***pika***
|
Mi smo šli na prvi sprehod sicer novembra, ko je bilo malo topleje (15 stopinj). Spodaj je imela plišaste žabice, zgoraj čez majički podloženo plišasto jopico. Dali smo jo v tanjšo spalno vrečo (tako, za ponoči, brez rokavov, pokrili s tanko odejico in položili na bok. Bila pa ja v vozičku PP premette, torej je bila 'pokrita' še z gornjo zaščito vozička. Aja, na glavi je imela eno bombažno in eno tanko plišasto kapico, čez smo pa potegnili še kapuco od jopice. Šli smo pa že prvič za pol ure (je patronažna rekla, da se za 10 minut res ne splača oblačit in pakirat , potem smo pa kar podaljševali, tako da smo bili preden je bila stara 2m že tudi po 3 ure zunaj. Če je malo preveč pihalo, smo dali pa pleničko čez odprtino vozička (je pa res, da čisto na začetku v vetru nismo šli ven). Zdaj se ravnam predvsem po temperaturah - pogledam na zunanji termometer in potem jo glede na temperaturo oblečem tako kot se nam je pri podobnih temperaturah najbolje obneslo. Če ji je bilo npr. v kombinezonu pretoplo, smo drugič šli ven s toplo jopico, zimsko kapo pa smo pri +6 zamenjali za tanko plišasto in kapuco jopice. Je pa seveda še v zimski vreči - včasih z rokami zunaj, ko je ful hladno, jo pa bolj do vratu zapremo. Se pa strinjam z ribico, da se ravnaj po lstnem otroku - tudi jaz srečujem mame, ki imajo bolj oblečene otroke, ko sem pa jaz imela bolj zadekano, so pa nekatere otroke manj oblačile.
< Sporočilo je popravil ***pika*** -- 16.2.2007 22:50:36 >
|