|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Psovke
26.8.2008 23:12:48   
Anonimen
A se doma kdaj zmerjate z njimi? Obicajno? Ali pa v jezi? Kako gledate na njih?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Psovke
26.8.2008 23:19:08   
Zofy
Včasih jaz v hudi jezi preveč jezik stegnem. Ni za se hvalit z njimi. Ampak niso take čisto nizke, so bolj na kontekst vezane : npr. "sebičnež", "nemarnež". Da bi mi mož krava ali pa prasuser posted image rekel ali, bog ne daj, kaj hujšega, pa ne vem kako bi odreagirala.

Moje mnenje je, da ko postanejo psovke nekaj običajnega, ni več spoštovanja in potemtakem v taki zvezi nima smisla vztrajati, saj je že davno zgubila potencial in je ni več mogoče popraviti.  Torej: psovke user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
26.8.2008 23:43:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Zofy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Psovke
26.8.2008 23:46:25   
Anonimen
Samo da povem, zakaj sprasujem user posted image .

Jaz sem bila full proti, zelo zelo redko kolnem, se pri sebi ne.
Ampak zadnjic me je nekdo jezil....in sem s tako jezo in tako iz srca rekla...ma na **** mi gres.....in je tolk pasal user posted image user posted image .

Saj ne, da bi to morala postati navada user posted image , samo pasalo je.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
26.8.2008 23:51:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Psovke
26.8.2008 23:53:15   
Anonimen
Saj paše tud, če samo pri sebi rečeš. Verjemi


Ne vem....ker na sebe pa toliko jezna nisem user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
27.8.2008 0:18:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Psovke
27.8.2008 0:51:00   
Anonimen
Ampak včasih pa, očitno


Ja, vsakih sedem let, pa takrat kvalitetno user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Psovke
27.8.2008 5:08:53   
Kerensa*
Ne obkladava se z žaljivkami... sva bolj taka človeka (vsaj medsebojno), da imava prej "tiho vojno" kakor pa "eksplozijo"... največ, kar spraviva iz sebe (pa morava biti že fejst jezna), je kakšen "kmet zarukan" (z moje strani) ali "ma je*i se" (z njegove)... ampak moj mož je tako smešen, ko se razpi*di, da se mu skoraj v trenutku začnem smejat... kakšen konkreten prepir je potem skorajda nemogoč... on je pa mene tako ali tako navajen, da kar naprej pi*dim za vsako malenkost... takrat se mi pa on smeji, ko hodim po stanovanju in se pogovarjam sama s sabo ter kolnem kakor kakšen star, pijan mornar.

Drugje sem pa kar eksplozivna... šef jih npr. velikokrat sliši od mene (posledično pa še jaz od njega)... sicer imam še vedno "rajši" diplomatske prepire, ampak ko mi pa poči film, pa obvladam kletvice v vseh balkanskih jezikih, pa še v kakšnem evropskem zraven... s prijatelji se ne kregam (drugače mi ne bi bili prijatelji), s sodelavci se pa tudi znamo rukniti... kar pošteno, ja.

V vsakdanjem življenju mi pa mimogrede izleti kakšna "mater" ali kaj podobnega, ampak... tega ne smatram kot kletvico, ampak kot medmet. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Psovke
27.8.2008 6:30:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

...in sem s tako jezo in tako iz srca rekla...ma na **** mi gres.....in je tolk pasal user posted image user posted image .


Jasno, da ti je pasalo. Če že pravijo, da je batina prišla iz raja potem bi vsaj isto lahko rekli za kletvico. Nisem eden tistih, ki bi pretirano pazil na jezik, marsikdo mi je očital, da včasih v tem pretiravam pa sem se začel malo brzdati. Vsaj poskušam čim manj teh izrazov uporabljati v normalnem pogovoru, sploh pa čim manj pred otroci, čeprav kritičnih situacij žal ne morem preprečiti. Vsaj ko gre za komunikacijo z otroci in najbližjimi jih ne koristim. V avtu pa... raspameti!!! V bistvu na splošno opažam, da je avto en tak fantastičen poligon za "pražnjenje", dosti žensk sem že opazil kako mahajo in pizdijo, zanimivo je to gledati v vzvratnem ogledalu in potem bereš ustnice in se samo sladko smejiš.

Sama kletvica, mislim da sem že enkrat govoril, je pa itak zrcalo kulture naroda. In če je kletvica kazalnik intro/ekstro-vertiranosti človeka potem Slovenci zagotovo bolj spadajo med prve. Seveda v odnosu do drugih narodov bivšejugoslovanskih republik. Jeza pri Slovencih opažam nikoli ni bila pretirano zaželjeno čustvo. Pa če gremo še malo dlje, na splošno je izražanje čustev prej bolj ne kot sprejemljivo. Sploh pri moških se to povezuje z negativno konotacijo moškosti, takšni moški so radi označeni kot slabiči. Sploh stara garda v tem prednjači. In vasko tlačenje jeze predstavlja kopičenje. Lahko si samo predstavljamo kaj se zgodi ko se čaša prelije.
Zanimivo, da prisotnost kletvic radi pripisujemo "primitivnim" ljudjem, ki se ne znajo brzdati, katerih jeza je usmerjena navzven, pa sem zadnjič poslušal svoje glasne sosede kakšen arzenal žaljivk uporabljajo. Nisem jaz za te fore, je pa zanimivo nekaj. Kolikor niso sposobni kontrole čustev, vsaj kanalizirajo jih navzven in le ta znajo pridobiti jasno artikulacijo - točno veš ali so ti ljudje jezni, srečni, žalostni... In v primerjavi z njimi imam občutek, da sem tukaj mali otrok, pa čeprav se ne smatram za introvertirano osebo.
Nekaj sem še mislil napisati na to temo...

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 27.8.2008 6:37:49 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Psovke
27.8.2008 7:02:31   
Volga
Sem mu samo enkrat rekla budalo, pa mi je bilo tako žal, da sem se mu drug dan opravičila.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Psovke
27.8.2008 7:45:04   
muki1
Lahko rečem, da sem dokaj radodarna ko se mi dvigne pritisk.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Psovke
27.8.2008 8:03:13   
Mišni
Pri nas se zahec. Pa bo treba tudi to omejit, ker kaj pa veš, kje otrok to potem ponuca. Saj tudi v hecu, ampak vseeno ni ravno lepo to.

Npr. včeraj se je pred blokom ful naglas na očija zadrl, da je pusi. Sicer se je smejal, ampajk glas je imel pa tak globok, kot bi bil odrasel. Ma to imata onadva take zasebne fore, ki jih bo res treba skenslat.

Sicer tudi jaz prispevam tu zraven, da se ne bom fino delala. Včeraj mu je oči nekaj težil, ampak tudi napol v hecu, pa sem ga našuntala, da mu je rekel: V rit se kavsn. To je bilo kao ful smešno. Ojoj, ne bom več.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Psovke
27.8.2008 9:21:07   
sakuL
ja tut kdaj kaka uide iz ust... user posted image ja vem grdo... se jih odvajaamuser posted image

_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Psovke
27.8.2008 9:24:55   
Naja30
Če se čustva razplamtijo, se tudi kakšna sočna znajde.
Drugače pa jaz ne maram kletvic. Zelo grdo mi je slišat kogarkoli, da kleje. Sploh pred otrokom se poskušam brzdat. Nekje bo že slišala in pobrala, ni pa treba da je to doma.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Psovke
27.8.2008 10:14:26   
Anonimen
Mogoče da sva v desetih letih izgovorila kakšno kletvico 2x, ampak takrat je bilo res veliko jeze na kupu. Pa je bilo tudi nekaj v smislu, na k...... mi greš user posted image user posted image . Drugače kletvice pri nas niso prisotne.

No ja, edino, ko meni kaj ne gre po načrtu ali si kaj spustim na nogo, se včasih sliši kakšna p.m. Čeprav zadnje čase preklinjam pppppppppp......pisemska pošiljka in priporočeno pismo, da mala ne pobira kletvic za mano user posted image . Rabim pa, da nekaj rečem, če me prst na nogi preveč boli user posted image .

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Psovke
27.8.2008 11:05:20   
ronja
Tako zares še nikoli noben nikomur ni nič takega rekel: ne on meni, ne jaz njemu, ne v primarnih družinah. Tudi v jezi ne.

V šali pa pogosto, sploh on jih je včasih ful uporabljal in mu je šlo na živce. Meni je vseeno za besede, dokler ne prizadanejo. Tudi se mi ne zdi nič tako strašno hudega, če se nekam udariš in zakolneš; jaz rečem pišuka, on pa kaj drugega, pa se mi zdi, da je to isto s*****, drugo pakovanje.

Sva se pa že pogovarjala, da bova pa morala pazit zdaj, ko bo mala kmalu začela govorituser posted image . POtem pa sploh ne bo vedela, da je to psovka, ker se recimo oči vedno reži, ko to reče...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Psovke
27.8.2008 11:44:40   
Anonimen
V jezi ne.
Mu pa rečem da je prasec k prdne. On pa men da sm žena od prascauser posted image . Sam midva to nimava kot žaljivkouser posted image user posted image

Čudna sva pač......

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Psovke
27.8.2008 12:31:24   
sasa78
IZVIRNO SPOROČILO: _rebeca_

Saj paše tud, če samo pri sebi rečeš. Verjemi user posted image user posted image user posted image user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   bo čist držalo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Psovke
27.8.2008 12:45:04   
Katey
Kot je že Bakfark napisal, je res da si v avtu sploh kadar sem sama, dam duška in izrečem kakšno sočno na račun vožnje drugih voznikovuser posted image , pa verjamem, da se mi kdo zaradi tega smeji, ampak jaz se pa vsaj mal odklopim., če ne bi me raznesl.
Načeloma pa kadar pride do konflikta s partnerjem nikoli, ker se mi zdi da je to del spošovanja eden do drugega in besed se ne da pozabit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Psovke
27.8.2008 12:54:39   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

A se doma kdaj zmerjate z njimi? Obicajno? Ali pa v jezi? Kako gledate na njih?


V prepiru jih nikoli ne uporabljam. Še najmanj v prepiru z možem.

Itak pa da kdaj komu stalam kretene, idiote in še kaj hujšega. Ampak to samo, ko sem res nakajfana do amena in se o tem pogovarjam z določenima osebama (beri moj mož in Muki).

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Psovke
27.8.2008 14:40:15   
ZmajTolovaj
Jaz precej grdo govorim, priznam, ampak tako, mimgrede. Npr. p***a, je spet vroče! Ali pa Ma u k***c še ta diploma. Pa s tem sploh nič ne mislim grdega, samo tko, ventil pač.
Možu pa nikoli ne rečem nič, mislim SPLOH. Mogoče sem mu enkrat v šali rekla Ja ti si pa tud en runkelj al neki takega, k je bil neroden. Drugače pa nič. Si tudi ne predstavljam, da bi on meni kar koli rekel. Uf, bohnedaj.


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Psovke
27.8.2008 14:48:20   
ronja
Si tudi ne predstavljam, da bi on meni kar koli rekel. Uf, bohnedaj.


Bi ga koj u k**** poslala, a ne?user posted image

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Psovke
27.8.2008 14:48:51   
majra
Se zgodi da mu včasih kako sočno obrnem. Ampak ni zamere, me pozna. Baje sem hujša od kočijažev user posted image  V avtu pa obvezno obračam boga in pol in pošiljam nekam. Ampak se ful trudim zmanjšat oz. prenehat od kar imam otroka, ker me zmrazi, da bi kletvice pobirala od mene.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Psovke
27.8.2008 14:51:43   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Si tudi ne predstavljam, da bi on meni kar koli rekel. Uf, bohnedaj.


Bi ga koj u k**** poslala, a ne?user posted image




user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?