|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Premajhen obseg glavice
10.7.2007 22:01:58   
Anonimen
Zanima me, če katera ve, kaj pomeni, če ima dojenček glede na starost premali obseg glavice. Zakaj do tega pride? Kaj pomeni to za nadaljni razvoj?
Hvala za morebitne odgovore.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Premajhen obseg glavice
10.7.2007 22:12:55   
lojzika
A ni bolj kriza če ima prevelik obseg?

Je po mojem tudi malce dedna tale velikost glave, meni je 1x ena sestra težila je imel menda pri enih 4 mesecih šele 35 cm pa je potem kar zdravnica napizdila sestro, da nemogoče da ima otrok veliko glavo če pa imam jaz malo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Premajhen obseg glavice
10.7.2007 23:31:14   
* Mateja *
Meni so v Ra rekli, da ima sin malce veliko glavo, vndra naj bi bilo to značilno za nedonošenčke!
Menda je treba skupaj z obsegom gledat tudi to, kaj otrok zna, koliko je dovzeten za nove stvari, ...To dvoje je povezano!

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Premajhen obseg glavice
11.7.2007 6:40:30   
Anonimen
Mojo mami so skoz strašili da ima sine (moj brat) majhno glavo.
Pač ima pri nas moška stran bolj manjše in tako jo je imel tudi on.Presikirali so jo pa dost.

Pa ni nič narobe z njim,razen seveda moška pamet,katere je bolj malouser posted image

(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Premajhen obseg glavice
11.7.2007 8:06:36   
nuala
Včasih to samo pomeni, da so se zmotili v PDP ( tako je bilo pri moji sestri 2x ).
Včasih pa se otroček ne razvija, kot bi se moral. Poskusi pa ne skrbeti preveč, tolikokrat rečejo kaj takega, pa je potem vse v redu, da je verjetnost tudi pri tebi zelo velika.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Premajhen obseg glavice
11.7.2007 16:02:44   
Anonimen
Smo se malo narobe razumele. Mene samo zanima, kaj pomeni, če otročku dejansko naprimer neha glavica rast recimo pri 4 mesecih? A to pomeni, da bo otroček ostal na tej stopnji, al kaj točno pomeni?
To me zanima. Ni pa to moja izkušnja, tak da me res zanima bolj teorija.
Vseeno hvala za skrb in tolažbo.
No če katera kej več ve iz stroke bi bila zelo vesela, ker se mi res ne da it vse bukve študirat in iskat...

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Premajhen obseg glavice
13.7.2007 13:11:38   
Barči78
Ja, pri nas je blo tko. Glavca je prepočasi rasla, ni in ni hotla it po tistih njihovih grafih. Poslali so nas na UZ glavic, vse BP, kriza je bila pa zato, ker je imela ob rojstvu možganske krvavitve, ker premajhen obseg glavice lahko pomeni, da se možgani ne razvijajo pravilno.

V glavnem, skrbi so bile velike, priznam, vsi so nama rekli, da bomo pač spremljali, kako se bo razvijala, odzivala, spremljala. Danes je stara punčara dobrih 25 mesecev, pa ima obseg glavice okoli 45 cm, veliko premalo za to starost. Z njo je pa tako, kar se tiče njene motorike, je shodila pri 11,5 mesecih, danes pa pleza, teče, skače, vozi kolo,..... kar se govora tiče, je prava mala čeblačica, skoz nekaj govori, edine skrbi ki jih imamo za sedaj, je to, ker je zelo živahna, res da je bil njen očka tudi, ampak bojim se da ni to posledica možganskih krvavitev.

Nisi omenila koliko je star tvoj dojenček, ampak če se ti zdi, da normalno spremlja predmete, mogoče se že steguje za igračami, je zvedav dojenček, te pomojem nima kaj skrbeti, res je baje večja kriza, če je obseg prevelik.

Je pa tako, otroci so različni, eni suhi eni debeli, tudi starejši nimamo vsi velikih glav, bo mogoče pač bolj droben otroček. Pri nas je že tako.

Pa srečno.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Premajhen obseg glavice
13.7.2007 13:14:32   
Barči78
Aha, sem prebrala, da to ni tvoja izkušnja, se opravičujem ker nisem brala vseh odgovorov. Če pa glavica neha rast pri 4. mesecih, pol bi pa znala bit kriza, ker se najbrž res možgani nehajo razvijat. Pri nas je rasla, samo ne ravno po 1,5 - 2 cm na mesec, ampak veliko manj, šli pa smo naprej, mogoče po pol cm.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Premajhen obseg glavice
16.7.2007 7:21:40   
Naty*Taja
Oj Barči, hvala za odgovor in tvojo izkušnjo! Sej ne da je čis nehala glavica rast, sam obseg je pod tisto njihovo mejo. Po moje, da je lahko tudi vse čist vredu. Se je pa ta deklica rodila v 7 mesecu zaradi preklampsije, zdaj je stara 4 mesece, korigirano 2 in po moje je za enkrat vse vredu, tak kot je videt. Ogromno delata z njo, jo vozita na fizioterapije...skratka, mala napreduje in upam, da bo naša mala zlata sončica zrasla v čist normalno deklico! Tak je lepa mala... 

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Premajhen obseg glavice
10.8.2007 11:00:30   
KIKI****
samo za primer.
Moj ahči se je rodila z obsegom glavice 35 cm, sedaj pri 29 mesecih ima obseg glavice 44-46 cm pa ni nikoli noben rekel da ima predrobno glavico.

Spregovorila je pri 5 mesecih-ati in od takrat naprej nove besede. pri letu in pol je govorila vse kot danes razen "r". poje vse pesmice ki se jih učijo v vrtcu,...vse o.k. bp razen kolikor nam malo nagaj razvoj srčka.

Je pa bolj med drobnimi. Velika je cca 92 cm in tehta 11,5 kg. Ob rojstvu 3640g in 52 cm.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?