|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Problemi s prenizko težo
28.3.2011 13:43:13   
pajkica
Naš desetmesečnik je pravi suhec. Velik je cca. 70 cm in ima 6800 g.
Po nasvetu pediatrinje, mu v vsak obrok dajem maslo, mleko, olivno olje ali sladko smetano. Tako, da je bolj kalorično. Redimo se pod spodnjo mejo, ob rojstvu je imel 3360 g.

Za zajtrk ponavadi poje eno naribano jabolko zmešano skupaj z navadnim jogurtom, dodam mu še en biškot in sladko smetano. Za kosilo poje mineštrico sestavljeno iz različnih stvari, popoldne kakšno sadje ali jogurt, zvečer pa kaki gres ali polento, ampak mora biti obvezno zraven še krompir, drugače ne mara. Čez dan popije 2 dcl gostega soka, ostalo je čaj, pa včasih pred spanjem popije še 1 do dva deci jogurta. Mleka po flaški ne mara, prav tako ne razno raznih kašic, doji se ne več.

Iskala sem po internetu koliko kalorij morajo pojesti tako stari otroci, pa nikjer ne dobim vsaj približno točnega podatka. Mogoče katera ve bolj točno? Sicer ne mislim zdaj preštevati vsake kalorije, ampak vsaj toliko, da vem približno če zadostimo priporočenim kalorijam.

Tudi njegov starejši bratec je bolj pri suhih, ampak je vseeno pri tej starosti imel kar 1 kg več, s tem da je štartal z nižjo porodno težo.

Je pa drugače res ves čas v gibanju, kobaca od 6,5 meseca, na noge se postavlja že več kot en mesec, ne zmore biti pri miru niti sekunde.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Problemi s prenizko težo
28.3.2011 13:59:03   
pajkica
Sem malo nižje našla podobno temo in ja vem, da se ne smem sekirati. Saj se tudi ne, enega takega že imam doma, ki je kot prekla user posted image

Le P me je malo ''prestrašila'', ker je rekla, da res ni v redu, da se skoraj nič ne redi, ker on sedaj rabi dovolj maščobe in vsega, ker se razvija živčevje in možgani. In da bi bilo fajn, da bi se malenkost bolj redil, da ne bo kasneje kaj narobe. Drugače pa mi res ne komplicira s prenizko težo in je razumevajoča in ve, da pač vsi niso po jusu.

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Problemi s prenizko težo
28.3.2011 14:59:33   
K_a_t_i
Jaz bi ti predlagala, da dodaš še 1 obrok. Meni se zdijo 4. za 10 mesečnika premalo. Dodaj čim več OHjev (tudi kruh).

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 28.3.2011 15:08:59 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Problemi s prenizko težo
28.3.2011 15:02:48   
Precious
otrok bi moral imeti zajtrk,malico,kosilo,malico in večerjo

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Problemi s prenizko težo
28.3.2011 17:47:23   
pajkica
Nikakor mi ne uspe uštimati petih obrokov. Če mu med zajtrkom in kosilom dam še malico, potem mi kosila noče jesti. Pa ponavadi od kakih pol devetih do pol enajstih spi. Po kosilu pa gre spet okrog enih in spi tja do treh.
Zajtrk je tako okrog sedmih, kosilo okrog pol dvanajstih, malico ima okrog pol štirih in večerjo okrog sedmih. Tudi zaradi spanja nama te ure najbolj ustrezajo in bi jih težko premaknila.
Kruh pa mu dajem, ampak ga poje zelo malo. Sploh ga noče, če pa mu ga dam na mizo, da bi ga sam jedel, ga pa samo spacka.

< Sporočilo je popravil pajkica -- 28.3.2011 17:50:32 >

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Problemi s prenizko težo
28.3.2011 18:26:06   
K_a_t_i
Recimo takole - zajtrk ob 7h, malica ob 10:00 (oz., ko se zbudi), kosilo ob 14:30 (oz., ko se zbudi), malica ob 17h in večerja ob 19h?

Kosilo - mogoče lahko mineštrice probaš zamenjati za kaj bolj hranljivega (no, ne vem koliko imaš v mineštrici zelenjave in koliko mesa, makaronov, krompirja, riža, pire, ječmena,...).

Mleko mu pri 10m lahko daš v skodelico. Malo bosta polivala, ampak bo kmalu dojel.

Mora biti pa grozno to, da ti otrok noče jesti. HB nimam teh težav pa mi je lahko govorit. Tamal je vse. Še solato, peso, kislo repo in kislo zelje ima rad user posted image Najraje ima pa pire krompir in tople kumare. Pa še rumenjak noter stlačim. To je sigurno dovolj nasitno user posted image




< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 28.3.2011 18:30:00 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Problemi s prenizko težo
28.3.2011 21:01:12   
pajkica
Bova res poskusila jutri še eno obrok stlačit v dan, pa da vidimo. Kaj pa naj mu dam za malico ob desetih? Je kakšna banana dovolj? Ali naj mu raje dam malo kruha s čim namazano?
Ja res ni fajn če ti noče jesti, jaz ga moram za vsako žlico motivirati, na vsakih deset minut zamenjati igračko, če ne ne spravi nič po grlu, pa je lahko tudi pol dneva lačen.
Od svakinje je par mesecev starejši, pa tako odpira usta, da ga je veselje gledat, pa po celi porciji kosila še kar dela am am am in vase komot spravi še pol kosa kruha ali šalco kompota. Naš se pa samo stran obrne in drži usta zaprta, če mu hočem še kaj poturiti user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Problemi s prenizko težo
28.3.2011 21:03:14   
emica2008
če mali rad je jogurte mu kupi take, ki vsebujejo več maščob. Topfen Creme ima 3x več maščob kot navadni sadni jogurt.

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Problemi s prenizko težo
28.3.2011 22:01:06   
K_a_t_i
Če ti kaj pomaga - naš ima takole:
8:00 mlečna kašica (kak lino ali pa kosmiči na mleku, mlečni gres, mlečna kaša,...)
11:00 sadna malica (banana + 3 koščki pomaranče ALI zmiksana banana+ pol jabolka + košček pomaranče, ... občasno kakšen "frutek"). V tvojem primeru bi noter zamešala še kosmiče ali pa kak piškot.
14:00 kosilo - kar pač je. Vedno pa nekaj zelenjavnega; nekaj iz OH skupine ter meso, ribe ali jajce. Če imava bolj "švoh" kosilo pa pred tem še malo goveje juhice ali na koncu vsak malo pudinga.
17:00 - jogurt ali skuta
19:00 - mlečna kaša ali kos kruha z namazom + lonček mleka

Pride tudi pri nas kak dan, ko ne odpre ust (obožuje kruh in je užaljen, če ima kdo kruh on pa kašico) - takrat najbolj pomaga, če mu dam žlico. Malo zraven popaca, ampak vmes pa pridno odpira usta. Sadje kot so banana, pomaranča, mehka hruška - to ima vse najraje narezano pa da sam jemlje s krožnika. Makarone tudi najraje z rokami pobira s krožnika. Tako da - morda ni stvar samo v hrani, ampak tudi v načinu hranjenja. Probaj tudi to.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 28.3.2011 22:07:38 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu emica2008)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Problemi s prenizko težo
29.3.2011 8:56:54   
pajkica
Hvala ti K_a_t_i! Čeprav si kar ne predstavljam, da bo naš toliko spravil po grlu. Koliko pa kaj količinsko poje tvoj na obrok?
Ker naš poje tam okrog 200 ml, potem pa 3-4 ure noče nič dati v usta.
Pa od vedno sem že jaz vajena, da imamo kosilo ob dvanajstih, tako da mi je dve ura popoldne kar malo pozno za kosilo. Tudi za nas vedno kuham kosilo za ob dvanajstih.
Pri nas razni linoti in kašice za zajtrk pa itak odpadejo.
Makaronov in kakih velikih koščkov sadja pa zaenkrat še ne more jesti, ker smo še vedno brez zob in mu kar obrača, če pride kak večji košček, ker ga ne more zgristi. Mu pretlačim z vilico kar jeva, ampak če pride vmes kak malo večji košček (pa se meni niti ne zdi velik) včasih tudi vse kar je do takrat pojedel zbruha ven.

< Sporočilo je popravil pajkica -- 29.3.2011 8:57:21 >

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Problemi s prenizko težo
29.3.2011 10:16:52   
K_a_t_i
No, potem pa malo obrni kosilo in malice in je. Mi ne kompliciramo, če se tako zgodi.
Ja, naš tudi poje cca. 200ml na obrok. Samo to je tako-tako - recimo banana, če jo zmiksaš, je ni vse skupaj nič - je pa sigurno dovolj za obrok. Mogoče raje gledaš grame kot ml (juha in recimo krompir 200ml ni primerljivo). Za makarončke ni problema - pa kupi tuste male zvezdice, ki kar same zdrknejo po grlu. Če ni druge, mu pa zmiksaj.

Sadje in koščki - naš tudi recimo jabolka ne more jesti v koščkih, se mu zaleti. Mehko sadje pa komot.

Kruh recimo mu tudi lahko na koščke nadrobiš v mleko in probaš, če mu bo tako všeč. Recimo Gašper ga obožuje samega, ampak to ne pomeni, da mu dam v roke celo žemljico, ker nima pojma kaj naj z njo počnem - mu dam na koščke natrgano sredico - in to potem dajje v usta.

No, ampak kot rečeno - otroci so zelo različni in res, nekateri pač manj pojejo. Velja pa poskusit vse trike user posted image


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?