|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvo otroško kolo
20.4.2011 14:47:28   
nara123
Smo v nakupovanju prvega kolesa za našo 3 letnico,v poplavi raznih firm koles nevemo za katero se naj odločimo,vem,da je odvisno od več faktorjev kaj kupiti in najbolje je da otrok sam sproba kolo.Zanima pa me katero kolo ste kupile,da se bomo lažje orientirali in ne bomo prečesali vseh trgovin,bi pa tako ki je resnično lahko za poganjati,da jo nemie čisto takoj.Še to velika je cca 100 cm in ima 14kg.kaj priporočate?

Hvala že vnaprej
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvo otroško kolo
20.4.2011 14:58:51   
sazi
SCHWINNova kolesa so super - zelo vzdržljiva in praktično neuničljiva. Sinko se je na njem naučil poganjat (na triciklu nikoli ni dojel pojma pritiskanja na pedala), zdaj se je pa še naučil vožnje brez koleščkov - na 12-colskem in zdaj prešel na 16-colskega.
Torej za 3-letnico bi jaz izbrala 12-colski SCHWINN (hči je stara 2 leti in ji je še malo prevelik, ampak jeseni pa, če bo imela voljo, jo zagotovo posadimo na sinovo staro kolo, ki je še vedno kot novo).
Pa na bolhi se jih veliko prodaja.

(odgovor članu nara123)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prvo otroško kolo
20.4.2011 15:52:23   
kajalin*
schwinn :)


(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prvo otroško kolo
20.4.2011 15:56:15   
pety78
Naš 5 letnik ima schwinna, ki ga bomo prodali in mu kupili eno lažje aluminijasto, ker ta je ful težek. Za 3 letnico pa tudi nekaj lahkega. user posted image

_____________________________



(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prvo otroško kolo
20.4.2011 16:02:02   
*pepelka*
Mi pa nismo prav nič komplicirali in smo v Šparu vzeli to kar so imeli in sicer 12", smo se prav lepo naučili vozit z njim. Natp ša smo prešli na 14"

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prvo otroško kolo
20.4.2011 18:40:32   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Naš 5 letnik ima schwinna, ki ga bomo prodali in mu kupili eno lažje aluminijasto, ker ta je ful težek. Za 3 letnico pa tudi nekaj lahkega. user posted image


Otroci so si po sposobnostih itak različni med seboj. Za moja otroka se mi zdi fajn, da je prvo (pa tudi drugo) kolo zelo težko, ker je težišče nižje in se pelje bolj stabilno. Kasneje sem pa tudi jaz pristaš čimlažjih koles.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prvo otroško kolo
20.4.2011 20:51:20   
livia
Če iščeš pravo kolo vzemi ali Schwinn (torpedo bremza na nogi) ali Auroro (obe bremzi na roki) in sicer 12 colskega.
Jaz za tako majhne prisegam na bremzo na nogi, ker v rokicah nimajo tolk moči.

Če pa iščeš poganjalca, bo pa debata spet dolga.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prvo otroško kolo
20.4.2011 21:23:50   
kajalin*
Ma sej res,če je to njeno prvo kolo,ji kupi poganjalca,ti nikol ne bo žal,naša je stara letos 6 pa imamo borbe k ona bi še kr imela pomožna kolesa,pa je ta malega 12" že prerasla.Zdej imamo večji schwinn ga dobi za zajčka,pa bomo videli,čeprav nisem lih optimist,ker rolanje obvlada kolo ji je pa španska vasuser posted image

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prvo otroško kolo
21.4.2011 7:35:54   
nara123
Hvala za odgovore,poganjalca že ima in ker lepo poganja svoj tricikel smo se nekako odločili,da ji kupimo kolo.Vprašanje sem postavila zato,ker se nagibamo za nakup Schwinnovega kolesa in ker niso ravno poceni me samo bega,da bo samevaluser posted image kje v kotu.Jo bomo peljali v trgovino in da vidim kolko bo zagreta madam za kolo,ker na igrišču bi itak vse ona sprobala,doma pa je potem druga zgodba.
Hvala še enkrat za odgovore.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prvo otroško kolo
21.4.2011 8:53:54   
livia
Samo tole, poganjati tricikel ali pa imeti kolo poganjalca ni isto. S triciklom ne bo nikoli pridobila na ravnotežju, s poganjalcem bo pa samo prešaltala na kolo brez koleščk.

Ko smo mi kupovali starejši za tretji rojstni dan, sem ji hotela kupili poganjalca, pa sem ji ga pokazala, pa je rekla, da ni pravi, ker nima pedal. Ker je bil drag, se nisem upala kupiti in smo kupili Schwinna. Potem je prišla pomlad in vsi sosedje so na ulico privlekli svoja kolesa. En sosed je pa imel poganjalca in ko so otroci probali to reč, se nihče več ni hotel voziti s svojim kolesom. Mi smo potem šli še v nakup poganjalca, saj imamo še eno mlajšo punco in mi ni bilo žal, samo schwinn sedaj res stoji v kotu. Ko je pa starejša sedaj pri 5 dobila kolo 16 col, je pa skoz na njem in ne več na poganjalcu.
Odločitev je tvoja. Vsaj moji dve nista znali takoj obračat pedal, pa hitro sta se zmatrali, pol sem pa jaz porivala to kolo od igrišča do doma. Če sta pa na poganjalcu morem pa tečt za njima, pa še v klanec gre fajn, kar z navadnim kolesom žal ne gre.

(odgovor članu nara123)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prvo otroško kolo
21.4.2011 9:33:20   
Adelina
Nam se je Schwin zdel pretežek in smo ga naslednje leto prodali. Kot pravi Livia, se je tudi naš par metrov peljal in je bilo dovolj. Sicer ne vem, če bi bilo z lažjim kolesom kaj boljše, ampak meni ni logično, da je za majhne, drobcene otročke dobro oz. celo "priporočljivo" težko kolo, kasneje oz. za odrasle pa naj bi kolo bilo čim lažje? Pa bremza na pedalu mu tudi ni odgovarjala in mu ne še sedaj na 16" kolesu (smo ga dobili) in vedno zabremza na prednjo bremzo in ga včasih celo malo privzdigne. In za bremzo stisnit so drobcene ročice prešibke, težko kolo pa drobceno telesce lahko vozi?
No skratka, mi smo potem ko smo švina prodali, kupili kolo-poganjalca (ali ima hčerka dvokolo ali avto poganjalec), čez dobro leto pa je speljal na 16colskem kolesu. Hčerki pa zdaj pri 4 letih kupujem kolo, pa še to predvsem, da bom lahko kolo s Trail-gatorjem pripela na svojega, kar poganjalca ne morem in tukaj se spet pokaže prednost lažjih koles.
Tako da moje mnenje je čim lažje kolo in zavori na krmilu. Aja pa še to: lažja kolesa se da dobit tudi nealuminijasta, pa se ne spomnim kakšna zlitina (ne jeklo ali Hi-ten, ta so težka).

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prvo otroško kolo
21.4.2011 11:40:36   
10ka
Lansko pomlad je naša takrat 2.5 letnica dobila schwinnovo kolo (12-col, pomožni kolsščki), do jeseni se je znala že kar daleč pripeljat, vedno z veseljem in brez kakšnega napora. letos ga obvlada, tudi bremzo - torpedo - suvereno uporablja, bremze na balanci pa še ne.  razmišljam, da bi ji snela pomožne koleščke, saj na poganjalcu (brez pedal) leti ko šus in odlično drži ravnotežje. kolo (schwinna)) smo kupili rabljeno na bolhi in je zdaj že 4 leta staro, dela super, nobenih problemov.

_____________________________

http://liliputi.blogspot.com/

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prvo otroško kolo
21.4.2011 13:29:02   
Hope2
Ta teden sem diplomirala iz biciklov. Za 2 rojstni dan je dobil en bicikel 12 colski s pomožnimi kolesi, NO NAME firma, nič posebnega, kolo kot kolo, težko pa ko svinec. Mali bo star 2,5 leti in ne zmore pognat pedalov, tlele sem prebrala, da bolje kupit schwina ali kako lahko kolo, no pa sme šla v akcijo. Najprej brez malega, nato pa še z otrokom. Kolesa so več ali manj iste teže, vsi so težki oz pretežki, so pa razlike v parih cm višina sedeža, dolžina celega kolesa, razlika v cm med sedežem in balanco, bremze, eni imajo blatnike, drugi (spet so zato lahko lažji), ap v pedalih je razlika, eni gredo bolj enostavno, kot pri kakem drugem, ap oblika balance. Zaradi vsega tega ima otrok na oko skoraj identičnih biciklih različno držo.
Že sem hotela kupit schwina, pa sem raje še enkrat šla vsa kolesa sprobat z malim. Se je spravil na schwina in moram rečt, da pri svojih 98cm ni šans, da mu vzamem koleščka dol, da bi sam vozil, ker je bicikel previsok. Če se bo otrok vozil s koleščki ali je čez 100 cm velik, ni problema, drugače pa ni šans. Nato sva pristala v bauerju. Imeli so 3 bicikle, po teži enake tam tam, cenovno od 114-140 evrov, je pa en posebno z nizkim sedežem, tak da ko se vsede, lepo doseže tal in če bo kmalu pognal pedale, lahko brez koleščkov vozi. Tega sem potem kupila, saj je tudi v trgovini zagonil pedale. Bicikl se mi je zdel lažji od našega doma, samo sem doma stehtala in sta isto težka, razlike so pa take, kot sem zgoraj opisala.

Teže v trgovini ti noben ne bo znal povedat, ker jih ni, nimajo niti v opisu bicikla. Otroka s sabo in sprobat, glej držo telesa in višino sedeža

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 21.4.2011 13:31:33 >

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prvo otroško kolo
22.4.2011 7:20:01   
nara123
Samo,da povem včeraj smo kupil Schwinnovo kolo in naša madam se je vsedla in peljalauser posted image user posted image user posted image ,smo jih več sprobali pa ni šlo na nobenem drugem kolesu.
Hvala še enkrat za pomoč.

LP

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prvo otroško kolo
22.4.2011 22:11:41   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Naš 5 letnik ima schwinna, ki ga bomo prodali in mu kupili eno lažje aluminijasto, ker ta je ful težek. Za 3 letnico pa tudi nekaj lahkega. user posted image


Ma itak, Schwinova jajca so čist pretežka. Kolo mora biti res čimlažje. Pa tud kater 3 leta star otrok je pa še zlomil na primer okvir kolesa? Mislim kera. Je pa res fajn,d a je vzdržljiv, he, he.

V glavnem: kolo mora biti lahko in predvsem je NUJNO, da otrok z obema nogama doseže do tal, in to ne s prsti, ampak mora s celima podplatoma stati na tleh. Ker vsak otrok bo, ko se mu bo zdelo,d a je v vevarnosti, avtomatično dal noge na tla, in če se ne bo mogel ustaviti na tak način, bo hudo ... Nujno morata biti obe stopali na tleh.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prvo otroško kolo
23.4.2011 6:30:33   
Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: nara123

Samo,da povem včeraj smo kupil Schwinnovo kolo in naša madam se je vsedla in peljalauser posted image user posted image user posted image ,smo jih več sprobali pa ni šlo na nobenem drugem kolesu.
Hvala še enkrat za pomoč.

LP



Super, s Schwinnom ne moreš falit.user posted image

(odgovor članu nara123)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Prvo otroško kolo
23.4.2011 7:30:48   
ksenjaka
Kolo Puky je sicer med dražjimi ampak je zakon, ker se nastavlja višina in naklon krmila, sedež.... gume so 16 colske, pa je sedež kljub temu primeren že od 3, 4 let dalje (95 cm)...

http://www.kakadu.si/otroska-kolesa/123-otrosko-kolo-puky-16.html

Mi smo se uspeli zmenit tudi za popust ob osebnem prevzemu - pa še stestirali smo ga.


(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Prvo otroško kolo
23.4.2011 7:47:20   
helencamatici
Kolo Shwin za tamalčke je totalno pretežek za moje pojme.

(odgovor članu ksenjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Prvo otroško kolo
8.8.2011 15:13:52   
2srcka
Tudi mi kupujemo kolo za 3 letnico in glede na prebrano, me sedaj zanima katera kolesa so lažja od Schwinnovih? Zanima pa me tudi to, ali je bolje d aje bremz ana pedalih ali na rokah?

(odgovor članu helencamatici)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Prvo otroško kolo
8.8.2011 21:35:08   
sonjababic55
Tudi mi smo doktorirali iz tega in shwin nam je bil pretežek. Najlažji ne pa najcenejši so aluminijasti liketobike, puky in merida. 16colski puky ima ful nizko sedež in je primeren že za 3 letnike. glede bremz smo se pa zafrknili... kupli smo mu 1x ročno + 1x nožno, pa na nožno noče bremzat, hkrati pa ga ovira pri štartu... namesto da bi se porinil naprej, porine nogo nazaj in seveda nikamor ne gre :)

(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Prvo otroško kolo
8.8.2011 21:56:35   
2srcka
In kakšna približno je razlika v teži?

(odgovor članu sonjababic55)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Prvo otroško kolo
9.8.2011 14:36:53   
dreamhorse
Mi pa nismo nič doktorirali iz koles... Dobila je kolo od nečakinje, ki ga je ta prerastla. Kawasaki 12 " prvič vsedla gor, poganjala pedale nazaj, šla dol  - vztrajna ravno ni. Drugič vsedla gor, sem ji pomagala, da je dobila občutek, kaj z nogicami, ni šlo, šla dol.. Tretjič se je vozila sama.. aja punca je stara 2 leti in 2 meseca. In ko ne more zagonit sama, zagoni nazaj, da si nastavi pedale, potem pa že šibam za njo. Zato pa bremza na roki, če mene vprašaš... Sicer pa vsak otrok je drugačen..Pri nas pa dvokolesni poganjalec leži v garaži. In takrat sem se odločila, da ne bom več delala študij iz različnih pripomočkov. Kar je na voljo pa naj uporabi.

(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Prvo otroško kolo
10.8.2011 18:55:13   
polma
Naš 3letnik je danes zvozil na 12colskemu schwinnu. Prej je mel poganjalca, ki je verjetno 3krat lažji od schwinna, ampak ga očitno ne moti.

_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Prvo otroško kolo
11.8.2011 9:07:40   
livia
S to težo je tako. Otroke načeloma ne moti, ko poganjajo kolo. Moti starše, ko otrok noče več poganjat in je treba kolo nosit. Takrat se vsaka kila pozna.

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Prvo otroško kolo
8.9.2011 6:14:23   
kickball

Že sem hotela kupit schwina, pa sem raje še enkrat šla vsa kolesa sprobat z malim.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?