|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pri koliko tednih?
31.1.2005 12:49:58   
petraCBU
S koliko tedni se lahko rodijo nedonošenčki in imajo pri tem možnost preživetja?
Noseča sem 17 tednov, imam predležečo posteljico, visok pritisk in nosim dvojčke. Seveda zaradi vseh rizičnih faktorjev počivam, vendar me zelo skrbi vse skupaj (prejšnji teden se mi je že odluščil del posteljice pri enem od pikcov in sem krvavela), ker bom skoraj zagotovo rodila prezgodaj. G na urgenci mi je dejala, da bo verjetno potreben carski rez (če se mi ne poštima pritisk in ne dvigne posteljica) ko bodo plodki zadosti zreli za preživetje. Kdaj je to?!
LP
P.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Pri koliko tednih?
31.1.2005 12:54:06   
dory
Pomoje tiste spodnje meje ni...ker je odvisno od vsakega otrocka posebej....moja soseda je rodila pri 26.tednih....tako malo pikico...komaj je prezivela...pa je danes zelo ziva puncka pri dveh letih in cisto zdrava...

Drzim pesti,da se vse dobro iztece...ampak se ne boj...si pod stalnim nadzorom tako da bodi brez skrbi..

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Pri koliko tednih?
31.1.2005 18:58:04   
Anonimen
Jaz sem rodila v 29. tednu in je s pikico vse v redu! Na intezivni so imeli punčko rojeno v 24. tednu in mislim, da kakih velikih problemov nima, razen oči (kolikor sem slišala). Pri nedonošenčkih hodimo na kontrolo oči vsaka dva tedna. Je pa bilo na intezivni precej otrok po 30. tednu in niso imeli ne vem kako večjih težav. Vsekakor počivaj in čimprej k zdravniku če ti bo kaj sumljivo!

V kolikor te zanima kaj posebej mi piši privat!

Bojana

(odgovor članu petraCBU)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Pri koliko tednih?
31.1.2005 20:17:19   
anajmad
Ta veliko pupo sem tudi rodila prej(35 teden),pa je bilo vse v redu.
Mojga sinčka:angel: sem pa rodila pri 24 tednih,pa je živel komaj dva dni(spodaj lahko prebereš post),pa čeprav je bil kar težak.....odvisno je,od vsakega otročka posebej.Pravijo pa,da so punčke močnejše in bolj stabilne.Mislim,da je kar nekaj na tem.
en lp:morje:D.

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Pri koliko tednih?
1.2.2005 12:00:51   
petraCBU
Hvala lepa za odgovore! Sem že ful boljše volje in ziher bo vse fajn : ))

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Pri koliko tednih?
1.2.2005 12:36:24   
kimi
Jaz sem rodila v 31 tednu pa se mu nič ne vidi da je nedonošenček. Drugače pa če rodiš pri 5 mesecih mislim da redkokdaj preživijo pri 6 se pa borijo.

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Pri koliko tednih?
23.2.2005 21:54:51   
k1
jaz sem rodila s carskim rezom v 30 t.

imela sem enako težave s pritiskom (zg. 160-175 oz. sp. 95-110), zaradi tega sem bila v bolnici. ob tem so ugotovili tudi, da imam vsak dan manj plodovnice. Vmes mi je pritisk dvignilo na 210/120. zaradi pritiska se je plod vedno manj razvijal in tudi manj gibal. vsak dan sproti so mi delali po več UZ-jev in ctg-jev, do katerega trenutka se še otroku "dobro" godi v meni, ko pa je bilo že tazadnje, pa sem morala na CR.

priporočam, da si redno spremljaš pritisk, kakor bo par dni visok - nad 160, pa kar pokliči v bolnico in povej. ne čakat do zadnjega, ker s pritiskom ni hec.

no, rodila se je Nika - 1070g in 38 cm. danes je stara 16 dni in upamo, da je res vse vredu z njo, glede na to, da je ne morema it malo pocartat v bolnico.

drži se in pogumno naprej:)






(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?