Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

.
?
. Tako da nevem, samo mi ni jasno kako bi lahko bila noseča saj sem imela operacijo in ali se nebi pri operaciji nič videlo? Na pregled sem naročena dva tedna po operaciji to je ravno naslednji teden.
. Lahko pa da je bilo kaj ker sva pa dva dni pred operacijo
nazadnje 2dni pred operacijo, bi ti mogla ovulirat najkasneje 3dni po operaciji, če bi hotela, da se kej prime. Semenčice namreč preživijo do 5dni v tvojem telesu (v nekaterih primerih lahko tudi več). Do oploditve pride najkasneje 24ur po ovulaciji, od oploditve do vgnezditve res ponavadi rabi približno 6 - 9dni in to je pol to...se ne rabi na nobeno steno več primit, ker vgnezditev je to, da se blastocista (zarodek ) vgnezdi (prime) v odebeljeno maternično steno. Od vgnezditve pa je treba počakat približno 4dni preden je raven hormona hCg dovolj visoka, da jo nosečnostni test zazna (pri nekaterih tudi dlje zaradi počasnega naraščanja hormona). In ker ne moreš vedet kdaj je prišlo do vgnezditve s testom pač počakaš par dni več, oz. počakaš da
izostane in nardiš test.
verjemi, nisem enciklopedija, samo firbec sm in rada berem