|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Problemi z najstnikom
1.12.2014 22:26:11   
vrata
Ze 4 leta sem locena in imam. dva otroka. z bivsim mosem sva se razsla grdo in bitke se kar trajajo, sicer sedaj je tako da tudi govoriva ne, niti o otrocih, v bistvu nimava nobenih stikov. SE vedno imava nereseno materialno stran, seveda njemu se ne mudi, ker nic ne placuje...in je zelo tezko. PRedvsem z sinom, ki je danes star 13 let...v 4 letih kar sem locena so z njim stalni problemi, sedaj ze popolnoma neobvladljivi. SIn v vseh teh letih bega od mene k ocetu, v zacetku je oce spretno izkoriscal probleme pri meni , proti meni...sedaj pa ko so se zaceli pri njemu pa otroka nazene k meni in ga ne vidi tudi po vec mesecev. POtem pa se film spet obrne in se otrok obrne proti meni in bezi k ocetu. Pisem pa predvsem zato, ker so problemi s sinom prerasli ze vse meje. NE znamo se niti pogovorit, samo se kricimo in vpijemo en na drugega, otroka se nobena kazen ne prime, je nespostljiv, zaljiv, tudi nasilen. tudi njegov oce je bil. KO ne doseze svojega, bezi k ocetu, mi govori grozne stvari, da sem prizadeta, nora, da me nikoli vec ne bo obiskal ipd... zelo hudo je. ce ga kaznujem s tem, da mu vzamem telefon, bo v danem trenutku vse obljubil, samo da ga dobi nazaj in kmalu je vse po starem. SEdaj ko vztrajam s kaznijo, da se mora dalj cas lepse obnasat je spet ponorel, ces da je pomil in da hoce telefon nazaj...seveda je preraslo vse meje. ZAcel je zopet noret, razbijat, razmetevat stvari, ipd... PRosim za nasvet , vec ne vem kaj naj naredim. VKljucila sem ze csd, pa svetovalni center, sama hodila na posvete...enostavno mu nisem kos...poleg sluzbe, ki je zelo zahtevna, skrbi za prezivetje, zasliziti za prezivetje in vzgajati dva najstnika se pocasi lomim...ne zmorem vec.....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Problemi z najstnikom
2.12.2014 13:15:31   
noranate
Ne bom trdila, da ti lahko pametno svetujem, ker nisem bila v takšni situaciji. Lažje bi se spoprijela z boleznijo, kajenjem....Tako pa, ko ti pri vzgoji vedno nekdo polena pod noge meče, verjamem da je zelo težko, sploh pa, ker so to najbolj "nehvaležna" leta pri otroku.
Sama bi sigurno poiskala strokovno pomoč v smislu razgovora, soočenja z otrokom pri strokovnemu delavcu (otroški pedagog). Probaj, škoditi ne more, mogoče pa rata....Vso srečo vama želim! user posted image

(odgovor članu vrata)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Problemi z najstnikom
2.12.2014 13:19:10   
ronja
A bi se z možem dalo dogovorit za kako družinsko svetovanje (v dobro otroka) ali pa vsaj za mediacijo? Veliko lažje bi reševala probleme z otrokom, če bi bila vsaj na približno istih bregovih... Saj verjetno si vseeno oba želita otroku dobro?

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Problemi z najstnikom
2.12.2014 13:40:09   
gsatalema
Zelo težko vprašanje, še težje je nam tu dajat neke nasvete in predloge.... Sem bila v podobni situaciji, ki pa na srečo ni prišla tako daleč....

Bi povzela kar oba prejšnja odgovora: dialog in pogovor z očetom ( če ne drugače pa na kakšnih institucijah -csd, mediacija....) in pa predvsem pomagat ptroku...kakšni pedagogi, psihiatri, pogovor z kakšnim njegovim prijateljem da se izve morda kakšen problem ga tare....pa ne pozabit da je tu tudi puberteta in že videne situacije in preteklost...

Drugače pa zbrat še tiste zadnje moči in vložit vso energijo da se stvari rešijo, ker dolgo več ne bo šlo..... Vso šrečo user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
2.12.2014 13:42:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Problemi z najstnikom
2.12.2014 17:27:34   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: vrata

z bivsim mosem sva se razsla grdo in bitke se kar trajajo, sicer sedaj je tako da tudi govoriva ne, niti o otrocih, v bistvu nimava nobenih stikov. SE vedno imava nereseno materialno stran, seveda njemu se ne mudi, ker nic ne placuje...in je zelo tezko. PRedvsem z sinom, ki je danes star 13 let...v 4 letih kar sem locena so z njim stalni problemi, sedaj ze popolnoma neobvladljivi. SIn v vseh teh letih bega od mene k ocetu, v zacetku je oce spretno izkoriscal probleme pri meni , proti meni...sedaj pa ko so se zaceli pri njemu pa otroka nazene k meni in ga ne vidi tudi po vec mesecev.


Žal sin plačuje obresti za vse, kar je slabega in nerazčiščenega v njegovi družini. Tudi če ste ločeni, ste še vedno del njegove družine, tako ti kot oče.

Verjamem, da ti je težko in naporno (že samo normalno življenje zna biti včasih težko, kaj šele v kombinaciji z nerešeno ločitvijo in najstnikom), ampak žal kaj dosti izbire nimaš. Rešiti boš morala najprej sama vse, kar se ti je nabralo, in vprašanje je samo, kdo ti lahko pomaga. CSD, psiholog, odvetnik, prijatelji, starši. Izberi, kdo so tvoji najbližji.

Ko boš uredila sebe in družinsko življenje, se bo polovica sinovih problemov rešila sama po sebi, za drugo polovico pa boš takrat že sama znala poiskati pomoč.

Verjetno ti bodo rekli, da pelji sina k šolski psihologinji. Po mojem boš s tem samo nalila na ogenj, sajbo sin dobil dve sporočili, da je problematičen in da je on krivec za težave (pa ni in ne more in ne sme biti), hkrati mu boš s tem naložila nevidno odgovornost.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu vrata)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Problemi z najstnikom
3.12.2014 0:18:01   
Vijoličarka
Obrni se po pomoč, kot je že svetovala Ankica.

Dodala bi mogoče še, upoštevaj nasvete in delaj na sebi.

Ljudje smo različni. So ljudje, ki so že rojeni in vzgojeni, da so nekako pasivni, nekako podložni, nimajo orodja da bi lahko ravnali z vase skoncentriranimi in prevladujočimi osebnostmi. Kot razumem, je taka osebnost tvoj bivši mož in tvoj sin. Ker si po njunem rangu daleč spodaj, te sploh ne jemljeta resno in dokler boš z njima komunicirala, kot komuniciraš zdaj, te tudi ne bosta. Okrepiti se moraš in postati močnejša.

Da ne bo nesporazuma, močna oseba ni tista, ki se najbolj glasno dere, najbolj zasmehuje in najbolj ponižuje, se joka in skuša čustveno izsiljevati. Močna oseba je tista, ki zna oceniti situacijo in reagirati temu primerno. Četudi ti to ni prirojeno, se da do kar zadovoljive meje tega naučiti.

Konkretno, če si otroku odvzela telefon in se zdaj dere, da je pomil in da hoče telefon nazaj - v bistvu igra igro 'kdo bo koga', pozna tvoje tipke in pritiska nanje. Treba se je znati v sebi umiriti in umirjeno povedati, kakšni so pogoji, da bo sploh kdaj dobil telefon nazaj in se tega držati.

Pa ko leta od tebe k možu in od moža nazaj k tebi, je preveč samoumevno, da ga boš ti z odprtimi rokami vzela nazaj. Če ti pred njem obupuješ, viješ roke in mu daš vedeti, da si prizadeta, je zanj to samo korak do cilja, da izsili, kar želi. Če boš res poskusila z odločnim in umirjenim pristopom, se bo najbrž vse skupaj najprej samo poslabšalo, ker ga bo presenetilo in bo hotel nazaj v stare vzorce in okvirje. Če boš vzrajala, je upanje, da te bo končno začel jemati resno, končno začel jemati kot osebo.

Pa dodala bi še, da ga v postopke, pa naj bo do šolski psiholog ali drug strokovnjak ki ga bosta obiskala, ne pošlji z neko jezo, češ da je to zato, ker je on slab. Povej mu, da je to zato, ker ste vsi nesrečni, ker se ne znate prav pomeniti in zato boste poiskali pomoč, da se boste vsi nekaj naučili in boste potem srečnejši.

Upam da ti bo uspelo.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Problemi z najstnikom
3.12.2014 7:09:32   
patrino
A bi se z možem dalo dogovorit za kako družinsko svetovanje (v dobro otroka) ali pa vsaj za mediacijo? Veliko lažje bi reševala probleme z otrokom, če bi bila vsaj na približno istih bregovih... Saj verjetno si vseeno oba želita otroku dobro?
Ojoj, tole ja. Če bi lahko šla z možem na družinsko posvetovanje, se verjetno ne bi ločila, oz. se ne bi ločila na tako grd način. Ne bi živela v več mesečni nekomunikaciji in ne bi imela zmedenega , nesrečnega in izgubljenega najstnika. Če bi oče otroku želel dobro, bi poleg nematerialnih zadevščin poskrbel tudi za materialne- za plačilo obveznosti za otroka, ki jih kot je napisano, ne izvaja. Nista na istih bregovih- očitno še v istih svetovih ne.
Jaz osebno se na očeta ne bi pretirano zanašala. Oz. bi iskala rešitev drugje.
Strinjam se z Violičarko:

Pa dodala bi še, da ga v postopke, pa naj bo do šolski psiholog ali drug strokovnjak ki ga bosta obiskala, ne pošlji z neko jezo, češ da je to zato, ker je on slab. Povej mu, da je to zato, ker ste vsi nesrečni, ker se ne znate prav pomeniti in zato boste poiskali pomoč, da se boste vsi nekaj naučili in boste potem srečnejši.

Najstnik je odraz vašega " nedružinskega" stanja. V teh letih se pri njem vse potencira. Veliko se izraža skozi nasilje in to je še najbolj zaskrbljujoče. Nasilje do drugih in tudi do sebe. Hudo je. Treba se je sprijazniti, da to ni mačji kašelj in poiskati pomoč. Ne le tule.
Pa še nekaj. Ne pozabite na drugega najstnika ( najstnico). Ne izražajo vsi svoje stiske in tegob na enak način.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?