|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prevelika navezanost
23.3.2007 14:19:02   
BaNeLa
Čau,

Zanima me ali se tudi vi kdaj znajdete v razmišljanju, da imate svojega otroka s posebnimi potrebami raje na nek način kot druge svoje otroke....da ne morete brez njega, da ga težko zaupate komu drugemu.

Meni so povedali psihologi, da tega ne smem dopustit in se moram bolj posvetiti hčerki, ki me bolj potrebuje, kot sinko, ki je prizadet....jaz vse to razumem, ampak zdaj , ko jih skoraj cel teden nisem videla  - sploh malega - se mi kar trga od tega.....in vsi mi govorijo, da bo moral ko bo starejši in velik v celodnevno nego, jaz pa se nekako ne morem s tem sprijaznit, ker se mi zdi, da bom brez njega zraven znorela.....

No, ima kakšna takšne izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prevelika navezanost
23.3.2007 17:56:04   
Anonimen
Mene pa zanima zakaj bi moral iti v celodnevno nego kot praviš?Kdo ti je to rekel sploh?Saj ni mus ga dati nikamor lahko ga imaš doma.
Tudi moj je navezan in cartav ampak kaj moremo?Če pa potrebujejo vse od nas in ne morejo sami.Tako to je .Kaj ga naj naekam v kot porinem in ga tam pustim pol dneva?

(odgovor članu BaNeLa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prevelika navezanost
28.3.2007 22:34:41   
cuma
Oprosti Trnuljčica, mogoče ti poznaš osebno Banelo in njenega otroka ... jaz je ne ... samo se mi zdi tvoja reakcija na njen post malo pretirana in napadalna. Najbrž pri 6ih objavah ni odprla teme zato, da bi koga vznemirjala ampak zato, ker si želi izmenjavo mnenj in izkušenj s starši v podobni situaciji...


Banela: jaz res premalo poznam tvojo situacijo ... mogoče so ti želeli "psihologi" povedati, da te hči ravno tako potrebuje, pa čeprav nima "posebnih potreb". Je pa lahko drugim svetovat .. ki niso v tvoji koži ...Najbrž jih poslušaš(pametnih nasvetov) iz vseh strani ... Kar se celodnevne nege tiče - ti najbolje veš, kaj on potrebuje in kaj si zanj želiš. Če bi taka odločitev tako zelo bolela tebe in njega, potem najbrž ni prava. Samo ti veš, kako preživljate dneve, noči ... kaj potrebuje. Razmisli pa tudi o tem, da bi se s tem tvoje in njegovo življenje, pravzaprav življenje cele družine zelo spremenilo. Če na bolje ali na slabše pa spet veste samo vi. In tudi odločitev je lahko prava samo, če je vaša.
Vso srečo user posted image

Cuma 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prevelika navezanost
30.3.2007 10:01:17   
Lusa
Trnuljčica-si pa res kar ostro nastopila.Ne vem kaj je s tvojim otrokom ,mislim pa ,da ti nimaš tako hudo prizadetega ,drugačnega otroka ,ker drugače bi malo drugače odreagirala.

Oh ,ko bi si lahko življenje sami izbirali...

Banela-Sicer ne vem več točno kaj je s tvojim otrokom(mislim ,da si že 1x pri Ajši pisala o tvojem sončku)Ti pa zdaj jaz povem moje mišljenje.Ko sem jaz rodila mojo princesko in so mi povedali diagnozo ,sem začela premišljevat o njeni ,naši prihodnosti.Bila sem totalno proti zavodom ,društvom.Operacije so se kar vrstile ,2x bila reanimirana ,kar seveda pusti veliko posledic ,potem pa še samo tri ,štiri ure spanja ,in vso noč stokanje,...Potem se pa zamisliš:ali boš tvegal svoje življenje za otroka s pp in zapostavljaš drugega otroka in si že ena živčna razvalina ,ali ga pa daš v zavod ,vsaj čez dopoldan ali pa čez cel teden in imaš moč in energijo ,da se lahko z njim ukvarjaš proti večeru ali pa čez vikend.

Jaz sem pri Ajši hotela pustit službo in ves dan ostat z njo ,čez par let pa bi videli ,kam bi vodilo takšno življenje.Tudi njena sestrica me je zelo potrebovala in sama sem videla ,da se vse nekako vrti samo okoli Ajše ,Z Lušo sem se vse manj ukvarjala in tudi meni je zdravnica najmanj 5x povedala:Nataša zapomni si ,Lušo še imaš ,ki te v tem trenutku veliko bolj potrebuje.Vem ,da je imela prav.

Banela ,meni je bilo nekako lažje otroka pustit pri moji mami(za par ur) in si zase vzet čas ,saj sem se že od začetka morala privadit na bolnišnico in odsotnost Ajšike.V 9 mesecih bivanja po bolnišnicah se tega navadiš in mi je bilo potem nekako lažje.

Drugače pa nam pokažejo otroci s pp kaj pomeni ljubezen in njihovo srce je večje kot ga zmore en odrasel človek.

Ajša hvala ti za vse to!Vsak dan mislimo nate!

Tebi Banela pa želim pravo odločitev in kaj najbolj potrebuješ -moč.

Sem se čist razpisala. 

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prevelika navezanost
30.3.2007 19:46:26   
Anonimen
Lusa in Cuma saj nisem nič ostro nastopila ne me narobe razumet.Ampak ne razumem in zato sem jo vprašala,zakaj bi moral otrok v celodnevno varstvo,ker ji to govorijo drugi-Nič slabega nisem mislila mogoče sem tako napisala čudno.Mislim zakaj bi ga mogla nekam dat saj je lahko doma.In kdo ji to govori ,da ga bo morala dat ni res.
Je pa res,da so bolj navezani ti otroci na nas kot tisti,ko hodijo govorijo skratka normalni.Tudi meni pravijo,da ni v redu ga met tako navezanega in cartlavega ampak ka naj naredim,če se mi smili?Ga v kot porinem in naj se dere?
To sem mislila nič drugega.

(odgovor članu Lusa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prevelika navezanost
30.3.2007 20:38:55   
petra2
Banela, odločitev nikakor ni lahka. Sama imam podobno izkušnjo kot lusa- saj sva z otrokom bila zaradi kemoterapije veliko po bolnicah in ko sva končala kemoterapijo in bi se jaz morala vrniti v službo, sinko pa v varstvo pri babi (in malo kasneje v vrtec) - sem mislila, da me bo raztrgalo. Malo je manjkalo, da da nisem pustila službe in sinka še najprej varno skrivala pod perutničko.
Ampak življenje teče dalje... tako zame kot sinka. Sama sem mu lažje v oporo, če sem fizično in emocionalno fit (kar pomeni, da počnem stvari, ki jih rada počnem- med njimi je tudi služba, šport...). Pa tudi moj sinko potrebuje druge ljudi okoli sebe, sovrstnike... pa tudi, da se malce odpočije od mene.  user posted image . Niso pa trenutki, ko se kot sama pravim  - ko se popkovina počasi trga - nič kaj prijetni, še zelo boleči in user posted image ... ampak, potrebno je gledati naprej...

Bo tam imel še kakšne terapije, ki mu lahko pomagajo? Se lahko zmeniš, da prihajaš prej po njega? Mislim, da je veliko možnosti. Se pa strinjam, da je odločitev težka. Pošiljam ti veliko moči in topel objem.

Trnjulčica - tudi jaz mislim, da si preostro napisala. In tudi iz tvojega drugega mnenja veje enak prizvok. Naši sončki nas res potrebujejo, ampak potrebujejo pa tudi svet, sovrstnike.... 
In tudi tole se mi ne zdi dobro osnova " Tudi meni pravijo,da ni v redu ga met tako navezanega in cartlavega ampak ka naj naredim,če se mi smili"... tudi meni se je moj smilil, dokler nisem ugotovila, da mu s tem delam preveč levjo uslugo. Samo moje mnenje.
lp, petra 

< Sporočilo je popravil petra2 -- 30.3.2007 20:44:46 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prevelika navezanost
31.3.2007 14:06:30   
Anonimen
Banela, to je seveda drugače če imaš enega normalnega pa drugega prizadetega.. Raje bi se ta drugemu posvečala.. Vendar, ne pozabi.. Imaš 2 otroka, in obema se moraš isto posvečat, da se hčerka ne počuti zapuščeno.. Imam teto, ki ima invalida in dva normalna otroka, in se vsem trem najbolj posveča.. Dobro pri njej pa je, da živi tam njena mama (moja babi), ker moja teta ne sliši, ima babico.. Hodi pa David od pon. do petka v neko varstvo od 7h do 14h... Zdaj ko je manjši, ti je težko, vendar potrebuješ tudi čas za hčerkico.. Posvečaj se obema isto, in imej oba isto rada v kar ne dvomim..

LP

(odgovor članu petra2)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prevelika navezanost
31.3.2007 14:08:34   
Anonimen
Glede Trnuljčice pa: Vsak ima pravico izražit svoje mnenje, eni ostro, eni lepo.. Vendar po mojem ni izrazila nekako ostro.. Ne je zdaj obsojat, vsak je svojega mnenja..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prevelika navezanost
1.4.2007 21:45:49   
cuma
IZVIRNO SPOROČILO: Gorazdova

Glede Trnuljčice pa: Vsak ima pravico izražit svoje mnenje, eni ostro, eni lepo.. Vendar po mojem ni izrazila nekako ostro.. Ne je zdaj obsojat, vsak je svojega mnenja..


Mislim, da ni bila deležna obsojanja. Vsaj zase vem, da je ne. Mene je le zmotila izrazito negativna naravnanost do institucij, ki niso vedno slabe in za vse slabe ter kvečjemu njeno obsojanje Banele - ker o tem razmišlja in bi svojega otroka "porinila nekam v kot za pol dneva"user posted image .
Pa upam, da se ne bo zaradi tega kdo poslavljal od RR user posted image .  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prevelika navezanost
2.4.2007 17:24:36   
Anonimen
Očitno niste razumele, kaj je hotela Trnuljčica povedat.. No, pa naj sama pove če bo prišla kaj na to temo.. LP

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prevelika navezanost
8.4.2007 17:51:22   
hanakz
Mi imamo doma zdva zdrava otroka in 16 mesečnico s pp. Pred kratkim sem šla nazaj v službo, tamala pa v vrtec (razvojni, jasno). Ko sem fizioterapevtki povedala, da bom šla v službo, je bila zgrožena - a mislim, da se bo v vrtcu kdo z njo ukvarjal... Ampak jaz rabim hodit v službo. Tudi zaradi denarja, pa ne samo zaradi denarja. Kaj pa naj se s sto jurji na mesec 24 ur na dan doma sama sebi smilim? Tudi otroci ne bi imeli od tega nič dobrega. Ne vem, no, vsaka najbolje vidi, kaj potrebuje (ker tudi na to je treba misliti; v dobro otrok) in kaj potrebujejo njeni zdravi ali pp otroci. Naša pp malčica je zelo nezahtevna (še preveč) in niti pod razno ne razmišljam o kakem zavodu v bližnji prihodnosti. Vem pa, da če bi zahtevalo njeno stanje mojo neprestano pozornost, bi razmislila tudi o tem. Ker tudi zdravi otroci potrebujejo moj čas.
PP mamice, držite se!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prevelika navezanost
8.4.2007 18:21:12   
Primoza
Trnuljčice ni več - da bi še kaj povedala, tako da je debata o tem brezpredmetna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prevelika navezanost
8.4.2007 22:11:18   
POKPOK
Res mi ni jasno, kako ti je lahko fizioterapevtka kaj takega rekla?! Toliko kot nudijo razvojni vrtci, ne vem če lahko tak otrok dobi kje drugje. Pa saj ne pustiš otroka tam ves dan. Ne vem no.
Vsaka mama zase najbolje ve kar je prav in kaj ne.


(odgovor članu hanakz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?