|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim za pomoč-nočno zbujanje?
21.5.2013 13:28:30   
Gita 83
Pozdravljene mamice.

Kar na 1x je nastal problem pa ne vem kaj bi lahko bil vzrok. Moja hčera stara 3 mesece in 19 dni se je kar na 1x začela prebujat in jokat sredi noči. Naj povem, da mi je po mesecu in pol spala ponoči od 21 ure pa do 6 zjutraj, tu pa tam se je kakšno noč prebudila sma se najedle in spala naprej tudi kdaj do 8 ure zjutraj. Naj omenim da dojim in brez dodatkov. Čez dan je vesela nasmejana, samo ko potrebuje počitek malo zajoka se nahranima in pol zaspi v vozičku. Čez dan spi cca 4,5 ure vse skupaj. Tri noči nazaj se je začela prebujati od 1x do 2x na noč in ful jokala, ampak ko sem jo nahranila je zaspala normalno naprej. Včeraj in danes ponoči pa se prebuja skoraj na vsako uro ali dve, tu pa tam tudi na pol ure, pa vem da se ful naje, tako da zaspi kot top, ampak se čez urco prebudi-včasih prej in ful joka. Zdaj pa ne vem kaj bi lahko bil problem. Čudno se mi zdi, da je kar na 1x tak preobrat, prej mi je tri mesece spala celo noč brez hranjenja, zdaj pa se skoz prebuja. Naj omenim, da nobeno cartanje ali ujčkanje ne pomaga, samo ziza, pa tud če samo 2x potegne, samo da se carta. Ali je mogoče da ji že tako zgodaj zobeki rastejo? Je imela kdaj katera tako izkušnjo? Čez dan daje vse v usta ni važno kaj je, samo da ima polna usta, tudi slini se zelo.

Hvala za kakeršnokoli informacijo oziroma izkušnjo.

Lep dan.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim za pomoč-nočno zbujanje?
21.5.2013 14:58:57   
Tippi
Otroci jokajo. Na začetku ne toliko, kasneje se pa začne. tam po tretjem mesecu najbolj rado. Nočno vstajanje lahko traja od par mesecev, do dveh let. Jaz sem imela to drugo srečo user posted image Razlogov je lahko veliko, in jih je res preveč, da bi jih naštevala, ampak na žalost, vsem razlogom za jok, še s tako trdno voljo in željo, ne boš mogla biti kos. to je dejstvo in to ti lahko pove skoraj vsaka mamica, ki se je ubadala z nočnimi pohodi.

Želim ti veliko potrpežljivosti in dobre volje. Tudi to obdobje bo minilo. Vendar to ne pomeni, da bodo minili problemi. Mali otroci, mali problemi, veliki otroci, veliki problemi. Verjemi. Vedno bo nekaj. zdaj joka in vstajaš ponoči, potem bo hodil in boš dajala obkladke in vozila šivat arkade, potem bo šola in boš jokala ob cvekih in vriskala ob petkah, potem bodo prve ljubezni, pa boš kupovala kondome in se ubadala z resnejšimi zadevami, skratka Gita, otročka imaš in v paketu z njim si dobila tudi nočno vstajanje. user posted image In srečo in veselje. Tako to gre user posted image
Srečno!

< Sporočilo je popravil Tippi -- 21.5.2013 15:02:09 >

(odgovor članu Gita 83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prosim za pomoč-nočno zbujanje?
21.5.2013 18:16:33   
ZmajTolovaj
Amen. user posted image

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prosim za pomoč-nočno zbujanje?
21.5.2013 18:50:10   
malaMravljica
sam malo popravim Tippi, moj ponoci ne spi od prvega dne do ... gremo proti 4 letu user posted image

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prosim za pomoč-nočno zbujanje?
21.5.2013 18:55:20   
astrid1
Od kolegice sinček je dobil prvi zobek v 4. mesecu. Je možno.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prosim za pomoč-nočno zbujanje?
21.5.2013 19:24:25   
Izabelina
pa se mogoce ksn poskok v rasti al pa reakcija na cepljenje...

< Sporočilo je popravil Izabelina -- 21.5.2013 19:25:30 >


_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Gita 83)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prosim za pomoč-nočno zbujanje?
21.5.2013 20:35:41   
abc123
Mogoče se pa zdaj pri treh mesecih že veliko bolj zaveda okolice in tako podoživlja dnevne vtise in dogajanje in ponoči, ko se prebudi, potrebuje samo občutek varnosti, da ve, da je vse OK in ta občutek si ti. Tako kot si ti čez dan z njo, ko opazujeta okolico, tako je ponoči, s sanjami podoživlja dan, ti moraš biti pa pač realno zraven.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prosim za pomoč-nočno zbujanje?
21.5.2013 20:51:09   
mayci
Tippi, ful dobro napisano! user posted image

_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prosim za pomoč-nočno zbujanje?
21.5.2013 21:00:39   
HeLenčica
Pri nas identično - zdaj smo stari skoraj 5 mesecev in se zbuja zelo pogosto, do 3. meseca je spal v redu. Nehala sem iskati vzroke in se sprijaznila - pa je lažje :) Včasih imamo tudi kakšno dobro noč, ko se samo 2 ali 3x hranimo :)

_____________________________

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prosim za pomoč-nočno zbujanje?
22.5.2013 8:31:03   
Gita 83
Nočno vstajanje me sploh ne moti, to tko vem da dobiš v paketu z otrokom, samo ta nenadna sprememba, prej je spala cele noči, tako da sem jo včasih še zjutraj ob 8 morala zbudit, zdaj pa kar na 1x jokanje na vsako urco, tudi na pol urce. Verjetno so res spremembe ali razvoja, od cepljenja itd...za zobeke lahko da je še prehitro, no ali pa tudi ne, glede na to da ima vse znake katere sem prebrala na netu, da bodo prišli prvi zobeki, vam sporočim če bo kaj v tej smeri.
Ja Tippi, majhni otroci majhni problemi, veliki otroci veliki problemi...se že navajamo na ta pregovor, z leti mi bo pa prišel pod kožo. :)

Hvala vam mamice.

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prosim za pomoč-nočno zbujanje?
26.5.2013 16:22:45   
Maxy
Gita, se strinjam z vsem, kar so ti ponce napisale. Jst sm pri prvem otroku tud doktorirala, zakaj se zbuja od 4 meseca naprej. Pol pa mi je tašča rekla, da je očitno lačen pa naj mu dam kaj za jesti zvečer. Začela sem mu dodajati Milupino kašico za 4 mesece in problem se je rešil. Sedaj imam tudi šestmesečnika, ki se je tudi začel zbujati med 4 in 5 mesecem. Sem ga že lepo navadila na ''večerjo'' in zdej lepo spimo.


_____________________________

Do krajev, kamor se splača iti, ni nobenih bljižnic. B.Sills

(odgovor članu Gita 83)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prosim za pomoč-nočno zbujanje?
27.5.2013 9:51:01   
Gita 83
Maxy hvala za nasvet. Ravno za vikend sva z mojim fantom o tem razmišljala, da očitno nima dovolj mleka in da rabi dodatno hrano. Pa zdaj ne vema al naj dama kar gosto hrano al naj ji dam adaptirano mleko, pač dodatek? Koliko tega Milupinija pa mu vi dajate? Od začetka verjetno mal, pol pa vedno več a ne? Prosim za nasvet glede količine, saj bom danes zvečer tudi jaz probala s tem, da vidmo kaj bo. Hvala že v naprej.

Lep dan.

(odgovor članu Maxy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prosim za pomoč-nočno zbujanje?
4.6.2013 12:42:43   
Mamica29
Tudi mi smo imeli probleme z zbujanjem ponoči, še bolj pa z uspavanjem. Nam je pomagal Sistem za zvočno terapijo - spletna stran je www.pemamedika.com. Ravno na tem forumu je bila ena tema v zvezi s tem, pa si ga je veliko mamic izposodilo in težavo rešilo. Baje, da ga uporabljajo tudi za pomirjanje otrok s posebnimi potrebami in ga veliko strokovnjakov priporoča.
Evo tukaj je ta tema, pa si same preberite, kaj pravijo mamice, mogoče bo pa še kateri v pomoč: http://www.ringaraja.net/forum/Pomo%C4%8D_prosim%25%25%25%25spanje_petmese%C4%8Dnik%25%25%25%25/m_5987620/tm.htm

(odgovor članu Gita 83)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?