|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim nasvet !
15.4.2016 23:15:28   
Heia
Živijo.

Torej sem v težavah pa si ne znam pomagati. Moja zgodba na kratko....ja pa jade, ne da se na kratko 😕.
Po več kot 15 letih zakona sem bila konec lanskega leta tik pred tem, da zapustim svojega moža.Avgusta sem ga prosila za ločitev a me je nekako pregovoril, da poskušava rešiti zakon in v bistvu saj sem ga imela res rada samo tako zelo nesrečna sem bila oziroma nezadovoljna...bilo je cel kup malih in velikih stvari, ki niso štimale.
No in sva ostala skupaj in ni se kaj dosti spremenilo takoj... dokler ni decembra doživel napad, ki je izgledal kot infarkt, a to ni bil. Kak teden za tem se je nekako spremenil postal je bolj pozoren celo sexsala sva tako kot na začetku najine zveze. Bil je veliko boljši mož v vseh pogledih in bila sem srečna. Res srečna in vse se je postavljalo na svoje mesto. On se je spremenil in jaz z njim vse je bilo res skoraj da prefekt.
Seveda sem ga vprašala od kje ta lepa sprememba in je odgovoril, da se je zbal, da bo umrl in da mi ni pokazal, da me zelo ljubi in da bo sedaj vse drugače.
In je bilo...en mesec.
Potem je prišla diagnoza rak. Precej pozno odkrit, a obstaja možnost, da se pozdravi. Skratka s to diagnozo se je zopet popolnoma spremenil in je včasih res težko zdržati. Je zelo negativen in vse skozi je jezen name in ima napade ljubosumja, ki so prav bolezenski.😕
V bistvu lahko odkrito priznam, da me lahko bi se reklo psihično zlorablja, ni kaj skrivati. Prej nisem bila uradno v službi a sem imela veliko obveznosti, ker imamo družinsko podjetje, ki bo sicer sedaj propadlo, ker on tako hoče in jaz nimam besede... ja pač tako je pa se po resnici povedano ne obremenjujem s tem, ker od lakote ne bomo umrli in če smo enkrat ustvarili iz nič bomo pa še enkrat.
No skratka posel bo reševal, ko / če se pozdravi.
Imava otroke (3). Sedaj sem morala dati vse na stran in se moram popolnoma posvečati samo njemu za otroke največ poskrbi moja mama. Imam dve dobri prijateljici in mamo. Mama je sicer jezna nanj a se strinja, da je treba potrpeti in mi pomaga kolikor se najbolj da , da otroka nista nič prizadeta in imata kolikor se, da normalno življenje.
Imam tudi dve dobri prijateljici ki jima lahko izlije dušo a jima čisto vsega še nisem povedala....ne morem 😢
Skratka odločila sem se, da mu bom stala ob strani vse skozi saj zato pa pravijo v dobrem in slabem. In absolutno verjamem, da bo ozdravel. In zanj skrbim res 100% . Veliko bolje kot kadar koli prej, čeprav je on hladen in sovražen do mene a mi je kristalno jasno, da se tako obnaša ker se boji smrti in sem mu jaz najbližja oseba v življenju in sem zato filter.
Sem in tja ima prebliske, ko mi pove, da zelo ceni kar počnem zanj in da mi je hvaležen.
Največkrat vidim in čutim, da je kot mali fantek in ko ga vzamem v objem in božam on joka.... pa kako se mi ne bi srce trgalo. Kako bi lahko bila sploh jezna nanj za vso tisto jezo in sovražnost , ki jo servira ❔

No skratka in potem kot, da to ni dovolj sem slučajno naletela na neke zadeve, ki nakazujejo, da mi ni bil ravno zvest. Ni sigurno jepa velika verjetnost.Nimam energije, da to sedaj raziskujem plus njega definitivno ne morem vprašati v takem stanju kot je... ženske ( 3) pa kdo mi garantira če katero od njih kontaktiram, da mi bodo povedale resnico. V bistvu, če je kaj bilo potem so to bile samo tako usput za dolgčas preganjati to je jasno iz tega kar sem našla. Nimam pa nič konkretnega v rokah, kot samo sporočila, ki nakazujejo da se je s temi osebami dobil ( nazadnje avgusta lani)... in ko sem dve osebi poiskala na hitro na Facebooku je eno kot pribito .... službeni sestanki to niso bili.

Skratka besna sem kot ris, najraje bi ga nekam poslala, a res ne morem mu tega narediti sedaj, ko je bolan. Zelo mi je težko to odkritje in moje sume potlačiti ter se obnašati kot da ni nič. Ampak kaj pa naj?
Človek ima raka zadnji stadij....a sedaj ga naj pa še jaz pustim? Ne morem biti taka res ne. Smili se mi.

Plus tega verjamem, da bo če se iz tega izvleče postal veliko boljši človek. Naj raziščem? Naj enostavno pozabim za sedaj in dam času čas pa da vidimo kako bo po končanem zdravljenju? Kot sem rekla nimam ga namena prizadeti sedaj, ko je že tako ranljiv a kako naj si pomagam, da me to ne bo sesulo. Kar naprej razmišljam o tem... 😟😳

Prosim za nasvet? Kaj bi vi na mojem mestu?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim nasvet !
16.4.2016 14:59:11   
bskrle
Dobi si pomoč-psihologa, terapevta...

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Heia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prosim nasvet !
16.4.2016 16:13:47   
Heia

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Dobi si pomoč-psihologa, terapevta...


Zakaj? On / ona ne more rešit mojih težav in ne počutim se kot da potrebujem neko strokovno pomoč. Sama moram tole zvozit. Zanimalo pa me je samo kako bi nekdo drug od reagiral.
Vse eno hvala za tvoje mnenje.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prosim nasvet !
16.4.2016 20:27:42   
malaMravljica
Ce si res v taki situaciji in nimas le prevec casa in domisljije, potem nisi v prav nic zavidljivi situaciji. Pojma nimam kaj bi naredila, sedaj lahko recem, samo hvala bogu nisem v taki situaciji.
Si sama sposobna ostati z njim s tem, da ves, da te je varal? Sedaj ga zapustiti skoraj ne mores, je oce tvojih otrok in tako bolan, samo kako bosta zivela naprej, oz kako bos ti zivela naprej z dejstvom, da je varal, to moras nastudirati sama. Veliko srece in zdravja, za oba!

(odgovor članu Heia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prosim nasvet !
17.4.2016 10:44:10   
patrino
Ko ima hudič mlade...
Osebno sem mnenja, da človeka, ki leži na tleh , ne moreš še dodatno zbrcati in pohoditi. In človek je na tleh. Že pri enem neznancu se v takem primeru ne obrnem stran, kaj šele pri možu.
Imela sta svega i svačega. Skoraj sta se ločila in takrat, ga je on očitno palčkal okrog. Čeprav tega takrat nisi vedela, si bila vseeno pripravljena na ločitev, saj očitno zveza ni bila medena in zlata. Torej si se bila ti pripravljena ločiti že takrat, pa še vedela nisi za prevaro. Njemu očitno ni bilo do ločitve in te je prepričal, da ne gresta v to. In sedaj sta kjer sta. Kot praviš, se je on od takrat spremenil v pozitivo. Torej je resno mislil obdržati in izboljšati zakon. Zadeve, ki so vaju razhajale, pustiti za seboj in začeti na novo. Pa se je vse skupaj zalomilo ob njegovi bolezni. Da ne vriska in skače od evforije in da ni ves nežen in zaljubljen,je za moje pojme normalno, glede na vse skupaj skozi kar trenutno leze, pleza. Človek je na pragu smrti. Bolan je.
Verjamem, da te je to, da si odkrila, da te je varal, precej vrglo in prizadelo. Toda ali res misliš, da je trenutno pravi čas, da plača za skok čez plot? Da boš imela od tega res kakšno zadovoljstvo, če mu boš pomahala v slovo in jo odkurila med tem ko on morda umira, je onemogel od kemoterapij itd. Če si tak tip človeka pojdi. Če nisi, za moje pojme raje počakaj, ker te bo drugače vest požrla, če slučajno umre.
Bistvo je, da so sedajle, pa če se še tako bedno sliši- bere, na tapeti druge prioritete. Boj za življenje. Drugo je za moje pojme postranskega pomena- neživljenjskega. Drugo lahko počaka. Če mu bo uspelo prebroditi bolezen, bo prišel tvoj čas, da boš uredila zadeve. Takrat, ga lahko tudi brez slabe vesti zapustiš, mu jih napoješ in ga popljuvaš. Takrat, ko se bo sposoben braniti, premagati tvoj odhod, živeti naprej.
Tu ni govora o strastni ljubezni. Tu se gre za sočutje do sočloveka, ki rabi pomoč.
Vprašala si za nasvet. Tako bi jaz naredila.
Kot sem že rekla, biti boj z nekom, ki je že premagan, ni noben užitek, nobena zmaga in nobeno zadoščenje.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prosim nasvet !
17.4.2016 16:49:33   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Verjamem, da te je to, da si odkrila, da te je varal, precej vrglo in prizadelo. Toda ali res misliš, da je trenutno pravi čas, da plača za skok čez plot? Da boš imela od tega res kakšno zadovoljstvo, če mu boš pomahala v slovo in jo odkurila med tem ko on morda umira, je onemogel od kemoterapij itd. Če si tak tip človeka pojdi. Če nisi, za moje pojme raje počakaj, ker te bo drugače vest požrla, če slučajno umre.
Bistvo je, da so sedajle, pa če se še tako bedno sliši- bere, na tapeti druge prioritete. Boj za življenje.


Se strinjam.

Mogoče tudi trenutek, da ceniš, da si ti ostala zdrava, medtem ko je mož ob družini, poslu in treh otrocih zbolel. Ljubice so bile samo obliž (očino slab) na rane, ki so prišle od nekje drugje.

Pridejo trenutki, ko moramo biti večji od samih sebe in od življenja, če želimo, da bom kdaj spet v enakovrednem ringu. To je tvoj trenutek, naporen, najbrž se ga niti zavedaš ne dobro, a v tem trenutku imaš samo dve izbiri, ali si človek ali nisi.

Če je tako kot pišeš, bo minilo hitreje kot se boš zavedala same sebe...in kakor se sliši kruto in paradoksalno, za tebe, ki si v taki situaciji najbrž preveč boleče, so to trenutki, ki iz tebe naredijo bolj (ali) manj ljubeče bitje. Odločitev je vedno intimna in zavedaj se, da ni napačnih odločitev, saj ljudje nismo popolni. In kakor se odločiš, bodo posledice tvoje..Srečno.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prosim nasvet !
17.4.2016 20:00:37   
Heia
Ne vem če se ni dobro razumelo iz mojega zmedenega pisanja ampak jaz ga NIMAM namena zapustiti. Niti pod razno. Kot si rekla to še tujcu ne narediš kaj šele nekomu, ki ga imaš rad.

Niti njega nimam namena sedaj zasliševali okoli moje najdbe.

Mene samo matrat a naj jaz to raziskujem sedaj brez da on ve? Morda direkt z tistimi ženskami? Pokličem? Jih kontaktiram.
Ali naj enostavno pozabim na odkritje.

Ker kako naj v sebi notri najdem mir če ne vem niti s čim imam opravka?
Trenutno mi je nekako uspelo da na to ne mislim več toliko kot sem v prvih dneh in da sem dala vse pod preprogo.

V bistvu gre se samo zato, da mu želim biti čim boljša opora v tej hudi preizkušnji v kateri se je znašel a me to vedenje oziroma ne vedenje( ker v bistvu ne vem a je varal ali ni) blokira.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prosim nasvet !
17.4.2016 20:41:05   
patrino
Jaz na to seveda ne bi pozabila. Ni to mala stvar. Prevara je nekaj , kar zamaje še tako veliko ljubezen. Tudi sum nanjo naredi svoje. Vendar osebno ne vem, če bi v takšni situaciji- bolezen moža- imela toliko energije, da bi se ubadala še s tem. Poskušala bi to stvar potisniti na stranski tir in se skoncentrirati na tisto kar je trenutno pomembnejše , bistvenejše. Skoke čez plot,ki so se mogoče zgodili pred časom, bi poskušala raziskat čez čas, ko se zadeva mogoče umiri.
Mogoče bi ti bilo lažje, če bi se poskušala postaviti v njegovo kožo. Bi si želela takrat, ko bi imela res hude zdravstvene težave,ki bi že same po sebi bremenile tvoje življenje do konca, reševati še težke zakonske težave in se zagovarjati za grehe, ki si jih nekoč zagrešila.
Seveda pravijo, da pokora vsakega nekoč zadane, vendar se človek v takšni situaciji vpraša, kaj bi to zate spremenilo. Kaj bi spremenilo v tvoji situaciji, če bi moža zaslišala in bi on skesan priznal, da je skakal čez plot. Bi ga v prizadetosti zapustila kljub njegovi bolezni? Bi mu oprostila s figo v žepu? Bi bilo tebi lažje, če bi priznal? Bi se dobro počutila, ko bi se morda izkazalo, da prevare ni bilo, čeprav bi bil on užaljen zaradi sumničenja in obsodbe po krivem.
Kdo ve...mogoče pa ga zadeva v notranjosti žre in se ti bo sam zaupal...Ne vem. Razmišljam in pametujem, situacija pa je res do daske smotana.
Za enkrat bi osebno naredila takole. Kako pa bi reagirala , če bi se v reali znašla v tvojih čevljih, pa sam Bog ve.

< Sporočilo je popravil patrino -- 17.4.2016 20:43:10 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Heia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prosim nasvet !
17.4.2016 22:18:21   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: Heia

Mene samo matrat a naj jaz to raziskujem sedaj brez da on ve? Morda direkt z tistimi ženskami? Pokličem? Jih kontaktiram.
Ali naj enostavno pozabim na odkritje.

Ker kako naj v sebi notri najdem mir če ne vem niti s čim imam opravka?
Trenutno mi je nekako uspelo da na to ne mislim več toliko kot sem v prvih dneh in da sem dala vse pod preprogo.


Ne vem.
Na prvo žogo bi rekla, pusti zaenkrat, in se boš s tem ukvarjala enkrat...nekoč. Ampak, mogoče bo prepozno, mogoče bi bilo celo bolje, da to narediš zdaj (itak je vrag že vzel šalo) in je ena prevara če se sliši še tako čudna, mala stvar, nekaj razumljivega, nekaj rešljivega, bistveno lažje kot je težka bolezen. Morda teži tudi njega, ne vem. Kaj ti čutiš, kaj se ti zdi, da bi bilo najbolje?

(odgovor članu Heia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prosim nasvet !
18.4.2016 8:45:25   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Heia
V bistvu gre se samo zato, da mu želim biti čim boljša opora v tej hudi preizkušnji v kateri se je znašel a me to vedenje oziroma ne vedenje( ker v bistvu ne vem a je varal ali ni) blokira.


Dobra opora si lahko nekomu samo, ko imaš razčiščene stvari pri sebi.
In ni se samo on znašel v težki preizkušnji, tudi ti si vključena vanjo.


IZVIRNO SPOROČILO: Heia
Ker kako naj v sebi notri najdem mir če ne vem niti s čim imam opravka?
Trenutno mi je nekako uspelo da na to ne mislim več toliko kot sem v prvih dneh in da sem dala vse pod preprogo.


Glede na tvoje pisanje je jasno, da moraš nekaj narediti na tem področju, drugače boš slej ko prej v težavah. Lahko, da bo mož umrl in boš ostala brez odgovorov, ki te bodo še naprej razjedali, lahko da boš ob vseh bremenih, ki jih imaš sedaj dodatno na grbi, tudi sama slej ko prej zbolela, lahko kaj tretjega.

bkrle ti je prijazno ponudila nasvet, ki si ga zavrnila, četudi je po mojem zelo na mestu. Sama ne razumem, zakaj se ljudje tako branimo (strokovne) pomoči, ko pa so takšni problemi velikokrat veliko težje rešljivi, kot izgleda na prvi pogled, prav tako pa je dobro, da nam je nekdo v kvalitetno oporo v takšni situaciji.
Kajti - če ne boš poskrbela za svoje, predvsem psihično zdravje, boš lahko imela kasneje tudi ti veliko težav.

Ne obstajajo ravno brez razloga razne podporne/terapevske ... skupine svojcev raznih zasvojencev, umirajočih, resno bolnih ... ljudi. Izkazalo se je namreč, da tudi oni potrebujejo kar nekaj pomoči, izmenjave izkušenj in tudi terapij, dela na sebi in še kaj, da se lahko spopadajo s situacijo, v kateri so se znašli.
Iti sam skozi tako obsežno in naporno preizkušnjo je zelo izčrpavajoče, prav tako lahko človek ne vidi svojega stanja dovolj realno, a je včasih lahko potreben samo kratek pogovor, drugo (realno, neodvisno) mnenje ali že uvid, da je kar nekaj ljudi v podobni situaciji, da lažje sprejemamo odločitve, pomembne za naše življenje.


< Sporočilo je popravil petea -- 18.4.2016 8:47:15 >

(odgovor članu Heia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prosim nasvet !
19.4.2016 12:46:17   
ronja
Jaz sem razumela, kot da niti v sanjah ne razmišljaš, da bi ga zdaj zapustila in da tudi zdaj ne misliš tega razčiščevat z njim. Je pa normalno, da ti ni vseeno, kaj je počel okoli in si želiš izvedet. Če ni bilo nič, potem bi bilo verjetno boljše, da izveš. Če je kaj bilo, je verjetno boljše, da ne izveš, vsaj ne zdaj... Če bi izvedela, da ni bilo nič, bi se mu lahko bolj iskreno posvetila. Ne, da zdaj tega ne delaš, ampak ne bi zadaj čemela neka zamera, mislim. Če bi izvedela, da je nekaj imel, pa bi ti bilo verjetno še hujše...
Ne vem, kaj bi sama naredila v takem primeru... Mogoče bi si res rekla: ok, prioritete prvo, naj se najprej pozdravi, bomo to reševali potem. Po drugi strani pa bi si želela imet razčiščene odnose, če bi umrl (mogoče bi si jih tudi on)... Ne vem, koliko bi me morilo in koliko bi mi jemalo energije. Pretehtaj pri sebi... Naredi si plan, kaj bi naredila, če bi vedela. Bi se v vsakem primeru počutila bolje, da vsaj veš, pri čem si? V tem primeru se splača vprašat. Če veš, da bi te prevara še bolj bolela kot to, da ne veš, pa ne.

Moj občutek je, da če je bil to samo kak sms, je zelo malo verjetno, da bi že kar takoj prišlo do seksa. Ampak lej: v vsakem primeru to niso bile neke čustvene afere, ampak bolj beg iz nesreče (ti si bila nesrečna, torej verjetno tudi on ni vriskal od veselja)... Nobena mu ni pomenila več kot kak sms... Imel je možnost zelo izi prešaltat, pa se je ne samo odločil zate, ampak še tebe prepričal v to... To niso ženske, ki bi ti bile kdajkoli konkurenca. Za nobeno se ni odločil, nobene ne ljubil... In to je tisto, kar te v bistvu zanima, ne? Potrudil pa se je zate... Če se je lahko spremenil takrat, potem bi se po tem "tretmaju bližanja s smrtjo" še bolj zamislit...

Mogoče si narediš v glavi eno listo možnosti: preživi in se potem pomenita - vse ok, umre in ne zveš od njega, še vedno lahko vprašaš tiste punce, ne boš pa nikoli tega rešila z njim... Če v nobenem primeru ne misliš zdaj tega z njim razčiščevat, potem verjtetno res ne gori voda. Razen če bi te v vsakem primeru pomirilo, če bi vedela, tudi če bi izvedela to, česar nočeš.

Še ena ideja, ki ti verjetno ne bo všeč, preberi in če te razjezi ali zaboli, potem premisli o njej, sicer jo pa komot vržeš stran: mogoče se tudi ti bojiš, da lahko on vseeno umre, pa si s tem malo preusmerjaš pozornost. Jeza dela čudeže in je edina, ki premaga žalost... Čeprav sta bila na robu ločitve, je bilo potem boljše in meni se zdi precej jasno iz tvojega zapisa, da ga imaš vseeno rada. Jasno, da si jezna nanj, če te izkorišča za svoj katalizator. In to ni lahko bit, tudi če je vse v redu v zakonu, ti imaš pa še svoje dvome tu... Jasno, da se jeziš, če ga sumiš prevare, pa še pokazat tega ne smeš in ne moreš ga poklicat na zagovor v tem stanju. Ampak zadaj je mogoče še nekaj hujšega: da se bojiš, da mogoče pa bo vseeno umrl. Čeprav si napisala, da si prepričana, da bo ozdravel in premagal bolezen, so besede, ko si napisala: "kaj naj, človek ima raka, zadnji stadij" vseeno delovale ravno nasprotno... Premisli, koliko te jeze je samo zato, da prekriva tvoj strah in žalost, da bo mogoče ta človek vseeno odšel... Pa ne k drugi, ampak umrl. Mogoče mu boš tako tudi lažje v oporo, ker boš čutila z njim - njegov strah, da umre, njegovo žalost, da ne bo videl vsega, kar bi rad...

Kakorkoli se bo vse skupaj razpletlo, mislim, da si lahko prepričana, da si edina, ki jo je imel in jo ima res rad. In to je v bistvu tisto, kar šteje. Upam, da najdeš svoj mir, verjamem, da ti ga jaz z besedami ne morem dat, ampak mogoče vsaj veš, da nisi sama...

< Sporočilo je popravil ronja -- 19.4.2016 12:52:45 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Heia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prosim nasvet !
23.4.2016 10:59:42   
Heia
Hvala vsem. Veliko imam za premisliti...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prosim nasvet !
1.5.2016 10:28:32   
ronja
Ti je kaj lažje? Upam, da se bolezen obrne, gre stran in se simptomi in stranski učinki zdravljenja umirijo in se bosta lahko o vsem v miru pomenila, brez tega hudega nad glavo. In zaživela na novo... Po vsem tem bi res lahko bil čisto nov začetek, kar si verjetno oba želita... Če ti kaj pomaga, vedi, da nam ni vseeno zate. Na žalost nimam pojma, kako pomagat v tako težki situaciji. Verjetno pa bi pomagalo, če se lahko pogovoriš s kakšno dobro prijateljico, ki ji lahko zaupaš... Imaš pa tudi zastonj svetovanje v raznih krajih, če bi rabila koga bolj usposobljenega, ker mi smo le amaterji...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Heia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prosim nasvet !
3.6.2016 14:26:59   
Heia
Nič se ni spremenilo razen, da je on zelo bolan in šibak. Živim dan za dnem in ne planiram niti za en teden naprej.
Sem se zaupala prijateljici, ki je jokala z mano in na koncu mi je dala prav, da za enkrat vse skupaj dam na stand by.

Boli pa... itak da! Ne vem kaj bolj boli to kar se je zgodilo ali to da ne morem a ma nič naresti glede tega. Najbolje je, da o tem ne razmišljam...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prosim nasvet !
6.6.2016 10:35:14   
ronja
Lahko poskusiš z meditacijo. Po raziskavah zelo pomaga, ima čisto znanstveno razložljivo ozadje, zakaj in po mojih izkušnjah pomaga pri stvareh, ki so izven našega dosega oz. prehude, da bi si jih lahko razumsko razložili... Pomaga pri depresiji bolj kot antidepresivi, pomaga pri posttravmatskem sindromu in še pri marsikateri hudi preizkušnji. Mogoče bo pomagala tudi tebi.

V nekaterih krajih imaš zastonj tečaje, vem, da tašča hodi. Vendar ne rabiš nujno tečaja za to (lahko ti pa da dodaten plus, da imaš takrat 1 uro zase in da te spodbudi, da res delaš). Veliko knjig o meditaciji je nekak versko pogojenih, naj te to ne odvrne preveč, ker stvar ni nič verska. Gre za tehniko, kjer se možgani povežejo v bolj sinhrono delovanje, ker ignoriraš vse te misli, ki se ti podijo čez glavo in se s tem umirijo. Deluje pri večini, ki to poizkuša, ne glede na to, ali v to verjameš ali ne. Imaš različne tehnike, verjetno vsak najde svojo, kakršna mu je všeč.

Lahko mu na ta način poskušaš odpustit, mogoče ti bo potem lažje. Budistična meditacija za odpuščanje gre nekak tako, da najprej kot pri normalni meditaciji sprostiš vse dela telesa in misliš na svoje dihanje (lahko si pri tem govoriš kak zlog za vdih in drugega za izdih, ni pa nujno), ko si dovolj sproščena, pa si rečeš: "Odpuščam možu, ker me je prizadel, saj je to naredil zato, ker ni znal drugače. Odpuščam sebi, da še ne morem odpustit, ker še ne znam drugače." In si vsak dan 15 minut to ponavljaš.
Lahko poskusiš tudi s kakim ritualom, ti delajo na našo podzavest, se izognejo razumu, zato lahko delajo, kadar razum odpove (kot tu, kjer ni ene pametne razlage).

Če ne bo pomagalo in če bi se mu še slabšalo, pa se še vedno lahko pogovoriš z njim. Zato nisi nič slaba. Če bo že na tem, da umre, ne moreš bistveno poslabšat situacije, lahko pa se nekak katarzično očistita z enim iskrenim pogovorom; mogoče bi mu lažje odpustila, če bi videla, da mu je res žal, kar bi mu gotovo bilo (če bi slučajno res kaj bilo takrat). Ker verjetno se bojiš tudi tega, da ne boš nikoli izvedela, če se zgodi najhujše. Mogoče si daš obljubo, da če se ne bo pozdravil, se vseeno pomeniš z njim in da ti to ne bo ušlo - da ti bo lažje zdržat zdaj, mislim... Navsezadnje sama bi rajši, da bi se zmenila, če bi me lubi sumil nečesa. Če tega nisem naredila, bi si želela, da to ve. Če bi že naredila neko neumnost, pa bi si želela, da če že ve, da ve tudi to, da mi je žal... Vsekakor bi si najmanj želela, da ve, ampak sama ne vem, da ve... Tako da če se to odločiš v nekem trenutku, ko boš videla, kam se zdravljenje preveša, ni s tem nič narobe in nisi nič nemoralna zato. Saj ga ne boš zapustila, samo čiste račune bi rada.

Pa pokliči še kdaj prijateljico, ni treba, da si sama v tem! Normalno je, da imaš v tem stanju krize!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Heia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prosim nasvet !
9.6.2016 14:31:33   
Heia
Meditacija to v bistvu počnem že dalj časa.
Mora se človek znati čistiti ker drugače pa res na tabletah pristaneš in tega si ne želim.
Malce preveč se tudi tolažim z hrano in sem se pošteno zredila. Bo že.

Glede tega kdaj ga bom lahko vprašala pa ne vem. Vem samo da ga trenutno nima smisla spraševati ker ni sposoben pogovora.

Še vedno se poigravam z idejo da kontaktiram potencialne " ljubice"....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Prosim nasvet !
21.6.2016 9:57:06   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Heia
...Še vedno se poigravam z idejo da kontaktiram potencialne " ljubice"....

Človek naredi v življenju mnogo napak. Nekatere lahko popravi, nekatere bi želel pred vsemi skriti, nobene pa ne more skriti pred sabo.

Kontaktiranje "ljubic" je slaba ideja. Če že so bile, so bile nekaj, kar mu danes niti ni pomembno. Pomembna si mu ti. Ja, pa normalno da se marsikaj dogajalo, saj STA BILA NA PRAGU LOČITVE. Itak da nista prišla do ločitve ker je bilo tako vse skupaj dobro. Iskal je nekaj, kar mu je manjkalo, na napačen način, na napačnem mestu a vendar...

Imela sta težave . V neki točki sta spremenila vajin odnos in "zaživela" skupaj. Danes pa imaš informacijo o dejanju izpred točke spremembe in jo želiš razčistiti. Nimaš kaj razčiščevati. Vsa dejanja, ki so bila pred to točko spremembe vajinega odnosa so postala popolnoma nepomembna (če je bila tvoja odločitev v tej točki resnična). Pomembna za vajino skupno življenje je le točka nakateri sta spremenila odnos in se oba odločila, da želita ostati in živeti skupaj.

Praviloma so "težave", ki jih zakonca premagujeta skupaj, kot je njegova bolezen, nekaj kar partnerja povezuje v nadaljnjem življenju. Soočenje z realno možnostjo, da umreš ni enostavno. Ljudje pa smo različni. Ali se je res spremenil, ali je bolezen res vplivala nanj tako globoko moraš oceniti sama.

Predstavljaj si recimo, čez 30-40 let, sedita na klopci vrtu pred hiško in se držita za roke. Za seboj imata celotno življenje, mnogo slabega se je lahko v tem času zgodilo z ene ali druge strani, ampak takat, blizu "konca poti" bo pomembno samo to, da sta težave prebrodila in da sta skupaj dočakala pozno starost. Tudi če je kdaj bila kakšna afera katerega izmed vaju, bo takrat to popolnoma nepomembno, pomembno bo le to, da sta skupaj. Seveda pa si morata oba prizadevati ostati in živeti skupaj, ne samo v času ko je eden v stiski. In takat mu lahko na primer rečeš: "vem da si takrat pred boleznijo imel ljubice, vesela pa sem, da sva oba zmogla odločiti da ostneva skupaj".

In če te zanima: DA. Možno je, da se človek ob močni izkušnji (kar soočenje z minjlivostjo prav gotovo je) popolnoma spremeni, postavi popolnoma druge prioritete in jih tudi živi, tako da se lahko vsi učijo pri njem, kaj v življenju je resnično pomembno (bližnji, otroci, partner, odnos, družina). Je pa res da so ženske tu v prednosti.

(odgovor članu Heia)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Prosim nasvet !
29.6.2016 12:49:27   
Heia
Verjetno imaš prav in zelo dobro da sem tole prebrala ker sem bila tik pred tem da kličem.

Imaš prav a kaj ko mene to na znotraj razjeda. Enostavno je to vedenje, da morda ni bil zvest naredilo nek zid in je sedaj kot neka pregrada, ki me drži nazaj, da ga enostavno ne morem ljubiti. Oziroma ne morem mu dati vsega. Moja čustva so zmedena. Rada ga imam in smili se mi a tista prava ljubezen to ni. Ne more biti zaradi tega zidu.

Želim si vedeti resnico pa naj bo kakršna koli že je. Tako neznosno je živeti v tem ne vedenju.

On drugače nikoli ni bil za ločitev in je temu strogo nasprotoval. Jaz sem bila tista in eden izmed velikih razlogov, ki je bil prisoten takrat je prisoten še vedno. Nezaupanje!

Se pravi jaz bi sedaj mogla obrniti list in začeti na novo. Ampak kako? Kako naj kar pozabim, da je morda bil nezvest.

Ko bi vsaj on sam od sebe povedal kaj in kako pa, da mu je žal.
In da jaz reče odpustim ti pojdimo dalje.

Tako pa, ko nič ne vem se mi zdi, kot da mi še naprej nekaj prikriva. Torej je nezaupanje se zmeraj prisotno.

Drugače zdravljenje je za enkrat uspešno in s tem se spreminja tudi njegovo obnašanje. Je bolj vesel in res je postal veliko boljši v odnosu do otrok. Končno je prisoten oče. Več časa je namenil družini v zadnjem mesecu kot prej v mnogih letih...
Do mene je ... ne vem, kako naj opišem. Čutim da me potrebuje, čutim da me ima res zelo rad a ... ta presneta negotovost ta nezmožnost za pogovor ta preteklost, ki visi nad mojo glavo in mi ne da miru.

Kolikokrat sem že bila na robu, da vprašam, da odprem temo. Pa ne morem. Iz dveh razlogov, bojim se mu narediti stres in da bi to vplivalo na njegovo počutje in drugič ...največji razlog je bojim se, da mi bo lagal!

Danes je še posebej hudo. On je šel za nekaj dni k bratu jaz sem ostala sama. Sama s temi duhovi!

Pa že mislim da mi je uspelo iti čez to pa spet in spet pride v moje misli in v srce.









< Sporočilo je popravil Heia -- 29.6.2016 12:55:01 >

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?