljam sama, veliko reči naredim sama doma (npr. slano testo in podobno), ropotulje s testenimami, plastelin, koruza... Treba je namreč vse zelo prilagoditi otroku in nekatere kupljene igrače ne pridejo v poštev.




_____________________________

Cogito ergo sum!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?