|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prva trda hrana
13.12.2011 15:00:21   
lojtra1
Kdaj ste začele z uvajanjem trde hrane?
Moj sinček bo drug teden star 4 mesece in patronažna v tem tednu prihaja na obisk z namenom da bi že začeli s trdo hrano.Ali je to prezgodaj ali ne?
Kaj bo najprej jedel?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prva trda hrana
13.12.2011 15:15:05   
SMT3
Kam se vam tako mudi s trdo hranouser posted image

(odgovor članu lojtra1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prva trda hrana
13.12.2011 18:03:47   
naja17
Prezgodej, jest se ji še pri 5. mesecih nisem pustila prepričat... Moj je začel s korenčkom in pol naprej pač sprobavanje različne zelenjave...

(odgovor članu SMT3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prva trda hrana
13.12.2011 18:09:25   
Anonimen
Začela pri 4ih mesecih in pol s korenčkom.
Pač probaj, pa boš videla kako in kaj ... že po prvi žlički ti bo jasno, če jo je otrok že sposoben oz. pripravljen sprejet. Saj lahko najprej z eno žličko sprobaš, pa če ne bo šlo čez kak teden spet poizkusita ... po občutku ...

(odgovor članu naja17)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prva trda hrana
16.12.2011 12:39:18   
marjetka15
jaz sem začela z uvajanjem goste grane pri 5,5 mesecih.
Pri 4-ih je meni mal zgodaj.
Naša pikica bo čez tri dni stara 6 mesecev in nam že kar ''laufa'' hranjenje.
Ima kosilo nekaj od zelenjave in malico popoldan sadje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prva trda hrana
16.12.2011 13:10:39   
tix
mi smo začeli s 4m. Je pa dolgo trajalo, da je sploh kaj pojedel. Saj bistvo tega uvajanja, je bolj sprejemanje novih okusov kot pa da bo že takoj kakššen M obrok manj

(odgovor članu marjetka15)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prva trda hrana
5.1.2012 21:25:37   
linn
moja je zdaj stara 4m. Se še dojima,zdaj se pa odločam,da bom začela s trdo hrano.
njej pedijater svetuje,da začnem. Povsot kjer berem naj bi dojenim začeli uvajat po 6m.
Tudi jaz se sprašujem,kaj je bolš za otroka?user posted image

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prva trda hrana
14.1.2012 20:23:21   
deveta
Pri nas svetujejo začetek z drugo hrano pri petem mesecu. Jaz sem ji dala prvo žličko korenčkovega soka (srov korenček) na dan dopolnjenega četrtega meseca. Pol pa počasi naprej in vedno več in vedno bolj pestro.

(odgovor članu linn)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prva trda hrana
24.2.2012 23:18:02   
linn
mi lahko katera pomaga z nasvetom.
moja zvezdica je zdaj stara 6mesecev in ji poleg dojenja dam dva obroka trde hrane. zjutraj sadno kašico,ki jo kr dosti poje.
potem v času kosila pa kakšno juhico z zelenjavo,drugič juhico z belim mesom. vse kar pač v tem času lahk je.
je zelo rada in nikoli mi ne nakaže kdaj ima dovolj. potem se mi je zgodilo,da se je preveč najedla in je zvečer bruhala.
potem sem ji dala majn je hotela še zizat in se je jokala dokler ji nisem dala. in mi spet bruha,ker tako je kot da brej ni jedla
ničesar. kako veste kdaj ma otrok dovolj,koliko bi ji mogla dat obroka? vse hrano pa pripravljam doma sama tak,da ne kupujem kašic. seveda pa ponoči tudi je. zaspi mi ob 19hzvečer in se zbudi ob 7.30 zjutraj. je mi pa ponoči ob 23h,potem ob 3zjutraj in ob 5zjutraj in ko se zbudi. in še to,kdaj neham pasirat hrano in ji začnem dajat nepasirano hrano?

l.p upam,da bo katera vedla kaj naj nardim...

(odgovor članu lojtra1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prva trda hrana
25.2.2012 2:47:50   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: linn
moja je zdaj stara 4m. Se še dojima,zdaj se pa odločam,da bom začela s trdo hrano.
njej pedijater svetuje,da začnem. Povsot kjer berem naj bi dojenim začeli uvajat po 6m.
Tudi jaz se sprašujem,kaj je bolš za otroka?user posted image


glej malo svojega otroka (to velja tudi pri drugih stvareh). če je zainteresiran ko ti ješ in kaže interes probat, lahko začneš testirat. če pa ne bo hotel, pa počakaš nekaj časa ali dokler sam ne nakaže da ga hrana zanima in bi rad probal.

za prenažiranje pa ne vem - naša tamala se ni nikoli, ampak res nikoli, prenajedla kot dojenček. mogoče če gledaš kako zgornje povprečje? je pa cirka 100 - 180 g GH na obrok pri polletniku (približno 2 obroka GH na dan, vse skupaj 5-6 obrokov na dan)..

(odgovor članu linn)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prva trda hrana
25.2.2012 18:33:47   
lily32
Jaz ji pripravljam hrano doma, včasih pa ji dam tudi kupljene sadne kašice. Doma pripravljene ne merim, kupljene pa poje od 100 do 180 g pri enem obroku, odvisno koliko je lačna. Lahko tudi ti zmeriš, da boš vsaj približno, koliko je hrane.

Mi sicer nimamo problemov s prenajedanjem, ker jasno pokaže, da noče več: iztegne jeziček, kot da ji je naredilo slabo in  bo bruhala, ali pa udari z roko po žlici.user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
25.2.2012 20:54:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lily32)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prva trda hrana
29.2.2012 20:55:26   
marjetka1975
Jaz sem začela takoj, ko je dovoljeno pri 4 mesecih. Razlog je glavni ta, da nisem mela svojega mleka, pa tud to, da je precej polival. Začela sem tako kot pravi doktrina, pa sem po 14 dneh oupala in štartala po zdravi kmečki pameti in od takrat nimam težav.

Srečno

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prva trda hrana
8.3.2012 11:34:35   
touch
z uvajanjem goste hrane sem precej odlašala, ker sem menila, da čim kasneje, tem bolje. ampak mi je bilo potem žal. predvsem moraš opazovati svojega otroka in začeti na njegovo pobudo, četudi že pri 4ih mesecih. jaz sem začela pri 5,5 in to potem, ko je minilo kakšnih deset dni obilnega polivanja in nonstop kričanja. nisem vedela kaj mu je, skoz bi se dojil, potem je tudi polival, ponoči ni več spal. ker pač nisem imela izkušenj (prvi otrok), nisem prepoznala znakov, da je otrok lačen. potem sva začela s hrano in počasi v nekaj dneh se je uspel nasiti. sem pa morala kar takoj začeti z dvema obrokoma na dan. so pa znaki, da je otrok pripravljen na GH tudi, ko drži glavico samostojno pokonci in opazuje odrasle, kako jedo. če bi imela prej to izkušnjo, bi že prej začela s hrano, lepo postopoma. je pa zaradi tega začel takoj dobro jesti. :)
kar se tiče zgornje meje, je meni patronažna rekla, da ko poje 150-200ml je hrane dovolj. kar je več, je prenajedanje in to ni dobro. če otrok kaže željo po sesanju, je verjetno žejen in mu je treba dati vodo. z vodo si potem napolni trebušček in dobi občutek sitosti.

(odgovor članu marjetka1975)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prva trda hrana
20.3.2012 13:37:08   
olimia
Jaz sem tudi začela pri 4,5 mesecih in to predvsem zato, er nam je skoraj žlice pulil iz rok. mleka sem imela sicer dovolj, ampak sem mu ponudila kakšen rižolino z mojim mlekom, nekje pri dobrih 5 mesecih sva začla z zelenjavo, potem pa zelooo hitro preklopila še na sadje, meso, gluten in pri slabih 8. mesecih na skute in jogurte. Pri 10. mesecih sem mu že skuhala občasno gris na kravjem mleku, imel je že tudi zelo raznoliko prehrano (po zdravi kmečki pameti - kot pravi marjetka). Pri enajstih mesecih pa je začel jesti vse (tudi agrume, smoki, svinjino, kravje mleko, čokolado...). To zadnje pa zato, ker je šel pri dobrih enajstih mesecih v vrtec in tam nihče ne vpraša ali je že kdaj pil kravje mleko... kar je na jedilniku, otroci dobijo na krožnik ali v skodelico (RAZEN seveda, če je alergija oz. zdravniško potrdilo, da otrok nečesa ne sme).

(odgovor članu touch)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?