|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prijateljica in jaz
22.3.2004 12:59:38   
Una
Drage dame,

mam en problem in bi rada, da mi pomagate oz. svetujete.
Kot (morda) veste, sem presrečna v pričakovanju malega , ki naj bi pokukal na svet konec aprila. Vsi domači komaj čakamo, praktično vse je že pripravljeno, samo še oblekce je treba oprat in zlikat.

Imam prijteljico, ki je, odkar jo poznam, moja 'best frendica'. Vedno mi je stala ob strani, jaz njej, mi je kot starejša sestra (čeprav je par mescev mlajša). Tudi ona se je veselila (se še zdaj) mojega bejbija. Do tuki vse OK.

Ta teden pa je izvedela, da je noseča in ker sta s fantom skupaj šele 3 mesece in se še ne počutita, da bi bila starša, sta se odločila, da bo naredila S. (Poleg tega nimata možnosti skupnega bivanja oz. da bi jima starši pomagali, ker oba prihajata iz enostarševske družine.) Jaz jo podpiram pri njeni odločitvi, vendar pa vidim, da nastaja nek prepad med nama. Jaz se veselim nečesa, ona pa si tega želi znebit. Ne morem se veselit mojega pikca pred njo, ker se mi zdi, da ji povzročam slabo vest. Kako naj ji pokažem vse tiste pajacke, dudice, novo otroško sobico, voziček, ko pa nonstop razmišlja o tisti stvari? In kaj se bo zgodilo med nama, ko bo moj pikec na svetu? Občutek imam, da ne bo več isto, kot je bilo doslej - lahko da ga bo imela rada, ampak bolečina po 'tistem' otrokcu bo sigurno ostala. Moj ima rok 25.aprila, v roku enega meseca pa se ta 'zadeva' ne bo pozabila...

Sicer mi je rekla, da ne bova jst niti moj sinčk nič kriva in da bo vse kul, naj se ne obremenjujem s tem,..., da bomo skupaj hodili na sprehode, itd, ampak v meni obstaja slab občutek.

Prosim, pomagajte z nasveti. Ne vem, kako naprej. D dan (S) je v sredo, jaz bi samo rada, da bi ostali tok kul frendici kot sva bli do zdaj. Kaj naj ji še rečem, da me ne bo narobe razumela in zamerila (čeprav ni zamerljiv tip)?

No, pa sem si spustila dušico, se mi je kar mal olajšal...
Hvala za odgovore pa LP,
Una in
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Prijateljica in jaz
22.3.2004 13:08:15   
Mina1
Draga Una,

točno tako ji povej, kot si nam. Ker je to tvoja dobra prijateljica, bo že razumela, da si ti pač vesela zaradi in da ti je sicer težko zaradi nje, da pa podpiraš njeno odločitev, če misli, da tako mora biti.

Vsak ima pravico do svojega mnenja

Težko ti svetujem kaj drugega. Ne obremenjuj se preveč, ker moraš biti sedaj ti vesela in lepo skrbeti zase in za pikico, ker tudi žalost vpliva na pikico.

pa-pa

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Prijateljica in jaz
22.3.2004 14:30:00   
beti 1
Se strinjam z Mino1. Le še nekaj bi dodala. Razumeti moraš, da se bo prijateljica mogoče za nekaj časa umaknila iz tvojega življenja, če bodo stvari okoli tvojega otročka zanjo le prehude. To še ne pomeni, da bo želela prekiniti vajino prijateljstvo. V vsakem primeru bo rabila čas, da si o vsem pride na jasno. Medtem ji lahko pomagaš s tem, da jo poslušaš, če ti bo želela kaj povedati, drugače pa se poskušaj do nje obnašati čimbolj naravno. Se pravi tako kot do vseh ostalih. Če ji bo ob poslušanju tvojega navdušenja hudo, ti bo že povedala (če se bojiš da ne, jo pa spodbudi k temu). Če se boš do nje preveč drugače obnašala, se lahko zgodi, da se bo še slabše počutila.
Upam da nisem preveč zapletla vsega skupaj in si razumela, kaj sem hotela povedati.

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Prijateljica in jaz
22.3.2004 15:04:31   
Taja-4
Poleg vsega kar so punce že napisale še to. Navadno je tako, da se že v manj zapleteni situaciji s tistimi prijatelji, ki še nimajo otročkov,kar nekako oddaljiš. Ni nujno, da bo tako tudi v vajinem primeru. Se pa zgodi, da ti kar na enkrat nimaš več časa za mirne kavice, večerne izhode ipd. Interesi se razlikujejo tudi na morebitnih skupnih dopustih. Če se vama zgodi kaj takega, pa se bosta gotovo spet našli, ko se bo ona odločila za otrokca. Pa tudi če čez štiri leta. Približno take so vsaj moje izkušnje. Pa saj to je pač življenje.

V vsakem primeru pa odkrit pogovor reši marsikatero težavico!

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Prijateljica in jaz
22.3.2004 22:14:56   
Anja
... na tak način se je prekinilo najino 17 letno prijateljstvo..žal

Sedaj se najina pota več ne križajo, pa čeprav stanujeva 150 m zračne linije narazen.


(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Prijateljica in jaz
23.10.2004 11:14:49   
kimi
jaz se tudi strinjam z mino1

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?